Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Carnaval
Afgelopen dinsdag vierden, zoals gezegd, mijn kinderen op school carnaval. Ruim tweehondervijftig foto's schoot ik terwijl ik genoot van die stralende koppies en de gezelligheid. Ik heb een aantal foto's uitgezocht waar ik een filmpje van gemaakt heb. Kijk je mee?Puur toeval
Daarstraks kwam Lotte uit school. Ze vertelde dat ze toch wel nerveus is voor morgen. Luuk en Lotte zitten op een katholieke school en daar hoort carnaval bij, dus morgen lopen ze op De Krullevaar de polonaise!

Outfits hangen al klaar, alles is geregeld, maar Lot hoorde vanmorgen dat ze er een taak bij heeft gekregen. Zij mag namens haar klas in de jury plaatsnemen. Daarin mag ze samen met een clubje juryleden alle klassen beoordelen. Best een eer natuurlijk!

Luuk komt altijd een kwartier later uit school dan zijn zus en stapt dan alleen op zijn fiets om thuis een boterham te eten. Hij had de deur amper open gedaan toen hij zijn verhaal inleidde: "Mam, morgen is het toch carnaval?" "Ja schat." "Ik mag namens mijn klas in de jury zitten, leuk hè?"

Helemaal hyper de pieper zei Lot dat ze ook in de jury zit, haha, wat een toeval! Eén afgevaardigde per groep en broer en zus zitten er beide in. Grappig toch?

Ik ben gevraagd om foto's te maken, ik weet nu al welke persoontjes in mijn schermpje te zien zullen zijn, hihi!!

Mijn lekkerbek!
Lotte bracht ik vanmiddag om half 3 bij een klasgenootje, zij vierde haar verjaardag. Met een kadootje in haar handen bracht ik haar bij haar, ze had er zin in! Ries vertrok tegen 4 uur richting Rotterdam. Hij zou daar samen met een collega fotograaf gaan shooten in het Hilton aldaar waar één of andere Surinaamse missverkiezing zou zijn.

Het drong pas tot me door toen ik allang boodschappen had gedaan dat Luuk en ik samen zouden zijn tijdens het eten. Ik vroeg hem wat hij zou willen eten, maar die vraag vond hij nogal lastig. Als eerste riep hij spinazie, maar in het weekend eet ik eigenlijk nooit aardappels, op de één of andere manier heb ik daar dan geen zin in.

Ik opperde wat ideetjes van patat tot een gebakken eitje op dat lekkere witte tijgerbrood wat ik gekocht had. Maar niets kon zijn goedkeuring wegdragen... "Hmm... geen zin in..." riep hij steeds. Lastig mannetje hoor, haha! Tot ik ineens het woord garnalen liet vallen. Hij veerde op en riep: "Jaaaah! Garnalen wil ik eten!" Ik vroeg hoe hij het wilde eten, met een stokbroodje ofzo, maar nee, het kind wilde dat ik er een pastaatje bij maakte.

Ik had zogezegd boodschappen gedaan, maar garnalen, die had ik niet in huis. Luuk wilde garnalen, dus hij moest ze dan ook maar gaan halen vond ik. Ook hier was meneer het niet mee eens en niet veel later zat ik zelf op de fiets naar de supermarkt om die gekruide garnalen te gaan kopen.

Ik draaide een pastaatje in elkaar met hamblokjes, veel knoflook, een uitje, champignons en Italiaanse kruiden en daarnaast bakte ik de garnalen in olie. Ik schepte alles op het bord, serveerde er nog wat knoflooksaus bij en voila, daar was onze maaltijd!

"Oh mam, dat ziet er verrukkelijk uit!" slijmde Luuk. Hij begon te eten en ik denk dat hij het zonder te overdrijven wel een keer of tien gezegd heeft hoe lekker hij het vond. Net als ik bewaarde hij de meeste garnalen voor het laatst. Toen er nog vier op mijn bord lagen, ging de bel. Ik keek Luuk aan, hij keek mij aan en ik zei: "We gaan mooi niet open doen hoor, het is vast Lotte..." Luuk kwam niet meer bij, maar ik zette mijn bord toch maar aan de kant om Lot binnen te laten.

Ze had het leuk gehad op het feestje, maar Luuk en ik waren nog niet klaar met onze party, onze garnalenparty!

Fijn weekend!
Retour afzender?
Zojuist stond er een pakketje voor de deur... Ik twijfel nog of ik 'm retour afzender zal doen... Hihi!Van alles wat...
Gisteravond heb ik Luuk naar Almere gebracht, hij mag twee nachtjes logeren bij Aron. Hij was helemaal nerveus en had er erg veel zin in. Van Nathalie hoorde ik dat ze een kort nachtje gehad hebben, ik bedoel... van 23:15 tot 6:15 uur is niet erg lang, maar ze hebben het heel erg leuk samen.Vrijdag heeft Luuk een logé, Selena blijft dan slapen. Lotte en ik zijn overdag samen en keutelen heel wat af, gezellig! Kelly, Ine en ik zouden dit weekend carnaval gaan vieren. Zouden, want we hebben het afgeblazen. Er zijn nu even andere dingen belangrijker. Morgen komt Yara logeren bij Lotte. Onze hond Kayleigh wordt oud, ze staat steeds moeilijker op, hopelijk kan ze toch nog even mee. Ik geloof dat één week vakantie te weinig is voor alles wat de kids willen doen, haha! Mijn agenda is erg leeg, ik beleef bar weinig, dus kort logje...

Hoe is't?
Op mijn log, Hyves, MSN en IRL kreeg ik de vraag hoe het met me gaat. Uiteraard wil ik dat best beantwoorden, hoewel ik dat in de laatste twee gevallen gelijk gedaan heb. Voor de overigen zal ik dat hier eens uit de doeken doen, haha!

Het gaat wel goed met me! Zo goed dat ik deze week begonnen ben met werken. Woensdag- en vrijdagochtend mocht ik van 9 tot 10 uur aan de slag. Een uurtje. Als je er over nadenkt dan denk je: pff wat is nou een uurtje, maar geloof me... het hakt er evengoed best in.

Het is heel tegenstrijdig en ik kan er ook geen verklaring voor vinden, maar het werken valt me best zwaar. Ik moet na dat uur best even bijkomen. Heb ik echter een verjaardag, een feestje of noem het, dan hou ik dat veel makkelijker vol. Ik begrijp het niet, ik snap het niet en toch is het zo.

De komende weken zal ik op maandag- en woensdagochtend te vinden zijn bij de HEMA. Iedere keer een uurtje en als dat goed gaat langer. Hopelijk gaat de regelmaat me goed doen. Voor de rest probeer ik mijn agenda zo leeg mogelijk te houden, als een pitbull waak ik ervoor dat ik niet te veel afspraken achter elkaar plan.

Aankomende week hebben Luuk en Lotte vakantie, daar gaan we lekker van genieten. Beetje uitslapen, lekker aanklooien en vast en zeker ook nog wel iets leuks gaan doen. Ik ben een jurk voor de carnaval voor mezelf aan het maken, hij is bijna af. Normaal gesproken maak ik ook altijd iets voor de kids, maar ik heb het me dit jaar makkelijk gemaakt. Op het internet heb ik outfits besteld. Luuk gaat als boxer met echte boxhandschoenen en Lotte als rock & roll-meisje. Ze vinden het helemaal leuk en het scheelt me een hoop stress, haha!

Dus om een lang verhaal kort te maken, het gaat wel goed met me. Ik doe mijn dingetjes en ben gestart op therapeutische basis met werken. Ik zei het je toch; het komt allemaal goed, de tijd zal het leren!

Pauw & Witteman
Ik zat aan tafel te fröbelen, ik keek om en zag dat iemand me op msn aangesproken had. Ik liep naar de pc om te zien wie het was toen mijn telefoon ging trillen en zingen. Het was dezelfde persoon welke mij op de pc aansprak. Nathalie vroeg of ik zin had om die avond naar Amsterdam te komen voor een opname van Pauw & Witteman. Ik hoefde me niet te haasten, kon zelfs nog gewoon eten koken, want we hoefden pas rond 21 uur daar te zijn.

Dat is wel relaxed! Ik bracht Lotte snel naar jazzballet om Helga daarna mee te vragen. Ze had een zware werkdag achter de rug en kon wel een verzetje gebruiken. Ik ging weer naar huis, zette een verantwoorde maaltijd op tafel om me daarna me op te gaan frissen.

Om 8 uur pikte ik Helga op om samen naar Amsterdam te rijden. Wat was ik blij dat Bram me vakkundig de weg wees, want we waren er bijna... staat er ineens plompverloren midden op de straat een hek met zo'n rond wit bord met een rode rand erom heen... "Typisch Amsterdam!" vertelde Marlies me later, haha! Bram vertelde hoe ik moest rijden en we kwamen rond 9 uur bij de Plantage aan.

Na een introductiepraatje liepen we naar de bar waar al bekenden stonden. Een drankje werd besteld en voordat we het wisten mochten we al die trappen op naar boven, naar de studio van Pauw & Witteman. We mochten aan de linkerkant plaatsnemen, want zo zei de dame: "dan kunnen jullie Marco goed zien!" Hihi!

Ik nam expres aan de meest rechterkant plaats, ik bedoel, ik vind het grappig om op tv te komen, maar tijdens zo'n praatprogramma de hele tijd je gezicht in de plooi houden is best lastig. Ik dacht safe te zitten, maar helaas, haha! Ik ben best regelmatig in beeld geweest...

Het was een uitermate interessante uitzending. Allereerst kwam Andrea Vreeden (correspondent NOS Rome) aan het woord. Ze hadden haar uitgenodigd om te praten over de inmiddels overleden comapatiënte Eluana Englaro. Het cabaretduo Veldhuis & Kemper kregen ruim de tijd om over hun nieuwe theatershow 'We moeten praten' te praten. Daarna vertelden minister Bert Koenders en Marco aan het woord over hun reis naar Columbia en als slot zongen V&K het lied 'De Liefde' voor ons en de mensen thuis.Ik heb me geen seconde verveeld! Zo ook niet na afloop in de foyer waar nog een drankje gedronken kon worden. Iedereen liep daar gewoon in het wild rond en dat is natuurlijk leuk! Een lekker ongedwongen sfeertje hing er, helemaal goed!

Texel!
Vrijdagmiddag rond half 1 reden we met zijn viertjes hier bepakt en bezakt weg. Allereerst naar mijn zwager en schoonzus om Luuk en Lotte weg te brengen. Na de nodige knuffels en zoenen reden we door naar Den Helder waar we de boot zouden pakken naar Texel.

Texel, the place to be voor dit weekend!!

Om half 4 reden we de veerboot op om ons te laten varen naar Texel. Ik vond dat best spannend, haha! Zo'n grote boot, zoveel auto's, ik vond het nogal wat. We gingen de auto uit om zo op het dek rond te kijken. Het was nogal mistig, dus een echt ver uitzicht hadden we niet.


Na 20 minuutjes kwamen we weer aan en werden we verzocht om naar de auto te gaan om vervolgens het eiland op te rijden. Met de Tom Tom aan reden we zo naar plaats van bestemming; Sandton Hotel De Cooghen.

We checkten in en kregen kamer 110 toegewezen. Met onze tassen liepen we naar de eerste verdieping en zochten onze kamer op. We deden de deur open en zagen een prachtig, maritiem ingerichte kamer voor ons. Een zeer ruime L-kamer met een badkamer en een flink balkon. Heerlijke bedden, hier konden we ons wel vermaken! We pakten onze koffers uit, gaven onze spullen een plekje en besloten om wat rond te kijken.

We liepen wat door de winkelstraat en naar het strand. Het was nog steeds wat mistig, maar dat gaf niets. We zochten een restaurantje op waar we wat gingen eten. Ik had niet super honger, dus ik bestelde alleen een hoofdgerecht. Na het eten gaf ik aan toch wel flink moe te zijn. Na een week griep hakte dit er toch wel in, dus we besloten naar onze hotelkamer te gaan. Languit hebben we nog wat tv gekeken voordat we gingen slapen.

Na een heerlijke nacht werd ik om 9 uur wakker. Prima tijd! Ik zocht de douche op, kleedde me aan en zo gingen we ontbijten. Een prima buffetje stond al op ons te wachten, wat een luxe is dat toch! We maakten plannen voor de dag. Het weer leek een beetje somber, maar we besloten toch naar het strand te gaan. Ries wilde graag de vuurtoren te zien, dus daar reden we naar toe.

Bij het betreden van het strand trok de grijze lucht open om plaats te maken voor een prachtige blauwe lucht. De zon scheen heerlijk aan de hemel, op en top genieten! Ik belde even naar mijn schoonzus om te horen hoe de nacht daar verlopen was. Na positieve berichten vertelde ze me dat het daar flink regende. Heerlijk om te horen als je met je knar in de zon loopt, haha!


In een restaurantje bestelden we een heerlijk drankje terwijl we genoten van de uitzicht op het strand. Om daarna verder te gaan. Heel graag wilde ik naar de zeehondjes op Ecomare, het opvangcentrum aldaar. En niet veel later stonden we oog in oog met deze schattige beestjes.

Verschillende bassins werden bezocht, zo ook het zeeaquarium om weer terug te gaan naar de zeehondjes, want om 15 uur zouden ze gevoerd gaan worden. Ries had zich ondertussen gestort op de zeemeeuwen, deze moesten op de foto gezet worden, terwijl ik, nog steeds met een heerlijk zonnetje op mijn bol, de zeehondjes bekeek. Eentje was het er niet mee eens, die kleine die mopperde constant, het duurde te lang voordat er eten kwam, haha!Eindelijk kwam de kar met daarop de emmers vis. De dame die de zeehondjes voedden gaf er het nodige uitleg bij, het was hartstikke leuk om te zien, mee te maken. En had ik al verteld dat de zon zo heerlijk scheen?

Rond een uur of vier hadden we het gezien en reden we terug naar ons hotel. We hielden even pauze. Languit op ons bed tankten we even bij om daarna te beslissen waar we zouden gaan eten. We hadden niet super honger, we besloten om het restaurant in ons hotel uit te gaan proberen. We fristen ons op en liepen rond half 8 naar beneden om ons culinair te laten verrassen. Dat lukte prima!

Hierna zochten we weer onze hotelkamer op waar we nog even tv hebben gekeken. Lekker languit onder de warme dons zapten we nog wat voordat ook deze dag eindigde. Alleen zo heerlijk slapen als de nacht ervoor werd ons niet helemaal gegund. Net na middernacht hoorden we dat ze het wel erg gezellig hadden buiten. Gegild, gelachen, hard gepraat, ze hadden het daar buiten erg naar hun zin, dat was ons wel duidelijk, want we hebben het half 5 horen worden... Alsof ze in onze hotelkamer een feestje hadden, zo klonk het. Geloof me, dat word je op een gegeven moment goed zat, maar je veranderd er niets aan.

Om half 9 werd ik alweer wakker na een erg kort nachtje. Ik besloot een verkwikkende douche te nemen, maar helaas... ook dat ging niet lukken, het water werd niet warm. Ries liep naar beneden om te vragen wat er aan de hand was. De ketel was ermee gestopt en was gereset, maar dat duurden nog wel een half uur. Oké, geen warme douche voor mij.


We pakten onze spullen weer bij elkaar om daarna te gaan ontbijten. Hier hoorden we dat we niet alleen waren die wakker gelegen hadden. Iedereen die aan de voorzijde van het hotel had gelegen, had ook last gehad van de feestvierende gasten. We hoorden ook dat dit ieder weekend zo ging... Lekker dan!

We checkten uit en besloten om nog een keer van het strand te gaan genieten. Met het zonnetje hoog aan de hemel liepen we nog een rondje aan de zee. Ook liepen we de duinen in, waar we een kudden Schotse Hooglanders tegen kwamen. Waar had ik die eerder gezien? Om daarna weer in de auto te stappen om weer richting de boot te gaan. Om 13 uur reden we weer de TESO op, zo lagen we prima op schema. Luuk en Lotte waren gaan zwemmen en zouden rond 3 uur weer thuis zijn. Wij zouden ook rond die tijd weer thuis kunnen zijn.

Van het mooie weer reden we zo de sneeuwbuien in. Bij Amstelveen zagen we grote sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelden. Hierdoor beseften we wel wat voor een mazzel we gehad hadden met het weer. Echt, twee dagen lang hebben we van de zon mogen genieten. Héérlijk!

Zo kijk je weken er naar uit en nu is het weer voorbij. Uiteraard hebben we veel foto's gemaakt, een mooie herinnering van een heerlijk weekend!!

Texel, here we come!
Ik kan wel zeggen dat ik 'm heel erg kneep hoor... Ik vond het spannend, want Lotte en ik hadden deze week flink de griep te pakken. Vandaag was de eerste dag dat Lot koortsvrij was en ik kan je vertellen, daar ben ik hééél erg blij om, want eerlijk is eerlijk... ik zag het weekendje Texel wel aan mijn neus voorbij gaan.

Maar zoals gezegd, vandaag ging het met ons beiden beter. Vanmiddag stond Lot in haar blootje naast me te wachten tot ze onder de douche kon stappen en ik zag dat ze best een paar kilootjes kwijt is. Haar bekkie was al smaller, maar haar lichaam ook. Ze heeft de hele week nagenoeg niets gegeten en dat kan je zien.

We gaan maar snel haar vetpercentage wat aanvullen, beetje reserves kweken. Bij mij is dat niet nodig, haha! Ik ben ook een paar kilo's kwijt, maar ik kon het wel hebben. Als er dan toch een voordeel uit te halen is, dan is dat het wel.

Maar weet je... morgen gaan we gewoon naar Texel!! En we hebben er heel veel zin innn!!!

"Alles wat jij moet doen
Is mij op mijn woord geloven"