Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Fiets gejat!
Vanmorgen stonden we al vroeg naast ons bed, omdat het hier inmiddels een traditie is om op koninginnnedag in het stadje de aubade bij te wonen.

Dit jaar had het een extra oranje randje omdat de kleuterjuf van onze school in het zonnetje gezet zou worden door de burgemeester, omdat ze aan het eind van dit schooljaar met pensioen gaat. Ze wist er niets van, dus de verrassing was groot.

Net zo verbaasd waren we toen we onze fietsen uit de schuur wilden halen om richting het centrum te fietsen. Mijn fiets stond er, Lotte's tweewieler ook en zelfs die van Ries stond er stoffig te zijn, maar Luuk zijn fiets was nergens te bekennen.

Direct liet Luuk zijn hersens kraken. Had hij 'm ergens laten staan? Was hij ergens met de fiets naartoe gegaan en lopend weer terug? Maar nee, hij wist het zeker! In de schuur had hij 'm niet gezet, wel in de tuin en op slot. De sleutel, waar ook onze huissleutel aan zit, lag op het kastje.

Dat zou dus betekenen dat ze vannacht die fiets uit de tuin gejat hebben. Ik ben ongelofelijk blij dat de fiets wel op slot stond, anders hadden ze onze huissleutel erbij cadeau gehad en hadden wel onze sloten kunnen gaan vervangen. Maar het blijft natuurlijk zwaar kl#te dat ze die fiets zomaar gestolen hebben, die fiets waar hij iedere dag mee naar school gaat.

Blijf met je poten van andersmans spullen af!!

Alain Clark @ WarChildconcert
Een logje over de superavond bij het WarChildconcert volgt nog zeker, maar wil deze foto vast plaatsen:Tnx to Frederique voor het maken van deze foto en dat ik gisteren met je mee mocht!!Vanavond Warchild!
Heel zelfverzekerd en vooral standvastig zei ik gisteravond: "Nee hoor, ik doe niet mee aan die prijsvraag op Twitter. Ik ga morgen niet, ik heb er geen zin in. Ik ben moe, nee hoor, een ander mag gaan..."Vanmorgen zag ik op Twitter dat Julian, Anita en ene Frederique hadden gewonnen. Helemaal leuk. Nu bestaan er natuurlijk meer Frederique's, maar die keer was het degene die hier bij mij om de hoek woont. Ik voelde al een beetje nattigheid en ja hoor, daar was 'ie:

Marijk, ga je mee vanavond?

Ik heb de ruggegraad van een weekdier, ik had niet veel nodig om volmondig ja te roepen... Ik ben vanavond in Den Haag, ik ga genieten van Ali B, Sara Kroos, Jurk, Lisa Lois en natuurlijk onze eigen Marco!

En weet je... Ik heb er zin in!! Hihi!!

Een konijn
Al jaren vraagt Lotte me met enige regelmaat om een konijn. In eerste instantie dacht ik dat het een opwelling was, maar nu ze me al zo lang met dezelfde vraag bestookt, weet ik zeker dat ze dit écht graag, heel graag wilt.

Als we in het centrum lopen, wil ze altijd even bij de dierenwinkel naar binnen, want daar zitten ze, die schattige pluizige beestjes die je zo lief aan kunnen kijken. ?Ah mam, mag ik een konijn?, hoe vaak ik die vraag al niet gehoord heb, ik heb vingers te kort.

Het is voor mij een open deur als ik vraag wat ze voor haar verjaardag wilt. Ik heb haar wel eens afgescheept met zo?n fur real friends konijn, daar was ze dan wel even blij mee, maar niet voor lang. Hele beloftes over schoonmaken en verzorgen zijn er afgelegd en eerlijk gezegd denk ik dat zo?n flapoor een heel trouw baasje heeft aan Lotte.

Haar vriendinnetje heeft achter in de tuin twee konijntjes zitten die steevast de aandacht van Lotte krijgt als ze er speelt. Kunstjes, trucjes, alles moeten die beesten leren, haha!

Toch heeft en krijgt Lotte geen konijn. Mijn hart is er goed voor, als ik het alleen voor het zeggen had, dan stond er al lang een hok in de tuin, maar ja? Ries wil het absoluut niet, daar is hij heel resoluut in. Ze wappert flink met haar wimpers bij haar vader, maar het helpt allemaal niets.

Als er iemand standvastig is, dan is Lotte het wel. Er gaat geen dag voorbij of het woord konijn passeert de revue. Standvastig zijn is een hele goede eigenschap, ze heeft het niet van mij, maar wel van haar vader...

Helaas voor Lotte?


Een klok in de maak...
Ladiesnight
Gisteravond ben ik samen met Helga naar de ladiesnight van De Gelukkige Huisvrouw geweest. Ik was nog nooit naar zoiets geweest, dus wist niet goed wat we moesten verwachten.

Veel vrouwen had ik wel verwacht en die waren er dan ook, haha! Toen we naar binnen liepen en ons kaartjes lieten zien, belandden we al voor een tafel vol met lekkere drankjes à la Bailey's. Lekker!! We kochten een drankje en een flinke bak popcorn. We liepen de trap op waar we héél veel dames aantroffen.

Gelijk werden we aangesproken door een dame met een zwart shirt aan waar met strass-steentjes opstond: Oriflame. Ze vertelde over de gewèldige producten van hun en natuurlijk of we daar interesse in hadden. Ik zag Helga denken waarop ze de legendarische woorden sprak: "Nee hoor, ik heb mijn eigen visagiste bij me..." Zo'n goede smoes had die dame vast nog nóóit gehoord, haha!

Niet veel later werden we getracteerd door zo'n bakje overheerlijke chocolademouse van Mona. Alleen verscheen John Williams jammer genoeg er niet bij. Helaas. Toen was het de hoogste tijd om de zaal te betreden. Op rij zeven namen we plaats. Op onze stoel lag een flesje drinken en een zak popcorn... dubbel op dus. Een man nam de microfoon en heette ons welkom.

Hij vertelde dat hij fantastische prijzen voor ons had, daar hadden we natuurlijk wel oren naar. Alleen de manier waarop hij dit deed vond ik persoonlijk wat minder. Het werd niet verloot, maar degene met de grootste bek ontvingen  een prijs. Zo zat er een vrouw achter ons die wel een heel groot exemplaar had, zo gebeurde het dat zij een tegoedbon van Ici Paris én shoppen met een dame van de modepolitie t.w.v. ? 200,- won. Nou, veel plezier er dan maar mee!

Eindeiljk begon de film. Het boek heb ik enige tijd geleden al gelezen, dus wist wel dat het heftig zou worden. Gelukkig kon je ook genoeg lachen, maar het meest ben ik nog onder de indruk van Carice van Houten. Wat een wereld actrice is dat!!

De Gelukkig Huisvrouw, zeker een aanrader!


Optreden Glitter & Glamour Party
Afgelopen zaterdag hadden we feest! Groot feest!! Ik vertelde al in het vorige logje dat ik nog lang niet klaar was met het loggen over het feest, hihi! Zojuist heb ik het filmpje zitten monteren van ons optreden.

Nagenieten heet dat!


Glitter and glamour party!
Maanden geleden zijn mijn schoonzus Christel, vriendin Mirjam en ik begonnen met de voorbereidingen voor ons feest. 3 December werd ik 40, Christel zou het 11 april worden en Mirjam gaat het, als het goed is, 25 juli vieren.Wilde plannen werden er geopperd. Dat het allemaal in de Utrechtse Veemarkthallen zou plaatsvinden was al snel duidelijk. Ik maakte de uitnodiging, Mirjam stortte zich op de aankleding, Christel boog zich over ons optreden en uiteraard kwamen daar nog veel dingen bij waar we ons alle drie hard voor maakten.

We werden steeds enthousiaster naarmate alles vaste vormen aan begon te nemen. Het is zo leuk om zoiets als dit te mogen organiseren met meiden die hetzelde denken over een goed, leuk, gezellig knalfeest!

Zes weken geleden gingen de uitnodigingen de virtuele deur uit, nu kwam het ineens dichtbij. De laatste puntjes werden op de I gezet. De DJ werd geboekt. We oefenden met de kinderen het dansje wat ze zouden verzorgen bij ons optreden. We zongen ons lied heel professioneel in. Ik kocht mijn jurk met de nodige accesoires. Boodschappen werden gehaald. De zaal werd opgebouwd. De spanning steeg!Dat we er allemaal gruwelijk veel zin in hadden was me volkomen duidelijk. Vrijdag zijn we met de hal aan de gang gegaan. We hadden de bedoeling om de zaterdag zo veel mogelijk leeg te laten, zodat we energie over hadden om te knallen. 's Morgens gingen we naar de verjaardag van Yara die haar achtste verjaardag vierde. Daarna ben ik met Luuk en Lotte naar Utrecht gereden om de generale repetie te doen voor het optreden. Even na 16 uur waren we weer thuis en kwam niet veel later mijn buurmeisje die kapper is en mijn haar op ging steken. Om 18 uur kwam Helga nog even binnen, ik maakte haar nog even op.

Mijn jurk werd aangetrokken, mijn make up werd aangebracht, de laatste spullen werden gepakt. Tegen 20 uur kwamen we aan bij de Veemarkthallen. Potverdorie was hadden wij zin in dit feest!

Tegen 21 uur kwamen de eerste mensen binnen. Het feest ging beginnen! Al snel stroomde de zaal helemaal vol. Het is best gek als je vier maanden ervoor jarig was, je gewoon weer gefeliciteerd wordt, haha! Ondanks dat er een envelopje op onze uitnodiging stond, werden we ook verwend met  cadeau's. Dat was stiekem wel heel erg leuk!Tegen 22 uur nam Theo, de vader van Christel, het woord. Hij nam de regeltjes even door en kondigde ons optreden aan. Terwijl Ease on Down the Road uit de speakers knalde, dansten Romy, Lotte, Yara, Yentl, Luuk en Quinty alsof hun leven er vanaf hing, terwijl wij aan de achterkant van de zaal de rode loper zingend over liepen, maar niet zonder onze eigen security, hihi! Het oefenen was niet voor niets gegaan, want het ging harstikke goed. Tijdens de laatste tonen knalden de dansers de glitter confetti de zaal in.

Hartstikke spannend was het, ook best wel eng, maar dat het geweldig was om te doen, nam toch wel de overhand. Dit was leuheuk!!! De voetjes mochten nu van de vloer! In de grote hal naast de onze hadden we tafels ed neergezet waar de kids op konden kleuren en zo. Daarnaast waren er steps, skeelers en skateboarden meegebracht, want op zo'n grote asfalt vloer is het super om te doen. We hebben werkelijk geen kind aan ze gehad.

Ik genoot! Van de lekkere muziek, van de blije gezichten, van mijn broer Jan achter de bar die later bijgestaan werd door broer Ron, van nagenoeg iedereen die iets met het thema Glitter & Glamour hadden gedaan, van Christel en Mirjam, eigenlijk gewoon van alles!Om even na 1 uur stopte onze DJ Joni er mee, maar we hadden ons eigen installatie paraat staan om iedereen nog te voorzien van een moppie muziek. Langzaam namen de mensen weer afscheid. De laatste verliet om kwart over 4 het pand. Mirjam, Christel en ik zouden blijven slapen, dus ons luchtbed werd opgepompt, de slaapzak neergelegd. Het was half 5, Christel en ik keken elkaar aan, we waren klaarwakker, maar Mirjam was direct vertrokken. Wellicht heeft die halfvolle drie liter fles Apfelkorn er iets mee te maken? Hihi!

Al snel was ook Christel in dromenland terwijl ik lag te luisteren naar het verwarmingssysteem die af en aan loeide en die haan die vanaf 4 uur al aan het kukelekuuën was. Vervloekt heb ik dat beest! Om kwart voor 5 hoorde ik een sms binnen komen op een mobiel. Drie minuten later... Tiedeliduu... drie minuten later... tiedeliduu... drie minuten later... tiedeliduu enzo verder. Tot ik het niet meer kon horen en op jacht ben gegaan naar die mobiel. Uiteindelijk vond ik 'm en heb ik 'm uitgezet. Ik zocht bij luchtbedje weer op, maar vond de slaap niet. Misschien heb ik toch te weinig drank gehad, haha!Om kwart voor 8 hoorde ik iemand binnen komen. Een man die er werkte kwam doodleuk binnen zetten terwijl wij op het podium op ons luchtbedje lagen. "GOEDEMORGEN DAMES! SLAAP MAAR RUSTIG VERDER HOOR!" riep hij luidkeels. Hij stierde de zaal door, ging binnen in het kamertje waar de zoon van Christel en zijn vriend lagen te slapen om vervolgens de zaal weer te verlaten, maar niet zonder de deur keihard dicht te gooien. Ik moest er erg om lachen, haha!Intussen had de haan zijn kop gehouden en viel ik in slaap. Ik pakte twee uurtjes slaap. Om daarna wakker te worden. Ook Mirjam en Christel waren weer onder de levenden. Zwager Marcel kwam binnen, hij ging direct aan de slag om het stilleven wat onze hal ondertussen was geworden, weer op te ruimen.

Rustig aan werden we wakker en startten we er ook mee om de hal weer toonbaar te maken. We werden bijgestaan door Theo en later kwamen Ries en de kids ook helpen. Eigenlijk ging het best snel en reden we halverwege de middag weg uit Utrecht. We maakten nog even een stop in Montfoort waar een andere schoonzus haar verjaardag vierde. We bleven niet al te lang, want eigenlijk wilde ik wel erg graag naar huis.

Stil leven

Het zat erop. Ons feest is gewoon voorbij en wat was het leuk! Ik heb genoten van de voorbereidingen, de voorpret en natuurlijk van de avond zelf. Ik heb een topavond gehad en hopelijk onze gasten ook!PS Ik heb heel veel foto's waar ik nog lang niet klaar mee ben, dus... wordt vervolgd!


Close up
Ik ben geen grote lezer, maar lees tegenwoordig wel vaker een boek dan vroeger. Vooral zomers vind ik het heerlijk om in de tuin met een glas rosé in een boek te duiken. Ik ben van de spannende boeken, thrillers vind ik leuk.

Zo ontdekte ik vorige zomer Esther Verhoef. Ik kocht 'Alles te verliezen' en was gegrepen door haar manier van schrijven en uiteraard de spanning in haar boek. Ik zocht op Marktplaats naar meer boeken van haar en vrat ze op.

Zo heb ik net 'Close-up' uit. Een boek wat me flink bezig hield. Legde ik altijd een boek weg en was dan weer bezig met de dingen van die dag, was ik nu vaak in gedachte bij Margot en Leon. Gisteravond besloot ik het laatste stuk van het boek in bed uit te lezen. Echter kwam Ries naast me liggen, hij wilde slapen en dat ik het licht uit deed. Ik kon er nog een hoofdstuk bij smokkelen, maar om half 12 knipte ik het nachtlampje toch maar uit. Wetende dat er nog maar een paar bladzijdes in het boek te lezen waren.

Toen de wekker om 7 uur afging en mijn ogen open gingen, heb ik snel het lampje weer aangedaan en het laatste stuk uitgelezen. Het verhaal kreeg in de laatste pagina's toch weer een andere wending... En nu istie uit... En stiekem baal ik daar van.

Lees jij graag? Van wat voor boeken hou jij? Heb je een favoriet boek? Vertel!!

Marco 20 jaar in het vak!
"Ik weet hoe mooi je bent
Maar jij weet het zelf nog niet"