Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Lotoor
Gisteren schreef ik dat ik met Lotte naar de huisarts moest omdat deze dame iets in haar linker oor gestopt had. Tegen half 11 zaten wij in de wachtkamer. Het was er erg druk, ik zag de bui al hangen dat het enorm uit zou gaan lopen. In de wachtkamer lagen kleurplaten en een beker met potloden. Lotte wilde wel even gaan kleuren, maar iedere potlood die ze pakte was puntloos... dat is lastig kleuren ;-) Ik ben naar de assistente gelopen en heb haar een puntenslijper gevraagd. Zo kon ik het wachten ook nog nuttig maken. Gelukkig viel het wachten mee, waren we om kwart voor 11 aan de beurt.
 
Ik vertelde wat er aan de hand was aan een voor mij nog onbekende dokter. Hij vroeg of Lotte op de behandeltafel wilde gaan zitten. Dat wilde ze wel en gewillig ging ze zitten. De dokter pakte zijn lampje en keek in Lotte's oor. Doodstil bleef Lotte zitten zodat hij alle hoeken van haar oor kon bekijken. Ook het andere oor werd niet gespaard en werd bekeken. De dokter kwam tot de conclusie dat er niets dan een beetje oorsmeer in haar oor te vinden was. Waarschijnlijk was het er spontaan uitgegaan of... verzin zelf maar een leuke optie, haha!
 
Gelukkig hoefden er geen vreemde praktijken uitgevoerd te worden om haar oor balletjesvrij te maken :-)
 
Gisteravond heb ik de eerste sieradenworkshop gehad. Het ging deze avond om een vrouwenvereniging. Zo'n 25 vrouwen wilden gezellig gaan fröbelen met zijn allen en hadden ons gevraagd dat te organiseren.  We hadden de keus gemaakt om een ketting of kaarten te maken. Twee tafels hadden we ingericht, we hadden al het vermoeden dat de animo voor de sieraden groter zou zijn dan voor de kaarten en dat bleek ook zo. Er zat niemand aan de kaartentafel en we kwamen zelfs sieradenplaatsen te kort hahaha! Dus na snel wat geimproviceerd te hebben kon iedereen aan de slag.
 
Het waren vrouwen van gemiddeld zo'n 60 jaar denk ik, waarvan de meeste nog nooit zelf een ketting hadden gemaakt. Veel hadden dus erg veel hulp nodig, iets wat we niet helemaal ingeschat hadden. Connie, onze rayonmanager zou ons helpen opstarten en dan zou ze weer naar huis gaan. Dat liep iets uit, over 10 uur ging ze pas weer richting huis.
 
Alle dames waren erg tevreden en dat is natuurlijk erg leuk. Het was voor mij een heftige vuurdoop in de Creata wereld, maar wel een hele leuke en leerzame. Volgende week ga ik mijn eigen kralencollectie uitzoeken en dan ga ik ook aan de bak! Ik heb er zin in!!!
 
X Marijke 
Waar komen mijn bezoekers vandaan?
Af en toe klik ik hierboven op Gelinkt door, ik vind het enorm grappig om te zien waar de bezoekers vandaan komen die hier een bezoekje brengen. Geregeld komen er ook mensen van de zoekmachine Google af.  Als eerste kijk ik dan waar ze op gezocht hebben en dat brengt heel vaak een glimlach op mijn gezicht een heel soms zelfs een schaterlach! Maar ook vaak onbegrip, denken mensen nou echt dat als je: buikpijn rechts op mijn log de oplossing gaan vinden??    
De laatste dagen komen er ook veel op mijn site terecht door te zoeken op  bloeduitstorting oog, dat kan ik dan weer wel plaatsen. Of trakteren zakje chips, daar heeft degene vast een briljante oplossing voor gevonden op mijn eigen logje ;-)
 
En als ik dan zojuist zie dat er iemand op Marijke heeft gezocht, denk ik... zou ze echt mij gezocht hebben???
 
X Marijke 


De waterstanden van heden morgen...
Een poosje geleden schreef ik dat mijn vader gestopt is met roken. Samen met Nicotinel gaat hij nog steeds de strijd aan en het gaat hem heel goed af. Hij heeft nog steeds niet gerookt en hij zegt zelfs dat het niet echt moeilijk is. Wie had dat gedacht van zo'n verstokte roker als mijn vader! 
 
Eerst plakte hij de '30-stickers', het zijn inmiddels de 20 varianten geworden. Vandaag moet hij zijn nieuwe doosje plakkers weer gaan halen vertelde hij gisteravond. 19,95 kost zo'n doosje nicotinepleisters. Een hoop geld, maar als je daarmee van het roken afkomt, scheelt dat een enorme berg geld, want ruim een pakje per dag de lucht in blazen, kost ook niet niets!
 
Vanavond heb ik mijn eerste workshop voor Creata. Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik workshops ga geven voor sieraden maken bij mensen thuis. Het duurt niet lang voordat ik daar echt mee ga starten. Vanavond heb ik een avond in Haastrecht bij een vrouwenvereniging. Een collega heeft gevraagd of ik haar daarbij wil helpen, omdat het een groep van 25 vrouwen betreft. We gaan niet alleen sieraden, maar ook kaarten maken. Ik ben benieuwd!!

 
Zojuist heb ik de huisarts moeten bellen... Lotte zegt dat ze een plastic balletje in haar oor heeft gestopt. Als ik heel goed kijk in haar oor, zie ik wel wat zitten, maar dat zou ook oorsmeer kunnen zijn. De dokter moet er maar eventjes naar kijken... Om half 11 mogen we langs komen... Wordt vervolgd...
 
X Marijke 
Het paasweekend
Van te voren denk je: 'oooh dat is genieten, zo'n lang weekend..' Maar voor je het weet is ie weer voorbij.. Maar genoten hebben we en daar gaat het om!
 
Vrijdag hebben we niet veel bijzonders gedaan. Ja bijkomen van de avond ervoor, Dymphna's vrijgezellenavond ;-) Op de log van Dymphna staat een uitgebreid verslag. Even naar de bakker geweest en wat boodschapjes gedaan, niets bijzonders.
 
Zaterdag had ik met Nathalie afgesproken. Nathalie moest alleen met Aron naar een judowedstrijd, daarna kwam ze naar Schoonhoven. Dat liep wat uit, het was drukker dan verwacht. Dus na wat heen en weer gesms, gebel en geICQ, besloten we dat het niet zo veel zin meer had om te komen. We maken snel een nieuwe afspraak!
 
Zondag hebben we ons nuttig gemaakt op de zolder. Er lagen veel te kleine Lottekleertjes die op Mila lagen te wachten. We hebben alles bij elkaar gezocht en klaar gezet in de gang. Dat ruimt heerlijk op zo op zolder. Ook het 'oude' bedje van Lotte hebben we in de gang gezet. Ik heb Nienke gebeld om een afspraak met haar te maken. Die was snel gemaakt, tweede paasdag zou ik het gaan brengen. Die middag heb ik ook een lekkere quiche gemaakt. Erg lekker, zo lekker dat we eigenlijk geen honger meer hadden om 6 uur... we zouden gaan gourmetten, maar dat hebben we maar een dagje uitgesteld.
 
Zoals gezegd ben ik vandaag samen met Lotte naar Noordwijk gegaan. Allereerst hebben we kleine Mila, die een stukkie groter gegroeid is ondertussen, geknuffeld en gekroeld. Eerst was ze een beetje onrustig bij me. Nienke vertelde dat ze buikpijn had, dus ik legde mijn hand op haar buikje. Het duurde een minuut of 5 voordat ze heerlijk rustig bij me bleef liggen. Rob was verbaasd, dat deed ze niet zo snel bij visite. Wat lekkere warme handjes niet kunnen doen hè :-) Daarna hebben Rob en ik de auto leeggehaald. Het bedje ging direct naar boven, de 5 vuilniszakken kleding ging de kamer in. Ook een tas vol babyspeelgoed werd door Lotte direct naar Mila gebracht.  Zij hoefden zich voorlopig niet te vervelen ;-)
 
Vervolgens lieten Rob en Nienke ons hun mooie nieuwe huis zien. De indeling is exact hetzelfde als ons huis, alleen is hun huis een stukje groter. Ze hebben de huiskamer 2,5 meter uit laten bouwen, dat scheelt een enorm stuk!! Ze hebben een prachtig huis, waar ze voorlopig heerlijk kunnen blijven wonen! Jammer genoeg was ik mijn camera vergeten, dus ik heb geen foto's kunnen maken. Nienke heeft echter wel foto's genomen, zodra ik die krijg zal ik ze plaatsen.

 
Om 4 uur zijn Lotte en ik weer naar huis gegaan. We wilden graag op tijd thuis zijn voor de beloofde gourmet. Om even over 5 uur reden we Schoonhoven weer binnen, Lotte op de slaapstand ;-) Na heerlijk gesmuld te hebben zijn Luuk en Lotte naar bed gegaan en was ons weekend alweer bijna voorbij...
 
Om 10 voor 9 kwam Memories, de opname waar Dian, Ine en ik bij waren, dus ik wilde wel graag even kijken. Ik vond het weer een prachtige uitzending en het was natuurlijk ook leuk om te zien dat we heel goed in beeld kwamen! Ine heeft een snapshotje gemaakt en gestuurd! 
 
Hoe was jullie Paasweekend?
 
X Marijke 
Twee vingers
Twee vingers in de lucht, kom op, kom op!!  
 
 
 
X Marijke 
 
 
 
Jarig zijn
Het jarig zijn is Lotte uitermate goed bevallen. Zo goed dat ze er eigenlijk niet aan wil dat ze nu toch echt niet meer jarig is. Vanmorgen kwam ze naast me staan bij de computer met de vraag of ze nog steeds bij Marco op de site stond... niet dus ;-) 
 
Gisteren vroeg Luuk aan me hoeveel nachtjes het nog slapen is voordat hij jarig is en dus 7 jaar wordt. De kalender werd erbij gepakt en we begonnen te tellen. 'Eénenzeventig nachtjes nog... poehee, dat is best nog wel lang hè mam...' reageerde Luuk ietsjes teleurgesteld.
 
Ik stelde voor om een mooi lijstje voor hem te maken zodat hij iedere dag kon gaan afstrepen zodat hij iedere dag wist hoeveel nachtjes het nog zouden zijn. Luuk vond het een briljant plan, dus moeders ging aan de slag.
 
Vanmorgen is de eerste dag al doorgestreept, het zijn er nu nog maar 70!!
 
Gisteravond zijn Richard en ik naar het 10 minutengesprek op Luuk zijn school geweest. Dat gebeurt altijd naar aanleiding van zijn rapport. Vol enthousiasme vertelde juf Tanja dat Luuk volgend jaar naar groep 3 kan. Dat het jaartje kleuteren voor hem erg postitief heeft uitgewerkt en dat hij nu toe is aan een nieuwe uitdaging. Het luisteren zou alleen beter kunnen, maar daar heb ik thuis ook last van... Spannend hoor, na de zomervakantie kan mijn kind naar groep 3 om te leren lezen en schrijven. 
 
Met Luuk zijn oog gaat het weer iets beter. Het oog zelf is nog wel erg rood en zijn ooglid en erboven worden momenteel geel met nog een beetje blauw. Hij wordt er niet knapper van, haha! Maar hij heeft weer praatjes voor 10, dus dat komt weer helemaal goed!!!
 
X Marijke 
Feest en verdriet...
De dag is nog niet eens voorbij, ik vind em nu al enerverend ;-) Vanmorgen mocht Lotte op de peuterspeelzaal trakteren. Helemaal blij was ze! Nou ben ik niet zo'n knutselmens, maar ik ben er weer in geslaagd om iets leuks te trakteren.
 
Bij de Zeeman zag ik leuke vingerpoppetjes, van een kat tot een tovenaar, van een prinses tot een clowntje, echt heel leuk! Daaraan heb ik een kaartje gemaakt en met een lintje een klein zakje chips eraan geknoopt. Dit alles in een rieten mand en klaar zijn we weer!
 
Met een grijns van oor tot oor ging ze naar schooltje en diezelfde grijns had ze nog toen ik haar weer op ging halen :-)
 
Bovenop de stoel! 
De jarigenstoel! 
Uitdelen 
 
Luuk was van school thuisgebleven. Hij was duf en hij had hoofdpijn. Hij had wel een rustig ochtendje verdiend vond ik, dus ik heb em ziek gemeld.
 
Plus, ik moest tussen 1 en 4 uur vanmiddag weer bij de oogarts zijn. Hij wilde een dag later nogmaals het oog van Luuk bekijken om te zien of het allemaal oké ging. Niets mis mee vond ik dus de auto bij opa geleend, dochter bij opa achtergelaten zijn Luuk en ik richting Gouda gegaan.
 
Het liep gesmeerd! De hele wachtkamer zat vol, mijn stoel was nog niet warm of we werden al naar binnen geroepen. Al de andere mensen keken ons met een scheef oog aan, hihi! Luuk moest bij de assistente allerlei testjes doen om te kijken of hij goed kon zien. Bij het ene oog zag hij wat wazig.
 
Toen moesten we weer terug naar de wachtkamer. Ik stond voor mijn stoel om te gaan zitten, toen werden we al naar binnen geroepen :-) 'Ah, daar hebben we mijn vriend van gisteren!' riep de oogarts naar Luuk. Hij mocht weer op de interessante stoel gaan zitten en hij bekeek zijn oog nog es goed. Alles zag er oke uit. Alleen bestaat er nog een kans van 1 op 100 dat hij er jeugdstaar aan over houdt.... Daar moet ik zelf allert op zijn, en als hij dat heeft, dan zou hij geopereerd moeten worden... Die kans is dus erg klein gelukkig!

 
Hij mag vandaag nog niet buitenspelen ofzo, hij moet zich rustig houden. Maar dat gaat wel lukken, want hij heeft knallende koppijn :-(
 
X Marijke 

 
 
Een pechmiddag voor Luuk
Wat een heerlijk luie zondag had moeten worden, eindigde niet helemaal tof... Luuk besloot op een gegeven moment dat hij lekker buiten wilde gaan spelen. Prima, dat juichen we alleen maar toe, want het was prachtig weer.
 
Tegen 5 uur stond hij ineens hard huilend voor de deur met zijn hand voor zijn oog. Ik hoorde aan zijn huilen dat er echt iets was, dus ik liep snel naar de deur. Er zat bloed over zijn gezicht en we vroegen hem dan ook om even binnen te komen zodat we konden bekijken wat er aan de hand was.
 
We zetten hem op het aanrecht en ik pakte een washand en maakte hem nat, daarmee veegde ik het bloed weg en kon ik goed bekijken wat er aan de hand was. Luuk vertelde in horten en stoten dat hij tijdens het spelen een stok in zijn oog gekregen had. Ik zag dat hij een wondje had onder zijn wenkbrauw, dat gaat wel weer over. Wat me meer zorgen maakte was dat ik in het blauw van zijn oog een randje bloed zag staan.
 
Ik besloot de HuisArtsenPost te bellen. Ik legde uit wat er aan de hand was en na Luuk zijn gegevens doorgegeven te hebben vertelde de dame aan de telefoon dat we mochten komen. Zo gezegd zo gedaan, gelukkig was ik net aangekleed ;-)
 
Het duurde niet lang voordat we aan de beurt waren en de vriendelijke dokter probeerde in zijn oog te kijken, maar dat was erg pijnlijk voor Luuk. Heel snel zag ze dat er inderdaad bloed in zijn oog zat. Ze besloot dat er een oogarts aan te pas moest komen.
 
Dat was alleen nog niet zo eenvoudig... Het ziekenhuis in Gouda werd gebeld, er kwam een wazig verhaal uit, een zieke oogarts en een ander was niet te bereiken. Nieuwegein werd gebeld, dat is het ziekenhuis waar we altijd naar toe gaan als er iets is, maar ook dat werd een probleem, want de afdeling oogkunde was net verhuisd en de juiste apparatuur was nog niet aanwezig... Oké dan... het oogziekenhuis te Rotterdam werd gebeld, de situatie werd uitgelegd en al snel werd besloten dat het niet zo'n haast had dat een oogarts hem snel zou moeten zien en wellicht had het nog nazorg nodig, dus Rotterdam was niet handig, we moesten op de oogarts in Gouda wachten, hij zou rond 6 uur bereikbaar zijn zodat ze hem kon bellen. We gingen terug de wachtkamer in om daarop te wachten.
 
Om 10 over 6 kwam de HAP arts weer naar ons toe met een brief voor de oogarts, we konden naar het ziekenhuis gaan, dat was niet ver, het ligt naast de huisartsenpost, daar zou de arts ook zo aanwezig zijn. Na ons aangemeld te hebben, bestelden we iets te drinken in het restaurant, we hadden best al dorst gekregen. Ik bestelde voor de kids één flesje Fristi en voor Ries en mij één flesje cola, 3,10 zei de dame achter de toonbank zonder te blozen... daar gaan we niet dronken worden! ;-)
 
Gelukkig duurde het niet al te lang voordat de oogarts zich bij ons meldde. We mochten meelopen naar zijn afdeling. Luuk moest op een grote verstelbare stoel gaan zitten en terwijl de dokter alles uitlegde, deed Luuk wat hem gevraagd werd. Helemaal goed, want het deed best een beetje zeer allemaal. De oogarts trok al snel de conclusie dat het allemaal meeviel. Luuk heeft een bloeduitstorting in zijn oog en dat gaat in 99 van de 100 gevallen vanzelf weer over. We moesten er allert op zijn dat hij geen hoofdpijn zou krijgen en wellicht misselijk zou worden. Tot nu toe is dat niet het geval, alleen een klein beetje hoofdpijn, en je merkt aan hem dat hij erg geschrokken is.
 
De oogarts wilde Luuk morgen wel even terug zien, dus morgen tussen 13 en 16 uur moeten we weer even onze neus, of beter gezegd Luuk zijn oog, laten zien.
 
Om 7 uur zater we weer in de auto om weer naar huis te gaan. Luuk was duidelijk aangeslagen van alles. Lotte was alleen maar blij, want de lucht was zo mooi roze...... ;-)
 
X Marijke 
Lotte is jarig!
Lotte is vandaag jarig, wordt 3 jaar vandaag!! 
 
Op de website van Marco Borsato wordt ze ook gefeliciteerd!
 
Een hele fijne dag vandaag lieve schat!!
 
X Mama 
Organisatie 'Pre-concert-meeting'
Gisteravond heb ik visite gehad, en niet zomaar visite! Kelly en Ine zijn geweest!  Ze kwamen niet alleen maar voor de gezelligheid, ze kwamen om een bespreking te houden voor de 'Pre-concert-meeting' die wij op 17 april a.s. gaan organiseren in Cafe 1900 in Haarlem.
 
Een paar maanden geleden is dat idee spontaan ontstaan. Kel vertelde op het prikbord dat ze samen met vrienden haar stamkroeg had overgenomen, daarop reageerde ik dat ik een meeting aan voelde komen. Heen en weer gemail was daarna een feit. Ine sloot zich bij ons aan en ons team was gevormd.
 
Een paar weken geleden hebben we de datum geprikt en zijn Ine en ik de kroeg gaan bekijken. Een hele gezellige middag was een feit en het enthousiasme was bij ons geboren. De volgende dag hebben we een topic geplaatst op het prikbord van Marco Borsato en onze stoutste dromen werden waar. Er bleek een gigantische animo voor te zijn, zo groot dat we de 100 aanmeldingen zijn gepasseerd.
 
Eén nadeel zit daar wel aan... de verwachtingen zijn hooggespannen ;-) We willen dan ook alles uit de kast trekken om er een meer dan geslaagde middag van te maken. Aan ons zal het niet liggen!
 
Uiteraard ga ik nog niet verklappen wat we allemaal in petto hebben, het enige wat ik wel kan vertellen is dat het een onwijs gezellige middag gaat worden en dat er een supergave prijs te winnen is! 
 
Wil je er ook bijzijn, geef dat dan even door op dit topic of mail Kelly, Ine of mijzelf. We krijgen al bezorgde mailtjes met de vraag of het allemaal wel past in het cafe, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken, dat past best! ;-)
 
X Marijke 
"Wees nou maar jezelf
Als je die nog kent"