Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
:-(
Mijn naam staat niet meer tussen haakjes... Sterker... Mijn naam is helemaal weg! Sinds vandaag werk ik officieel niet meer voor de fanclub van Marco... en dat doet pijn!

Mijn verstand weet dat het goed is, ik krijg nu echt de tijd om weer helemaal de oude te worden. Ik ben trouwens op de goede weg, het gaat steeds beter. Ik merk dat ik steeds sneller herstel na een pittige inspanning en dat is natuurlijk een goed teken.

Echter zegt mijn gevoel dat het uhhh.... hoe zeg ik het netjes................... nee, dat kan niet netjes, het voelt kut...

Hier kan je het verhaal er achter lezen...

Geboekt!
Mijn moeder zei vroeger vaak: "Kind, je moet jezelf af en toe kietelen hoor, een ander doet het niet!" Dat is nou precies wat ik daarstraks gedaan heb!

Vorig jaar ben ik samen met mijn schoonmoeder en mijn schoonzussen een weekendje naar Landal's Landgoed 't Loo geweest. Enorm veel lol hebben we daar gehad, vooral bij het avondje bingoën. Hier kan je mijn verslag van dat weekend lezen.

Bij de bingo won ik de hoofdprijs, tot grote hilariteit van iedereen. Die bon legde ik bij thuiskomst in de kast, daar ging ik binnenkort wel naar kijken. Aangezien het voor april 2009 geboekt moest worden, werd het de hoogste tijd, dus wij zitten het weekend na de hemelvaart in datzelfde park.Een dinerarrangement heb ik erbij geboekt, maar de rest is helemaal gratis! Lotte heeft daarstraks de nachtjes al geteld, iets in de 50 waren het er nog. Wat een heerlijk vooruitzicht!!!

Gastenboek
Steeds vaker krijg ik reacties op mijn log die niets met het onderwerp van het desbetreffende logje te maken heeft. De hoogste tijd dus voor een gastenboek!!

Laat je een gezellig berichtje achter?Foto's laatste concert
Geen uitgebreid logje van mijn kant, wel wil ik graag twee foto's met jullie delen. De eerste kreeg ik van Nancy, hartstikke lief! Op de eerste maak ik een foto, op de tweede zie je een foto van mijn hand.

Kermis

Ieder jaar is het in de laatste week van maart in Schoonhoven kermis. Het is niet zo heel erg groot hoor, botsauto's, spin, ballen gooien, touwtje trekken, dat soort gedoe. Maar een aantrekkingskracht wat dit toch teweegbrengt bij de kinderen... ongehoord!

Afgelopen zaterdag begon dit feest wat aangekondigd werd met grote gele borden door de hele stad heen. We konden er dus simpelweg niet onderuit, haha! Zaterdag was ik naar Antwerpen, dus Ries had de eer om de kids mee te nemen naar de kermis. Fantastisch vonden ze het!

Van te voren hadden we al wat regeltjes doorgenomen, zoals:

  • we gaan niet iedere dag
  • we houden de uitgave beperkt
  • we blijven er niet over doordrammen...


Het laatste lukte niet helemaal, haha! Zondag rond 13 uur kwam ik weer thuis van mijn logeerpartij, ik parkeerde de auto, Luuk en Lotte waren in de speeltuin aan het spelen en rende meteen op me af. Ik dacht nog, goh, wat leuk, ze zijn blij me te zien! "Hoi mam!" kon er nog net af, waarna direct dé vraag kwam.... "Mam, gaan we vanmiddag naar de kermis?" in stereo... Ik pakte mijn spullen bij elkaar en nog voor ik de auto uit was, werd die vraag me drie keer gesteld.

Ik liep naar binnen waar ik Ries begroette en ook het model waar hij mee aan het shooten was. Ik plantte mijn spullen in de gang, en kwam even bij van de reis en alles. Ja hoor, daar was t'ie weer: "Mam, gaan we vanmiddag naar de kermis?"

Ries en keken elkaar aan en schudde nee, we zouden niet iedere dag naar de kermis gaan. Ik was best wel een beetje moe en ik had er gewoon even geen zin in. Toch wel een beetje boos reageerde Luuk, gevalletje pech. Ik was het model aan het opmaken, komt Lotte naar binnen.... "Mam, mogen we vanmiddag naar de kermis?" Pffffffffffffff... hier werd ik toch wel een beetje gek van... Waarop Lotte reageerde dat ze door haar grote broer gestuurd was. Sjonge, alsof we nog niet duidelijk waren. Nee, nee en nog eens nee!

Het is een traditie dat als de kermis hier in Schoonhoven is, dan regent het. Het ligt dus echt niet aan dat lage drukgebied, sorry... kermis! Tja en ik vind kermis best grappig om even overheen te wandelen, maar in de regen vind ik er echt niets aan. Toch werd ons iedere dag dezelfde vraag gesteld.... "Mam, gaan we vanmiddag naar de kermis?"

We hadden beloofd dat we deze week nog wel een keertje zouden gaan, maar het bleef maar regenen. Toch zijn we gisteravond even gegaan. Heel gek, maar het was er aardig rustig, haha! Maar dat interesseerde Luuk en Lotte voor geen centimeter. Helemaal hyper waren ze. We liepen over het plein, Ries kocht vijf muntjes voor de botsauto's. Lotte en ik kregen er twee en Ries en Luuk hielden er drie. Het was nog rustig, dus dat was goed te doen. Leuk hoor, lekker ongegeneerd botsen. Geweldig vonden ze het.

Daarnaast staat de spin, daar krijg je Ries en mij met geen stok in, maar broer en zus wilden wel samen. Muntjes werden gekocht en jawel, daar zaten ze samen in zo'n bakkie. Geweldig vonden ze het wederom. Dat ze er zeiknat uitkwamen, maakte niets uit. Toen moesten er ballen gegooid worden. Ze gooiden beide niet de hele stapel van de plank, ze kregen allebei één punt. Tja, de mooiere kado's kosten natuurlijk meer punten, maar toen Ries bij Luuk in zijn oor fluisterde dat hij wel even met een geweer mocht schieten als hij zijn punt aan Lotte gaf, was hij snel om. Lot koos voor een schattige pluche beer, die hadden we nog niet, haha!

Zoals gezegd liepen we daarna naar de schietkraam. Allemachtig stoer natuurlijk! Met tien kogeltjes schoot hij vingers kapot en daarmee won hij een prachtige ketting met een soort doodshoofd eraan. Ik vond dat we genoeg euro's weggebracht hadden en we waren ondertussen nat genoeg, ik wilde naar huis en gelukkig dacht de rest er net zo over.

Trots liepen ze met hun buit naar de auto. Ze vonden het geweldig! Thuisgekomen zijn ze na iets gedronken te hebben onder de douche gestapt om daarna in bed te belanden. "Wat was het leuk hè mam!" hoorde ik in stereo en vanmorgen weer. Toch ben ik benieuwd wanneer die vraag weer gaat komen, haha!

Positiviteit!
Ik ben een positief ingesteld mens, hoe somber het kan zijn, ik zie altijd wel voordelen. Mijn vorige logje was niet echt optimistisch te noemen, maar het is ook wel eens gewoon lekker om even flink te schoppen, dat lucht wel op!

Ik heb na aanleiding van mijn vorige log toch wel wat positiviteit te melden. Zo besprak ik de verlopen saunabon met mijn filiaalmanager. Ik mag de oude bon meenemen, deze wordt omgeruild voor een nieuwe! Deze is dat weer een jaar geldig. Het moet Ine en mij toch lukken om in die tussentijd te gaan genieten in de sauna. Er komt een hele zware tijd voor Ine en Ramon aan, we bewaren de bon voor erna, dan moet het vast een verademing zijn om een dagje te gaan genieten!

Gisteravond was de vriendenkoopavond bij de HEMA. Ik had een nieuwe pannenset al achter gezet. Deze ben ik gisteravond op wezen halen. De set was al afgeprijsd. Toch leuk, bovenop mijn eigen kortingspercentage nog eens 15%. We kunnen er qua pannen weer een poosje tegenaan!

Ook ben ik bij de electronicawinkel gaan informeren voor mijn droger. Hij gaf me een prijsopgave voor het repareren, maar hij adviseerde me daar gelijk bij dat ik dit niet moest doen als hij ouder was dan een jaar of 8. Nu heb ik deze droger van mijn vader overgenomen toen hij samen is gaan wonen in Almere en had geen idee hoe oud het apparaat was. Mijn vader en Marga zitten momenteel in Spanje, maar lang leve msn, de droger is aangeschaft in 1999... Vanavond gaan we kijken voor een nieuwe!

Nu regent het nog steeds, maar het stormt niet meer! Mijn internet is niet meer traag! En aan de rest denken wel maar niet meer, haha! Zaterdag gaan we lekker van het laatste concert in Antwerpen genieten, dus hier zijn de vooruitzichten goed!Stom!

                                      mijn fiets is stuk
         de droger droogt niet meer
                                mijn pannen begeven het één voor één
                                                                                sommige mailtjes                     
            storm
         vroeg opstaan
      niet kunnen slapen
                                                                           je kut voelen
                   saunabon die verlopen is
    iedere dag opnieuw bedenken wat we moeten eten
                              zeurende, gillende, vervelende kinderen
                              regen
    
rekeningen die betaald moeten worden
                          traag internet


 

Tweede keer Wit Licht
Toen Ine en ik samen naar VTM Live gingen afgelopen zomer ging de kaartverkoop van start van Wit Licht in het Antwerpse Sportpaleis. Daar moesten we bij zijn, dus de kaartjes werden besteld. Gisteren was het zover, we mochten voor de tweede keer van deze tour gaan genieten in het Vlaamse land.

Om kwart over 1 stapte ik in de auto om naar Ine te gaan. Niet helemaal rechtstreeks, want ik vond het leuk om het wekelijkse bosje bloemen op te halen bij de bloemist. Ik had een schitterend vaasje gevonden, eentje waarvan je denkt: dit is Ine! De bloemen werden erbij aangemeten en snel reed ik door naar Ramon en Ine.

"Ooh, dit vaasje heb ik in mijn handen gehad!" riep Ine uit. Het werd me snel duidelijk, ik had een schot in de roos meegebracht. Bij de bloemist heb ik al uitgelegd dat het niet fout genoeg bij Ine kan, dus ik ben benieuwd wat ze de komende weken gaat krijgen, haha!

Zoals gezegd, na een aai over de bol bij Ramon reden we samen naar Antwerpen. Het was mooi weer, dus het schuifraam stond open, heerlijk! Aangekomen begroetten we iedereen die maar begroet wilde worden. Sonja sloot zich bij ons aan om daarna richting Backstage te lopen voor een lekkere biefstuk met in mijn geval champignonnensaus. Dat smaakte prima!

Niet lang daarna zijn we weer teruggegaan naar het Sportpaleis om terecht te komen op fantastische plekken, het wachten kon weer beginnen. Met een houten kont werd het dan toch half 9 en werden de lichten gedempt en kon de lasershow beginnen!Ook het Witte Licht kwam lekker binnen en natuurlijk de rest van de show ook. Om bij de eerste show aanwezig te zijn is super, maar dan is iedereen toch een beetje gespannen volgens mij. Dat was er nu af, het enige wat je zag was een stel muzikanten die heel veel lol met elkaar hadden, heerlijk om te zien!Na afloop zochten we de kou weer op om nog gezellig na te kletsen, wat foto's te trekken, gewoon zomaar gezellig. Ik werd nog zowat aangereden door één of andere brokkenpiloot... Hihi! Om 12 uur vonden we het mooi geweest en zochten we de warme auto weer op. Ik bracht Ine naar huis om daar ook een nachtje te blijven. Ine nam een lekker rood wijntje en ik krijg een klein glaasje met likeur waar je het heerlijk warm van kreeg.

We bekeken de foto's die Ine gemaakt had en toen onze glazen leeg waren zochten we onze bedjes op. Volgens mij kon ik niet meer tot tien tellen voordat ik sliep. Heerlijk heb ik geslapen, maar was al vrij vroeg wakker. Ik besloot me maar gelijk lekker te douchen en aan te kleden zodat ik fris en fruitig aan het ontbijt plaats kon nemen.Om 12 uur stapte ik weer in de auto om naar huis te gaan. Het was een heerlijk weekend! Volgende week mag ik nog één keer genieten van de laatste show en zoals het er nu uitziet rijden Nelleke en Laura gezellig met ons mee! Ik heb er nu al zin in, hoewel ik nog wel even bij moet komen hoor, haha!

Afscheid
Vandaag hebben we afscheid genomen van Gerda. Gerda werkte al 25 jaar bij de Hema in Gouda, is dus een collega van mij en woonde toen ik thuis bij mijn ouders woonde schuin achter me. Ik vond dat ik op een gepaste manier afscheid moest nemen en ben dus samen met mijn collega's naar de crematie gegaan.

Toen we aankwamen was het er al best druk en dat werd alleen nog maar meer. De avond ervoor was er een condoleance waar maarliefst 350 mensen geweest waren. Zoveel waren er vandaag niet, maar de zaal was flink gevuld. Bij binnenkomst stond er een grote foto van Gerda op de muur geprojecteerd en een prachtige witte kist met veel kleurige bloemen stond ernaast.

Toen iedereen een plekje gevonden had begon de dienst. Mooie woorden werden er gesproken, o.a. door de bedrijfsleider en twee collega's van Gerda. Ook haar man sprak nog enkele woorden. Uiteraard werd er ook muziek gedraaid en als eerste.... Nooit Meer Een Morgen van Marco... Dat hakte er gelijk flink in. Het is natuurlijk een prachtig nummer, maar het is ook bij de begrafenis van mijn moeder gedraaid, dus dat heeft een extra lading. Ook De Steen van Paul de Leeuw en Je Naam In De Sterren van Jan Smit vulden de zaal. Heftig!

Na deze dienst werden we verzocht om via de zij ingang naar buiten te gaan om daar naar het crematorium te lopen. We kregen allemaal een witte ballon wat een indrukwekkend gezicht was. Op een gegeven moment kregen we het teken om ze los te laten, dat was echt prachtig om te zien!

We liepen terug naar de zaal waar koffie en thee klaarstond met gebak, jawel... van de Hema. Er werd nog nagepraat, binnen en buiten in de zon. Het voelde goed om daar te zijn, ook al kende ik weinig van de mensen. Ook de man van Gerda kende ik niet, dus bij het laatste rondje ging ik naar hem toe en vertelde ik waar ik Gerda van kende. "Maar ik ken jou wel hoor, jij bent van de fanclub van Marco!" wist hij me te vertellen. Hij is lid van de fanclub zei hij en al snel ontstond er een gesprekje. Ook liep ik naar Gerda's moeder, ze was duidelijk blij me te zien. "Marijke, wat vind ik het fijn dat jij hier ook bent!" riep ze uit. Ook met haar sprak ik even. Ze vroeg zich af waar ik nu woonde, of ik kinderen had en natuurlijk ook even over Gerda. Het is natuurlijk vreselijk om je kind te verliezen, onverteerbaar noemde ze het. Een week geleden had ze hoofdpijn en nu is ze er niet meer... onbegrijpelijk!

Veertig jaar was ze pas, veel en veel te jong!

Vroeg...
Luuk: "En Lot, hoe vond je het dat mama en ik vanmorgen samen je slaapkamer in kwamen?"

Lotte: "Vroeg...""Ik tikte zachtjes op je schouder
Toen je iemand anders was"