Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Morgen!
Nog maar één nachtje slapen en dan gaan we op vakantie! Spannenddd!!! Zojuist zit ik te googlen op het plaatsje waar we naartoe gaan en ik krijg er nóg meer zin in! De kids zijn helemaal hyper, daar kan geen Ritalin tegenop, haha!

Vandaag gaan we de laatste spullen inpakken, zodat morgenochtend vroeg alles zo in de auto gezet kan gaan worden. Momenteel zijn mijn zwager, schoonzus, neef en nichtje al onderweg. Zo is morgen ons bedje gespreid als we komen. Er zijn ons lekkere hapjes beloofd als we aankomen... En vier kaneelkussentjes!!Als ik jullie niet meer spreek.... Au revoir!!!

Extreme visagie
Heel wat meiden heb ik inmiddels onder mijn kwast gehad. Heel af en toe laat ik hier wat zien, werk waar ik dan ook erg trots op ben. Wederom plaats ik hier zo'n 'gevalletje', hihi! Vorig weekend waren Yvette met haar man Arvin en hondje Naomi hier voor een fotoshoot.

We begonnen met een gewoon make upje, wel mooi, maar niets bijzonders. Later op de dag gingen we knallen en haalden we alles uit de kast. Zoals gezegd, ben ik er trots op, vind het erg bijzonder en deel ik dat dus met jullie!

Kijk en huiver, haha!Nieuwe layout!
Ineens was ik die tulpen helemaal zat!Ria Brieffies overleden
Zojuist hoorde ik in de auto dat Ria Brieffies gisteren is overleden. Op de site van de Dolly Dots staat: 

Gisteravond is in haar woonplaats Westerland Ria Brieffies overleden. Ria maakte deel uit van de Dolly Dots, de meest succesvolle meidengroep die Nederland ooit gekend heeft. De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa.

In 2007 maakte de Dolly Dots een glorieuze come-back door drie dagen op rij in een uitverkocht Ahoy op te treden. De DVD die hiervan verscheen had voor het verschijnen al een gouden status bereikt. De grootste hit van de Dolly Dots in Nederland, Love Me Just A Little Bit More, is gezongen door Ria. In november 2008 werd bij Ria longkanker geconstateerd.

?We zijn diep geraakt door het overlijden van Ria. Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige, mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zoveel moois gedaan heeft en voor zoveel mensen iets speciaals betekende. Dat was goed te zien aan de ontelbare reacties op de weblog die zij op haar website bijhield. We willen Hans, Maikel en Melissa en haar familie en vrienden heel veel sterkte toewensen.?, aldus de overgebleven Dolly Dots Angela, Anita, Esther, Patty en Sjeel.

Het raakt me...Vier!
"Mam, je hebt een onderkin!"
"Oh, het zijn er vier!"
Ponykamp en vakantie!!


Vanmiddag is Lotte naar ponykamp gegaan. Samen met grote vriendinnen Selena en Yara blijven ze een nachtje slapen op de manege, doen ze allerlei spelletjes en zullen ze uiteraard de paarden beklimmen.

De meiden hadden er erg veel zin in! Helga en ik brachten ze vanmiddag weg, bliezen de luchtbedden op om daarna afscheid te nemen. Ik merkte dat ik daar toch wel een beetje moeite mee had. Ze liggen met zijn allen in de binnenbak op een zeil. Ik vind het allemaal best heftig. Uiteraard heb ik dat als stoere mama niet laten merken.


Morgen om 14 uur haal ik ze weer op, ze zullen vast en zeker vol enthousiasme alle verhalen vertellen om daarna flink in te storten, haha! Ik zie er in ieder geval naar uit!


Toen ik gisteren in Den Helder liep met de kids kreeg ik van mijn schoonzus een sms met de vraag of ze die middag langs mochten komen. Uiteraard mocht dat wel, maar wij drietjes waren er niet. Ze zou me die avond nog wel op msn spreken, want ze moest ons iets voorleggen. Per direct werd ik vreselijk nieuwsgierig, maar ze liet niets los.

Aan het eind van de avond kwam ze online en begon ik nonchalant over koetjes en kalfjes. Gelukkig begon ze snel over het voorstel. Over twee weken gaat zij met haar gezinnetje op vakantie naar Zuid Frankrijk, ze vroeg of wij zin hebben om een weekje 'op visite' te komen bij hun.

We hebben er even over nagedacht (lees: ik heb tot 's nachts 3 uur wakker gelegen) en we zijn alle vier enthousiast! Ik zie ons al helemaal zitten aan een Frans kaasje, lekker wijntje, zon.... Ik twijfel nog of ik de karaoke apparatuur mee zal nemen, hihi!

We gaan op vakantieeee!!!!!

Marinedag
De eerste vakantiedag is nagenoeg achter de rug. We hebben er al een paar drukke dagen op zitten. Gezellige dagen vooral! Zo zijn we gisteren naar Den Helder afgereist. Luuk, Lotte en ik waren vol goede moed naar het puntje van Noord Holland gereden, waar de marinedagen gehouden werden. Voor dit weekend nodigde Bianca me uit om een dagje langs te komen, al het moois van de marine te bekijken.

Ries kon helaas niet mee, maar Luuk en Lotte waren enthousiast. Bij het weerbericht vertelden ze me dat het 's morgens zou regenen, prima, zorgden we dat we er 's middags waren. Oké, een paraplu nam ik voor de zekerheid wel mee. Nou, dat was maar goed ook, want om het maar plat te zeggen; het heeft gezeken van de regen!Kevin, Ilse, Luuk en Lotte gingen in de rupsauto. Kevin ging nog even via een koord een flinke hoogte af toen we die grote witte tent in gingen om een beetje op te drogen. We dronken een kop thee, Luuk liep daar een rondje langs alle kraampjes, keken via de mobiel van Annet op Buienradar.nl waarna we besloten om naar Bianca's huis te gaan. We hadden gesnuffeld aan de marine, het was leuk, maar ik was die regen flink zat en het leek niet snel minder te worden.

Bij Bianca aangekomen, trokken de kids droge kleding aan. Ik kreeg van Bianca een paar warme sokken en zo nestelde ik me op de bank. Wat kon mij nog gebeuren! Een lekkere kop thee kreeg ik terwijl de jongens naar boven gingen. Lotte en Ilse zetten de Wii aan en stonden leuk op zo'n mat te huppelen. Ze gingen daarna naar boven, die twee hadden elkaar echt gevonden. Lotte straalde en Ilse niet minder.Bianca werd via de sms gespamd door Angelique, hihi! Zij moest die avond ook in Den Helder zijn, zij deed mee met de taptoe. Als ik naar die meiden keek, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze te scheiden, ze hadden het zoow leuk! Ik besloot dat ik 's avonds met Bianca meeging naar de taptoe, daarna gingen we naar huis. Lot beloofde me dat ze in de auto zou slapen.

Angelique vond het duidelijk erg leuk dat we bij haar kwamen kijken. Eerlijk toegegeven, ik dacht dat zo'n taptoe voor bejaarden was, maar ik vond het optreden van Angelique en de rest van de club echt heel erg leuk en zeer knap gedaan.

Daarna reden we snel weer naar huis waar ik de kids in de kladden greep. Het was half 9, de hoogste tijd om Schoonhoven weer op te zoeken. We hadden nog een kleine twee uur rijden voor de boeg. We waren de straat nog niet uit, toen Lotte me vroeg: "mam, wanneer kan ik weer met Ilse spelen?"

Het was een zeer geslaagde dag!


A-diploma gehaald!
Gisteren was het dan eindelijk zover! Lotte mocht afzwemmen voor haar A-diploma. Dit seizoen leek het kwartje ineens te vallen en ging ze goed zwemmen. Lintjes werden gehaald, ze sjeesde op haar buik of op haar rug het bad door.

Klaar voor de start... Het gaat goed!

Uitermate trots stonden we gisteren aan het water om haar aan te moedigen, te supporten. Ook Helga, Yara, Selena en opa uit Almere waren gekomen om dit heugelijke moment mee te kunnen maken.

Eerst moesten ze met kleding aan een half baantje op hun buik, een halve op hun rug, een minuut watertrappelen. De natte kleding mocht uit en in bikini zwommen ze 3 banen op hun buik, door een gat zwemmen, twee op hun rug en wederom een minuut watertrappelen.

Dankjewel meester Martijn! Opa bekijkt het A-diploma

Het aftellen bij het watertrappelen is altijd een mooi gezicht, vind ik. Die blije trotse koppies, machtig mooi! Dit keer was ik zowaar mijn fotocamera niet vergeten en heb er lustig op los geschoten. Ik heb zelfs een filmpje gemaakt. Kijk je mee?Vanmiddag krijgen Luuk en Lotte vakantie! In de vakantie gaan we proberen om ook het B-diploma te gaan halen. Dat houdt in dat we op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend om 8.30 uur in het zwembad moeten zijn... oef!

Met de bus naar het UWV
Vandaag had ik om 11 uur een afspraak bij het UWV. Ik was toch wel een tikkeltje bevooroordeeld, ik ging er vanuit dat daar alleen maar 'geitewollensokken' figuren zouden zitten die je het vooral erg moeilijk kunnen maken.

Toen Jeroen mij op kwam halen wist ik dat dat vooroordeel niet helemaal klopte. Grappend liepen we naar zijn kamertje, met de nadruk op tje. Onder het genot van een platic bekertje groene thee bespraken we waar ik voor kwam. Ik had zelf het idee om tijdens de schoolvakantie die aanstaande maandag begint te benutten om helemaal beter te worden, om dat laatste stukje overspannen zijn de deur uit te werken.Ik was toch wel een tikkeltje verbaasd toen Jeroen zei dat hij dat ook een goed plan vond. Zodra de kids weer naar school gaan na de grote vakantie mag ik me op vrijdag weer melden en dat gaan we kijken hoe ik ervoor sta. Ik heb dus geen sollicitatieplicht en mijn WW-uitkering is aangevraagd. Neemt natuurlijk niet weg dat ik gewoon mijn ogen open hou en als ik een vacature zie die mijn aanspreekt zal ik het zeker niet nalaten om te solliciteren.

Ik vond dat ik wel een lekker broodje in de stad verdiend had, dus ik liep onder mijn paraplu het centrum van Gouda in en scoorde een lekker exemplaar. Ik kocht nog wat dingetjes om vervolgens weer naar de bushalte te lopen. Ik haalde mijn Ipod uit mijn tas en ging weer in de bus zitten die me weer naar huis zou brengen.

Naast me op de andere bank zat een vrouw die toch wel rond de 70 was. Grijs haar, knotje in, tuttige bril op haar neus, gehaakt vestje aan, daaronder een lange sluike rok, zwarte stappers die vooral lekker zitten en op haar schoot hield ze angstvallig haar tas vast, want de jeugd van tegenwoordig...

Mijn fantasie nam een loopje met me. Ik wist zeker dat ze of in Stolwijk, maar anders toch zeker in Bergambacht uit zou stappen. Ook durfde ik mijn hand voor in het vuur te steken waar zij iedere zondagochtend doorbrengt. Mijn gedachtes brachten me zelfs naar haar slaapkamer, haha, waar gehaakte kleedjes op het nachtkastje zouden liggen en natuurlijk een zelfgemaakt sprei op het bed, ik gok een mosgroene. Heel even dacht ik eraan wat ze allemaal in dat bed zou doen. Ik zag haar met haar tante Sidoniafiguur al aan de lamp zwieren, ik moest moeite doen om niet hard in lachen uit te barsten.

In Stolwijk bleef ze zitten, ook Bergambacht reed ze vrolijk voorbij... Wat denk je wat! Ze stapte uit... bij míjn halte... de halte waar ik uit de bus stapte. Ik kon een glimlach toch niet onderdrukken, wat een muts ben ik toch ook om zo over iemand te denken, haha! Maar ik had me wel prima vermaakt!

High School Musical
Samen op het terras
Cool!
Hmm patatjes!
Hmm saté!
Creatief met patatjes
Smakelijk!
Bewogen foto van het signeren. "Mevrouw, u mag hier geen foto's maken..."
Vrijdag was mijn laatste dag werken. Het was een lange, hele lange dag, maar ook een hele gekke. Toen ik om 16 uur het allerlaatste uurtje kassa draaide, ging het wel een aantal keer door mijn hoofd dat het gewoon bijna over was. Collega's vonden het ook gek en waren er van overtuigd dat ik er maandag gewoon weer zou zijn.

Toen de kerkklok 17 uur sloeg, heb ik mijn spullen gepakt. Mijn collega begon me te zoenen... Ik ben maar snel gegaan, want er begon steeds meer water in mijn ogen te staan. Wegwezen!

's Avonds ben ik met Helga, Yara, Selena en Lotte naar een meertje in Krimpen a/d Lek geweest, daar ga ik niets over schrijven, dat kan je allemaal bij Helga lezen! Wil alleen nog wel kwijt dat het een heerlijke avond was!

Zaterdagochtend werd ik om 10 uur door manlief wakker gemaakt. Ik moest van ver komen geloof ik, haha! Om half 11 zou er een model op de stoep staan die ik mocht opmaken, dus dan is het wel zo netjes als ik uit mijn bed zou zijn. Fris en fruitig heb ik haar opgemaakt.

Luuk ging met een vriendje naar het zwembad terwijl Lot en ik lekker samen aan het tutten waren. Exact om 16 uur stapten we in de auto en zijn we naar Utrecht gereden. Ik had me goed ingelezen en de auto in parkeergarage Kruisstraat gezet. Op de site van het Stadstheater stond dat het dan een paar minuten lopen was. Ja leuk, maar ik had geen idee waar naartoe. Ik sprak een dame aan in de parkeergarage die het haarfijn aan me uitlegde. Ook wist ze me te vertellen dat als we een stukje verder liepen er een zeer gezellig eetcafé zat waar Lot en ik iets konden gaan eten.

Al snel vonden we Hemingway waar we pontificaal op het terras neerploften. Naast een wat oudere man van rond de 65 schat ik zo in, zaten we prima. We knoopten al snel een gesprekje aan en zo wist ik niet veel later aardig wat van die man, haha! Hij had 22 jaar bij ABN-AMRO gewerkt, had twee kinderen, was van zijn vrouw gescheiden, maar at nog iedere dinsdag bij haar (voor de nodige vitamines, haha!). Hij was geboren en getogen in Utrecht en sprak er met veel liefde over. De week ervoor was hij nog in Schoonhoven geweest, je snapt de tijd vloog en ik had het enorm naar mijn zin!

Om half 6 ging de keuken open, om die tijd vroegen we dan ook de kaart. Ik bestelde saté, terwijl Lot een frietje genoeg vond. Mijn buurman nam na twee cola light het voor gezien en verdween de menigte in. Samen met mijn meisje op een terras in de schaduw, smulden we en ik genoot alleen maar. Wat was dit leuk!

Om kwart voor 7 hadden we afgerekend en liepen we weer terug naar het Stads Theater. Het was er al druk. Na een toiletbezoek zochten we onze plekken op. We hadden samen een gezond kriebeltje in ons buik. Lotte pakte een stoelverhoger en had een prima zicht. Al snel deelden cheerleaders een vlaggetje uit en sprak de DJ de zaal toe. De zaal was enthousiast, dat merkte ik meteen.

De musical begon. Het was een leuk verhaal, een verkorte versie van de film zeg maar. Ik vond het leuk, maar het meest genoot ik toch wel als ik naast me keek. Van dat geconcentreerde koppie die er helemaal in zat, van dat blije smoeltje als ze me zag kijken, van die ene knipoog... Ik genoot!!

In de pauze dronken we samen een lekker flesje chocomel leeg en keken we naar de merchendise. Tja, het was wel grappig, maar we stonden niet echt te juichen. Mooi! Dat geld kon in mijn zak blijven. We liepen weer terug de zaal in, deel twee vervolgde en ik deed exact hetzelfde als voor de pauze.... Genieten!

Toen het afgelopen was, stonden alle mensen op en gaven een flink applaus weg. Lotte zag weinig meer, dus ik tilde haar op. Ze weegt ondertussen best al een aantal kilo's, maar dat blije grietje in mijn armen, haar armpje om mijn nek, ik kon alleen maar blij zijn!

Toen we de zaal uitliepen zagen we dat er een aantal acteurs nog gingen signeren. Ik vroeg Lot of ze dat leuk vond, dat vond ze zeker wel, dus we gingen in de rij staan. Op het vlaggetje wat ze eerder die avond kregen hadden krabbelden de vier iets onleesbaars, haha! Lot was helemaal gelukkig, daar ging het om!

We liepen naar de parkeergarage, zochten de auto op en reden weer naar huis. We kletsten wat na over de musical. Maar we konden er kort of lang over praten, we trokken maar één conclusie... het was een superavond, we hebben meer dan genoten!!

Jammer genoeg was ik mijn camera vergeten, daarom heb ik met mijn mobiel een paar plaatsjes gemaakt. Beter iets dan niets. Om 23 uur waren we thuis, waar Lot meteen haar bed indook, want de volgende dag zouden we naar België gaan, dus moesten weer vroeg op.

Had ik al gezegd dat we genoten hebben?

"Zeg maar even niets
Laat je ongedwongen gaan"