Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Ons weekend
Afgelopen vrijdag ben ik samen met Lotte naar de uitzending van X-Factor geweest. Zoiets is natuurlijk altijd indrukwekkend en spannend, zeker voor een grietje van negen. Ze heeft er dan ook erg van genoten en daar genoot ik weer van. Een win-winsituatie!

's Nachts om 1 uur kwamen we thuis en stapten eigenlijk gelijk daarna in ons bed na een geslaagde avond. Ik zette wel even mijn wekker, want de volgende ochtend moest ik om half 8 bij een bruidje zijn, ik mocht haar nog mooier maken voor haar bruiloft. Altijd een leuk klusje. Vorig jaar heb ik bij een vriendin van de bruid de visagie verzorgd en blijkbaar was ze daar zo tevreden over dat ze mij aangeraden heeft. Naar mijn idee een mooi compliment.

Thuisgekomen stapte ik lekker even onder de douche, deed een boodschap om daarna samen met Luuk naar de verjaardag van vriendinnetje Sabine te gaan, maar niet voordat ik een prachtige bos bloemen met pioenrozen kocht en cadeautjes voor haar dochters van vier. Gelukkig werden deze allen met open armen ontvangen. We hadden een gezellig middagje.

Vandaag hadden we een rommeldagje. Eigenlijk zouden we iets gaan ondernemen, maar vanmorgen waaide het zo hard en was er veel bewolking, dat we besloten thuis te blijven. Er werd met Playmobil gespeeld, Luuk pakte zijn koffer in, want morgen gaat hij voor drie dagen op kamp.

Samen met de juf en zijn groep 8-klasgenoten gaan ze naar Lage Vuursche om daar een super tijd te hebben. Het worden voor mij best gekke dagen. Ten eerste natuurlijk omdat Luuk dan niet thuis is, maar zeker ook omdat Luuk woensdag jarig is. Hij wordt 13 jaar en hij is gewoon niet thuis.

Hoe bijzonder is dat om je verjaardag op kamp te vieren, hij kijkt er zeker naar uit. Wat hij niet weet is dat ik woensdag vrij genomen heb, want ik wil hem natuurlijk wel zelf ophalen bij zijn kamp. Ik verheug me nu al op zijn koppie!

Voor de rest doen we die dag maar weinig, want ik schat zomaar in dat hij best vermoeid kan zijn, om niet te zeggen verrot, haha! Het weekend erna vieren we zijn verjaardag gewoon.

Kortom, we hebben een druk maar gezellig weekend achter de rug.PS Op school hebben ze een cartoon van Luuk gemaakt, zijn groep had dit gewonnen bij een RABObank wedstrijd. Grappig toch?

Paardrijwedstrijd Lotte
Als je aan Lotte vraagt op welke pony ze het liefste rijdt, hoeft ze niet na te denken, want dat is Roadey. Roadey is een kleine pony, hij kan zowat onder de grote pony's doorlopen en is stront eigenwijs. Ik moet altijd wel om hem lachen, maar het is zeker niet makkelijk om hem onder de duim te krijgen en te houden.

Lotte heeft daar geen moeite mee, ze stapt, draaft, galoppeert, het gaat haar allemaal goed af op die smurf. Afgelopen zaterdag was er een wedstrijd door de manege georganiseerd zoals ze twee keer per jaar doen. Ook Lotte was daarvoor ingeschreven, buiten het feit dat het altijd een spannende dag is, vind ze het ook altijd erg gezellig.

Lot wilde allen maar de ponyproef doen, het ringsteken en de stoelendans liet ze aan zich voorbij gaan. Het feest begon om half 10 en ze zou al als vijfde aan de beurt zijn, dus de wekker werd gezet.

Lot deed haar ding op, uiteraard, Roadey en het ging naar mijn idee perfect. Ze ging in draf waar het moest, reed haar figuren, maar... ik ben uiterst bevooroordeeld. Ik zat toen al heel erg trots te zijn op mijn meisje.

Tussendoor ging ik wel even naar huis, Lotte bleef op de manege. Om half 3 zou de prijsuitreiking zijn, ik was er een uur van te voren weer. Het zonnetje scheen heerlijk, er was genoeg te zien, ik verveelde me niet.

Rond 4 uur, het liep nogal uit allemaal, was dan eindelijk de prijsuitreiking. Er waren 17 deelnemers bij de ponyproef, die allemaal opgenoemd werden met hun puntenaantal erbij. Bij nummer 8 werd de plaats er ook bij verteld. Het ging steeds hoger, Yara was nummer 5, maar Lotte's naam hoorde ik maar niet. Vier ging, zo ook de derde plaats en jawel, ook de tweede. Lot keek helemaal verbaasd en riep: "Ja maar, dat kan toch helemaal niet?"  Nou en of dat kon riep haar juf, Lotte was eerste geworden!

Dat koppie vergeet ik nooit meer, een combinatie van vreugde en trots straalde er vanaf en weet je... Ik denk dat ik toen erg veel op haar leek!

Drie maal GelreDome
Waar moet ik beginnen... Heb zo'n heerlijke week achter de rug, een drukke dat wel, maar met heel veel Borsato erin en dat maakt 'm zo leuk! Potverdorie wat heb ik genoten van al het geweld in het Arnhemse GelreDome, wat was het gaaf!!

Twee keer zou ik gaan, één keer met Helga en één keer met Lotte, Bianca en haar Ilse. Maar toen ik vorige week zaterdag een smsje kreeg met de vraag of ik die avond ook wilde, kreeg ik spontaan kriebels in mijn buik, ben om me heen gaan bellen. Het was natuurlijk kort dag, veel hadden al plannen en afspraken. Ik vroeg aan Luuk of het hem leuk leek om naar Marco te gaan. Dat vond hij wel wat en toen ik hoorde dat Ilse ook zou komen die avond, besloot ik om naar het zwembad te rijden waar Lotte was. Ze stond gelijk te stuiteren, kleedde zich aan en ging met me mee.

© Loe Beerens

Zo stonden een poosje later bij de ingang van het inmense Gelredome en waren Luuk en Lotte al flink onder de indruk. Ik had van te voren overlegd en besloten dat we zouden proberen vooraan te komen, mocht dit niet lukken dan zouden we ergens een mooi plekje zoeken, een plekje waar het scherm goed te zien zou zijn en waar we het prima konden horen.

We liepen het rechter goldvak in en belandden we op de derde rij. Een stel wat schuin voor me stond zei gelijk dat Luuk en Lotte voor haar mocht, nu stonden ze dus op de tweede rij. Het wachten duurde vooral voor Lotte vrij lang. Ze deed een spelletje op mijn mobiel en die lieve mevrouw gaf haar Iphone aan Luuk zodat hij kon spelen. We kletsten wat en was danig verbaasd dat ik drie keer naar Marco zou gaan. Zij hadden VIP kaarten en hadden daarbij vouchers gekregen voor een canvas. Spontaan gaf ze er één aan mij, wat een lieverds!

Het voorprogramma, Krystl begon en Lotte zag verdomd weinig. Een lieve mevrouw schuin voor ons liet Lotte vooraan staan en zo stonden we achter elkaar. Luuk draaide twee keer naar me om en zei: "Mam, ik weet het ook niet, maar ik moet steeds huilen..." Hihi! Het grote genieten was begonnen!

© Loe Beerens

Over de show van Marco kan ik kort zijn, daar heb ik aan een aantal steekwoorden wel genoeg: geweldige setlist, prachtig podium, heerlijke sfeer, mooie kleding, te kort, fantastisch!

Ook Luuk en Lotte vonden het geweldig en indrukwekkend, maar waren wel bekaf. Dus niet lang nadat het afgelopen was, zaten we in de auto en volgens mij was ik de parkeerplaats nog niet af toen ze al heerlijk lagen te slapen. Heel bijzonder om dit met mijn kids te kunnen doen!

Dinsdag! 's Morgens mocht ik aan het werk, één uur naar huis, spullen bij elkaar pakken, Helga oppikken en weer met een gangetje naar Arnhem. Goldbandjes werden opgehaald, in de rij pal in de zon. Crisis wat was dat warm! Maar gezellig! We haalden een gezonde salade bij de Mac en kwamen onze tijd prima door. Ik kreeg verschillende tassen om mijn nek, samen met Hellen zouden we naar binnen lopen terwijl zij gingen rennen voor mooie plekken. Dat is prima gelukt. Op rij twee stonden we aan de B-stage.

Niels en Mathijs zouden later komen, ze zouden me bellen als ze er waren, dan liep ik het goldvak even uit en zo kon ik hun de goldbandjes geven. Ik stond even te wachten met de bandjes in mijn handen. Ik had daar grof geld kunnen verdienen, haha! Niet veel later deed ik de roze bandjes om hun polsen, het stond ze geweldig, haha! Als dank kregen Helga en ik een lekker wit wijntje, lief!

We stonden prachtig met alleen maar hele lieve mensen om ons heen. De sfeer was helemaal top. Keek ik de zaterdag ervoor nog heel veel naar mijn kids, hebben ze het nog wel leuk, gaat het nog wel goed? Dit keer kon ik ongegeneerd genieten van alles wat er op het podium en erom heen gebeurde. Dat heb ik dan ook ongelimiteerd gedaan. Ik durf hier wel te zeggen dat ik de Drom Durven Delen tour de beste show ooit van Marco vind!

© Loe Beerens

En weet je wat het leuke was? Vrijdag mocht ik gewoon weer!! Bianca en Ilse kwamen eerst naar mijn huis, na een bak koffie reden we naar school waar we Lotte oppikte om direct door naar Arnhem te rijden. Het is heel relaxt om zitplaatsen te hebben, we liepen wat rond, kletsten met bekenden, aten bij Mc Donalds om daarna op ons gemakkie onze plaatsen op te zoeken.

Met de meiden tussen ons in genoten we wederom van de show, maar dan op een hele andere manier. We zagen nu de prachtige lichtshow die anders als je staat niet mee krijgt. Ineens besef je dan ook hoe bijzonder het is om gewoon vooraan te kunnen staan als je ál die mensen erachter ziet staan. Jammer genoeg zagen we ook een vechtpartij die niet leuk was. Kreeg er gewoon buikpijn van. Gelukkig duurde het niet al te lang.

Maar kan de conclusie wel trekken dat ik enorm genoten heb. Van Marco, zijn bandje, de mensen om me heen, de sfeer, gewoon het hele pakketje! Ik mag nog één keer naar Antwerpen waar ik me enorm op verheug!!Foto's © Loe Beerens
Sabine
Ik zie haar per definitie veel te weinig, maar als we elkaar zien is het goed, meer dan goed! Gisteravond had ik met Sabine afgesproken, niet bij mij thuis of bij haar, maar in een restaurantje in Rotterdam. Zij werkt daar en ik toevallig ook. Ze kwam naar mijn werk en samen reden we naar De Tuin, een heerlijk restaurant aan de Kralingse Plas.

Sabine heb ik een aantal jaar geleden leren kennen bij een cursus Reiki. Het klikte, we zien elkaar als het meezit een paar keer per jaar, maar zoals ik net al zei, dan is het goed. Geen boze gezichten omdat de één niet gebeld zou hebben, dat er geen kaart op de mat ligt als we jarig zijn en het grappige is dat we iedere keer voornemen om elkaar na een ontmoeting weer snel gaan zien, waar vervolgens geen spetter van terecht komt, haha! Stom hè, want we onthouden elkaar wel iets moois.We hebben heerlijk op een terras zitten snoepen van stokbroodjes, een salade, quiche,  een lekker toetje en dit allemaal onder het genot van een glas rosé en een voortreffelijk uitzicht, haha! Hoewel dat laatste wel iets beter kon. Aan een tafeltje schuin tegenover ons zat een man waarvan zijn broek niet echt op de juiste hoogte zat en we dus zo zijn bilnaad inkeken.

We hadden er lol om, dat wel, maar we kregen er niet echt warme gevoelens bij, haha! Het stomme is dat je oog er iedere keer naar getrokken wordt, je blijft kijken. Totdat Sabine opstond, naar hem toe liep en hem erop attendeerde. Hij verkleurde iets en wist niet hoe snel hij zijn broek op moest hijsen. "Dat zegt mijn vrouw ook altijd!" riep hij nog.

Ik vond Sabine stoer, ik durfde dat echt niet te zeggen, maar ze had wel gelijk, als ik dat had gehad of soortgelijk, dan zou ik het ook fijn vinden als iemand me erop wees. Even later kwam zijn vrouw terug van een toiletbezoek, hij vertelde wat hem net overkomen was en zij lag helemaal in een deuk en zo ook de mensen die achter ons zaten en hetzelfde uitzicht hadden.

We hadden de hoop dat het hem niet meer zou overkomen, maar helaas... Even later hadden we exact dezelfde naad in ons vizier, haha! We hebben er heerlijk om kunnen lachten. Hebben lekker bijgekletst en weet je wat het allermooiste is? We hebben gelijk voor een saunaatje afgesproken, onze volgende date staat gewoon al. Dat is mijn nieuwe voornemen, als ik haar zie, niet alleen zeggen dat we snel weer af moeten spreken, maar het gelijk doen!

Zo!


Übertrots
Mag ik even ongegeneerd trots zijn op mezelf?

Sinds ruim een maand sport ik twee keer in de week bij Streefline. Allereerst ga ik dan een kwartier in de ozonzuurstofcabine liggen, daar wordt mijn huid heel zacht en strak van om daarna oefeningen in een warmtecabine te doen. Je spieren zijn dan sneller warm en verbrand je gelijk.

Ik krijg dan een kaart waar verschillende oefeningen op staan. De eerste keer doe je ze allemaal 15 keer. Geloof me, daar had ik een flinke dobber aan. De tweede keer deed ik ze 18 keer om ze de keer erna 20 keer te doen. Dan wordt het verdubbeld, dus 2x15, 2x18, 2x20 om ze daarna doodleuk drie keer te doen.

Geloof me, de eerste keren had ik me een spierpijn! Maar in de loop van de tijd ging dat steeds beter. Met een vinger in mijn neus is overdreven, maar je merkt de vooruitgang.

Toen ik er de tweede keer was ben ik van top tot teen opgemeten. De omtrek van mijn buik, benen, kuiten, borsten, verzin het en ik ben er opgemeten. Nu ik de eerste kaart helemaal afgewerkt heb, kreeg ik weer het meetlint om al die plekken.

Ik was toch wel erg nieuwsgierig of die zweetdruppels iets gedaan hadden en ik kan je melden, dat hebben ze! Alles bij elkaar opgeteld ben ik 26 centimeter slanker. Het woord slanker is zo heerlijk om te mogen gebruiken, hahaha!

Het is zeer motiverend om te weten waar ik het voor doe. Ik had wel aan mijn kleding gemerkt dat het wat losser zat, maar om het zo zwart op wit te zien stemt mij blij, zeer blij!

Broertjes
Lotte: "Pap, je moet afvallen.."
Papa: "Ik heb gehoord dat je van seks veel calorieën verbrand.."
Luuk: "Nou, dan moeten jullie vanavond maar gaan seksen, pap!"
Lotte: "Nee hoor, doe dat maar met een ander, anders krijg ik heel veel broertjes..."


"Koud is mijn wereld, het sneeuwt in mijn hart
Er staat ijs op het wit van mijn ogen"