Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes.†
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Bruin
Sinds vorig jaar zit Luuk op zwemles. Iedere maandag-, dinsdag- en vrijdagavond mag hij zijn kunsten laten zien in het buitenzwembad hier in Schoonhoven. Braaf gaan Richard of ik altijd met hem mee en mogen dan plaats nemen op het bankje bij het zwembad. Ook als het erg koud is gaat hij gehoorzaam het water in, je hoort hem nooit piepen. Dat vind ik toch knap, je ziet namelijk ook kinderen huilend in het water liggen...
Topje van...
Afgelopen zaterdag liep ik samen met Nathalie, Asmara en Lotte over de Utrechtse markt. Meiden onder elkaar. Op een gegeven moment zag Lotte topjes hangen. Sinds dat ze het liedje van Kus - Topje van mijn zus, roept ze te pas en te onpas naar me dat ze graag een topje wilde hebben. En nu hingen ze zomaar voor haar neus! Voor slechts 2,50 zou ze hem mee mogen nemen. Ze keek me met Bambi-ogen aan en vroeg met haar allerliefste stemmetje of ze het topje mocht hebben. Voor die 2,50 wilde ik die lol wel hebben. Ik pakte mijn portemonnee, haalde er 2,50 uit en gaf dit aan Lotte. Ze mocht hem zelf gaan betalen.

Het kostte enige moeite om te zien wie er bij de kraam hoorde, maar toen we de man, van volgens mij Marokkaanse afkomst, gevonden hadden liep Lotte er wat schuchter naartoe, want het was allemaal best eng! Uiteraard liep ik met haar mee en zei tegen de marktkoopman dat Lotte iets bij hem wilde kopen. Lotte hield zonder de beste man aan te kijken het topje en het geld omhoog. "Is het voor haar?" vroeg hij. Ik knikte en zette dat kracht bij door ja te zeggen. Waarop de verkoper zei tegen Lotte: "Oh neem maar mee schat, je mag hem hebben!"

Hoorde ik dat goed? Gaf deze man zomaar zijn koopwaar aan mijn dochter? Eerlijk gezegd was ik best van mijn apprepotje. Het overkomt je tegenwoordig niet zo vaak meer, dat je zomaar iets krijgt! Uiteraard hebben we die man zeer vriendelijk bedankt terwijl Lotte die centen in haar eigen zak stopte. "Zo!" riep ze, "deze centjes zijn nu zeker van mij!"

X Marijke
Hemelvaartdag in Almere

Voor een dagje gezelligheid ben ik altijd te porren, dus toen Nathalie voorstelde om op hemelvaartsdag naar Almere te komen, hoefde ik niet lang te twijfelen. Ook de kids kregen gelijk een hoerastemming toen ik de namen Aron en Asmara liet vallen.

Live38 en meer...
MMSAllememachies wat een weekend was het weer... Live38, naar BelgiŽ, fotoshoot thuis, ik heb me niet verveeld!

Het begon allemaal vorige week, ik had tijdens het surfen gezien dat Live38 weer in aantocht was en... ik zag de line up waar ik toch wel enthousiast van werd. Ik zeg Ali B, ik zeg Ilse de Lange, ik zeg....... Marco Borsato!!! Genoeg reden om te gaan mailen om te proberen te winnen. Ik had zelfs hulptroepen ingezet, Frederique was ook enthousiast en zou ook gaan mailen, daar wilde ze ook wel naartoe! Monique daarentegen was minder enthousiast, maar als ik daar blij van zou worden, dan zou ze wel voor mij meedoen. Zo gezegd, zo gedaan.

Gedicht
Tijdens het sluiten van het huwelijk van mijn vader en Marga†droeg de ambtenaar van de burgerlijke stand een prachtig gedicht voor. Ik was daarvan zo onder de indruk dat ik na afloop naar haar liep en vroeg haar de tekst van dit gedicht. Dat had ze zo niet bij de hand, ze beloofde het me op te sturen. Ik gaf mijn adres en.. de postbode bracht net deze mooie woorden:
Ja!
Ze hebben JA gezegd!!! Gisteren was het dan eindelijk zover, mijn vader en Marga zijn getrouwd!!

Maandagavond zat ik nog heel even in de piepzak, toen ik Lotte wakker maakte om haar te laten plassen had ze koorts. Ik pakte de thermoteter en zag dat ze 39.1 koorts had. Een doemscenario schoot gelijk door mijn gedachte... Ik heb haar een paracetemolletje gegeven, haar even behandeld en gelukkig het heeft geholpen, 's morgens was er niets meer aan de hand! Pfiew!

Om half 11 reden we de straat in, een tikkeltje nerveuze Marga stond de broodjes te smeren en pa liep ook wat doelloos heen en weer. Na een kop thee zijn we aan de slag gegaan. Ik heb Marga voorzien van een, al zeg ik het zelf, erg mooi laagje make up. Ze zag er perfect uit, alles klopte!
Trouwen!
De nachtjes zijn geteld, eindelijk kunnen we zeggen dat we nu geen nachtjes meer hoeven te slapen voordat het feest is! Want...

Vandaag trouwen Marga en Kees!!!

Kees is mijn vader, de schoonvader van Ries, de opa van Luuk en Lotte. Ik besef me zeer goed dat het heel bijzonder is dat mijn vader op deze leeftijd nog trouwt.

Regelmatig is me gevraagd hoe ik me erbij voel. Ik moet toegeven dat het best een beetje dubbel is, maar het gevoel overheerst dat ik mijn vader en natuurlijk Marga het geluk meer dan ooit gun. Ik ben ontzettend blij voor hun, ze stralen aan alle kanten, heerlijk!

Neemt natuurlijk niet weg, dat mijn gedachtes vandaag regelmatig af zullen dwalen naar mijn moeder. Ik weet zeker dat niet alleen ik, maar ook zij getuige is van dit huwelijk. Op die hoge wolk kijkt ze zeker mee.

We gaan er een superdag van maken, dat voel ik nu al! Ik heb er zin in!!!

X Marijka
Moederdag
Lieve mama - blijf maar liggen
in de grote warme bed
blijf maar lekker nog wat dromen
tot er koffie is gezet
strakjes maak ik een ontbijtje
met beschuitjes klaar voor jou
maar eerst een hele mooie bloem
omdat ik zoveel van je hou

Meer is er niet nodig om me te laten smelten... Zie je Lotte dit al helemaal voor je, in haar pyjamaatje stond ze dit vanmorgen op te zeggen. Daarbij kreeg ik een beschilderd glazen vaasje met een papieren bloem erin. Heerlijk!

Van Luuk kreeg ik een beschilderd fotolijstje met daarin zelf geschreven: Een hele dikke kus van mij! Met daaronder een echte kus van Luuk! Dat verklaart ook gelijk waarom hij van de week met lippenstift op uit school kwam, haha!

De croissantjes komen nu uit de oven, ik ga smullen!

X Marijke

Genieten!
Zojuist fietste ik op mijn fiets naar het stadje om wat boodschapjes te doen. Even naar de bank, cadeautje kopen voor mijn lieve vriendinnetje waar ik vanavond gezellig even naartoe ga omdat ze zwanger is... van een tweeling, even naar de Zeeman voor... zomaar, enzo.. Op de heenweg was ik in gedachte verzonken en dacht ik aan alles wat ik moest kopen, maar op de terugweg was mijn hoofd weer leeg en kon ik genieten van alles om me heen.Alle bloesembomen staan te bloeien en vooral te geuren alsof hun leven er vanaf hangt. Ik kan daar zo van genieten. Ik fietste door een walm van een seringenboom en ook de fluitekruid geurde me tegemoed. Alle bomen hebben inmiddels van die licht groene blaadjes gekregen. Het klinkt nu allemaal wat sentimenteel als ik het zo opschrijf, maar echt... ik geniet daarvan met volle teugen.

Zo heeft iedere gek zijn gebrek zullen we maar zeggen!

X Marijke
Alkmaar!
Ik had al de kriebels, maar na dit weekend ben ik verkocht... Ik ben verliefd!! Ik ben tot over mijn oren verliefd op... Alkmaar!!

Sinds Kelly, Ine en ik vorig jaar de Pre Concert Meeting (PCM) georganiseerd hebben, zijn we met zijn drietjes goede vriendinnen geworden. En omdat de PCM laatst geen doorgang kon hebben vonden we dat we de datum niet ongemerkt voorbij mochten laten gaan. We wilden graag een avondje stappen in Almaar, maar dan wel met een overnachting erbij... er moet wel gedronken kunnen worden natuurlijk! Maar Ine kon de dag voor 23 april, de dag waarop de PCM zou zijn, niet, dus we besloten om een datum wat later te pikken en de 23e lekker naar de sauna te gaan zoals jullie al hier hebben kunnen lezen.
"Besluit de angsten van me af te slaan
En voor altijd met je mee te gaan"