Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
Zoeken
Jajajajarig!!
Gisteravond lag hij lichtelijk nerveus in bed. Hij lag zijn zus uit te horen, hij was erg nieuwsgierig wat zij voor zijn verjaardag gekocht had. Het is vandaag 1 juni, mijn stoere vent is vandaag tien geworden... tien!

10!

Wij vieren feest vandaag!!

Van harte gefeliciteerd lieve schat!!

xxx

Papa, mama en Lotte

PS feliciteren jullie Luuk even op zijn logje? Vindt'ie leuk!!
Op hol!
Deze week is bij de HEMA de actie Op hol gestart. Vele aanbiedingen vullen de winkel. Prachtige oranje jasjes mogen we aan... Het haalt ons helemaal op, haha! Sonja wilde graag dat ik een filmpje maakte van haar op het paard wat nu in de aanbieding is. Tuurlijk, u vraagt, wij draaien...Je snapt, we hebben vreselijk gelachen!

X Marijke

Dom dom dom!
Oooh, wat baal ik... wat ben ik dom geweest!!

Ruim een jaar geleden heb ik een cursus gedaan bij de plaatselijke sportschool. Samen met mijn schoonzus sportte ik drie keer per week. We hadden het gezellig, het voelde goed, ik besloot toen om vaker te gaan sporten. Ik nam een abonnement voor een jaar. Vrolijk zette ik mijn handtekening onder dat formulier.

Mijn schoonzus deed dit echter niet, maar ik zou wel alleen gaan... Toen kreeg ik mijn baan, ook de fanclub kwam erbij, de visagie nam grotere vormen aan. De drempel om alleen te gaan was hoger dan ik dacht. Ik ben in dat jaar... één keer geweest...

Daarom besloot ik dat ik het lidmaatschap zou opzeggen en heb dat dus ook gedaan. Nu krijg ik vanmiddag een brief toegestuurd met daarin de mededeling dat ik te laat was met opzeggen, dat ik er dus nóg een jaar aan vast zit..............

Ik heb de sportschool al gebeld en gevraagd of er geen uitzondering gemaakt kon worden, maar nee... daar konden ze niet aan beginnen. Ik snap het wel, maar baal wel hééél erg.

%$#%$"&%#X Marijke

Jeugdsentiment
Vanmorgen reed ik in de auto naar het werk toen ik Phill Collins met In The Air Tonight op de radio hoorde. Meteen ging ik een flink poosje terug in de tijd. Ik was plots op het zolderkamertje van mijn oudste broer. Hij was in het bezit van de LP van Phill Collins. Ik moest precies in het midden van de kamer gaan zitten, daar had hij een stoeltje voor me neergezet. Braaf deed ik wat er van me gevraagd werd en hij zetten het nummer In The Air Tonight op. Ik moest vooral goed opletten in het midden van het lied, wanneer de drumsolo kwam. Knoerd hard stond de muziek en ik vond het prachtig! Maar misschien vond ik nog wel het leukste hoe hij dit met mij wilde delen....

Het blijft een geweldig mooi nummer, maar precies in het midden gaan zitten is tegenwoordig niet meer nodig. Ook die LP kan in het hoesje blijven... Geniet van deze super versie!X Marijke

Hoeveel nachtjes nog?
Nooit betaalde ik een rekening liever! Op 2 augustus zijn wij in Frankrijk te vinden. Een heerlijke week in Bretagne, een stukje boven Rennes... Och wat heb ik daar zin in!!Bij Lotte is het inmiddels ook doorgedrongen. Ze roept een aantal keer per dag dat ze heel veel zin in de vakantie is en dat ze zo benieuwd is hoe het er daar uitziet. Ik kan het alleen maar met haar eens zijn!Luuk darentegen...
"Leuk hè Luuk, dat we op vakantie gaan!"
"Mahammm, dat is nu al de dertigste keer dat je dat zegt... Ik verheug me er nog niet op hoor!"
"Niet????"
"Nee, ik verheug me alleen nog maar op mijn verjaardag, op zondag!"
Hoeveel nachtjes nog?

X MarijkeBlond gesnurk
Als de kat van huis is, dansen de muizen...

Gisteravond bracht ik Lotte naar bed, ze klaagde over buikpijn: Ik wuifde het wat weg; "ga nu maar lekker slapen, dan merk je er niets van...." Niet veel later stond ze echter beneden. Oké, ik moest iets nieuws bedenken, dus ik stelde voor om op papa's plekje te gaan slapen.

Dat vond ze wel wat! Met een grote grijns lag ze in de grote waterbed. Buikpijn? Geen woord meer over gehoord, haha!

Om kwart over 12... veel te laat, ging ik ook naar bed. Maakte Lotte wakker om te plassen, op de automatische piloot stapte ze vanuit de badkamer haar eigen kamertje in. Ik vroeg haar of ze niet bij mij wilde slapen. Ja hoor, daar was die grijns weer! Snel spurtte ze de trap op en nam plaats op de plek van Ries.

Het duurde nog geen minuut voordat ik een enorm geronk hoorde. Om een lang verhaal kort te maken... ik heb het 2 uur zien worden! Wat een herrie komt er uit zo'n klein, schattig grietje. Ik heb nog even getwijfeld om in haar bed te gaan liggen, maar dan zou ik geen wekker hebben, dan kwam het vast niet goed. Ook wilde ik haar terugleggen in haar eigen bed, maar ach... ze lag zo lief te slapen.

Een tikkeltje jaloers vroeg Luuk vanmorgen aan me of hij vanavond bij mij mocht slapen.... No way! Ik slaap vanavond alleen! Ik moet even wat inhalen hoor, haha! Morgen is hij de eerste!

X Marijke

Wist je dat...
... we gisteren bij Tessa geweest zijn
... we haar hun huisje ontzettend mooi is
... Mike een hele lieve jongen is die goed voor Tessa zorgt
... Luuk niet van de spelcomputer weg te slaan was
... hij zelfs een spelletje kreeg van Mike
... we er in de auto achter kwamen dat hij een leeg doosje gekregen heeft, haha!
... we snel weer afspreken!
... Ries straks naar Duitsland gaat voor een cursus
... hij vrijdag pas terug komt
... ik een weekje vrijgezel ben
... gelukkig wel de auto thuis heb
... we nu al gaan bedenken wat we voor leuks gaan doen
... ik benieuwd ben of jullie suggesties hebben
... ik helemaal hyper en blij ben
... omdat ik zojuist een vakantie geboekt heb
... we deze zomer een week naar Frankrijk gaan
... naar Camping Domaine du Logis in La Chapelle-aux-Filtzmeens in Bretagne gaan
... ik dat amper uit kan spreken, haha!
... het zeven jaar geleden is dat we echt op vakantie geweest zijn
... ik heeeeel erg blij ben!
... ik al gezegd had dat ik heeeeeel erg blij ben!

X Marijke

Voor weinig...
Gisteren was ik aan het werk toen er een dame kwam die een broek kwam terugbrengen. Het was mijn maat, hij was leuk, zo'n model en kleur had ik uiteraard nog niet, maar ik zag later dat er wat vlekjes op zaten. Ik liet het aan mijn collega zien, waarop zij zei: "voor 5 euro mag je 'm hebben." Daar ging mijn korting nog vanaf, kortom, niet veel later was ik de nieuwe eigenaar van een leuke broek voor maar ? 4,25!

Bij thuiskomst lag er een briefje van de postbode in de bus. Er was een pakje bezorgd voor mij een paar huizen verderop. Ik liep naar haar toe, ontving mijn pakketje en zag dat het van de H&M kwam. Ik scheurde het open en zag drie kledingstukken die ik bij de afdeling Outlet had besteld een paar weken terug.

Vandaag ben ik gekleed in een beige broek van nog geen vijf euro en die leuke witte blouse die in dat pakketje zat kostte het luttele bedrag van ? 6,90. Ik ben volledig aangekleed voor een bedrag van ? 11,15.... En naar mijn bescheiden mening zie ik er nog leuk uit ook, haha!

Is dat niet lachen? Ik word daar heel erg blij van!

Ben jij van de merkkleding of word jij hier ook zo vrolijk van?

X Marijke

Wat denk jij?
Wat zegt Céline tegen ons? Ze lijkt wel boos, haha! Verzin eens een grappig onderschrift...X Marijke

Fotograaf: Luuk Meijer
Het weekend
Magic UnlimitedZooowww.. het weekend is weer voorbij! En wat voor weekend!! Druk druk druk, maar oh zo leuk leuk leuk! Zo was ik zaterdag uitgenodigd voor de boekpresentatie van Mathijs Vrieze. Ik las het programma door en dacht: dit gaat Luuk ook erg leuk vinden! Toen Lotte hoorde dat wij samen op stap zouden gaan, wilde ze eigenlijk ook erg graag mee. Ik weet zeker dat ze zich aardig verloren had gevoeld, dus ik heb beloofd dat we snel saampjes iets leuks gaan doen. Wat weet ik nog niet, maar dat komt vast goed!

Om half 12 zaten we samen in de auto richting Alkmaar. De reis liep voorspoedig, ik had maar één file... een file voor de parkeergarage, haha! Het was druk in Alkmaar, maar niets hield ons tegen, na eventjes op onze beurt te hebben gewacht konden we de auto in de Karperton parkeren.

Tadaaaaa! Daar is Mathijs!!Saampjes liepen we naar restaurant Het Pakhuis waar we Ine, Ramon, Raquel en Annemarie troffen. Kus, kus, kus, knuffel, kus, kus, kus, kus, kus, knuffel, kus, kus, kus, enz! Met zijn allen liepen we naar Cosmox, een prachtige boekhandel waar Mathijs is grote getale je aan stond te kijken. Als je een trapje opliep, had je daar een soort kantinetje waar er lekkere cakejes enzo klaar stonden. Ik schonk koffie, capachino, warme chocomel in tot iedereen had. Ook Céline had Alkmaar gevonden, zo hadden we een zeer gezellig groepje!

Met de paraplu in de aanslag liepen we de loopbrug over naar de podiumwagen aan de Noorder Arcade waar Magic Unlimited een mooie show weggaf, de zonen van Hans Kazán, Oscar en Renzo en schoondochter Mara. Je staat er met je neus bovenop en toch snap je er geen bal van, haha! Ook Luuk vond het prachtig, hij keek met zijn mond open naar alles wat er gebeurde.

Als laatste act werd Mathijs op het podium getoverd. Super om te zien! Mathijs was blij! Dat zag je zo! En ik... ik stond daar plaatsvervangend trots te wezen. Vijftigduizend boeken zijn er al verkocht. Hij kreeg een mooie lijst met gouden letters van de uitgever. Helemaal te gek!

We liepen nog even het winkelcentrum in voordat we weer terug gingen naar Cosmox waar Mathijs zijn boeken ging signeren. Er stond een flinke rij tot achterin de winkel. Mathijs was populair! Wij sloten braaf achteraan.

In de rij werden we zeker wel vermaakt. Ene Thijs ofzo, las voor uit een boek, Ria, Yvonne, Alie, Renate liepen er ook en kletsten even met ons. Wij kwamen onze tijd wel door. Ineens stonden we voor Mathijs die nog altijd even stralend zijn boeken van een krabbeltje voorzag. Hij genoot, dat was overduidelijk. Al die aandacht, al die complimenten, al die lieve woorden, ze deden hem goed! En terecht, want het boek is echt super mooi!

Sterker... het heeft me geinspireerd! Ik ben aan de lijn!!!

Maar goed, toen we onze gesigneerde boeken hadden, gezoend hadden met Mathijs, op de foto gegaan waren, liepen we terug naar het Waagplein waar we nog even iets dronken bij Henry's.

Ramon Céline en Marijke

Ine, Ramon en Raquel gingen naar dat drankje weer weg, want zij moesten die schattige, leuke poesjes nog op gaan halen. Céline, Luuk en ik besloten nog iets te eten. Niet veel later zat Luuk aan de champignonnensoep en Céline en ik aan een verrukkelijke pastasalade met zalm en basilicum. Lekkurrr!!

Toen was het voor ons ook weer tijd om op te stappen, want we hadden nog één afspraak staan. We gingen nog even bij mijn schoonvader op bezoek die momenteel in het ziekenhuis ligt.

Om een uur of 9 waren we thuis na een super leuke dag!

Uiteraard ging ik veel later naar bed dan dat ik van te voren van plan was. What's new... De volgende dag stond er weer een heel programma op stapel. Mijn vader en zijn vrouw Marga vierden hun verjaardag in een zaaltje. Helemaal gezellig natuurlijk! Van te voren hadden we de plannen al te horen gekregen. We waren welkom om half 12. Dan zouden we een bak koffie of thee krijgen met iets lekkers om rond half 2 weer weg te wezen, haha! We kregen een paar A4'tjes mee, daar stond een puzzelrit op. We mochten de mooiste plekken van Almere bekijken, zo was het plan. Hartstikke leuk! We begonnen ijverig, zagen het huis van burgemeester Jorritsma, de Noorderplas, zeer aparte huizen, winkelcentra, tuincentra, zelfs de Mc Donalds was een antwoord op een vraag, haha! Daar hadden ze heel wat werk in gestoken, alleen klopte het op een gegeven moment niet helemaal meer en waren wij het spoor bijster.

We besloten dat we even een paar tassen af gingen geven bij Nathalie, die vlak bij het zaaltje waar het feest was, woont. Daarna reden we terug met behulp van Tom Tom weer naar de feestvierders. Hele gesprekken waren gaande over de puzzelrit, het lag niet aan ons, haha!

De ooms, tantes en vrienden waren toen nog in het zaaltje, de reden waarom wij weg moesten wezen. Toen ook zij langzaam weer weg druppelden, zijn de kids spelletjes gaan doen en was de prijsuitreiking van de puzzelrit. Mijn broer was de grote winnaar en won een fles wijn en een doos pralines.

De kids deden blikken gooien, zaklopen en eierlopen met een lepel, maar dan zonder ei, met bal, haha! Het was heerlijk weer en de kids genoten! De jury stak de koppen bij elkaar en besloten dat Lotte tweede was geworden en Luuk vierde meen ik. Voor iedereen had opa en oma kadootjes gekocht waar ze uit mochten kiezen.

Daarna hebben we heerlijk gegeten van een koud buffet. Marga had heerlijke salades gemaakt waar we met zijn allen van gesmuld hebben. Intussen was het alweer acht uur geweest, de hoogste tijd om Schoonhoven weer op te zoeken, want vandaag moesten de kids natuurlijk gewoon weer naar school.

Een super weekend, waar ik wel even van bij moet komen hoor, hahaha!

X Marijke

Foto's van zondag volgen nog!
"Met woorden als wapens zo scherp als mijn tong
Sla ik het geluk uit mijn handen"