Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes.
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Ooooh.... aaaah!!!
Een kleine impressie van het vuurwerk waar we daarstraks van hebben genoten:X Marijke
Lauw!
Om half 8 ging mijn wekker al af. Best vroeg voor een vrije dag, maar het is koninginnedag en dan zingen de kinderen van de basisscholen mee aan de aubade. Om 9:05 uur werden we bij de parkeerplaats verwacht, zodat we daarna achter de muziek konden lopen naar de Stenen Brug voor het stadhuis.

Dan denk je dat je ruim de tijd hebt en dan moet je op het laatst toch nog hard rennen, ik leer het nooit af, haha! We kwamen aangefietst, zetten onze fiets neer en op slot en konden direct aansluiten.

We zongen het Wilhelmus en allerlei liedjes, toch blijft Zeg Boem, Tjikke Boem torenhoog favoriet. Toen het gezang klaar was en de balonnen de lucht in gelaten waren zijn we een rondje door het stadje gaan lopen. Het was vrijmarkt dus we liepen van kraam naar kleedje naar kraam. Vooral Luuk vind het reuze interessant allemaal en denkt alles te kunnen gebruiken. Hij kocht een spel voor de pc, een console voor onze nieuwe Playstation 2 en daar een spel voor. Lotte kocht een zilveren pet, helemaal stoer en samen wilden ze ook nog grabbelen.

Shit.. ik ben te groot voor die botsautootjes... Lotte op de minibotsautootjes

Ik zag het steeds donkerder worden en zag een nat pak eigenlijk niet zo zitten, dus we liepen nog even snel naar de bakker om tompoucen te kopen en fietsten daarna snel weer naar huis. Daar werd het nieuwe speelgoed direct uitgeprobeerd.

Om half 4 bracht ik de kids naar Het Bastion waar een kinderdisco gehouden werd. Ik was er nooit eerder geweest, maar Luuk en Lotte waren reuze enthousiast, daar mesten we naartoe.

Geloof me... de naam kinderdisco is uitermate verkeerd gekozen. Het had beter: papa en mamadisco. De ouders konden aan de zuip terwijl de kids zich ook vermaakten. De drank vloeide rijkelijk, je begrijpt het al.. ik had het reuze naar mijn zin, haha!

Luuk was aan het dansen, springen en aan het rennen terwijl Lotte tegen me aan bleef staan. Dansen, daar piekerde ze niet over... "dan ziet iedereen me mam!" opperde ze. Met haar nieuwe pet op liep ze af en toe rondjes, maar daar bleef het bij. Ik had een lekker wit wijntje in mijn handen toen Lotte vroeg of we asjeblieft weer naar huis mochten. Ze ging Luuk zoeken, zo kon ik ondertussen mijn wijn naar binnen werken.

Niet veel later gingen we naar huis en aten. De kids zijn nu nog aan het buiten spelen in afwachting op vanavond 21.45 uur. Dan is er een groots vuurwerk op de Lek te zien, daar gaan we uiteraard een kijkje nemen, dat is uhh... hoe zegt Luuk dat altijd... lauw!!

X Marijke

Kristal!

Vandaag, maar dan een luttele vijftien jaar geleden was het in ieder geval een stuk warmer. Dertig graden was het toen. Waarom ik dat zo goed weet? Op 29 april 1993 trouwden Ries en ik. Een kleine rekensom zegt ons dat we vandaag 15 jaar getrouwd zijn!

Ik vind dat best bijzonder. Ik heb het net opgezocht, vandaag vieren wij onze kristallen bruiloft. Luuk vroeg me net of er visite komt vandaag, nee, dat komt er niet, maar ik wil het niet zomaar voorbij laten gaan. Ries, Luuk, Lotte en ik gaan vanavond lekker naar een restaurantje om gezellig te gaan eten. En voor de rest gaan we er vandaag een gezellige dag van maken!

Even terug in de tijd met een foto...X Marijke

Eindelijk!
Vandaag waren we bij mijn broer en schoonzus op visite in Nieuwegein. Een poosje geleden nodigden ze ons uit voor een gezellige middag bij hun. Het was prachtig weer en hebben de lekker in de tuin kunnen zitten.

Ries had zijn camera meegebracht, wellicht kon hij leuke foto's maken van mijn nichtjes of onze kids. Luuk heeft lopen schieten en toen de camera op tafel voor me lag heb ik 'm eens vastgepakt en het tekort aan foto's van Ries aangevuld...

"H, wat doe je!" "Hmmm, nou vooruit..."
"Wel mooie foto's, anders word ik boos!" "Ik meen het!"
"H, je hebt me door!" "Inteligente houding h?"
"Oeh oeh, aah aah!" Kusje!
"Nu is het wel weer genoeg!" Zo, ik kan voorlopig voort!!

X Marijke

Kayleigh is ziek
Ik heb een beetje buikpijn en mijn hond waarschijnlijk ook... In oktober wordt Kayleigh 13, ze is dus intussen een bejaarde tante. Haar tanden vallen uit haar bek, haar energielevel is danig ingezakt, maar ze is nog wel vrolijk.

De laatste week is haar eetlust slecht te noemen, ze is lusteloos. Ik merkte dat er wat aan de hand was. Ik vond slijmerige bloedvlekken in huis en ging op zoek waar dit vandaan kwam. Het kwam uit haar vulva... geen goed teken.

Ik surfde op het internet, belde de dierenarts en ben gisteravond op het spreekuur geweest waar mijn vermoedens waar werden. Ze heeft een baarmoederontsteking... Direct kreeg ze een spuit antibiotica en kreeg ook tabletten daarvan mee.

Mijn duimen draaien, ik hoop dat dit goed gaat werken, anders moet ze onder het mes. Een operatie, haar baarmoeder moet dan verwijderd gaan worden, maar wat is wijsheid met zo'n oude hond... Collies zijn sowieso zeer gevoelig voor narcose, en komt ze er dan nog wel uit... Dingen waar ik nu toch wel over nadenk, hopelijk is het voorbarig en werken de pillen gewoon goed.

Mijn duimen draaien in ieder geval!!

Kayleigh

X Marijke

Wat een feest!
De ballonnen gaan de lucht in!
Daar gaan ze!
Luuk mag mee doen met muziek maken
Luuk zingt mee met Popcorn
Lotte en Eileen gaan jazzballetten
Gisteren was het 24 april, d dag waarop De Krullevaar, de school waar mijn kinderen iedere dag met plezier naartoe gaan, een groot feest ging vieren. Onze school bestaat dit jaar 12,5 jaar en dat hebben ze gevierd!

Twaalf en een halve dag vierden we feest op school. Dat ging van een bioscoopochtend tot streetdanceles, we hadden verschillende muziekverenigingen die hun repeteeravonden op school hielden waarbij de kids betrokken werden. Groep 1 en 2 kregen jazzballetles, er werden muziekintrumenten gemaakt en nog veel meer, maar wat ze vooral hadden was heel veel lol!

Weken geleden werden er audities gehouden want voor dit heugelijke feit zou er een professionele cd gemaakt worden met daarop liedjes speciaal geschreven voor De Krullevaar. Daar zouden solisten op zingen, kinderen van onze school. De kinderen die daaraan mee wilde werken, gaven zich op en mochten auditeren. Hieruit werd een select gezelschap geselecteerd die naar een heuse geluidsstudio mochten om de liedjes in te zingen.

Ik vroeg aan Luuk of hij daar ook aan mee wilde doen, ik vond het wel wat voor hem. Maar hij zei me dat hij het lied wat gezongen moest worden te moeilijk vond. Prima, dan niet. Later zei hij, toen de solisten bekend waren, dat hij daar spijt van had. Maar gelukkig heeft hij een andere invulling kunnen vinden. Toen ze dansers vroegen om de liedjes op te leuken, stak Luuk zijn vinger op. Hij mocht gaan dansen!

Ook werd er een ochtend in een gymzaal georganiseerd om de koren op te nemen. En keer deden alle kinderen mee als koor, bij het liedje Europa groep 1 t/m 4 en bij het nummer Zap-Rap groep 5 t/m 8. Mijn kids waren helemaal enthousiast! En ik was natuurlijk ook reuze nieuwsgierig naar het eindresultaat.

Als afsluiting van die 12,5 dag stond er een spetterend feest op het programma. De plaatselijke sporthal werd afgehuurd, een podium gehuurd, zo ook vele stoelen, vele, vele mensen die hun handen uit de mouwen mochten steken. Zo hadden ze mij ook gevraagd of ik alle solisten wilden voorzien van een laagje make up. Ik moest om half 5 aanwezig zijn om om 19 uur de kids op hun mooist af te leveren. Ook een kapster ging hard aan het werk. Het was buffelen, zeker als je weet dat het om 22 kinderen ging. Ook de twee dames die het presenteerden voorzag ik van glitters. Iedereen voelde zich prachtig en dat was mijn missie. Als je je eigen mooi voelt, dan straal je dat ook uit, dat is zeker gelukt!

Het was stressen, want om 7 uur ging de zaal open en om half 8 zou het programma beginnen, maar even daarvoor mochten wij openen met onze jazzdames. We mochten Tarzan weer doen. Toen ik klaar was met smeren moest ik me als de sodemieter omkleden en kwam tot de ontdekking dat ik mijn dansschoenen vergeten was... aarggghhh!!

Ik schoot in de stress, want zonder schoenen kon het echt niet. Ik belde Ries, maar hij was al in de zaal. Ik rende naar de andere dansmeiden en vertelde mijn probleem. Erica vertelde dat ze een extra paar schoenen bij zich had. Het was niet mijn maat, maar een kniesoor die daarop let. Ik kon dansen!

De directeur nam allereerst het woord en toen was het showtime voor ons. Er ging van alles mis, ik zat er niet lekker in. Afgelopen dinsdag had ik de les natuurlijk ook al gemist doordat we naar Dirty Dancing waren en mijn hoofd stond nog niet echt naar dansen. Maar hopelijk heeft het publiek het niet gemerkt ;-)

Toen was het tijd om mijn feestjurk aan te trekken. Jren had hij in de kast gehangen, deze jurk had ik aan toen ik met Ries ging verloven. Aangezien dit aanstaande dinsdag 15 jaargetrouwd ben, die jurk is oud, haha! Maar aan de complimenten te horen die ik kreeg, was ik niet hopeloos gedateerd, hihi! Gelukkig maar!

De kinderen stonden daar op dat grote podium te zingen onder begeleiding van een live band. Ze stonden daar alsof ze nooit iets anders deden, ook van spanning leken ze geen last te hebben. Ze vonden het geweldig en volgens mij de hele zaal ook.

Bij het tweede nummer mocht Luuk zijn danstalenten laten zien. Je zag hem stralen, hij vond het super om te doen. En hij deed het hartstikke goed!! Ik was trots op mijn menneke!!

Om 21 uur was het afgelopen en kregen alle kinderen een oorkonde en de cd mee naar huis. Als je al die rode konen van die kids zag, was dat ook wel de hoogste tijd. Het was een geweldig feest met een waardige afsluiter. De boel werd opgeruimd en we dronken in de bar nog een drankje met elkaar.

De enige echte Krullevaar CD!

En nu, vandaag hebben de kids een lekkere vrije dag en daar achteraan een week vakantie. Hrlijk!! Alleen maandag moet ik werken, voor de rest van de week ben ik vrij. Wat een heerlijkheid!!

X Marijke

PS Meer foto's volgen!De meiden van de fanclub
Afgelopen zondag moest ik om 12 uur in Almere zijn. Samen met de dames van de fanclub hadden we afgesproken bij Nathalie. Daar zouden we van Annemarie les krijgen over de admin van de nieuwe website. Geloof me, die is een stuk ingewikkelder!

Niet eerder waren we compleet geweest, naast eerder genoemden waren ook Angelique en Anneke afgereisd naar Flevoland. Alle reden om eens een paar fotootjes te maken van dit gezelschap. Als voleerde modellen glimlachten we naar de camera waar Manon stond te klikken als een professionele fotograaf.

Zeg nou zelf, we zijn best goed gelukt toch?X Marijke

No one puts baby in the corner!
Eindelijk was het zover! Op mijn kaartjes stond 22 april 2008 en dat was gisteren! Ik had zin in dit uitje, hl veel zin! De film heb ik wel honderd keer gezien, ik ken 'm nagenoeg uit mijn hoofd. Ik herinner me nog goed de allereerste keer dat ik 'm zag. Samen met Ries in de bioscoop in Gouda. Ik zie ons ook gewoon nog zitten daar aan de rechterkant van de bios. Twee zitjes naast elkaar, je had toen nog een knopjeop het tafeltje voor je zitten, als je die aanzette kwam er iemand langs die je van een drankje en een hapje voorzag.

We gingen naar Dirty Dancing!

We reden om even over zeven uur richting Utrecht. Het Beatrixtheater was ons doel, daar zou het allemaal gaan gebeuren. We parkeerden de auto en liepen over de rode loper naar binnen. Wat een prachtig theater is dat toch! Al snel ging de gong en zochten we onze plaatsen op. Al vaker ben ik naar een musical geweest en altijd had ik kaartjes voor de eerste rang. Perfecte plekken zijn dat natuurlijk, maar ik wilde eens uitproberen of goedkopere kaarten zoveel minder waren. Ik kocht destijds kaarten voor het balkon, dat scheelde gewoon bijna de helft van de prijs.

Op rij zeven van het balkon waren twee plekjes voor ons vrij gehouden. Het was de achterste rij, ik kreeg het toch wel een beetje benauwd, konden we het hier wel goed zien?

Even na acht uur begon de show. Ze speelden zeker voor de pauze exact de film na met de bekende liedjes op de achtergrond. Een hele film naspelen op een podium, dat is echt knap. Deuren, bruggetjes, hoogteverschillen, alles kon met dat podium. Rondom werd van alles geprojecteerd zodat je je echt in die omgeving waande. Briljant opgelost!

We konden het podium prima zien, maar de gezichtsuitdrukkingen zie je op die afstand natuurlijk niet. Of ik de volgende keer weer op het balkon wil zitten, weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik enorm genoten heb! Vooral het laatste stuk was geweldig! Bij de film zit ik aan het eind iedere keer weer met een brok in mijn keel en dat was gisteravond niet anders. Heerlijk opzwepende muziek!

Na een staande ovatie verlieten we de zaal. Ik wapperde nog met mijn wimpers naar Ries toen we langs de disco liepen, maar hij was onverbiddelijk... Als je nog een paar centen over hebt, zin hebt in een super leuk uitje, ga dan naar Dirty Dancing, daar zal je zeker geen spijt van krijgen!!

Weet je wat trouwens nog grappig was? Bij binnenkomst liep er een vrouw voor me waarbij ik gelijk dacht: "h dat lijkt Marlies wel!" Ze had dezelfde blonde krullen, een kledingstijl die helemaal bij Marlies past. In de pauze zag Ries haar ook en zei: "dit had een zusje van Marlies kunnen zijn." Hij zag het ook, haha!

X Marijke

Arm eendje...
Ik ben zo blij dat ik als mens op deze wereld gekomen ben en niet als eend. Ik sta te koken in de keuken, kijk uit het raam en zie vier eenden in het gras rennen. Ja echt, rennen... Een vrouwtje voorop en drie mannetjes er achteraan...

Dat arme vrouwtje moet het ontgelden geloof ik. Het mannetje die voorop ligt, wil seks met haar en die twee arme stakkers daar achter volgens mij ook....

Arm eendje!

X Marijke


Pillendoos
Vanmiddag om half 1 hadden we een afspraak bij het GGZ. Dus om half 12 pikte ik Luuk uit de klas en zo liepen we naarde bushalte. Toevallig stond de bus er al en we mochten nog mee, zo hadden we een bus eerder dan dat ik in mijn hoofd had, maar dat gaf helemaal niets, want toen we in Gouda waren hebben we een bankje in de zon opgezocht en hebben heerlijk onze broodjes die ik meegebracht had opgegeten.

Om kwart over 12 liepen we naar het GGZ, meldden ons en niet veel later mochten we al naar boven. Weer die vier trappen op, haha! De arts vroeg aan Luuk of hij wist wat precies de bedoeling was. Vragend keek hij me aan terwijl we het er in de bus nog uitgebreid over gehad hadden... "Oooooh ja!" volgde.

Luuk mocht zijn schoenen uitdoen, hij werd gewogen, zijn lengte gemeten, zo ook zijn bloeddruk en zijn hartslag werd geteld. Hij kwam prima door de keuring en zo besloot ze dat Luuk met de Ritalin mocht gaan beginnen. Wel gaf ze het advies om het langzaam op te bouwen. De eerste drie dagen een half tabletje en daarna twee keer een halve.

Ik ben zo gruwelijk benieuwd wat de uitwerking zal zijn... Ga ik een ander kind krijgen? Hoe gaat hij het doen op school? Hoe uiten de bijwerkingen zich? Gaat dit uitwerken op zijn sociale gedrag, krijgt hij vriendjes? Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken en waar ik hopelijk snel een antwoord op ga krijgen.

Maar eerst gaan we vanavond genieten! Samen met Ries ga ik vanavond naar het Beatrixtheater in Utrecht. Samen gaan we genieten van een avondje Dirty Dancing. Hier heb ik hl veel zin in! Uiteraard kom ik hier nog vertellen hoe het was!

X Marijke

"Ik voel nog steeds
Verlang nog steeds"