Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes.†
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Fotoshootdag in Gent
Gisteren zijn Ries en ik naar het mooie Gent geweest. Samen met een Vlaamse fotograaf had hij een zogenaamde 'shootingday' georganiseerd. Met een aantal fotografen en modellen begaven we ons naar een oude fabriek die tot 1978 gebruikt werd. Daarna is het verval ingetreden wat voor menig fotograaf een geweldige omgeving is om te fotograferen.

We zouden eerst nog een model ophalen die vlakbij Eindhoven woont, dus we moesten best een pittig stukje omrijden. Maar alles voor het goede doel! We moesten een poosje zoeken voordat we het gevonden hadden, Gent is groot!

Toen we er aankwamen en we onze spullen naar binnen droegen, werd er gelijk al gezegd dat er met smart op me gewacht werd, want zonder make up van mij, ging ze echt† niet op de foto!

Toen ik mijn eigen hoekje had gecreŽerd ben ik aan de slag gegaan. In totaal heb ik 7 modellen op mogen maken, waarvan eentje 2 keer. Ik vond het leuk, erg leuk om te doen!

Zojuist kreeg Ries van deze dag een filmpje toegestuurd, een superfilmpje, mijn aanwezigheid werd erg op prijs gesteld blijkbaar!! Klik hier om het filmpje te bekijken!

X Marijke
13 jaar getrouwd!
Vandaag is het alweer 13 jaar geleden dat Ries en ik in het huwelijksbootje stapten. En ook alweer een half jaar geleden dat we dat oh zo gezellig feestje hadden ;o)

Zelf sta ik er altijd wel even bij stil, maar eigenlijk doen we er†niets aan. Mijn ouders kwamen altijd even langs en namen steevast een bloemetje mee, maar daar bleef het ook bij.

Gisteren kwam Ries thuis van zijn werk, in zijn hand had hij een enorm bos roze rozen. Haha, ik was helemaal van mijn aprepotje! Omdat we vandaag de hele dag op route zijn (zoals ik in een vorig logje vertelde) gaf hij me gisteren al die prachtige bos. Lief hŤ?

X Marijke
Lintje
Dit jaar hebben 3514 mensen een lintje gekregen omdat de koningin het haar heeft behaagd† ;-) Een grote eer vind ik!

Vorig jaar kreeg ons aller Marco er eentje en dit jaar hebben o.a. Ernst en Bobbie er eentje gekregen en dat vind ik nou leuk! Ik ben twee keer naar de theatershow van ze geweest. Ook mijn kinderen en vele met ze zijn fan van ze!

Leuk hŤ?

Wie had er van jou nog een lintje mogen krijgen en waarom?

X Marijke
Heftig weekje
Een aardig heftige week heb ik achter mijn kiezen. Het begon allemaal dinsdag, op Luuk en Lotte's school moest ik de hele dag helpen met de schoolfotograaf. Om kwart voor 8 was ik op school en om half 6 verliet ik 'm weer. In de lunchpauze die we uiteraard hadden, ben ik als een gek naar huis gefietst omdat Ries twee modellen had uitgenodigd die ik toch eigenlijk wel even van een laagje make up moest voorzien. In een recordtempo heb ik dat gedaan om daarna weer als Speedy Gonzalez naar school te fietsen. Nagenoeg alle kinderen staan volgens mij erg leuk op de foto, daar ging het om, maar 's avonds was ik finaal afgebrand, om half 10 gingen mijn luiken dicht.
Dagje sauna
Vandaag is het 24 april, dat houdt automatisch in dat het gisteren dus 23 april was... En dat was nou net de dag dat mij de Pre Concert Meeting voor de tweede maal wilden laten gebeuren. Maar zoals de meesten wel weten is daar een kink in de kabel gekomen en hebben we af moeten zeggen.

Wij, Kelly, Ine en ik, zagen het echter niet zitten om sip thuis te gaan zitten en eraan denken hoe geweldig het had kunnen zijn. Dus we besloten om met zijn drietjes iets te gaan doen, iets wat we alledrie erg leuk vonden. De beslissing was snel gemaakt, wij zijn gisteren naar de sauna geweest! Lucaya in Oss.
ROOD!
Mijn hele ochtend staat in het teken van ROOD! Vanmorgen om half 8 was ik al helemaal fris en aangekleed en zat ik met mijn oren gespitst om maar niets te hoeven missen van de ronde die Marco met zijn nieuwe single ROOD langs allerlei radiozenders maakte. En natuurlijk was ik heel erg nieuwsgierig naar deze nieuwe plaat.

Ik wist dat het helemaal super zou worden, maar Marco heeft me toch weer kunnen verrassen. Ik ben, zeker nu ik hem een aantal keer gehoord heb, helemaal verliefd op dit nummer! Ik vind hem GAAAAAFFFF!!!

Ik eet vanaf nu alleen nog maar RODE paprikachips, RODE bieten staan op het menu... of misschien RODE kool... ik drink alleen nog maar RODE tomatensap, straks ben ik nog blij als ik ongesteld wordt, hahaha!!

X Marijke
Nieuwe single M|B
Morgen is het eindelijk zover! Morgen komt de nieuwe single van mijn grote vriend Marco Borsato op de radio.

Mijn oren staan natuurlijk gespitst morgen, ik zit aan de radio gekluisterd. Overbodig te zeggen dat ik gruwelijk nieuwsgierig ben.

Ik heb gehoord dat het nummer rustig begint en daarna lekker swingend gaat zijn. Weer een gezellige meespringer, hťťrlijk!

Nog maar ťťn nachtje slapen! Ik denk dat ik maar vroeg naar bed ga vanavond, haha!

X Marijke
Gouden stoel
Op het moment zit ik een broodje carpaccio te eten... Alsof er een engeltje over mijn tong piest, zoow lekker! Diegene die dit heeft uitgevonden mag van mij een gouden stoel in de hemel krijgen. Wat een genot!

Wat blaadjes sla, de carpaccio, parmezaanse kaas, heerlijke dressing en als finishing touch geroosterde pijnboompitjes.. hmmm!!

Na even gegoogled te hebben stuitte ik op het volgende: Carpaccio is een relatief jong gerecht. Het werd gecreŽerd in 1950, door Guiseppe Cipriani, de toenmalige eigenaar van Harry' s Bar in VenetiŽ. Hij bedacht het voor ťťn van zijn vaste gasten, Comtessa Amalia Mocenigo, die van haar dokter geen gaar vlees meer mocht eten. Cipriani noemde het gerecht naar de in VenetiŽ geboren schilder Vittore Carpaccio, die in dat jaar in zijn geboortestad werd geŽerd met een grote tentoonstelling. Het contrast tussen het helder rood van het rauwe rundvlees en het romige wit van de bijpassende saus deed Guiseppe Cipriani denken aan de kleuren die Carpaccio in zijn doeken placht te gebruiken.

Guiseppe Cipriani verdient mijn gouden stoel!!!

Wie of wat verdient de jouwe? Wie of wat is in jouw ogen zo geweldig, onmisbaar of fantastisch dat het geen gewone zetel verdiend, maar zo eentje die glimt? Wie/wat krijgt jouw gouden stoel?

X Marijke
Ik ben een wrak!
Mijn linkerhand is dik, gezwollen, met name mijn pink en ringvinger hebben het aardig te verduren van het fenomeen van Raynaud wat ik sinds een tijdje blijk te hebben. Het jeukt en is erg vervelend. Ook mijn Crohn is niet erg rustig waardoor ik erg snel vermoeid ben.

Vrijdag was ik beneden aan de gang toen ik plots hoorde dat mijn kinderen het boven niet helemaal naar hun zin hadden. Een brul naar boven hielp niet, ik rende dus snel naar boven, maar dat verliep niet helemaal zoals het zou moeten. Ik viel op mijn gezicht waardoor ik nu een beurse plek heb boven mijn rechteroog, twee blauwe plekken en een schaafwond op mijn linkerkuit eraan overhield.

Zojuist stond Lotte op een poef naar de achtertuin te kijken naar de vogeltjes die van het voer zaten te eten. Ik stond daar achter. Er stond een lekker muziekje op en Lotte begon te dansen. Ze deed dit echter zo enthousiast dat de poef helemaal heen en weer ging. Gevolg: mijn kleine teentje en die teen ernaast zijn nu een tikkeltje dikker dan normaal... Ik stond aardig te jodelen, het deed en doet nog steeds erg pijn.

Ik ben een wrak!

X Marijke


Doosje
Er zijn wel eens van die momenten die je in een doosje zou willen doen. Gisteravond was er zo eentje. Ries had de kids op bed gelegd, ik stapte in de auto om samen met onze hond Houston naar Purmerend te rijden, hij moest daar een klusje doen †Even na 11 uur kwam ik daar weer van thuis. We hebben nog even gekletst en uiteraard mijn mail nog even gecheckt om niet lang daarna naar boven te gaan om lekker te gaan slapen.

Altijd loop ik dan even langs de kids. Luuk lag heerlijk te slapen en Lotte maakte ik wakker om even te laten plassen. Ik vind het zo knap, ze is dat direct wakker en sprong in mijn armen om naar de badkamer te gaan. Dat heerlijke warme lichaampje drukte zich dicht tegen me aan en fluisterde in mijn oor: "ik heb je gemist mama!" Ik moest een beetje lachen en werd gelijk warm van binnen. Ik zei dat dat helemaal niet kon omdat ze lekker geslapen had, maar dat pikte ze niet. Lichtelijk gepikeerd zei ze: "ťcht wel hoor mama!!" Na een flinke plas ging ze weer naar bed, maar niet na een heerlijke knuffel en natuurlijk een aantal kussen.

Heerlijke momenten vind ik dat, die dus rechtstreeks in mijn doosje belanden.

X Marijke
"Ik word gek van die onzekerheid
Ik laat het los, ja ik maak me nu vrij"