Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Artis
Afgelopen dinsdag zijn wij samen met Mies en Jeroen naar Artis geweest. Ik kan er veel over vertellen, Mies heeft op haar log al een verslagje gezet, dus ik maak me maar af met een aantal foto's
 

 
Dankjulliewel Mies en Jeroen, we hebben een hele leuke dag gehad!!
 
X Marijke
De Witte Markies
 

Om even over half 3 stapten Nienke en ik de bruidszaak van Mary Borsato binnen. We werden gelijk begroet en Nienke's jurk hing al klaar.
 
Ik heb nog aan Nienke gevraagd, mag er een foto op mijn log, maar helaas, ik moet jullie teleurstellen  Jullie zullen moeten wachten tot 5 augustus of even moeten komen kijken bij het stadhuis in Noordwijk op 4 augustus.
Maar ik kan er wel een paar dingen over vertellen hoor! Want al snel was Nienke in haar jurk gehesen en kwam ze de paskamer uit. Wauw! Hij is echt supermooi!! Echt een jurk voor Nienke, hij past perfect bij haar. Haar buikje komt er heel mooi in uit, het is werkelijk waar een plaatje.

 
Mary en Sonja hebben hun vakkundige blik erover geworpen en ze waren het eens, de naden moesten uitgelegd worden, dan zat de jurk beter bij haar buik. Nienke en ik werden naar een terrasje gestuurd, zodat zij aan het werk konden. Heeel vervelend natuurlijk
 
Ze hadden Nienke's mobiele nummer opgeschreven, ze zouden bellen als ze klaar waren ermee. Wij hadden ons net geinstalleerd op het terras ging Nienke's telefoon al, ze waren al klaar. Snel de cola light naar binnen en snel terug naar Mary en consorten.
 
Nienke mocht em weer aan en ze hadden inderdaad gelijk, de jurk was nu nog mooier! De jurk werd nu helemaal passend gespeld en ietsje korter gemaakt. Perfect!
 
Wat een heerlijke sfeer hangt daar in Mary's bruidszaak. Niets geen poehaa, je wordt heel gewoon behandeld. Haha Mary noemt iedereen mop, het is echt een leuk mens, een lieverd!
 
Toen we helemaal klaar waren met passen, hebben we nog even een lekker watertje gedronken en zijn we nog eventjes Alkmaar ingegaan. Heerlijk H&M ingegaan, Nienke naar de MAMA afdeling en ik naar de kidsafdeling  Ik heb geweldige dingetjes gekocht, zelfs al een pakje voor de baby in de buik!
 
Nienke, onwijs bedankt dat ik met je meemocht, ik vond het een groot voorrecht! Ik heb een onwijs leuk middag gehad. Alles klopte, het was gewoon perfect!
 
X Marijke

Dagje zwembad
Gisteren was het eindelijk weer es prachtig weer en daar heb ik samen met de kids heerlijk van genoten. Ik had samen met Monique afgesproken tussen 11 uur en half 12 bij het peuterbadje in het zwembad. Monique heeft ook kids, 3 dochters: Joëtte, Dominique en Eileen. Dominique is net zo oud als Luuk en Eileen is geloof ik 3 weken ouder dan Lotte.
 
Heerlijk is dat, de mama's zitten lekker te kletsen terwijl de kids lekker voor ons in het water spelen of in de speeltuin die achter ons. En als het zonnetje dan ook nog zo heerlijk op je bol staat... genieten!
 
Later kwamen ook Sabine met haar kids Romy en Ryen en juf Peggy met haar vriend en kids erbij zitten. Kortom we hebben een hele gezellige dag met elkaar gehad. Normaal gesproken slaapt Lotte altijd 's middags, maar ze hield het prima vol en ik had zelfs ruzie met haar toen ik om 5 uur weer naar huis wilde ;-)
 
Ik vind het een beetje eng om een fototoestel mee te nemen naar het zwembad, dus helaas geen foto's.
 
Vanmiddag ga ik iets ontzettend leuks doen  Nienke heeft aan mij gevraagd of ik met haar mee wil naar De witte Markies, de bruidszaak van Mary Borsato, waar zij haar trouwjurk heeft gekocht. Vanmiddag gaat zij daar haar trouwjurk afpassen voor de grote dag 4 augustus. Ik vind het heeeel bijzonder dat ik met haar mee mag.
 
Sinds vorige week vrijdag zijn wij in het bezit van een videocamera, Nienke vroeg of ik em mee wilde nemen, dus ga ik er vanmiddag mee stoeien. Ook mijn digicamera zal ik meenemen. Ik vrees alleen dat Nienke het niet goed ga vinden als ik hier een mooie foto ga plaatsen van Nienke in haar waarschijnlijk prachtige trouwjurk, hahaha! Dus daar moeten jullie nog even een paar weekjes op wachten.
 
Maar dat ik een leuke middag ga krijgen dat staat zonder meer vast!!
 
X Marijke
Loe Beerens
 
Whaaaaaa!!! Ff gillen hoor! Gisteren heb ik Loe Beerens een mailtje gestuurd om hem te vragen of ik zijn foto's mag gebruiken om wallpapers te maken. Kennen jullie Loe Beerens? Hij is een legende op fotografiegebied, hij fotografeert veel voor Marco, zo ook de cover van de dvd van de Kuip 2002 en voor 2004 worden zijn foto's ook gebruikt.
 
Nee had ik en ja kon ik krijgen, dus ik trok de stoute schoenen aan en mailde hem. Tot mijn verbazing kreeg ik dezelfde middag nog antwoord... En... het mag!!!!! Ik mag zijn foto's gaan gebruiken voor wallpapers!!!! Hij zei zelfs dat hij als hij ze mooi vind dan mijn wallpapers van zijn foto's op zijn site wilde gaan zetten met een link erbij. Whaaaaaa!! Gaaf hè!!

© Loe Beerens
Als je het niet erg vind, stuiter ik nog eventjes door
 
X Marijke

De knop is om...
Ik ga nu echt afvallen! De laatste tijd is het echt de spuigaten uitgelopen... Afgelopen vrijdag heeft Ries een videocamera gekocht en die hebben we meegenomen naar de stacaravan van mijn vader. Ries heeft daarmee gefilmd en ja... ik sta er ook op. En eerlijk gezegd schrok ik daar wel van... Ik voel mezelf anders als dat ik eruit zie, klinkt misschien een beetje raar, maar zo voel ik het wel.
 
Gisteren kwam ik in het ziekenhuis en bijna het eerste wat de arts aan me vroeg was: 'hoe is het met je gewicht'.... die man heeft dus ook zijn ogen niet in zijn broekzak zitten... Marijke gaat dus aan de lijn. Ik heb eerdere pogingen ondernomen, maar tot nu toe zijn die niet succesvol geweest. Ja, 10 jaar terug, toen kreeg ik Crohn en toen ben ik 20 kilo afgevallen, sjemig wat een lijntje had ik toen hahaha!
 
Ik ambieer echt geen maatje 38, maar met 42 ben ik al dik tevreden! Ik ga nog maar es een glas water halen...
 
X Marijke
Is het nu weer goed mam?
Ziekenhuiscontrole
Ieder half jaar moet ik voor controle naar het ziekenhuis. Zo willen ze mijn ziekte van Crohn in de gaten houden. Zo gaat dat al sinds 1995, dus ik ben dat wel gewend. Een week ervoor bloedprikken en daarna effe naar de dokter om alles even door te nemen.
 
Zo ook vanmorgen, om 10 uur had ik een afspraak. Normaal gesproken neem ik altijd mijn vader's auto mee, maar hij geniet lekker op de camping, dus dat feest ging niet door. En om nou met twee kinderen op de bus te stappen, dat zag ik niet echt zitten. Dus een ander plan was gemaakt, ik zou Richard naar zijn werk brengen... Dus vanmorgen om half 7 stond ik naast mijn bed
 
De kids moesten wakker gemaakt worden, want zo vroeg zijn ze normaal gesproken gelukkig nog niet wakker. Iedereen in de kleren gehesen en toen hebben we Ries weggebracht. Na het thuiskomen hebben we lekker een broodje gegeten en ben ik de spullen bij elkaar gaan zoeken om naar het ziekenhuis te gaan.
 
In het ziekenhuis ging alles prima, precies om 10 uur werd ik al naar binnen geroepen. En na een kort gesprekje met de arts stond ik zo weer buiten. Ik ben weer helemaal goedgekeurd en ik hoef niet over een half jaar maar over 9 maanden pas terug te komen  Dat is dus wel goed nieuws.
 
Omdat Richard nog een broek voor de bruiloft van Rob en Nienke nodig heeft, ben ik samen met de kids naar Cityplaza in Nieuwegein gegaan. Dat is een overdekt winkelcentrum. Nooit aan gedacht dat er op maandagochtend bijna geen winkels open waren. We hebben even een rondje gelopen, bijna alle winkels gingen pas om 12 uur open, maar de Hema al om 11 uur. We hebben dus even iets gedronken en gegeten tot het 11 uur was.
 
Lotte had ik vastzitten in de buggy, dat winkelt wel zo relaxed. Ik had een aantal spulletjes uitgezocht en liep naar de kassa. Terwijl ik aan het afrekenen was, maakte Luuk Lotte los en wandelde vrolijk door de winkel. Ik had al tegen Luuk gezegd dat ik dat niet zo geweldig vond, en dat hij wel bij me moest blijven. Het één en ander klopte niet bij de kassa en toen ik dan eindelijk klaar was............ Luuk en Lotte weg.......
 
Je zult wel begrijpen dat mijn hart dan in mijn keel zit. Ik liep de winkel uit en riep ze, keek rond, maar geen Luuk en Lotte te zien... Gelukkig raak ik niet zo snel in paniek, ze konden nooit ver zijn. Op een gegeven moment komt Luuk doodleuk uit de Hema lopen. 'Waar is Lotte?', 'oh, die loopt nog in de winkel mam....' Mijn bloed begon al langszaam te koken, dus ik zei tegen Luuk dat hij haar als de sodemieter moest gaan halen. Dat deed hij, maar daar had Lotte dus geen zin in, met als resultaat dat Luuk Lotte gillend aan haar arm sleurend door de winkel nam. Dat was toch wel de druppel, ik heb Lotte opgepakt en in de buggy gezet, vastgezet! Luuk nog even toegesproken, kreeg nog een grote mond ook.. Toen ben ik aardig ontploft en ik ben zo naar de auto gelopen.
 
Wat een leuke dag had moeten worden, liep iets minder leuk, helaas...
 
X Marijke
 
Luuk fietst!!!
Jaja!! Deze foto is het bewijs, Luuk kan fietsen!!! Het heeft me heel wat overredingskracht en moeite gekost, maar hier is het resultaat!
 
De tip van Mies was briljant! Niet in zijn nek maar aan het zadel vasthouden, je loopt dan wel gruwelijk beroerd, maar hij merkt niet als je loslaat. Want het fietsen was helemaal geen probleem, dat kon hij wel. De enige manco was het zelfvertrouwen en dat is gisteren een aardig stukkie gegroeid hierdoor!
 
We zijn al met de volgende stap begonnen, bochtjes maken. En als we dit nu onder de knie hebben, dan gaan we leren om zelf op te stappen en dan.... ja dan gaan we proberen om naast mama's fiets te gaan fietsen, de wijde wereld in...

Maar daar moet ik me eerst es geestelijk op in gaan stellen, want dat lijkt me nog wel eng hoor, zeker als ik dan Lotte ook nog op de fiets heb. Maar dat gaat vast goedkomen!
 
Het was zo mooi om te zien, hoe zijn grijns op zijn gezicht met de minuut groter werd, hahaha! Dan stapte hij af en dan rende hij met wijde armen naar me toe om me te knuffelen: 'knap hè mam!'

Uiteraard zijn we gisteravond naar Mc Donalds geweest en hebben we heerlijk frietjes, hamburgers en vooral die overheerlijke salade die ze nu hebben gegeten. We gingen alleen voor Luuk hoor.. Lotte, papa en mama hebben zich wel weer opgeofferd :P
 
Wie iets beloofd moet het ook nakomen hè!
 
X Marijke
 
 

Malouine
 
Op het moment ben ik wel erg druk met websites bezig zeg ;-) De ene is klaar en de volgende begint. De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met de site van een vriendin van me. Zoals jullie misschien weten heb ik twee collies, en die heb ik van die vriendin. Zij is namelijk fokker van Schotse herdershonden.
 
Ik had daar al een site voor gemaakt, maar die was een flink poosje niet meer geupdate. Het plan was om een hele nieuwe site daarvoor te maken, en zo gebeurde het ook.
 
Jemig wat een klus was dat. Anke fokt al flink wat jaren collies, dus het aantal honden is flink! Alle gegevens moesten er natuurlijk op, maar op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Veel honden lijken op elkaar en zo ook de namen, hihi.
 
 


Ben je door mijn verhaal nieuwsgierig geworden?
 
www.malouine.nl
 
X Marijke

 
fietsen leren
Luuk is alweer ruim een maandje 6 jaar en hij kan nog steeds niet zelf zonder zijwieltjes fietsen. Op zich helemaal niet zo erg, maar hij wordt steeds groter en dus ook zwaarder. Ik heb een fiets met daarop een voor- en een achterzitje en als we dus ergens naartoe gaan dan gaat Luuk achterop en Lotte voorop. En ik kan je zeggen, dat wordt steeds zwaarder.
 
In de vakantie zijn we met zijn drietjes naar het zwembad geweest. Nu is Schoonhoven niet zo bar groot, maar ik woon in het puntje van Noord en helemaal aan het andere uiterste puntje van Schoonhoven ligt het zwembad. Ik had tegenwind en dan met twee kinderen op de fiets is dat best een heftig stukkie.
 
Ik had dus tegen Luuk gezegd dat hij nu echt zelf moet gaan leren fietsen, want ik doe het niet meer. Ik ben al bekaf voor ik in het zwembad ben... Plus gaat Luuk natuurlijk ook gewoon twee keer per dag naar school en dan breng ik em ook altijd op de fiets.
 
We hebben het vaker geprobeerd om het hem te leren, maar het is niet eenvoudig. Het probleem is niet het fietsen, maar het bang zijn om te vallen. Fietsen kan hij best, het enige wat we hem moeten leren is zelfvertrouwen daarin.
 
Zo gisteren... Lotte lag op bed, dus ik zei tegen Luuk: 'kom op, we gaan fietsen!' 'Nee mama, nu niet, laten we dat maar een andere keer doen.' Mooi niet! We gingen het nu doen! De honden gingen mee, ik nam Luuk zijn fiets aan mijn hand en Luuk liep mee. Eenmaal bij het veld aangekomen met daarom heen een mooi geasfalteerd pad moest ik em nog even op de fiets krijgen...
 
Ik denk dat ik zeker 20 minuten op hem in heb staan praten. Echt alles heb ik uit de kast gehaald. Ik heb hem zelfs een bezoek aan Mc Donalds beloofd!!! Daar had hij even oren naar, maar op een gegeven moment zei hij: 'mam ik hoef niet naar Mc Donalds.' Whaaaaaaaa!!
 
Op een gegeven moment wilde hij weglopen naar huis, maar toen werd ik een beetje pissig en zei: 'als je nu wegloopt, dan heb je straf en kom je je kamer niet meer af!' Dat had ik 20 minuten eerder moeten zeggen, dat werkte..
 
Met volle tegenzin ging hij op die fiets zitten en mijn conditietraining kon gaan beginnen. En wat ik al wist: het ging hartstikke goed. Natuurlijk heb ik em de hemel ingeprezen! Je zag hem steeds meer gaan glimmen op die fiets! In eerste instantie wilde hij alleen het eerste rechte stuk fietsen, maar we zijn twee keer het veld rond geweest.
 
En weet je wat hij op het laatste stuk zei? 'Mam, dit is leuk!' Ik heb maar gevraagd of hij het nogmaals wilde herhalen, want dat kon ik nooit goed verstaan hebben!! En hij zei het doodleuk nog een keer: 'mam dit is leuk!'
 
Hij fietst nog niet los, ik heb em in zijn nek vast, maar het begin is er en hij zei dat hij morgen weer wil fietsen. Het begin is er!
 
X Marijke
"Open mijn ogen naar een wereld die me niets meer biedt
Probeer het elke morgen weer maar het verandert niet"