Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Druk weekje vakantie
We hebben een paar drukke dagjes achter de rug. Dat begon afgelopen woensdag toen Nathalie met Aron en Asmara kwamen. Daar hebben jullie al foto's van kunnen zien op Nathalie's en mijn logje :-) Het was een erg gezellige dag, zowel voor mij als voor de kids. Het was een erg leuk gezicht hoe Luuk ineens Asmara vond. Voorheen speelde de meiden met de meiden en de jongens met de jongens, maar het leek nu wel meer gemixed. Alleen maar leuk toch?
 
 
 
Erg gezellige dag met Nathalie en kids

X Marijke  
Filmtip: Madagascar
Vanmiddag ben ik samen met Luuk naar de bioscoop geweest. Ik zat nog een beetje te twijfelen of we naar Madagascar zouden gaan of naar Sjakie en de chocoladefabriek. We hebben voor de eerste gekozen. En daar hebben we zeker geen spijt van!
 
Ik heb van het begin tot het eind genoten. De film zit vol humor, erg leuk vermaak voor een regenachtige maandagmiddag. Onder het genot van een zak zoete popcorn voor Luuk en een zak gele M&M's voor mij was het goed vertoeven. Een fristi en een colaatje light en het kan niet meer stuk!
 
X Marijke
 
 
Lekker ding!
Lotte: 'Mam, mogen wij een knijn?'
Ik: 'Een konijn? Hoe kom je daar nou ineens bij?'
Lotte: 'Tommy heeft ook een knijn mama, aah mam, mag ik er ook eentje?'
Ik: 'Wat moet je daar nou mee?'
Lotte: 'Nou gewoon aaien..'
Ik: 'Dat kan je toch ook met onze honden?'
Lotte: 'Uhm..'
Ik: 'En wie maakt zijn hok dan schoon?'
Lotte: 'Jij mam, want jij bent mijn moeder.'
Ik: 'Ja ja, je bent een lekker ding!'
Lotte: 'Nee jij bent een lekker ding!'
 
 
Daar moest ik ze dan toch wel weer gelijk in geven.... ;-)
 
X Marijke
Tip: routeplanner
Ken je dat? Je wil ergens naartoe waar je nog nooit geweest bent en maakt gebruik van een routeplanner op het internet. Je zit te klooien met inzoomen en het is vooral niet duidelijk... Voorheen gebruikte ik die van de ANWB of Routenet... totdat Ries me de link gaf van Map 24.
 
Hij liet het me zien en echt dat ziet er nou eens uit als een goede routeplanner. Je kan makkelijk inzoomen op gedeeltes van een stad. Als je met je muis een vierkant trekt over het gedeelte wat je graag wilt zien, dan komt het zo tevoorschijn.
 
Ik heb geen aandelen, maar ik ben hier gewoon enthousiast over! Klik maar op het plaatje van Schoonhoven om ook op deze routeplanner te komen en ontdek zelf de voordelen!
 
X Marijke
Bijna vakantie!!!
Nog heel even en dan heeft mijn mannetje vakantie!!!  
Oooh jee, wat nu?
 
'Dagelijkse douche slecht voor hersenen'
Dagelijks een douche nemen is toch niet zo gezond als iedereen denkt. Het water uit de douchekraan bevat namelijk sporen van magnesium, die hersenschade kunnen veroorzaken.
Inademen
Dat blijkt uit onderzoek waarvan de resultaten in het Amerikaanse vakblad Medical Hypothesis zijn gepubliceerd. Het inademen van de magnesiumdeeltjes kan op de lange termijn slecht zijn.


Parkinson
"Als de deeltjes geïnhaleerd worden, gaan zij veel sneller naar de hersenen dan wanneer zij gegeten of gedronken worden." Vergiftiging met magnesium leidt tot Parkinson-achtige trillingen.
 
[bron: www.rtlnieuws.nl]
 
Ga ik van dit soort berichten ineens minder douchen... denk het niet, jij?
 
X Marijke
Bijzonder knap!
Ik kwam net een website tegen met zelfgemaakte tekeningen op straat. Ik vind het zo bijzonder knap dat ik het een plaatsje op mijn log geef!
 
Mijn tuintje
Vorig jaar hebben we onze achtertuin helemaal opnieuw aangelegd en ingericht. Het blijft natuurlijk maar afwachten wat er het jaar erop allemaal opkomt. Ik kan je vertellen dat het in grote mate allemaal weer opkwam. Mijn achtertuintje is één grote bloemenzee.
 
Ik ben vooral trots op mijn hortensia op stam. Vorig jaar heb ik hem bij bloemenpiet gekocht, ik had nog nooit een hortensia op stam gezien. Momenteel staat hij helemaal in bloei, echt prachtig!
 

Als het regent zijn de bloemen topzwaar, maar gelukkig is er nog niets geknakt. Zojuist heb ik hem op de foto gezet zodat jullie ook kunnen genieten van mijn hortensia op stam.
 
Ik heb de buurman ondertussen gesproken, hij wil snel mijn buitenkraan gaan maken! Ik heb een lijstje gekregen met daarop wat ik allemaal aan moet schaffen. Dat gaan we binnenkort maar even doen.
 
Tevens wil ik in dit logje mijn dochter even zuiveren van alle blaam... Het koppelstuk van de slang is gevonden... Hahaha, het zat nog op de slang LOL... Heb ik niet gedaan hoor! Gisteravond vond manlief het derde koppelstuk wat nog langer kwijt is. Als we er nog eentje bij gaan kopen, dan kunnen we ermee gaan kwartetten! Ook leuk!!
 
X Marijke
Vliegen...
Zoals je in mijn vorige log hebt kunnen lezen heb ik gisteren een elektronische vliegenmepper gekocht. Direct toen we thuiskwamen heb ik de verpakking open gerukt, de bijgesloten batterijen er op de juiste manier in geplaatst en toen ben ik gaan wachten op vliegen...
 
Normaal gesproken vliegt er best wel een vlieg in mijn kamer. Oké, er hangt een hor voor de deur, maar sommige vliegen trekken zich daar niets van aan en komen toch naar binnen. Ken je die vliegen die heel irritant kunnen zijn? Van die vliegen die in je gezicht gaan zitten of op je hand als je net een hele leuke log wilt schrijven.
 
Juist voor die vliegen heb ik die mooie gele elektronische vliegenmepper gekocht... Het lijkt wel of het kopen genoeg was om de vliegen uit ons huis te verbannen, want ik heb geen vlieg meer gezien hier. Ik kijk af en toe rond, maar ik zie er echt geen één...
 
Vliegen, waar zijn jullie nou??? Ik moet toch kunnen tjekken of mijn elektronische vliegenmepper zijn werk goed doet? Vliegjes?? Joehoeeee!!!!
 
X Marijke
"Ik ben tevreden
Met helemaal niets"