Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Tatadaaaa!!!


Rommellogje
Dit weekend is de klok weer een stukje verschoven zodat we ineens zomaar een uur kwijt zijn. Rationeel denk je dan: nah, wat is nou een uur, daar kan je toch geen last van hebben? Nou, ik dus wel. Als ik kijk naar afgelopen jaren, dan ben ik daar toch wel een klein weekje van van de leg af. Hopelijk valt het dit jaar mee.

Hebben jullie dat nou ook?

Donderdag toen het van dat prachtige weer was, heb ik een begin gemaakt met onze achtertuin. Het was een bende en weet je wat het voordeel daarvan is? Je hebt zo'n eer van je werk als het helemaal klaar is. Iedere keer als ik naar buiten kijk, dan word ik blij. De hoge druk reiniger heeft zijn werk gedaan. Overtollige begroeiing is verwijderd. We hebben de groene kliko's van menig buur gevuld, hihi, volgens mij waren het er zes! We kunnen er weer even tegen!

Gisteren mocht ik vier modellen voorzien van wat make up. Een model die wel eens vaker bij ons komt, heeft een eigen bedrijfje, ze zet kunstnagels of hoe noem je dat precies. Die vier meiden waren allemaal voorzien van de meest kunstige nagels en daarmee moesten ze op de foto voor haar website. Best wel een uitdaging, want ik had best wel de vrije hand. Zo koos ik kleuren uit die bij de nagels paste. Leuke klus!

We gingen alle vier weer naar huis met een flinke dosis paaschocola. Ik ben er nog niet uit of ik daar blij mee ben, haha!

Bij het boodschappen doen zaterdag kocht ik een takje in een potje grond. Op het label staat dat er een prachtige pioenroos uit moet gaan komen. Ik denk dat ik maar flink tegen dat stokje ga praten, want ik hoop natuurlijk snel van die bijzonder mooie bloemen te mogen genieten!

Verder is Lotte momenteel heel erg acht en kan Luuk niet wachten tot hij op 1 juni twaalf gaat worden. Lot is erg verwend en heeft veel lieve kaartjes gekregen. Ze vond het maar gek dat ze kaarten kreeg van mensen die ze helemaal niet kent, hihi, maar natuurlijk wel ontzettend leuk! Luuk begint een tikkeltje te puberen, ik ben benieuwd of ik er aan ga wennen... Ik vrees er voor.

Verder ben ik druk met de voorbereidingen voor ons 40-party en mag ik me morgen weer in Almere melden voor het volgende deel van de reïntegratie. Morgen ga ik storten op het administratieve gedeelte, Word, Outlook en Excel. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Voor de rest heb ik volgens mij weinig te melden.... Jullie?

Ark van Noach
Onverwachte uitjes zijn meestal wel de leukste!

Zo fietste ik daarstraks met Lotte mee naar school nadat we thuis geluncht hadden. De juf had erop gehamerd dat ze wel op tijd moesten zijn, want om kwart over één zouden ze naar een andere basisschool in het centrum van Schoonhoven lopen. Daar mochten de kinderen van groep 3/4 een musical bijwonen. Super leuk!

Iedereen was er, maar de juf keek bezorgd... De stagaire die er altijd op dinsdagmiddag is, was niet op komen dagen. Zij zou met de groep meegaan. Ik had niet echt plannen voor die middag, dus boodt mijn hulp aan, die met beide handen aangegrepen werd.

Niet veel later liep ik met twintig kinderen in het zonnetje om daarna de musical over De Ark van Noach te bekijken. Het was erg leuk! Ze begeleidde zichzelf met allerlei blaasinstrumenten. De kids vonden het duidelijk ook erg leuk. Weer in de zon liepen we weer terug naar school.

Dit zijn nou de krenten uit de pap. Super!

Lotte's kinderfeestje
Afgelopen vrijdag was Lotte jarig, hartstikke jarig! Ze werd acht en dat moet uiteraard gevierd worden. Lotte is eens in de paar weken op vrijdag vrij en toevallig was ze dat ook op haar verjaardag. Daarom besloten we haar kinderfeestje op de dag zelf te doen.

Uitnodigingen werden gemaakt en zo ook de plannen. Het had nogal wat voeten in aarde, want madam wist niet zo goed wat ze wilde. Als eerste stelde ik voor om een fotoshoot te doen. We hebben alles in huis om dat te doen, maar nee... dat was stom!

Verschillende voorstellen werden gedaan, maar werden allemaal van tafel geveegd door verschillende redenen. Te duur, saai, niet leuk... Tot Lot ineens weer terug kwam bij het eerste voorstel. Ik sputterde niet tegen, want dat vond ik juist het leukste om te doen.Zo kocht ik bij de Xenos fotolijstjes die versierd konden worden met de nodige stickertjes en dat soort spul.

De meiden kwamen achter elkaar binnen en als snel werd Lang zal ze leven ingezet en Lotte sprong op de tafel. Cadeautjes werden uitgepakt, allemaal even leuk! Toen werd er uiteraard limonade en taart naar binnen gewerkt om daarna de lijstjes te verven. Toen dit klaar was, klommen ze één voor één op mijn visagiestoel. Het waren meiden, dus ik ging met veel glitters aan de slag, haha!

Toen mocht Ries aan de slag, ze vonden het prachtig! De geverfde lijstjes werden nog beplakt met stickers toen de verf droog was. Toen was het onderhand tijd om de frituurpan aan te zetten, maar uiteraard niet voordat er nog 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, wie mag ik een kusje geven gespeeld werd. Altijd weer hilarisch, hihi!

De leukste foto zochten de kids uit, werd uitgeprint en in hun versierde fotolijst gedaan. Toen de friet en de kipnuggets geschiedenis waren, was het de hoogste tijd om het spul weer thuis te brengen. Uiteraard met hun lijstje en niet te vergeten een zak vol snoep.

Eén meisje wist me fluisterend te vertellen dat dit feestje toch wel leuker was dan de hare... Schatjes zijn het, stuk voor stuk! Ik heb een filmpje gemaakt van een aantal foto's die er gemaakt zijn:(Denk er maar een leuk muziekje onder... Heb tot drie keer geprobeerd om er een lekker deuntje onder te zetten, maar You Tube accepteert het niet... )

Een kaars

Een kaars

Voor degene die 'm kan gebruiken,
maar één in het bijzonder....

xxx
Lotte is jarig!


Lieve Lotte,

Gefeliciteerd met je achtste verjaardag! We gaan er met zijn allen voor zorgen dat je een topdag zult hebben. Vanmiddag vieren we je kinderfeestje en zondag het 'grote-mensen-feest'Papa, mama en Luuk!
Over mijn lijk


Zojuist heb ik de eerste twee afleveringen van het BNN-programma Over Mijn Lijk gekeken en ik moet zeggen... ik ben weer zwaar onder de indruk... De eerste twee series, toen Patrick Lodiers het nog presenteerde, heb ik ook gekeken. Dit keer ligt de presentatie in handen van Yvonne Jaspers.

Voor degene die het programma niet kennen, het gaat over 5 jonge mensen die kanker hebben en opgegeven zijn. Yvonne volgt deze mensen op een mooie, recht door zee manier. Niet er omheen draaien, maar zeggen wat je bedoeld. Ik hou er van.

Tegelijkertijd zet het je wel met twee voeten stevig op de aarde als je ziet hoe jong deze mensen zijn. Pieter Jan is zelfs pas 15... Niet iedereen zal dit soort programma's waarderen, het geeft je inderdaad wel een klote gevoel als je er naar kijkt, maar op de één of andere manier fasineert het me..

Hou jij van dit soort programma's? Kijk je ook?

Sabine
Op 10 maart 2000 startte ik met een reiki cursus. Ik wist niet zo goed wat ik er van verwachten moest, maar samen met een vriendin zou het vast gezellig en interessant worden. Het overtrof mijn verwachtingen, ik was geboeid maar ook zeker verbaasd over alles wat me dat weekend overkwam.

Ik deed ook reiki 2 en zelfs 3a, maar wat me nog het meest is bijgebleven is Sabine. Ook zij deed de cursus en ontmoette haar dus. "Wat een lieve meid!", was mijn eerste reactie, maar je bent met een groep bezig, dus echt uitgebreid kletsen kwam er niet van.

Lieve woorden van Sabine!

Een aantal weken na de eerste cursus ontmoette ik Sabine weer. Ze kwam naar me toe en zei dat ze me graag beter wilde leren kennen, want ze dacht dat ik wel een leuke meid zou zijn, hihi!

Een mooie vriendschap is er ontstaan. Als ik aan Sabine denk, dan word ik warm van binnen, het gevoel van houden van overheerst. Soms zien we elkaar een hele poos niet en als we elkaar dan zien of spreken, pakken we gewoon de draad weer op, zonder scheve gezichten.

Gisteren bedacht ik me dat het wel heel erg leuk zou zijn als ik haar vandaag zou vereren met een bezoekje om haar te vertellen hoe bijzonder deze dag is. Ik stuurde haar een sms met de vraag of ze vanavond thuis is. Helaas antwoordde ze negatief, mijn plan viel in duigen, maar we vieren binnenkort zeker deze dag.

Via sms vertelde ik haar over ons 10-jarig jubileum. Verbaasd was ze over het feit dat ik dat wist, dat maakt het des te leuker! Uiteraard heb ik haar net even gebeld en hebben we elkaar gefeliciteerd met deze bijzondere dag.

Meesterlijk


Heerlijke zondag
Het is al weer eventjes geleden dat we afspraken, gisteren was het zover. Ik stelde de Tom Tom in op Zuid Scharwoude en volgens mij deed Annemarie hetzelfde. We hadden rond 1 uur afgesproken, maar mijn route was iets langer dan gepland, plus mag je het hele stuk over de A2 maar 90, dus tegen half 2 liep ik naar het pitoreske huisje van Matthijs en Niels waar de deur al enthousiast open ging.

Met drie zoenen werd ik onthaald en even later kreeg ik er nog zes! Dat is nog eens lekker binnen komen. Er werd nog een theeglas bijgehaald en zo zat ik ook lekker aan de thee. Koekjes en snoepjes stonden op tafel, maar ik wist me nog te beheersen. De schaal met hapjes die later op tafel kwam, vond ik veel lekkerder, lekker snoepen!

We kletsten, we lachten en zo gingen we een flink poosje door totdat er verrukkelijke smoothies op tafel kwamen, Mathijs zijn handelsmerk, haha! Op een gegeven moment werd de DVD Zien opgezet die we allemaal al een poosje niet gezien hadden, terwijl de heren de keuken in doken. Heerlijke geuren kwamen al onze kant op.

De tafel werd gedekt en we konden aanschuiven. Op ons bord lag al een wrap en op tafel stond van allerlei lekkers om die wrap te vullen. Gehakt, mais, kidneybonen, guacamole, salade, uitjes... Lekker, lekker, lekker! Eigenlijk zat ik na de tweede best al vol, maar het lukte me gewoon die derde ook nog weg te werken, haha!

Mathijs zou Mathijs niet zijn als hij ook nog een heerlijk toetje op tafel toverde. Mango-ijs, gegrilde ananas... Ik word er zo blij van! We sloten af met koffie en op mijn verzoek een kop thee. Diezelfde snoepjes als die middag kwamen weer op tafel, het lukte me nu niet om eraf te blijven. Die witte waren verrukkelijk! Toen Mathijs me zijn vermoeden over de caloriën uitsprak, heb ik er geen meer genomen, hihi!

Als je het leuk hebt, gaat de tijd altijd razend snel. Zo ook deze middag. Maar omdat ik nog anderhalf uur moest sturen, hebben Mimi en ik om half 9 afscheid genomen, maar niet voordat we een nieuwe date gepland hadden. De volgende keer komen ze naar mij waar we ze op de gevoelige plaat gaan vastleggen.

Ik vertelde het aan Ries, hij vond het prima. Ik vertelde dat ik ze ook voor het diner uitgenodigd had, waarop hij me met grote ogen aankeek. "Je heb een kok uitgenodigd voor het eten? Jij durft!!"

*stress!*

Foto's zijn gemaakt door Annemarie, mijn camera is mijn tas niet uitgekomen...
"Ik zit elke nacht gevangen
In de draden van jouw web"