Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Goed nieuws!
Jaja! Ries gaat weer aan het werk! Vanaf 15 augustus gaat hij weer dagelijks aan de slag bij zijn oude baas. Ze hebben hem weer terug gevraagd. Overbodig te zeggen dat ik daar heel blij mee ben.

Vakantie is leuk, maar een verplichte vakantie van een half jaar is toch minder. We hebben het goed op kunnen lossen doordat ik meer ben gaan werken, maar dat was wel een tijdelijke oplossing, tenminste dat was de bedoeling.

Nu kan ik dus weer minder gaan werken. Heb dit met mijn baas besproken en hij bood me een paar mogelijkheden aan. Ik gaf aan dat ik het wel heel fijn zou vinden om één dag in de week vrij te zijn en die wens is ingewilligd. Iedere woensdag ben ik straks vrij. Prettig!!

Nu twijfel ik nog over mijn werktijd. Vandaag moet ik beslissen of ik dagelijks tot 15.00 of tot 15.30 uur. Scheelt me ? 100,- in de maand. T'is maar een half uurtje en eigenlijk is het meer het punt hoelang Lotte dan alleen thuis is. Lot is om half 4 thuis, ik een half uur of een uurtje later...

Vandaag moet ik doorgeven wa'k wil en eigenlijk ben ik er nog niet uit, twijfelkont die ik ben... Maar blij ben ik! Heel blij!!

Jávea, Spanje 2011
Ergens vorig jaar vroeg mijn baas spontaan of ik het leuk zou vinden om deze zomer twee weken in zijn huis in Spanje te bivakeren. Gevalletje open deur natuurlijk, ik was enthousiast en toen ik thuis kwam en Jan's aanbod vertelde waren mijn drie gezinsleden dat ook.

We besloten dat we met het vliegtuig zouden gaan. We hadden geen kosten aan het huis, dus vliegen kon er wel af. Zelf heb ik één keer gevlogen, mijn kids nog nooit. Luuk zag er naar uit, Lotte vond het eng. Eerlijk gezegd kriebelde het bij mij ook wel.Ik pluisde uit welke vliegtickets het zouden worden. Ik koos voor RyanAir. Ik hoorde van verschillende kanten dat dit een prima vliegmaatschappij is en voor het verschil met anderen huurde ik er een auto bij. Ik kocht ze via het internet.

Waar ik echter niet over nagedacht had was het feit dat ik gewoon onze roepnamen ingevuld had en niet de exacte namen die op onze paspoorten staan, daar kwam ik achter bij het inchecken van onze bagage. Gelukkig deed ze niet moeilijk en gaf er een stempel op, ze adviseerde me op het internet te kijken of het nog te wijzigen was.Omdat er veel uit te leggen, te vertellen was, had mijn baas ook een ticket gekocht. Op het laatste moment besloot hij er samen met twee nichtjes een paar dagen aan vast te plakken. De maandag voor onze vakantie zouden zij al in het huis zijn en als wij donderdag arriveerden, vertrokken zij de dag erna weer naar huis. Helemaal gezellig!

Na een prima vlucht haalden we de huurauto op en reden we naar onze vakantiestek voor de komende twee weken. Het navigatiesysteem wees ons gelukkig de weg. Na zo'n anderhalf uur kwamen we aan en werden we met open armen ontvangen door mijn baas en zijn nichtjes waarvan er één ook mijn collega is.

De boel werd uitgelegd waarna we al snel een plekje vonden aan het heerlijke zwembad. Het was warm, erg warm, lekker warm! Ik had al snel door dat we het daar prima twee weken uit zouden houden.Jan nodigde ons uit om met zijn allen naar de boulevard te gaan om daar een hapje te gaan eten. Met uitzicht op de Middellandse Zee genoten van het lekkere eten op het terras. Ik stond al in standje genieten en dat is in de twee weken erna niet meer over gegaan.

De volgende dag verlieten Jan, Chantal en Melody 'ons' huis, toen waren we ineens met zijn viertjes. Het is heerlijk om gewoon te doen en te laten wat je wil. Al loop je in je blote kont door het huis, geen haan die er naar kraait. Een heerlijk gevoel van vrijheid, van vakantie vieren.De twee weken die volgden zijn we veel thuis gebleven, lekker aan het zwembad gelegen, uiteraard gezwommen, boodschapjes gedaan, gebbqt, lekker aanklooien. We merkten dat Luuk en Lotte het na een week wel een beetje gezien hadden en zijn toen meer uitstapjes gaan doen.

Zo zijn we o.a. naar Guadelest geweest, een kasteeltje op een berg met daarbij een meertje wat zo blauw was dat het leek alsof er een paar potten lichtblauwe inkt in gegooid waren. Heel bijzonder om te zien! Zo'n 10 km verder waren watervallen van Algar waar we erg nieuwsgierig naar waren. Daar zijn we dus naartoe gereden.Het was een tikkeltje commercieel ingesteld, maar het was er wel heel leuk! We hadden zwemkleding aan, dus we konden een duik maken. Ries had zijn camera (uiteraard) mee. We 'poseerde' bij een waterval, poehee dat was al koud! Verder gelopen hadden ze een soort duikplank gemaakt waar je dus vanaf kon springen. Luuk wilde dat wel, dus keek zijn zus aan, want alleen wilde hij niet. Lot vond het ook wel wat, maar ze ging echt niet zonder mij. Heb ik dat? Haha!


Ik ben stoer! Luuk sprong eerst, daarna ik en vervolgens Lotte. Het was best hoog, zeker als je daar bovenop stond, maar man o man, wat was dat water akelig koud. Om eruit te komen was er geen normaal trapje, via de rotsen kon je eruit klimmen. Voor mij was één keer genoeg, Luuk en Lotte zijn wel een aantal keer nog gesprongen. Lotte steevast met een harde gil, haha! Een heerlijke dag was het!Ook zijn we naar Denia gereden, een plaatsje aan de andere kant van de berg. Op de top staat een vuurtoren waarbij het uitzicht magistraal zou zijn. Ik kan je vertellen; dat klopt! Mijn vader en Marga hebben van december tot mei van dit jaar in Denia overwinterd, we hadden geen adres, maar wilde er graag even kijken.

We kregen de tip van zo'n 4 km van ons huis vandaan er een dorpje was waar heel veel riet verkocht werd, Gata de Gorgos en heel leuk zou zijn. We reden er naartoe, maar we zagen vanuit de auto al dat het niet zo heel veel was. We besloten al snel om door te rijden naar Benidorm om daar lekker te gaan shoppen. Dat is prima gelukt! Lekker door de straten geslenterd, winkels bekeken en bezocht, lekker iets drinken op het terras een het strand, een hapje eten. Ons hoorde je niet klagen! Wederom een erg leuke dag!Zo vermaakten wij ons prima! De werkweken gaan altijd al razend snel, maar een vakantie gaat nog harder voorbij. Het eind van de vakantie naderde en pakten wij de boel weer in, maakten het huis schoon en zetten onze wekker erg vroeg want om 8.20 uur zou ons vliegtuig weer richting Nederland gaan.

Ik stelde de Tom Tom in, maar deed dit niet goed... We reden naar een verkeerd vliegveld, oei, ik had stress... Zo'n 20 minuten later arriveerden we toch bij het juiste vliegveld, leverden de auto in en liepen naar de plek waar de koffers ingecheckt moesten worden. Ik kneep 'm wel een beetje, want mijn naam wijzigen was niet meer gelukt. Waar ik al bang voor was gebeurde. Ik werd naar een andere balie gestuurd om daar een akkoordstempel te vragen. Ik wapperde met mijn wimpers, maar de dame achter die balie was streng. Ik moest me melden bij de balie ernaast. Daar stonden twee gezinnen die niet blij waren. Ze hadden op de heenweg 4 uur vertraging gehad en hadden na een tip een klacht ingediend. Wat ze niet gezien hadden was dat ze daardoor hun vlucht automatisch annuleerden. Het duurde dus wel even voordat ik aan de beurt was..

strand van Benidorm terrasje Benidorm

Eindelijk was het mijn beurt. Ook hier keken ze streng en ze zeiden dat ik mijn naam om moest laten boeken voor ? 150,-. Als dat nodig was, prima! De gate om mijn koffer in te checken was inmiddels gesloten en ze zeiden me doodleuk dat ik niet meer meemocht met die vlucht. Ik dacht dat ik gek werd, want Ries, Luuk en Lotte waren wel al ingecheckt en dat zei ik dus ook. Ik zag mezelf al helemaal in mijn eentje daar zitten, letterlijk Spaans benauwd kreeg ik het.

Totdat de eerste dame achter de balie naar me toe kwam en ze wist het snel voor me te regelen. Ze gaf een stempel op mijn boardingpas en liep met me mee naar de incheckbalie die al gesloten was. Ze kreeg het voor elkaar om ook mijn koffer met de nodige stickers naar het vliegtuig te sturen. Poeheee.... Dat was heavy!

lol met de golven in zee

Geloof me, die fout maak ik never nooit meer! Snel liepen we naar de gate en niet veel later zaten we in een busje die ons naar het vliegtuig bracht. Het duurde wel even voordat de stress uit mijn lijf was.

Op de heenreis had ik vooral bij het dalen erg last van mijn oren. Ik hoorde zeker twee uur na de landing weinig meer. Op de terugvlucht had ik totaal geen last van mijn oren. Goed geregeld!!Onze vakantie zat erop. De koffers haalden we van de band en stapten in onze auto die daar geparkeerd stond. Vakantie is lekker, maar thuiskomen ook. Alle kleding lag gewassen in onze koffers, dus dat kon zo de kast in. Prettig!

We kijken terug op een héérlijke vakantie waar we heel erg van genoten hebben en volgens mij was dat precies de bedoeling!

'ons' huis

"Koud kan de nacht zijn
En de dag zonder kleur"