Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Bowlen
Gisteravond ben ik samen met Ries op stap geweest. Marga en mijn vader hadden ons, mijn broers en schoonzussen uitgenodigd om een gezellig avondje te gaan bowlen en eten. Een poosje terug hebben wij met zijn allen zijn stacaravan schoongemaakt en hij wilde ons hiermee bedanken. Wij waren allemaal enthousiast!
 
Om half 7 waren wij bij de bowling. Even later waren we allemaal compleet en tegen 7 uur mochten we al een balletje gooien. Zo'n 10 jaar geleden bowlden Ries en ik iedere week. In competitieverband probeerde we de kegels omver te werpen. Erg leuk om te doen. Maar zoals gezegd, dat is intussen alweer een decenia geleden en ja, dan vervaagd het best een beetje.
 
Maar helemaal weg was het niet, de eerste paar ballen gingen wat onwennig, maar op een gegeven moment werd het weer vertrouwd. Denk nou niet dat ik strike na strike gooide, haha, het was gewoon weer leuk! En het is natuurlijk met je familie, erg gezellig.
 
Na een uurtje was het tijd om te stoppen en ons een zaaltje verderop te begeven. Daar stond de tafel al gedekt om niet veel later de biefstukken, spiezen, kipfilets op de bbq te gooien. We hebben heerlijk zitten eten. Drankje erbij, een bezoekje brengen aan de saladebar, gezellig kletsen, wat mij betreft een heerlijke combinatie.
 
Het is best lekker om weer eens samen op pad te gaan. Voorheen paste mijn vader wel eens op onze kinderen, maar sinds hij naar Almere verhuisd is, werd dat een stukje lastiger. Twee huizen verderop wonen twee buurmeisjes. Heel vaak spreken we elkaar niet, een goedemorgen, hoi hoe is het, daar blijft het bij. Van de week is Ries gaan vragen of ze een keertje op onze koters wilden passen. Ze stonden nog net niet te juichen, enthousiast waren ze. Helemaal leuk!! De avond is perfect gelopen. Ze kwamen binnen met kleurplaten, tasjes vol kleurpotloden, de kids vonden het meteen leuk. Met een gerust hart vertrokken we. En achteraf volkomen terecht, de kids hebben het ontzettend leuk gehad en de meiden riepen toen ze weer naar huis liepen dat ze héél graag nog een keer op kwamen passen.
 
Vanmorgen moest ik zo lachen. Lotte vertelde dat ze lief naar boven gegaan waren en ze goed naar de meiden geluisterd had. Maar, ze had me wel gemist zei ze en ze moest eigenlijk ook huilen toen ze in bed lag, maar toen de meiden dat niet hoorden is ze maar gaan slapen, haha!
 
Ries en ik moeten maar snel weer eens eens een uitje plannen, ff qualitytimen samen!!
 
X Marijke
 

Kinderbraderie
Iedere laatste donderdag van de schoolvakantie organiseren ze hier in Schoonhoven de kinderbraderie. Dit doen ze al jaaaaaren, want zelfs ik heb als jonge Marijke hier aan meegedaan. Ik vind het altijd erg leuk, voorheen keken we alleen of heel soms scoorden we ook nog iets moois.
 
Dit jaar vond Luuk dat hij mee wilde doen. Hij vindt het geweldig om winkeltjes te spelen, hij zou dat nu wel eens in het echt willen beleven. De speelgoedmand werd leeggetrokken (ook weer eens opgeruimd), de spelletjeskast werd nagekeken en ook uit de slaapkamers kwam het nodige wat van nieuwe eigenaar wilde wisselen.
 
Twee stoeltjes om op te zitten, een heus geldkistje om al het geld in op te bergen, kratten vol speelgoed, een tas met boterhammen, drinken en lekkere koekjes gingen mee. Ries had hier speciaal vrij voor genomen om samen met zijn zoon in alle vroegte voor een kleedje te zitten. Een vriendin van mij heeft een winkel in het centrum, Luuk heeft haar gistermiddag even gebeld om te vragen of ze een plaatsje voor de winkel vrij te houden. Gelukkig wilde ze dat. Dat scheelde enorm veel nachtrust. Ze vertelde dat er 's nachts om 4 uur (!) al mensen aan het ruzieën waren om het beste plekje... Hoe diep kan je zinken!!
 
Wij vonden 8 uur een mooie tijd. Om kwart voor 9 fietsten Lotte en ik naar de mannen om te kijken hoe het ging en om Luuk mee te nemen voor zijn zwemles. Hij moest voor de eerste keer met kleding aan zwemmen, ik vond dat hij dit niet mocht missen, Lotte was een prima vervanging voor een half uurtje. Lotte vond het super stoer!
 
Ons kleedje lag aardig vol, maar we hebben prima verkocht! Alle grote dingen zijn we kwijt en daar alleen al was ik enorm blij om. Uiteraard renden Luuk en Lotte naar andere handelaren om te zien wat zij allemaal verkochten en natuurlijk moest daar ook gekocht worden. De uiteindelijke winst van de dag is 15,05! Super toch?
 
Toch weet ik heel zeker dat er één handelaar de grootste winst zal hebben... Dat is de patatzaak... ;o)
 
X Marijke
Operator

Zoals je gisteren al op de website van Marco Borsato kon lezen, ben ik geen operator meer van zijn chatbox. Na bijna drie en een half jaar ben ik bedankt voor bewezen diensten. Helaas kon ik niet genoeg tijd vrij maken voor het chatten en is deze beslissing genomen.
 
Uiteraard zal ik niet uit de Borsatowereld verdwijnen, alleen dit stukje gaat weg. Ik begrijp de beslissing heel goed, dit was een eis, hou je je daar niet aan, dan houdt het op. Neemt niet weg dat ik vind het jammer vind, heel erg jammer, maar het is niet anders.
 
Ik hou nog steeds mijn ogen open voor een leuke parttime baan en ik zal volgende week als de kids weer naar school zijn ook het uitzendbureau weer eens met een bezoekje vereren. Ik ga me echt niet vervelen! En als ik dat toch ga doen, dan duik ik uiteraard als 'gewone' chatter de chat weer in!
 
X Marijke
Logeren
Zondagmiddag hebben we Luuk en Lotte naar opa en oma in Almere gebracht. Ze mochten daar voor het eerst 2 nachtjes gaan logeren. Met zijn tweeën is het (vooral voor Lotte) lang zo eng niet en heb je houvast aan elkaar. Niet dat opa en oma zo afschrikwekkend zijn, maar ja, ze zijn toch niet thuis in de vertrouwde omgeving. Andere regeltjes, ander bed, ander eten, alles anders.
 
Dat alles hield ze niet tegen, ze hadden er enorm veel zin in, de nachtjes werden afgeteld! Marga had gevraagd of we bleven eten. Daar zijn wij altijd wel voor te porren natuurlijk! Tijdens het heerlijke eten zei oma Marga tegen de kids dat ze na het eten nog wel iets leuks gingen doen als papa en mama wegwaren. We werden nog niet net de deur uitgekeken, maar toen we aangaven toch wel te gaan vertrekken werd dat ontvangen met een luid gejuich. Lekker dan, haha!
 
Door alle vier werden we tot aan de hoek van de straat uitgezwaaid, helemaal goed! Thuiskomen zonder kindjes is best vreemd. De volgende ochtend moest Ries weer aan het werk, zijn vakantie was voorbij, dus ik was helemaal alleen. En... ik vond het héérlijk!! Na vijf weken de kids op mijn lip vond ik het lekker om even alleen te zijn.
 
De avond ervoor zat ik met Kelly op msn te kletsen, ze stelde voor om maandag gezellig een middagje op bezoek te komen. Jaaaaaaaaaa leuk leuk leuk!! Toen ze onderweg was smste ze me of ik zin had om lekker in het stadje te gaan lunchen. Alweer zo'n briljant plan van Kel!! Het was nog even zoeken naar een restaurantje wat open was op maandagmiddag, maar die werd gevonden. Een heerlijk carpaccio stond niet lang daarna voor mijn neus!
 
Kel is een topper, bij Kel ben ik mezelf, met Kel is het relaxed, met Kel heb ik een heerlijke middag gehad. Uiteraard bleef ze eten, we hebben heerlijk gesmuld van de zalm in kaassaus, pasta en salade. Het was enorm gezellig dat ze er was!
 
Vanmorgen werd ik alweer wakker in een leeg huis. Ben ik een erg ontaarde moeder als ik zeg dat ik hiervan genoten heb? Lekker mijn eigen ding doen. Even haren gekleurd, lekker keutelen, zonder te moeten zorgen voor alles. En weet je wat ook zo prettig is? Als je iets opruimt, dan ligt het er een minuut later niet weer, haha! Uiteraard heb ik ze ook wel gemist en ben ook blij om ze strakjes weer in mijn armen te sluiten. Ik weet zeker dat mijn kids genoten hebben, nou ik ook!!!
 
X Marijke
Geen kleding
Het gebeurt nog al eens dat wij in het weekend bezoek hebben van een model. Ries zijn hobby is modelfotografie en, eerlijk is eerlijk, dat doet hij niet onverdienstelijk. Misschien ben ik een tikkeltje bevooroordeeld, maar ik vind zijn foto's steeds mooier worden.
 
Zo ook gisteren, om half 11 ging de deurbel, er kwam een mooie rooie meid binnen, die heel graag door Ries op de kiek gezet wilde worden. We hadden maar tot 3 uur de tijd, dus enige haast was geboden. Het model had aangegeven dat ze graag wilde poseren met verschillende corsetten.
 
Toen de eerste plaatjes geschoten waren, vond Ries het tijd om ze van de camera af te halen en op de pc te deponeren. Hij wierp snel een blik op zijn netgemaakte materiaal. Lotte stond mee te kijken. Snel bladerde hij door de foto's waarop Lotte een brandende vraag had: "papa, heeft dat model geen kleding bij zich???"
 

 
X Marijke
Kidzcity enzo
Als mensen aan mij vroegen of wij nog op vakantie zouden gaan, dan zei ik steevast: "Nou, misschien gaan we naar de stacaravan van mijn vader in Zundert." Echt vast vakantieplannen hadden we niet, we zouden het weer aankijken en dan zouden we het wel zien.  
Ondertussen is de vakantie van Ries zo goed als afgelopen, nog één dagje. In het begin van deze drie weken tijsterde een hittegolf ons land. Geloof me, dan wil je niet in zo'n benauwde caravan zitten, dus dat werd niets. De week erna had Ries een aantal fotoshoots gepland, dus ik besloot ons plan te verschuiven naar de laatste week. En laat het weer in die week nou totaal omgeslagen zijn tot status herfst... Echt de regen komt met bakken uit de lucht, zo niet leuk!
 
Ik twijfelde en ik twijfelde... Maar ik gunde de kids die lol wel, dus vanmorgen besloot ik na een gesprekje met Ine op MSN om toch de spullen te pakken. Het eerste krat werd op de aanrecht gezet en ik vulde 'm. Totdat een volgend gesprek zich aandiende op MSN. Miss Thielen raadde me precies het tegenovergestelde aan. "dan zou ik het níet doen, dan kunnen de kids dus geen kant op!!" en tegen "als het regent kunnen ze thuis nog iets doen" had ik niets in te brengen... Na enige uitleg naar de kids toe, waren ze het met ons eens, de camping, dat zou niets worden. Als het binnenkort in een weekend lekker weer is, dan gaan we, beloofd!
 
Een ander plan voor vandaag werd uit de kast getrokken. We zouden naar zo'n leuk overdekt speelparadijs gaan. "Jooeehoooeeee!!" riepen Luuk en Lotte in koor. We togen naar Utrecht, naar Kidzcity, ik had het vermoeden dat wel eens druk zou kunnen zijn, dus dan maar een groot speelparadijs. Gelukkig is Utrecht niet ver bij ons vandaan, dus met een half uurtje waren we op de plaats van bestemming.
 
Ik liep naar de kassa, zei met mijn stomme hoofd dat Lotte 4 jaar oud is en moest 34 euro afrekenen... Hoeveel??? "Vierendertig euro mevrouw".... Alsof je een emmer leeggooit... Maar goed, alles voor het vertier van onze kinderen. Waar in andere paradijzen de prijs voor de ouders gereduceerd zijn, bij Kidzcity willen ze daar niets van weten.
 
We zochten een plekje op waar we lekker uitzicht hadden en waar de kids ons weer konden vinden voor een drankje en een snoepje. Al weken heb ik het boek van Nicci French klaarliggen om te gaan lezen, ik besloot het boek nu echt mee te nemen. Het werd alleen niets, ik heb om precies te zijn twee bladzijdes gelezen. In het geren en gejoel van die koters kan ik me niet concentreren hoor. Ik vermaakte me met de Mijn Geheimen die ik kreeg van een dame die ze al uit had. Nog bedankt!
 
Tegen half 6 vonden we het mooi geweest, nog één keer in de botsauto's, we gingen naar huis. Een schaal met ballonnen stond klaar op de balie, Luuk en Lotte pikte er allebei eentje uit om weer naar de auto te lopen. De kids hadden een fantastische middag, onbetaalbaar zou je zeggen... toch wel... vierendertig euro!
 
X Marijke

;">  

Blauwww!!
Yessssssssss!!! Vandaag heeft Luuk zijn blauwe lintje bemachtigd tijdens zijn dagelijkse zwemlessen. Hij zit nu nog maar één lintje van het afzwemmen af. Helemaal goed!!! Het enige nadeel is dat hij nu niet om half 10 moet gaan lessen, maar om 9 uur.. en twee keer in de week met kleding aan.
 
Maar... je hoort mij niet mopperen, vol enthousiasme sta ik 's morgens vroeg op en ga met hem naar zwemles, of Ries natuurlijk
 
Och wat zal ik blij zijn als dat verrekte zwemdiploma eindelijk op zak is! De vlag gaat uit!!!
 
X Marijke
In de tent
Luuk en Lotte in de tentZoals ik in een vorig logje al schreef was ik op zoek naar een tentje om deze week naar de stacaravan van mijn vader te kunnen gaan met zijn allen. Vrijdag waren we bij Ine op visite en wat hadden ze op zolder liggen? Juist dé tent die ik zocht!!
 
We wilden hem wel even opzetten om te kijken hoe dat allemaal werkt en hoe groot hij is. Luuk en Lotte stonden er ademloos bij te kijken, want zo'n tent is toch wel heel erg leuk! Speelgoed werd erin geladen, de hele dag hebben ze erin gespeeld.
 
Toen ik vanmiddag voorzichtig vroeg of ze er misschien ook in wilden slapen vannacht stond Lotte direct te juichen, jaaaa, dat wilde ze wel. Luuk keek me een tikkeltje angstig aan, daar moest hij nog eens even over nadenken hoor. Bij het schrijven is het 21:21 uur en liggen ze samen in de tent. Hard kletsend, dat natuurlijk wel, want ze zijn allebei zo hyper als het maar zijn kan. Het is natuurlijk ook megaspannend, slapen in een tent! In de achtertuin, dat dan weer wel, maar spannend blijft het!
 
Ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen vannacht. Sowieso of ze het vol gaan houden, haha! Als wij naar bed gaan, dan laat ik Lotte altijd nog even plassen, dus straks ook. Zou ze dan nog terugwillen naar die donkere tent? Het zal mij benieuwen! Hebben we echt twee helden geproduceerd of niet...
 
Wordt vervolgd!
 
X Marijke
Char
Al seizoenen lang probeerden Erik en ik om plaatsjes te bemachtigen bij de televisie opnames van het medium Char. En iedere keer viste we achter het net. Nog geen enkele keer was het gelukt, hoewel het de laatste keer close was. Blijkbaar is Char hot, zijn we niet de enige die dit een keer mee willen maken.
 
Een aantal maanden geleden zagen we weer een oproepje staan. Erik en ik klommen gelijk in ons toetstenbord en mailde naar de redactie van Char. Een smeekbede verliet onze mailbox. Maar we hoorden niets... Vorige week vroeg Erik in mijn MSN of ik al iets gehoord had. Helaas moest ik dat ontkennen. Ook hij had niets gehoord. Jammer! Maar Erik zou Erik niet zijn als hij het hierbij liet zitten. Erik ging met RTL bellen.. en mailen... en... ineens had hij kaarten!!! Vier stuks maarliefst, zo werden Tessa en Annemarie ook uitgenodigd. Eindelijk zouden we naar Char gaan!
"Gooi de loper uit
En drink een goed glas wijn"