Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Vakantiebezigheden
We zijn vandaag de vierde week ingegaan van de kinderen hun vakantie. En de tweede week van Ries zijn vakantie is aangebroken. Vooral lekker rustig aandoen is ons motto. Af en toe een model op visite die op de foto wil. Iedere ochtend met Luuk naar zwemles en zo nu en dan de auto in om ergens naartoe te gaan.
 
Zo ben ik gisteren samen met Lotte naar Alkmaar getogen. Het zijn niet veel mensen gegeven om de hele week jarig te zijn... Tessa wel, Tessa was de hele week jarig en ik heb het twee keer mee mogen vieren. Vorige week maandag werd Tessa verrast met een surpriseparty. De hele dag was ze al met Kelly, haar moeder, haar vader en de vrouw van haar vader op pad geweest. 's Avonds werd ze nogmaals verrast... door ons! Met een mannetje of 20 zaten we allemaal op het terras van Henry's (op zich al niet vervelend natuurlijk). Allemaal vriendjes en vriendinnetjes van Tes. Ze had geen idee dat ze vlakbij huis was, ze was namelijk geblinddoekt. Ze was aangenaam verrast! Dat gezicht sprak boekdelen toen de blinddoek af mocht. Ze hoefde niet eens te huilen, ik wel...
 
En zoals ik al zei zijn Lot en ik gisteren nogmaals naar Alkmaar gegaan, omdat Tessa het nu zelf vierde. Met een koppeltje Borsaties zaten we in haar huisje te kletsen (behalve Lotte, die zei niets), toastjes te eten, lekkere drankjes naar binnen te werken en het heel gezellig te hebben. Na de heerlijke soep en broodjes zijn Lotte en ik verder op route gegaan, nog even naar Purmerend, onze hond ophalen.
 
Vandaag zijn we met ons viertjes naar de Ikea gegaan. Ries vroeg van te voren of ik iets specifieks nodig had. Nee, dat had ik niet, maar ik vind Ikea altijd zo leuk. Gewoon lekker snuffelen en omdat het Plundra is en alles zo akelig goedkoop lijkt te zijn wilde ik er graag naartoe. Luuk en Lotte juichde ook al bij het idee. Ze wilden graag de ballenbak in! Boven de deur van de speelruimte staat van 3 t/m 6 jaar... Luuk schreef de stickers die ze op hun borst moeten plakken: Lotte, 4 jaar en Luuk, 6 jaar.... Huh?? Die grote stoere jongen van 8 voelde zich ineens weer 6. Zonder tegengeluid mocht Luuk naar binnen en wij, wij gingen heerlijk zonder kids de Ikea binnen.
 
Ik scoorde nieuwe handdoeken: groene, blauwe, oranje en rode, helemaal leuk! En twee stoeltjes voor de kids. Ries koos voor rieten stoeltjes, maar ik vond deze stoeltjes leuker, vrolijker. Ik won ) Daarna zijn we lekker even gaan eten in het restaurant aldaar.
 
We zijn nog van plan om naar de stacaravan van mijn vader te gaan. Deze is vlak bij de Belgische grens, ik ben alleen nog op zoek naar iemand die een tweepersoons tentje heeft en die ik zou mogen lenen . De stacaravan heeft namelijk maar één slaapkamer en met 4 personen is dat een tikkeltje te weinig. Dus heb je zo'n ding op zolder liggen, meld je het dan even??
 
X Marijke
Zomercarnaval
Vandaag zijn we naar Rotterdam geweest, daar vierden ze vandaag de zomercarnaval. Een tas met flesjes water, snoepjes en uiteraard de fotocamera op de rug, wij waren er klaar voor!
 
Tropische verrassing
*gaap*
Joehoe!
Warm hè?
Hé jij daar!!
:oP

 
Ik vond het erg leuk om het een keer gezien te hebben, maar een volgende keer hoeft van mij niet. Al zeggen de foto's misschien iets anders, ik vond het net niet swingend en professioneel genoeg. Misschien verwachtte ik wel te veel, dat kan natuurlijk ook, haha! We hebben ons in ieder geval prima vermaakt!
 
X Marijke
KUG
Het is Kwalitatief Uitermate Teleurstellend... oftewel KUT! Gisteren kreeg ik de afwijzing van mijn sollicitatie die ik laatst heb geschreven. De tandartsenpraktijk wil deze dame niet op de loonlijst... 

Het is erg moeilijk om een job te vinden die aansluit met de schooltijden van de kids, niet te ver van huis is en nog leuk om te doen is ook. Maar ik geef uiteraard niet op, er zal best een baantje zijn waarvoor ik Kwalitatief Uitermate Geschikt voor ben... KUG!

x Marijke
Anne en Harry
Vanmiddag hebben we met zijn viertjes wat boodschapjes gedaan in de stad. Heerlijk rustig daar joh, gek hè? Toen we terugkwamen gooide ik uiteraard direct de achterdeur weer open. Ik liep de tuin in en keek of ik mijn vriend de pad nog zag.
 
Ik zag mijn lobeliaplantjes bewegen en tilde voorzichtig de blaadjes op. Tot mijn grote verrassing zag ik niet één pad zitten, maar twee! Er huist een stelletje padden in mijn tuin. Is dat niet leuk? Dat ik de pad de vorige keer bestempelde als een hij klopte dus niet helemaal, het is een hij én een zij.
 
Ik riep Lotte, ze kwam aangesneld en bekeek ook de koppies die ons schattig aankeken. "Ah wat lief!" waren Lotte's woorden. "Jaja, pad en paddie zitten in onze tuin" zei ik, waarop Lotte direct zei: "nee joh mam, ze heten niet zo, het zijn Anne en Harry..."
 
Op de foto zie je maar één pad, manlief is vast eten scoren ofzo, haha! Als ze straks samen zitten zal ik nog een foto maken. Die Anne en Harry...
 
X Marijke
Bende!
Zijn mijn kinderen de enige die al hun troep achter hun kont op de grond gooien en er vervolgens niet meer naar kijken? Ze spelen ergens mee, zien weer iets anders, draaien zich om en lopen weg... datgene waar ze mee speelden laten ze uiteraard gewoon liggen...
 
Gek word ik van de bende... Gek word ik van al die troep... Gek word ik ervan!!!
 

 
Jullie kinderen doen dat niet zeker?
Op pad...
Al een paar weken huist er in onze tuin een pad. Ik vind dat leuk! Als ik mijn tuin sproei zie ik hem met grote regelmaat wegrennen voor het water. Blijkbaar heeft hij het toch naar zijn zin, want ik zie hem heel vaak langs mijn plantjes of langs mijn stoel huppelen.
 
Zo ook net, ik zat lekker een boekje te lezen in mijn tuin, wandelt meneer (of mevrouw, geen flauw idee, maar meneer neem ik voor het gemak maar aan) langs mijn stoel en probeert om mijn tuin in te komen. Voor degene die mijn tuin niet kennen, ik heb een soort bak wat als tuin fungeert. Omdat ik twee honden heb en mijn vorige hond iedere keer met zijn dikke derièrre in mijn tuin ging liggen, leek me dat een prima oplossing. Een muurtje van ongeveer een halve meter hoog, daar wilde de pad wel in, maar ja, hoe doe je dat...
 
Ik vind hem leuk, maar aanraken, nèhh... dat doen we maar niet. Er lag een step van de kids, paddie klom op de step en probeerde vervolgens om tegen een steil muurtje op te klimmen... slecht plan. Ik las verder in mijn boekje en dacht bij mezelf: "je zoekt maar uit hoe je in de tuin komt, haha!"
 
Een poosje later zat ik weer in de tuin en zag meneer pad ín de tuin lopen... Het is toch een slimme pad! Hij had blijkbaar uitgevonden hoe hij erin kwam. Ik wees Lotte erop, ze vroeg me hoe ze die pad kon vangen. Ik vond dat niet goed, "laat dat beest maar lekker lopen", zei ik. Uiteraard luisterde Lotte en liet de pad met rust
 
We hebben er een huis... uh... tuindier bij!
 
X Marijke
Gatver!
LOS ANGELES - Een Schots echtpaar heeft een hotel-casino in het Amerikaanse Las Vegas aangeklaagd wegens een niet goed schoongemaakte hotelkamer. De jonge dochter van de vakantiegangers trof in het bed op de kamer een gebruikt condoom aan dat ze voor een kauwgom hield. 

In juridische documenten toont het echtpaar zich geschokt en ontredderd wegens de vondst van het condoom in het luxueuze Caesar's Palace. Voor onder meer medische kosten voor hun dochtertje eisen Jacqueline en Gerald Kilcoyne minstens 20.000 dollar schadevergoeding.
Zomaar...
Lotte: "Mam?"
Ik: "ja?"
Lotte: "Ik hou van je"


Kado uitzoeken...
Vanmorgen waren we stipt om half 10 in het zwembad. Een beetje onwennig en volgens mij ook wel wat nerveus hees Luuk zich in zijn zwembroek. Een groep hoger, met een aantal vreemde kinderen en waarschijnlijk allemaal nieuwe dingen, da's best spannend.
Vandaag is rood...
... de kleur van het lintje!!! Zoals jullie weten zit Luuk op zwemles. Al een poosje overigens, maar dat ter zijde. En vanavond heeft hij zijn volgende lintje gehaald!!! Zijn rode dus.
 
Helemaal blij is hij. Hij vroeg me direct of we nu ook nog naar de speelgoedwinkel konden, want ja, dan had hij een kado verdiend. Gelukkig waren de winkels al dicht, maar ik vrees dat ik er morgen niet onderuit ga komen.
 
Tuurlijk ben ik ook blij voor hem, maar ieder voordeel heeft ook een nadeel hè... Nu mocht hij, omdat het vakantie is, iedere avond van 19.00 tot 19.30 uur zwemmen en vanaf morgen is dat dus... 's morgens van 9.30 tot 10.00 uur... Oei... Dat wordt vast rennen morgenochtend. Want ook met de auto naar zwemles is er niet bij, nee we moeten op de fiets.....
 
Maar ben toch blij hoor!! Nog heel even en dan heeft mijn kerel zijn A... hoop ik ;o)
 
X Marijke
"Soms dan slaap je en denk ik aan mijn verleden tijd
Aan de leegte en de zwakte en de eenzaamheid"