Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Haren invlechten
Vanmorgen zat ik hèèèl even voor de pc, ondertussen heb ik mijn haar ingevlochten, gewoon voor de leuk. Zojuist stond er ineens een klein blond meisje naast me met een elastiekje in haar hand en sprak de woorden: 'mam, ik wil mijn haar net als jij!'
 
Oke dan... Lotte's haar wordt intussen best al wat langer, maar invlechten... dat vereist toch enige creativiteit... Nou blijk ik die eigenschap wel te bezitten, dus ik ging het gewoon proberen.
 
Het leukste kwam eerst: Lotte's haar moest nat, anders springt het alle kanten op. Met haar hoofd onder de kraan gilde ze het al uit van het lachen.
 
Twee scheidingen trok ik in haar haar om vervolgens in te gaan vlechten. Voor degene die daar ervaring mee hebben... dat moet je best strak vasthouden wil het niet losschieten. 'Tja kind, wie mooi wil zijn moet pijnlijden, haha!' Ik beloofde haar een snoepje als ik klaar was, dat werkt altijd perfect!
 
Als een razende heb ik haar ingevlochten en ik moet zeggen, het staat erg leuk!! We hebben zoals je kan zien er even snel een fotootje van gemaakt.
 
Heerlijk hoor om zo met Lotte te tutten. Ze vindt het gelukkig nog leuk, ik hoop dat het zo blijft!!
 
X Marijke
 
 
 
 
Stukkie te laag...
Het ging om mijn haar Lotte...
Jaaa haar!

 
Copyright C.J. Meijer ;-)
's Ochtends liever seks dan tandenpoetsen
 Dit artikel vond ik zojuist op de website van RTL nieuws...

 

Nederlanders hebben er een gruwelijke hekel aan om 's ochtends hun tanden te poetsen. Veel stellen hebben liever nog even seks met elkaar, blijkt uit onderzoek van Philips.
Mondhygiëne
Philips liet zo'n 800 mannen en 800 vrouwen ondervragen over mondhygiëne. 30% besteedt liever tijd aan een vluggertje dan aan tandenpoetsen. 43% blijft liever nog langer in bed liggen.Geen tandarts
Meer dan 40% gaat niet meer elk halfjaar voor een gebitscontrôle naar de tandarts. 10% gaat zelfs helemaal niet meer maar wacht tot er een probleem is met zijn gebit.
 
 
Vertel eens... hoor jij bij de 30% of de 43%? ;-)
 
X Marijke
Smeltmoment
Ken je die momenten dat je zomaar ineens megatrots bent op je kinderen? Zojuist had ik zo'n moment, ik deel 'm met jullie!
 
Zoals iedere maandagochtend is Lotte naar de peuterspeelzaal gegaan. Tegen half 12 haal ik haar dan weer op om vervolgens naar Luuk zijn school te fietsen om hem weer op te gaan halen.
 
Ik zette mijn fiets neer en zag dat de kinderen uit Luuk zijn groep nog aan het buitenspelen waren. Direct hoor je aan alle kanten roepen: 'Luuk, je moeder!!!' Luuk was lekker aan het steppen en hoorde dat niet direct, totdat Lotte aan het hek ging staan. Heel hard riep Luuk: 'Jaaaa Lotte!!' en stepte direct naar het hek.
 
Meteen liep Lotte naar mijn fiets om daar uit mijn fietsmand haar plakwerk te halen. Dit moest Luuk toch wel even bewonderen. Luuk keek naar een geel papier met daarop drie dolfijnpapiertjes en één vispapiertje geplakt. Hij moet er geen zak aangevonden hebben, maar hij sprak zijn lof uit alsof hij een echte Rembrandt onder ogen kreeg. Daarna rende Lotte nogmaals naar mijn fiets om de schooltas te pakken waarin een zelfgemaakte tekening zat. Hetzelfde tafereel volgde nogmaals. De juf riep Luuk allang om weer naar binnen te gaan, maar Luuk wilde zijn zusje niet teleurstellen.
 
Vol trots stond ik het aan het hek te bekijken, ik moet daar helemaal hebben staan glimmen...
 
X Marijke
Zomerfeest op peuterspeelzaal!
Juf Ingrid met clowntje RomyIeder jaar vieren ze zomerfeest op de peuterspeelzaal. Dat deden ze al toen Luuk er nog op zat en nu Lotte daar iedere maandag-, woensdagochtend en donderdagmiddag is, doen ze het nog steeds.
 
Ieder jaar hebben ze een ander thema. Ik kan me bij Luuk het boerderijthema herinneren. De geitjes liepen toen op het schoolplein, erg leuk was dat!
 
Dit jaar was het thema circus. Circus Jodokus was geopend! Juf Lyda met LotteEen groot spandoek hing voor de ingang van het schooltje, alsof je een circustent binnenliep. Van grote strobalen hadden ze een piste gemaakt. Er stonden tentjes geparkeerd op het plein. De juffen waren als clown verkleed en de kids werden geschminkt. Ze mochten verkleed komen, maar het hoefde niet.
 
Er werd zelfs een eierkoek versierd met boter en smarties. Haha, de boter was al gesmolten voordat we thuis waren. Om 11 uur mochten de mama's, papa's, opa's en oma's komen en kregen we een heus optreden in de piste. Ze hadden een liedje ingestudeerd over een clowntje. Helemaal leuk!!
 
Prinses Lotte met een vlinder op haar neus!Na afloop kreeg iedereen een bakje met chipjes en als de kinderen naar huis gingen mochten ze grabbelen en kregen ze allemaal een vingerpoppetje mee. Ook voor alle papa's en mama's stond er drinken een een koekje klaar. Ik koos voor een kop thee. Toen ik dat kreeg keek ik al bedenkelijk naar de inhoud... Het leek wel koffie! Na één slok heb ik vriendelijk bedankt, maar dat kon de pret niet drukken. De kinderen hebben een onwijs leuke ochtend gehad en daar gaat het om!
 
X Marijke
 
 
T'is duidelijk...
Als er al enige twijfel was.. ik weet het nu zeker: Richard is de vader van Lotte! ;-)
 
Als ik naar bed ga, dan loop ik altijd de kamertjes van de kids binnen om te tjekken of ze er goed bij liggen, om nog een laatste kus te geven en om gewoon even naar mijn trots te kijken. Heerlijke momenten vind ik dat.
 
Zo ook gisteravond. Ik liep eerst naar Luuk, hij lag enkel in zijn onderbroek, bovenop zijn dekens heerlijk te slapen. Niets mis mee met die warmte, dus ik stopte hem niet toe. Lotte was aan de beurt. Ik liep haar kamer in en ik zag haar liggen, pyjamajasje met lange mouwen en daaronder een flanellen pyjamabroek....... pffff ik kreeg het al warm toen ik er naar keek! Ik wreef op haar rug en voelde dat die helemaal nat was. Lotte werd een beetje wakker en ik vroeg haar zachtjes of ze niet beter haar broek uit kon doen. Zachtjes knikte ze ja en ik trok de broek uit. Ik had 'm nog niet uit of ze sprong overeind en pakte die bewuste broek weer en ze trok 'm direct weer aan... Ze had het koud... Nou ja, prima, dan moet je het zelf weten. 'Mam,' zei ze, 'wil je mijn dekbed lekker over mij heen doen?' Tot haar nek wilde ze onder het dekbed... Pffffffffffff!!!
 
Ik sprong onder de douche om niet veel later in bed te kruipen. Naast me lag een kerel, dan wel niet met pyjama, maar zeker wel met het dekbed hoog opgetrokken....
 
T'is duidelijk hè ;-)
 
X Marijke
Vaderdag
Gisteren was het zoals ieder jaar weer vaderdag. Dit jaar was het een rustige, maar leuke! Mijn vader is gisteren om 6 uur vertrokken samen met oma Marga naar Andorra voor 2 weken vakantie. We hadden dus maar één vader waar vaderdag gevierd kon worden.
 
Uiteraard werden 's morgens eerst de kadootjes aan papa gegeven. Van Luuk kreeg papa een kalender en Luuk zei een gedichtje op:
 
Goedemorgen lieve papa
u bent groot en ik ben klein
maar ik vind het echt fantastisch
dat we dikke vrienden zijn
en voor al die lieve vaders
is het nu dus vaderdag
ik ben blij dat ik u daarom
dit cadeautje geven mag
 
Lotte had ook een kadootje gemaakt, papa kreeg van haar een boekenlegger die ze zelf gevingerverfd had. Papa is weer een blij mens!
 
Met ontbijt op bed doe je papa geen plezier... Plus papa was er om kwart voor 8 al uit en mama duidelijk niet... ;-) Dus mama bedacht dat het wel leuk zou zijn om lekker buiten te ontbijten. Gelukkig waren de kids het met me eens! Eitje gekookt, broodjes gebakken en het ontbijt was een feit.
 
Daarna hebben we de spullen gepakt en zijn we richting Maarssen gereden. Aan de Wilgenplas hebben opa en oma een stacaravan. Heerlijk toeven met dit weer! Met de zonnebrandcreme in de aanslag en de zwembroek aan zijn we daar met de hele familie geweest.
 
Met deze tropische temperaturen is het prettig als je af en toe een duik kan nemen zodat je weer een beetje af kan koelen en de kinderen hebben de grootste lol. Het is erg cliché, maar als je kids het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook!
 
Na een patatje gegeten te hebben zijn we weer naar huis gegaan. Om kwart voor 9 reden we Schoonhoven weer binnen met op de achterbank twee kinderen die compleet voldaan lagen te slapen.
 
X Marijke
Middagje Maaike
Om 2 uur moest Luuk bij de kapper zijn. Een 'vet cool' kapsel was het resultaat. Ik stond af te rekenen toen ik een smsje kreeg, Maaike was onderweg. Ik belde haar om even te checken waar ze ongeveer was. Ze kon nooit ver weg zijn, dus ik besloot om samen met Luuk vlakbij het busstation te wachten op Maaike.
 
Niet lang daarna kwam ze aan en na een druk op mijn claxon kwam ze naar de auto lopen en zijn we naar huis gereden. Thuis aangekomen dook Maaike direct in de bak met Lego van Luuk haha. Maar ze bedwong zich en ging niet gelijk bouwen met de blokjes ;-)
 
Na een kop thee zijn Ries, Luuk en Maaike naar het veld bij ons achter het huis gegaan en hebben een aantal foto's gemaakt. In de tussentijd was Lotte wakker en precies op het moment dat we naar ze toe wilden gaan kwamen ze al thuis. Snel de foto's van de camera gehaald om vervolgens naar het stadje te gaan. Bij de Lek heeft Ries nog meer foto's gemaakt. Als een volleerd model liet ze haar mooiste glimlachen aan de camera zien.
 
Op een gegeven moment begon echter Maaike's bovenlip een beetje te trillen... Maaike bleek bang te zijn voor alles wat vliegt en veren heeft en jawel er liep een vriendje langs het hoge gras die aan deze beschrijving voldeed. Een hondsbrutale wrattenkop liep daar die zich absoluut niet weg liet sturen en onverstoord bleef doen waar hij voor kwam; eten zoeken! Ik werd verzocht om dat beest in de gaten te houden en zeker niet te laten vliegen. Ik had een missie voor de middag ;-)
 
Wrattenkop...Gelukkig kwam het vogelbeest niet naar ons toe en kon Maaike rustig door blijven poseren voor de camera.
 
Het is grappig om te zien hoe het in het begin vrij schuchter gaat, maar op een eind leek ze wel een echt model. Ries stelde een pose voor, Maaike voerde hem uit, Maaike stelde een pose voor, Ries maakte er foto's van. Zo'n 220 foto's zijn er deze middag gemaakt en ik moet zeggen: ze zijn erg mooi geworden!
 
Thuisgekomen hebben we Luuk zijn zwemspullen gepakt en is Ries met hem naar het zwembad gegaan. In die tussentijd ben ik het eten gaan maken en dook Maaike voor de computer om het resultaat te bekijken. Ik hoorde alleen maar: 'oooh, ben ik dat? Oooooh, wat mooi!!' en meer van dat soort uitspraken. Maaike was zichtbaar erg blij met het resultaat, dat is natuurlijk leuk!
 
De macaroni liet ons goed smaken. Maaike had me van te voren gewaarschuwd, ze zou een grote eter zijn, dus ik had een flinke pan gemaakt. Na één bordje zei ze genoeg te hebben... Dat kan twee dingen betekenen... Of ze vond het niet lekker of het was machtig eten, laten we maar op het laatste houden!
 
Van de week vertelde Maaike me geschokt op MSN dat ze met alle prikborders op de foto staat, behalve met mij... Daar moest natuurlijk verandering in komen en dat hebben we dan ook gedaan. We hebben samen geposeerd voor de camera, zie hier het resultaat:
  
Geintjuh!!
 
Op een gegeven moment zijn we even gaan kijken hoelaat de bus voor de terugreis zou vertrekken. Daar hebben wij een handig medium voor; het internet! Alleen gaf het internet aan, dat er geen bus meer zou vertrekken richting Rotterdam... dat is ook wat ;-) Maaike heeft haar papa gebeld en de lieverd kwam haar wel even ophalen. Om half 11 stapte ze in bij haar vader en zusje en reden ze naar huis.
 
Ik heb een hele gezellige middag en avond gehad! Tnx Maaike!!
 
X Marijke
 
Moe...
Ik ben moe... gruwelijk moe... en ik wil niet moe zijn... Ik kan wel janken zo moe ben ik...
 
X Marijke
 
PS Ik hoef geen 100 keer sterkte...
Liefde is... 
Wat is liefde voor jou?
 
X Marijke
Weekend
Het weekend is alweer voorbij. Na al het Antwerpen geweld was het wel weer lekker om een lummelweekendje te hebben. Je kent het wel, boodschappen doen, een heel klein beetje opruimen, leuke dingen doen. Vooral het laatste is bij de kids erg populair!
 
Zo zijn Luuk en ik zaterdag even naar een brandweerwedstrijd gegaan. Mijn broer is brandweerman en stuurde me van de week een mailtje met die boodschap. Toen we er aankwamen zagen we er helaas weinig van, omdat alles binnen gebeurde. Na even met Cora, een vriendin-brandweervrouw, en daarna even met mijn broer gesproken te hebben, zijn we snel weer richting huis gegaan. Daarna hebben we samen de auto van binnen eens uitgemest en schoongemaakt, dat was geen overbodige luxe...
  
Na zondag lekker uitgeslapen te hebben zijn we naar een strandje aan de Lek gegaan. Bepakt en bezakt met emmers en schepjes gingen we er naar toe. De kids vonden het prachtig, lekker klooien met water en zand, heeft een kind nog meer nodig? Niet veel later ben ik even naar huis gegaan om de honden op te halen, zij vonden het ook prachtig. Totdat er wel erg donkere wolken kwamen bovendrijven hebben ze daar gespeeld. Toen de eerste spetters naar beneden kwamen vallen zijn we snel weer naar huis gegaan om daar de frituurpan maar weer eens aan te zetten.
 
X Marijke
 
"Geslaagd in het leven, beroemd en aanbeden
Zo stralend en warm als de zon"