Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Filmpje dansen met Derek!
Vanmorgen vond ik eindelijk een mailtje in mijn mailbox... Hét filmpje van ons dansje met Derek. Ga achterover zitten, leg je voeten op het bureau en hou je lach in, hahaha!!Op het puntje van je tong
Ik loop ernstig naar de veertig... Aan het eind van dit jaar ga ik het volgende decenium in. Ouderdom komt met gebreken zeggen ze altijd. Nou wil ik niet zeggen dat ik oud ben, integendeel! Maar toch merk ik wel dat sommige dingen niet helemaal meer werken zoals het 'vroeger' was.

Zo zat ik laatst op een verjaardag. Heerlijk in de warme zon in de tuin genoten we van een drankje en een hapje. Ik schat in dat ik zo ongeveer de jongste was. We hadden het over van alles. Zo vonden we 'Van de Vorst' ziet sterren van de vrijdag ervoor zo leuk. We wisten nog heel goed wie er in het programma zat. Dus niet... We konden maar niet op de naam van Peter van de Hurk komen.

Zo zaten we afgelopen vrijdag in het restaurant. Onder het genot van een hapje en een drankje kletsten we over koetjes, kalfjes en De Lama's. Ruben Nicolai, Ruben van de Meer en Jeroen Koningsbrugge wisten we feilloos op te noemen. Maar och, hoe heette die andere nou, die lange met dat donkere haar. Op het puntje van je tong, maar er simpelweg niet opkomen. Zwaar irritant!

Ik weet het hoor Helga! Tijl Beckand!! En nee, ik heb niet gegoogled!

Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar het komt steeds vaker voor. Mijn geheugen laat me nogal eens in de steek. Vertel eens... Ik ben hier niet alleen in hè, stel me eens gerust, hihi!

Barolo
Voor Live38 XXL kreeg ik uit handen van Marco een tegoedbon twv ? 100,- voor Barolo, een restaurant in Bergambacht, voor bewezen diensten voor de fanclub. Een super leuk kado waar ik afgelopen vrijdag dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Helga, Collin en Richard gingen met me mee. Het had nogal wat voeten in aarden, ik geloof dat het drie keer verzet is, haha!

Om 19 uur waren we bij het restaurant waar we een mooi plekje toegewezen kregen. Een drankje werd ingeschonken toen we de kaart kregen. Op de eerste pagina stonden twee surprise menu's, een drie- of viergangen menu. Je zou verrast worden door de kok. Helga, Collin en ik wilden dat wel! Ries wilde meer op safe spelen, maar we haalden hem over om ook eens gek te doen.

We kregen eerst een amuse, een lekker stukje nieuwe haring, dat begon lekker! Daarna het eerste voorgerecht, ik ben vergeten hoe het heette, haha! Een soort opgerolde carpaccio en een ander vleesje met truffelsaus. Dat smaakte prima! Daarna was de vis aan de beurt, op ons bord lag een stukje kreeft, kabeljauw een soort mossel, dit vond ik iets minder.Het hoofdgerecht was weer top! Verschillende soorten vlees, waaronder kalfsmedallion, rundvlees, aardappelrösti, patatjes erbij. We hebben heerlijk gegeten! Maar we waren nog niet klaar, een dessert was de volgende gang. Een glaasje tiramisu, bavarois, een bolletje yoghurtijs en een mini appeltaartje wist hun weg wel te vinden. Zoow lekker!

Ondertussen was het al over 11 uur geweest, maar we bestelden nog koffie en thee. Er kwam een kar langsrijden met allerlei likeurtjes. Collin nam een amarettootje en Helga en ik mochten een witte chocoladelikeur proberen. Oooh dat smaakte naar meer! Veel meer, haha!

Lieve Marco, dankjewel voor dit kado!
We hebben er van genoten!!!


Visite!
Afgelopen weekend hebben de kids lekker in het badje buiten gekledderd. Het bad is voor een gedeelte leeg gegaan, maar de rest staat er nog. Een beetje regen erbij en je hebt een prima onderkomen voor een kikker...

Ik stond net de banden van mijn fiets op te pompen toen ik in mijn linkerooghoek iets zag bewegen in het badje. Ik keek nog eens, toen zag ik gewoon een kikker de schoolslag doen, haha! Luuk, Lotte en vriendinnetje Gloria waren binnen, ik riep ze alle drie. Ik liet Luuk de kant waar onze groene vriend onder gezwommen was optillen om vervolgens een hard gegil van de dames te horen, haha!

Niet veel later vonden ze 'm toch wel lief en vroegen ze aan mij of ik 'm durfde te pakken. Nou... hij zwemt daar prima, hihi! Ben benieuwd hoelang we het nieuwe tuindier op visite hebben!

Tip!


Van de week had ik een enthousiaste Marga aan de telefoon. Gierend vertelde ze dat ze afgelopen weekend voor het luttele bedrag van ? 14,- een weekendje weggegaan waren. Via haar zus had ze een link gekregen waar je op o.a. vakantie, weekendjes weg, concertkaartjes kon bieden. Was je op de verstreken tijd de hoogste bieder, dan was je de nieuwe eigenaar van dit uitje.

Ik was enthousiast! Dat wilde ik ook wel even zien, ze gaf me de link en ik heb met verbazing zitten kijken. Wat is er nou leuker dan voor een schijntje een weekend er tussenuit te piepen? Ik registreerde me, maar was wel zo wijs om even te wachten tot Ries thuis kwam. Hij vond het ook grappig, maar zei wel om even te wachten met bieden. Mijn tijd komt dus nog wel, maar ik wilde het zeker wel met jullie delen!

KLIK

Laat je even weten of je gescoord hebt hiermee? Ik ben benieuwd!!

Zeventig
Op 17 juni 1939 is hij geboren. Als bakkerszoon moest hij al snel meewerken in het bedrijf van zijn vader. Net van de lagere school af, over doorleren werd niet eens nagedacht, zo ging dat in die tijd. Later werd zijn broer zijn baas, bakker bleef hij. Iedere dag werden de broden gebakken waarmee hij vele huizen langs ging met zijn bakfiets.

Hard, heel hard heeft hij in die tijd moeten werken. Inmiddels zit hij alweer vijf jaar in de AOW en geniet hij van zijn oude dag. Samen met Marga haalt hij eruit wat erin zit en daar sta ik voor de volle 100% achter. Ze huppelen van de ene vakantie naar het andere weekendje weg. Hun huwelijksreis ging naar Thailand, ze zijn op vakantie geweest naar Australië, aan het begin van dit jaar zijn ze twee maanden naar Spanje geweest, dat is toch een droom! Zo wil je wel oud worden lijkt me.

Pa en ik!

Mijn paps is vandaag zeventig geworden! Ik vind dat bijzonder!! Gisteren noemde ik hem gekscherend 'oude man', maar dat is hij natuurlijk helemaal nog niet! Persoonlijk vind ik dat hij minstens honderd moet gaan worden, in goede gezondheid, dat wel!

Vroeger had ik een veel betere band met mijn moeder dan met mijn vader. Hij was altijd aan het werk en bleef op de achtergrond. Toen mijn moeder ziek werd, is het contact heel erg veranderd, we groeiden steeds dichter naar elkaar toe. Zelf werd ik ook ouder natuurlijk en onze band werd versterkt. Het werd meer gelijkwaardig volgens mij, maar wel met enorm veel respect.

Is het je al duidelijk? Ik hou heel veel van mijn vader en hij is vandaag gewoon hartstikke jarig!!

Gefeliciteerd lieve pa!!

Dansen met Derek Ogilvie

Wat een dag! Wat een dag!

Een aantal weken geleden kocht ik kaartjes voor de theater show van Derek Ogilvie. Ik bewonder hem mateloos, zag dat er kaartjes te koop waren, dus aarzelde geen moment en bestelde er twee voor zaterdag 13 juni in de Theater Fabriek in Amsterdam voor rij één. Ik belde Helga, zij was direct enthousiast!

Pas vanmorgen sprak ik met Helga af hoe laat we zouden vertrekken. Om één uur pikte ze me op en ruim een uur later reden we de parkeerplaats op van de Theater Fabriek. Na de kaartcontrole liepen we naar binnen, kochten alvast een uitrijkaart om nog even een drankje te doen voordat de gong ging en we naar binnen mochten. Op rij negen zagen we Annemarie en haar moeder zitten, na een begroeting zochten we onze plaatsen op. Veel moeite om rij één te vinden hadden we niet.

Al snel kwam Derek op. Met veel show betrad hij het podium, vlak voor onze neus. Ineens werd het serieus en deed hij een paar readings. Bijzonder, zeer bijzonder! Je merkt wel dat er in zijn programma op tv veel geknipt wordt, want het duurde vaak langer, maar dat maakt helemaal niets uit. Mooie dingen werden gezegd.

Ineens was het pauze. Ik zocht het toilet op terwijl Helga een drankje kocht. We moesten snel doordrinken, de pauze was niet al te lang. We zochten onze plekken weer op en jawel, daar was Derek weer. Er werd verteld dat er storing was met één van de schermen op het podium. Derek loopt het podium af, loopt naar ons toe, pakt Helga's en mijn hand, trok ons het podium op en daar stonden we dan...

I'm al single lady van Beyonce galmde uit de boxen en wij, wij moesten Derek zijn danspasjes nadoen, haha! Voor ons gevoel stonden we wel een kwartier daar op het podium met 900 paar ogen op ons gericht, wat een belevenis! Na het lied liepen we het podium weer af en gingen op onze stoel zitten. Wat hadden we nou toch meegemaakt, haha! Je hoopt op een reading, maar daarvoor in de plaats mag je met Derek dansen, hahaha! Geweldig!

We werden bedankt en Derek ging weer verder. Het scherm kon niet gemaakt worden, dus we gingen verder met één, ook goed. Wederom was het weer erg bijzonder wat Derek allemaal wist te vertellen. Tegen vijf uur was het jammer genoeg weer afgelopen. Wat heeft die man een prachtige gave en wat doet hij er mooie dingen mee. Niet te zweverig, maar met een geintje en een knipoog, ik hou er van!Derek beloofde dat hij na afloop nog naar de foyer zou gaan om op de foto te gaan met iedereen die dat wilde. Geloof me, dat wilden heel veel mensen. Het was enorm druk om de merchendise kraam waar hij in stond. We spraken met wat mensen om ons heen, iedereen had ons natuurlijk zien swingen, haha! Op een gegeven moment stond er een dame naast ons die vertelde dat ze ons optreden met haar camera opgenomen had, ze had ons gefilmd! Ik gaf haar mijn e-mailadres, nu maar hopen dat ze het nog naar me mailt, zou wel heel erg leuk zijn! En uiteraard laat ik dat hier nog wel zien!

We waren bijna aan de beurt toen er gemeld werd dat Derek nu toch echt moest gaan eten, want 's avonds was er nog een show. Wij wilden toch eigenlijk wel erg graag een foto met hem, toen er gezegd werd dat de mensen voor ons de laatsten waren, riep ik heel stoer: "Derek, do you want a picture with your dancers?"  Derek draaide zich naar ons toe en greep ons vast en bedankte ons nogmaals voor bewezen diensten. Een foto werd gemaakt waarna we drie kussen van hem kregen. "You were fun!" riep hij ons nog na.

Met een grijns van oor tot oor liepen we naar de uitgang om ineens te gieren van de lach. Wat hadden wij toch weer meegemaakt deze middag. Zo bijzonder, zo gaaf, zo hilarisch!!

(c) Annemarie :-)

We reden van het parkeerplaats af, sloegen rechtsaf zo de trambaan op, waar helemaal geen auto's mochten komen, haha! Na een paar rondjes vonden we de A10, waar Helga opmerkte dat haar lampje wel ernstig begon te knipperen... De benzine was op. Ik zocht op Bram op waar de dichtsbijzijnde tankstation was, maar omdat er aan de A2 flink geklust is, kwam dat niet helemaal goed. In Vinkeveen vonden we een benzinestation, pfiew! Helga parkeerde de auto naast de pomp, waarna ik heel snugger opmerkte dat de benzinestation gewoon al dicht was, haha!

Na zo'n middag zonder benzine staan, we konden er gewoon om lachen. Bram zocht het dichtsbijzijnde benzinestation op en gelukkig haalden we het nog ook, haha! Toch prettig om dat metertje weer aan de andere kant te zien staan! We reden linea recta door naar de gele M om daarna naar huis te gaan. We hebben een héérlijke middag gehad. Wat een belevenis!! We hebben genoten!!!Wist-je-datjes
Vanmorgen de bedrijfsarts weer bezocht. Samen besproken dat we voordat mijn contract afloopt me volledig beter te melden. Scheelt me een hoop gedoe straks. Luuk moet het volgend schooljaar naar de locatie in het centrum naar school, hij is er niet blij mee. Lotte staat nog steeds in standje blij, ze vond het zooow gaaf gisteren. Paardrijden is wel haar ding. Ze heeft talent volgens Jan. Ik zat er heel trots naar te kijken! Vanavond lopen we de derde avond van de avondvierdaagse. Het is gezellig! Nu maar hopen dat het droog blijft! Alle avonden zongen de kids 'Daar boven op die berg', hartstikke leuk, maar telkens hetzelfde couplet, dat werd een beetje vervelend. Na wat gegoogled te hebben, zijn er tien nieuwe coupletten gevonden, die hebben we stiekem uitgeprint, vanavond gaan we ze even wat cultuur bijbrengen, haha! Afgelopen dinsdag had ik echt een flinke dip, maar daar ben ik wel weer uitgekrabbeld, het gaat weer beter hier. Ik ben er nog niet, maar het komt goed!!

Stiekem toch... *update*
Ik zit me hier gruwelijk in te houden om niet uitgebreid te gaan loggen over Lotte's eerste proef paardrijles. Lot wil morgen zelf loggen, dus ik plaats dat leuke filmpje wat ik vanavond heb gemaakt niet, maar... één fotootje zal toch wel mogen?Een trotse


Update!

Lotte's logje (met filmpje) staat inmiddels online!!!
Klik!

Te veel...
Het is me gewoon allemaal even te veel... Te veel te lezen logjes in mijn mailbox... Te veel stress... Te veel tegenslagen... Te veel onzekerheden...Te veel tranen... Te veel...

"Fluister mijn naam
En ik kom er aan"