Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Flauwer dan flauw...


X Marijke

Flauw!
Dat er flauwe mensen bestaan, dat wist ik. Ik noem natuurlijk geen namen, maar zelfs hier in huis worden regelmatig flauwe grappen gemaakt. Ook honden kunnen erg flauw zijn. Zo gebeurt het wel eens dat ik net de honden uitgelaten heb, ze daarna doodleuk in de tuin gaan zitten poepen. Flauw toch?

Sinds kort hebben we nog een paar flauwe medebewoners. Was ik gistermiddag zo blij dat die poppen niet stiekem vlinders geworden waren toen wij die verjaardag hadden. Met grote regelmaat verhuisde ik gisteravond van de pc naar de bank om te kijken of er al enige actie zichtbaar was. Het enige wat ik zag was dat ze soms lagen te kronkelen als er per ongeluk een collega rups over ze heen wandelden. Maar voor de rest... niks, nakkes, nada!

Even na 12 uur zocht ik toch maar mijn bed op na die laatste blik in het aquarium. Ik sprak ze nog even toe voordat ik mijn ogen ging sluiten. "Denk erom hè, nu wel even wachten..."

Ze zijn niet alleen reuze flauw, ze luisteren ook voor geen meter, want toen ik vanmorgen om 7 uur naar beneden ging en snel naar die bak rende, zag ik dat er vijf (5!) vlinders in de bak hingen. Eén pop begrijpt mij tenminste. Eén pop heeft netjes op mij gewacht. Eén pop is mijn vriend!Ik ben vanmorgen tot de conclusie gekomen dat ook vlinders flauw kunnen zijn. Stiekem uit hun coconnetje komen terwijl wij liggen te slapen... Tsssskkk....

Ik ben vandaag vrij! Je begrijpt wat mijn missie voor vandaag is. De strijk heeft pech, ook de stofzuiger blijft werkloos in de kast staan, die ramen die eigenlijk gezeemd moeten worden hebben gruwelijk pech! De boodschappen die in huis gehaald moeten worden, gevalletje jammer...

Ik ga de hele dag naast die bak zitten, op mijn krent! Ik moet en zal die laatste vlinder zien worden. Het moet, het moet, het moet!!!

X Marijke

Foto's vlinders 2
Gisteren las ik op Nathalie's logje dat zij al een vlinder had. Een tikkeltje jaloers was ik toch wel... dat wilden wij natuurlijk ook!!! Ik zei gisteravond... uh.. vannacht nog tegen haar dat ik het wel heel flauw van die vlinders zou vinden als ze vannacht alle 6 zich zouden ontpoppen tot vlinders, dat zou een rotstreek zijn!

Vanmorgen om 9 uur kwam ik beneden. Als eerste liep ik naar het aquarium om te kijken hoe het ervoor stond. En wat zag ik daar.... een vlinder!!!! En een flinke berg stront, haha!

Gelukkig was het er nog maar eentje! Ries, Luuk en Lotte rende er ook gelijk naartoe en wisten me te vertellen dat dat echt net gebeurt moest zijn, want toen ze keken toen ze beneden kwamen lagen er nog zes poppen. Een stiekem vlindertje dus

We hebben straks een verjaardag... Zou ik zeggen dat ik ziek ben... De hele middag voor het aquarium blijven zitten... Of moeten ze het maar even voor die tijd doen. Ik vind van wel!!

Uiteraard heb ik net foto's gemaakt!

Foto's vlinders 1
Zojuist heb ik wat foto's gemaakt van ons vlinderarium. Ze wonen nu drie dagen bij ons. Ze zijn flink gegroeid! De eitjes zijn uitgekomen, het wachten is nu op het ontstaan van de vlinders!

Aquarium vol rupsen en poppen
Joehoeee, nieuw kool!!!
Zie je de ienieminie rupsjes op het blaadje in het midden?
De poppen die wachten tot ze klaar zijn om een vlinder te worden...
Brutale rups op de rand van het aquarium

Leuk hè!!

X Marijke

Van alles wat logje
Het was nogal haastig allemaal. Iedereen deed zijn eigen ding, maar dat had niet zoveel met naar school gaan te maken. Opschieten geblazen dus... Kom je op school, zie je dat je nog in je bed had kunnen liggen of dan op zijn minst alleen in badjas kunnen blijven, want Lotte heeft vandaag een vrije dag...

Nee dan het vlindertheater wat we van Ine gekregen hebben. Dat is me daar een partij leuk!! Gisteravond zat ik een kop thee te drinken en zo zat ik te staren naar die ene rups die net aan het vervellen was. Geweldig om te zien, te ervaren! Hier kan geen televisie tegenop! De eitjes zijn uitgekomen, er wandelen nu ienieminie rupsjes door het aquarium. Geen idee hoe ik die bak op een goede manier nu schoon kan maken zonder die rupsjes kwijt te zijn. Als het goed is veranderen de poppen nu snel in vlinders, daar ben ik zéér benieuwd naar!

Afgelopen woensdag ben ik samen met Helga weer naar de sportschool gegaan. Ik was moe, lusteloos, het kostte me nogal wat moeite om me in mijn sportkleding te hijsen om vervolgens naar dat gebouw te gaan met al die activelingen. En weet je, het klinkt misschien heel erg stom uit mijn toetsenbord... Het was heerlijk! Ik kijk weer uit naar woensdag!

En dan Ramon en Ine... Ik vind het zo erg wat er nu gebeurt daar in Oss. Ik leef met iedere vezel in mijn lichaam mee, alleen voel ik me zo machteloos... Ik hoor Ine's verhaal aan, reageer daar op, meer kan ik niet doen... Ine weet het nog niet, maar als het even lukt, dan stap ik dit weekend in de auto om in ieder geval een mooie bos bloemen ofzo te brengen... Dat moet gewoon! Ramon, als je dit leest of hoort... Heel veel sterkte lieverd, als Spanje zondag de finale wint, dan is dat voor jou!!

Rest mij iedereen een heel fijn weekend te wensen!!

X MarijkeRegels in huize Meijer

Ook hier gelden regels in huis. Volgens mij zijn het geen abnormale, ik denk dat onze regels in een normaal, zichzelf respecterend gezin ook aan de orde zijn. Zo slaan wij elkaar niet, gillen niet als daar geen zinnige reden voor is, behandelen we de ander zoals we dat zelf ook zouden willen. Geen gekke dingen toch?

Toch hebben we twee plekken hier in huis waar er andere regels gelden, aldus zoon en dochter hier in huis. Op de deuren van hun slaapkamers hangen sinds kort twee A4'tjes met de volgende tekst:

Dankjewelavond

vrijwilliger zijn
is vrijwillig
maar niet vrijblijvend
is verbonden
maar niet gebonden
is onbetaalbaar
maar niet te koop
is positief denken
is positief doen
met als enige doel
voor jezelf en de ander
een goed gevoel

Dit gedicht kregen we gisteren samen met een stevige handdruk van de directeur van de school van Luuk en Lotte. Ik vond het een mooi gebaar! Echter werd de speech van meester Arie nogal verstoord door Truus en Beppe, twee schoonmaaksters die de school nog even dachten schoon te maken. Truus en Beppe werden gespeeld door juf Agnes en juf Mieke. Ze deden het echt superleuk!

Meester Clemens bemoeide zich er ook nog even mee en niet veel later stonden alle leerkrachten een lied voor de hulpouders te zingen. We kregen allen nog een ovenhandschoen met de veelzeggende tekst: Vele handen maken licht werk erop. Onder het genot van een hapje en een drankje hadden we een gezellige avond.

Op mijn beurt weer: dankjewel!

X Marijke

Vlinders voor Luuk! (Update!!!)
Een paar weken voor Luuk zijn verjaardag stuurde ik een uitnodiging rond. Jammer genoeg reageerde Ine daarop dat ze er niet bij kon zijn. Lotte vond dat trouwens wel eerlijk, want ze kon ook niet bij Lotte's verjaardag zijn, haha! Toch vond Ine dat Luuk wel een kadootje verdiende.

Ze liet me op een gegeven moment een linkje zien. Bij dat bedrijf kon je een pakketje bestellen met daarin eitjes, rupsen en poppen. Alle drie moeten deze in de loop der tijd vlinders worden. Ik ben dol op vlinders, dus ik stemde gelijk toe! Dat zou een bijzonder kado worden.

Een week of twee geleden kregen we al post van dat bedrijf, we zouden binnenkort weer een pakketje krijgen met daarin de beestjes. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen. Luuk bekeek zijn post en zei: "oh leuk..." Gooide het weer neer en ging weer buiten spelen.

Gisteren was hij echter wel heel enthousiast. De potjes werden bekeken en aangezien ik tot 18 uur moest werken, bekeek hij dit samen met zijn vader. Ik had het wel verteld tegen Ries, maar echt herinneren deed hij het zich niet meer. Dus toen Luuk aan hem vroeg wat hij er moest doen zei hij... "uhh... zet ze maar in de tuin..." Verschrikt keek Luuk op... Hij barste in tranen uit, want dat ging hij niet doen! "Ja maar papa, dit heb ik van Ine voor mijn verjaardag gehad hoor!"

Het werd bewaard totdat mama thuis kwam. Heel slim plan! Ik leende een aquarium van Helga, ik knipte een stuk stof op maat en nadat ik van de Dankjewelavond op school thuis kwam (later meer daarover) richtte ik het nieuwe huis voor de eitjes, rupsen en poppen in.

Luuk en Lotte zaten vanmorgen geanimeerd voor die bak te staren. Ze vonden het helemaal leuk! Lotte zei op een gegeven moment: "zooheee, dat zijn veel eitjes!" Waarop Luuk zegt: "Uh Lot, dat is poep hoor..." Hihi!

Rupsen, eitjes en poppen

Het is een enorm bijzonder traject. Ben je eerst een eitje, wordt je een rups... dat is al bijzonder, maar als je dan ook nog even transformeert in een vlinder... Prachtig toch! We hopen het allemaal te gaan volgen!

Lieve, lieve Ine, onwijs bedankt voor dit mooie kado! Ik... Luuk is er enorm blij mee!!!

Dikke kus voor jou!!X Marijke

Voor de liefhebbers: http://www.vlinderstichting.nl/index.asp?CatID=5&SubCatID=72

Etentje met Marco
Mimi!Honderden mailtjes beantwoordden we toen de concertkaartjes voor Wit Licht in de verkoop gingen. We losten elkaar af, stuk voor stuk werkten we heel erg hard. En natuurlijk geeft dat helemaal niets, dat hoort er bij. Toch werd het gewaardeerd door o.a. The Entertainment Group en bood ons een etentje aan.

Er werdeAnneke!n locaties bedacht om dat dan te gaan doen. Nathalie opperde het idee om ergens centraal te gaan eten zodat iedereen zo min mogelijk reistijd had, maar ik weet niet wie er op het briljante plan kwam, maar goed was 'ie! We gingen eten in... Blaricum!

De datum was snel geprikt, dat ging een stuk makkelijker dan gedacht. Ik moest de hele dag werken, maar gelukkig kon ik een uurtje eerder beginnen zodat ik ook een uur eerder klaar zou zijn. Dat scheelde me een hele hoop stress. Ik fietste om 4 uur naar huis, knuffelde man en kids en sprong onder de douche.

Nathalie!Om kwart over 5 zat ik weer in de auto en veel sneller dan verwacht stond ik in Blaricum. Net over 6 uur was ik op de plaats van bestemming, ik moest nog even wachten tot Nathalie, Annemarie, Angelique en Anneke aanschoven. Ik werd vermaakt door de jonge eendjes die over het terras liepen.

Angelique!We kregen te drinken en de kaart. Tot mijn grote schrik stond er geen carpaccio op de kaart. Het stond wel op de lunchkaart, gelukkig vond de ober het prima als we dit van de lunchkaart afpikte. Het werd ook grif besteld, haha! Alsof er een engeltje over mijn tong pieste... wat was die carpaccio lekker!

Daarna belandde er een verrukkelijke tournedos op mijn bord waar ik heerlijk van smulde. Als toetje koos iedereen voor koffie en thee, maar die aardbeien die op de kaart stonden lonkten toch wel heel erg naar me. Voor ik het wist had ik ze besteld.

We zaten te geiten, Marco was wel erg stil... Hij mocht wel bij Mimi op haar schoot riep ze tot hij ineens voor onze neus stond. Dat was nog eens een aangename verrassing! Hij nam plaats nadat hij ons allemaal had voorzien van een dikke kus en een knuffel. Die hadden we binnen!
De meiden van de fanclub!
Hij was moe, vreselijk moe! Hij had de dag en nacht met zijn zoon Luca doorgebracht. Een soort vader/zoonkamp. Marco had erg slecht geslapen in zijn tentje en moest natuurlijk wel de hele dag aan het werk om vlotten en tenten te bouwen, survivallen enzovoorts. En als je dan nog de naweeën hebt van een avontuur in Afrika, dan hakt dat er extra in.

We waardeerden het des te meer dat hij toch nog even de moeite had genomen om bij ons aan te schuiven. De aardbeien die ik voor mijn neus had staan, vergat ik accuut, haha!

We hadden het over de logjes, de fanclubdag, de website, over van alles eigenlijk. Het kon me niet lang genoeg duren, maar ik hoef jullie niet te vertellen dat Nederland moest voetballen gisteravond, dus op tijd verliet Marco weer het restaurant om deze wedstrijd te kunnen gaan zien. Wij bleven achter met een flinke grijns op ons gezicht. Wat is het toch een lieverd!!Ik droom en zucht nog even verder...X Marijke

Mijn verstrooide professor
Ik: "Luuk wil je even een boodschap voor me doen?"
Luuk: "Ja hoor, dat is goed!"
Ik: "Luuk, wat ga je doen?"
Luuk: "Ja, die boodschappen natuurlijk..."
Ik: "Uh, zonder geld, zonder briefje?"
Luuk: "Oh ja..."X Marijke


"Kijk me aan, spreek hem uit
Met de klank van de eerste keer"