Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes.
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Helaas...
Van de week hadden we een gesprekje onder het eten?

Ik: ?Weten jullie nog dat ik bij de HEMA werkte en ik bij de filiaalmanager moest komen? Ze vertelde me dat mijn contract niet verlengd werd, dat ik dus geen werk meer had. Luuk en Lotte wisten dat nog heel goed, waarop ik vervolgde.. ?Papa heeft laatst hetzelfde gehoord, ook papa?s contract is niet verlengd.

Luuk en Lotte dachten even na en vroegen of dit inhield dat papa dan werkloos was. Helaas moesten we dit bevestigen en we vertelden erbij dat dit na 10 februari zo is. Je zag de hersentjes kraken en Lotte zei dat ze dit jammer vond voor papa, maar ineens zag je een lampje bij haar gaan branden. ?Betekent dit ook dat ik dan niet meer naar de overblijf hoef? Tja, als er een voordeel te bedenken is, hihi! De overblijf is prima, maar thuis eten vindt Lotte toch leuker.

Zo moesten we toch wel lachen om haar opmerking, maar het blijft natuurlijk k#t om op je 47e op straat te staan. Hopelijk hoeft het niet lang te duren en vindt Ries een leuke baan. Mijn duimen draaien!!


Politie!!
Afgelopen vrijdag reed van mijn werk naar huis. Ik keek in mijn binnenspiegel en zag drie motoragenten achter me. Direct flitste er door me heen:

  • heb ik mijn gordel om?
  • rijd ik niet te hard?
  • heb ik mijn rijbewijs wel bij me?
  • friemel ik niet aan mijn oor?
  • hou ik mijn buik wel in...

Gelukkig sloegen ze op een gegeven moment rechtsaf terwijl ik gewoon recht door reed. Pfiew!

Vlak bij mijn werk is een flink politiebureau, daardoor kom ik dagelijks van die auto's met die felle kleurtjes en zwaailichten tegen en iedere keer schrik ik een beetje. Stom h?

Laatst reed ik door Schoonhoven, ineens stond er een agent voor mijn auto die me aanmoedigde vooral door te rijden, zo kon ik voor een uitvaartstoet. Ik werd daar toch een beetje nerveus van. Stom h?

Alleen voor te hard rijden heb ik wel eens een bekeuring gehad en ik heb n keer mogen blazen tijdens een alcoholcontrole, maar voor de rest ben ik nog nooit aangehouden, maar dat gevoel blijft toch. Stom h?

Heb jij dat nou ook?Kop in het zand
?Mam, Lotte en ik hebben net bonen gehaald, maar ze hadden geen verse meer, daarom hebben we een blik mee genomen, is dat goed? Er stonden ook potten, maar dat zag er niet zo lekker uit, al die boontjes in het water?
Eigen geluk
Vanmorgen reed ik, zoals ik wel vaker doe, naar mijn werk. Op de N210 stond ik bij verkeerslichten te wachten. Voor me stond een oud en verroest, wit busje. Zo eentje waarbij voor de ramen gehaakte gordijntjes hangen. De chauffeur kon ik niet zien, maar daar had ik een heel beeld bij, hihi!

Op de deur aan de achterkant stond provisorisch de volgende zin geschreven:


Wie iemand anders verantwoordelijk houdt voor
zijn eigen geluk, is altijd aan het verliezen.Ik vond 'm mooi. Zo mooi dat ik er een logje aan gewaagd heb!

Oud en nieuw
Een poosje geleden werden we door Bianca en haar gezin uitgenodigd om oud en nieuw bij hun in Julianadorp te komen vieren. Ons gezin was in tween gedeeld. Het leek mij erg gezellig, ik had er wel zin in. Lotte kon juichen nog maar net onderdrukken, zij vond het super om Ilse weer te zien. Ries en Luuk waren minder enthousiast. Ries vond het wel erg ver weg en wat als het glad zou zijn, er nog veel sneeuw zou liggen.

Bianca boodt aan dat we mochten blijven slapen en dat Houston gewoon mee mocht en na een paar dagen waren we er uit. We zouden naar familie Den Harder gaan, mits het goed te doen was op de weg. Vooral Lotte telde de nachtjes.De laatste boodschappen werden gedaan, vuurwerk gehaald, cadeautjes voor Kevin en Ilse gekocht en uiteraard nam ik een bos bloemen mee. Onderweg hield ik vooral Ilse op de hoogte hoe lang het nog zou duren voordat we er zouden zijn. Ze hield het geloof ik niet meer, haha!

Die twee meiden vlogen gelijk naar boven en hebben elkaar niet meer losgelaten. Ook Luuk kon het goed vinden met Kevin. Volgens mij hebben ze veel aan de Playstation gezeten en ook het vuurwerk was zr interessant. Wij hebben met zijn vieren lekker zitten kletsen en tv gekeken.Vooraf twitterde Bianca dat we onze zwemkleding wel mee konden nemen, want Rob en Kevin zouden op 1 januari de Noordzee in gaan springen voor de nieuwjaarsduik. Aan Ries hoefde ik dat niet eens te vragen, hij houdt niet van kou. Ook Luuk had geen haar op zijn hoofd die daar aan dacht en Lotte was er ook niet echt voor te porren en weet je.. Ik ook niet!

's Avonds werd het uiteraard besproken en toen Luuk hoorde dat Kevin tien euro van zijn vader kreeg als hij de duik zou nemen, sprongen de eurotekens ook bij Luuk in zijn ogen. Hij keek me aan en vroeg me of hij dat ook zou krijgen als hij toch dat koude water in zou gaan. Ik kon er natuurlijk niet onderuit en zo waren de plannen gemaakt. Ook Luuk zou de volgende dag in zwembroek verschijnen daar op het strand.Het was een gezellige avond. Barry, de pup van Bianca, kon het prima vinden met onze Houston. Een pak van mijn hart, want Hous kan nog al angstig zijn, maar het ging hartstikke goed. Sterker, om twaalf uur lag hij te slapen en werd amper wakker van het vuurwerkgeweld wat buiten afspeelde. Het heeft ook zijn voordelen om nogal doof te zijn, haha! Ook Barry was niet bang, in mijn armen vond hij het prachtig om naar buiten te kijken.

De jongens gingen om half 2 naar bed, wij een uurtje later. Ik sliep heerlijk tot de volgende ochtend 10 uur. We werden verwend met een lekker ontbijtje en tja, toen was het toch wel tijd voor Luuk om een zwembroek van Kevin uit te zoeken. Om 12 uur stapten we in de auto en reden we naar het strand.

Op een gegeven moment werden de schoenen en sokken uitgetrokken. Crisis, dat zand was kouhoudd!! Tegen 1 uur ging de rest van de kleding ook uit. Potverdorie, die mannen waren stoer! Rob, Kevin en Luuk renden toen er afgeteld was zo het koude water in. Luuk dompelde zijn hoofd nog even in het zoute water en rende weer terug naar de warme handdoek die ik vast had. Het was belachelijk koud, zei hij, maar voelde zich wel heel erg stoer. En dat kon ik uiteraard alleen maar beamen. Ik had mijn kleding gewoon aan en ik had het ook koud, haha!

Bikkels zijn het!!Thuisgekomen sprongen de heren lekker onder een warme douche. We deden nog een kop koffie/thee om daarna richting huis te gaan. We hebben een heerlijke oud en nieuw gehad. We bedankten Rob en Bianca, namen afscheid. Luuk zei tegen Bianca: "Het was leuker dan ik verwacht had..." Hihi!

Nogmaals: bedankt voor de gastvrijheid!!

Oh enne... voor al mijn lezers op mijn log: De allerbeste wensen voor 2011!!

"Ik word gek van die onzekerheid
Ik laat het los, ja ik maak me nu vrij"