Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Grease!
Gisteren was Grease op tv. Ik zapte wat en stopte bij SBS6 waarop Ries gelijk besloot om de film op te nemen, want hij dacht dat de kids die film ook wel heel erg leuk zouden vinden. Ik heb niet de hele film zitten kijken, maar zo nu en dan bleef ik wel hangen. Het blijft een leuke film!

Ik moest vandaag een lange dag werken. Van half 9 tot 18 moest ik aanwezig zijn. Ik heb lekker gewerkt, heb me weer nuttig gemaakt. Toen ik om 18 uur door de wind en regen naar huis fietste zat Luuk in de stoel, lagen Ries en Lotte languit op de bank en wat keken ze? Juist Grease! Ries las de ondertiteling voor, nou niet helemaal letterlijk, als je begrijpt wat ik bedoel...

Ademloos zaten ze te kijken. Ze zeiden me gedag toen ik binnen kwam, maar ik moest niet teveel zeggen hoor, haha! Toen de film afgelopen was stond er 1978 in beeld... Dat is gewoon dertig (30!!!) jaar geleden en ik kan me nog goed herinneren dat ik Grease met klasgenootjes zat te kijken. Ik word oud! Haha!

Luuk en Lotte gingen net naar boven om te gaan slapen. Ik hoorde Luuk 'You are the one that I want' zingen, maar dan in zijn Engels, hihi! Eigenlijk is het heel grappig dat zo'n oude film nog zo leuk gevonden wordt.

X Marijke

Carnavalskleding
Ieder jaar denk ik: "Waar begin ik in vredesnaam weer aan!!!" Maar als het straks allemaal af is, dan heb ik een zeer voldaan gevoel en ben ik trots! Trots op de creaties die mijn kids op die ene dag dragen.

Vorig jaar heb ik ook zo lopen zweten op Robin Hood en het bloemenmeisje, weet je het nog?KLIK Uren heb ik gezwoegd op die pakken, maar leuk dat ze weer waren!! Hopelijk lukt het me dit jaar ook weer. Ik doe er in ieder geval mijn stinkende best voor!

Luuk zijn pak was niet zo moeilijk, hij wilde graag circusdirecteur worden. Een wijde broek, een gilet, papa's witte blouse, een stropdas, een hoge hoed en natuurlijk een grote opplaksnor. Voor hem ben ik klaar!

Maar dan Lotte... Zij wilde graag zeemeermin worden. Patroon had ik gelukkig, maar op het beschrijvingsblad zag ik dat het patroon helemaal met vakjespapier uitgetekend moest worden... Pffffffffff.... Dan ben ik zo'n suffie, daar hik ik dan tegen aan, stel het uit... Maar zojuist heb ik alles op tafel gegooid en heb het na drie pogingen uitgetekend.

Nu nog 'even' stof uitknippen, zo ook de fiberfil, dan nog van alles doorstikken en bewerken met zilveren textielverf... Een diadeempje knutselen... Het gaat vast goedkomen, althans dat hoop ik maar...

Ik ga weer snel verder, want de tijd begint te dringen...

X Marijke

PS Als het af is zal ik aan Ries vragen of hij foto's van mijn kids in outfit wil maken...
Telefoongids op MSN
Waar is de tijd gebleven dat als je een telefoonnummer nodig had, dat dikke, grote boek erbij pakte, driftig ging bladeren totdat je het nummer gevonden had. Volgens mij krijgen we het boek nog wel, maar die gaat bij mij direct bij het oude papier. Als ik een nummer zoek, dan kijk ik gewoon op het internet. Veel makkelijker!

Zo zocht ik vanmorgen ook een nummer, typte www.telefoongids.nl in en vond wat ik zocht. Maar ik zag op diezefde site dat je Finnu toe kan voegen op je msn. Als je daar bijvoorbeeld Jansen Amsterdam intypt dan komen er waarschijnlijk heel veel gegevens om je oren.

Ik vind het handig! Vandaar dat ik het ook met jullie wil delen! Voeg: msn@detelefoongids.nl toe aan je msn en je vindt alle telefoonnummers in één hand omdraai!

Succes!

X Marijke

Afgelopen week
Is de week alweer voorbij en erger... het weekend ook!! De tijd lijkt voorbij te vliegen, voor je er erg in hebt is er weer een dag, week, maand voorbij. Neem nu afgelopen week, ineens wastie voorbij, haha!

Maandag moest ik werken, maar gelukkig mocht ik om 16 uur alweer naar huis. Ik rommelde wat, kookte het één en ander, keutelde wat rond. 's Avonds besloot ik nog wat voor de ouderraad op de pc te doen. Ik kwam er niet helemaal uit, dus belde een collega ouderraadlid. Fluisterend nam ze de telefoon op. Oeps... ze had vergadering... En niet zo erg, maar ik had daar ook moeten zitten... Volkomen vergeten, haha!

Dinsdag had ik hetzelfde programma als de dag ervoor; werken. 's Avonds om 21 uur mocht ik me melden bij ons wekelijkse jazzclubje. Altijd super gezellig! We zijn bezig met een dans met als thema Tarzan. Super leuke dans, zeer intensief, maar het resultaat mag er zijn. Helaas kon ik deze week niet mee doen omdat ik nogal last had van mijn lies. Ik bleef lekker op de bank zitten en keek hoe de rest zich in het zweet werkte.

Woensdag hoefde ik alleen maar 's morgens te werken. Om 12 uur fietste ik snel naar school om daar een half uur later een vergadering te hebben. Om 14 uur mocht Luuk zich melden bij de fysio. Lotte was direct uit school gaan spelen bij een vriendinnetje, dus we hadden het rijk even samen. Luuk wilde graag even naar de bibliotheek, want hij heeft binnenkort een spreekbeurt en ging daar info voor inwinnen. Daarna fietsten we naar de telefoonwinkel waar ik mijn nieuwe mobiele abonnement aanschafte.

Donderdag was het ineens weer. De kids hadden vrij, want er was een studiedag op school. Een klein beetje sliepen we uit, want we moesten om 10.10 uur bij de tandarts zijn. Ik mocht eerst op de stoel van de kids, maar naast een beetje schoonmaken had ik geen problemen. Ook de kids gingen fluitend de stoel weer af, maar werden allebei getracteerd op een fluorbehandeling. Voor Lotte de eerste keer, ze vond er weinig aan, haha! 's Avonds had ik een heuse Ladies Night op het programma. Samen met een collega ging ik naar Helga, waar dit feest gegeven zou worden. Even voor het beeld: de dame die deze party gaf was denk ik 1.85 lang, had een grijze legging aan met daarop een ienieminie spijkerrokje, daarboven een grijs shirt met een flinke decolotee en een flink geblondeerd hoofd. Met alle respect toch wel een tikkeltje ordinair. Zonder blikken en blozen liet ze alle glijmiddel met smaakjes, lingerie, vibrators in alle soorten en maten zien. Zelfs een les anatomie kregen we voorgeschoteld en je begrijpt.... we hebben vreselijk gelachen! De dame voor me, daar heb ik me danig over verbaasd, hihi! Een gevalletje 'stille wateren' volgens mij. Bij nagenoeg ieder artikel riep ze: ooh dit is zo'n fijn apparaat, deze heb ik ook... Geweldig! Uiteraard gingen we als laatste weg, haha!

Vrijdag had ik een afspraak bij het GGZ, maar jammer genoeg werd deze afgezegd, want de arts waar ik een afspraak mee had, was ziek. Hopelijk kan er snel een nieuwe datum geprikt worden. Vandaag heb ik de carnavalsoutfit voor Luuk in elkaar geflanst. Hij gaat circusdirecteur worden, volgens mij is het wel weer geslaagd. Voor het pak van Lotte mag ik me deze week gaan buigen, dat wordt iets lastiger... ze wil zeemeermin worden... Wish me luck...

Zaterdag kregen we al bijtijds visite. Collega visagist Gert stond om half 11 al op de stoep en een half uur later een model. Zo werd dit ook een lekker keutelavondje. 's Avonds had ik eigenlijk een verjaardag, maar doordat RIes het model naar huis bracht, had ik geen auto. Ik heb me lekker voor de tv geinstalleerd heb genoten van een avondje Idols. Goooo Nikki!!

Zondag stond ook in het teken van een fotoshoot. Sarah kwam met een vriendin. Dit keer mocht ik haar voorzien van een laagje make up. Ze was er helemaal blij mee, ik dus ook. Lotte heeft nagenoeg de hele dag in haar kamertje gekeuteld terwijl Luuk buiten speelde met vriendjes. Ik heb geen kind aan ze gehad. Aan het eind van de middag heb ik lekker pizza cq shoarma gehaald om de dag af te sluiten met een avondje internetten.

Ineens was het weer maandag en beginnen we de nieuwe week. Dinsdag en donderdag moet ik werken en voor de rest heb ik weinig plannen. Lotte is vrijdag vrij van school, dus plannen we een lekker tuttendagje in. En dan ga ik het weekend naar het Brabantse land voor de carnaval. Samen met Ine en Kelly gaan we Oss onveilig maken. Och, wat heb ik daar veel zin innn!!!

Heb jij nog spannende plannen voor aankomende week?

X Marijke

Doorstuurmails
Met enige regelmaat krijg ik via de mail van die doorstuurmails. Ken je ze? Je bent fantastisch, geweldig en mooi, maar als je dit niet doorstuurt, dan gebeuren er de vreselijkste dingen. Ook vermissingen, waarschuwingen voor virussen, ze glijden vaak mijn mailbox binnen en tegenwoordig ook via mijn Hyves.

Negen van de tien belanden zo regelrecht de kliko in, want geloof me ze zijn vaak nep...

Vandaag kreeg ik weer eentje waar ik eerlijk gezegd erg om moest lachen... De titel was zelfs nog: Goede tip! Hihi! Lees je mee?
Dag D500, hallo D900!
Dag D500...Het is alweer drie jaar geleden toen we door Marco verrast werden. Destijds was ik operator en toen werd MMSit geintroduceerd. De @tjes werden toen gevraagd of ze hierbij wilden helpen. Uiteraard stemden we daarin toe.

Maar ja, als je dat MMSit gaat testen, dan moet je natuurlijk zelf ook foto's kunnen sturen naar de website... Dat moet Marco gedacht hebben toen. Daarop besloot hij dat wij allemaal een nieuw mobieltje kregen waar die functie op zat. Een prachtige Samsung D500 kregen we toen. Helemaal super!

Ik bestelde daar toen gelijk een sim-only abonnement bij en belde en smste heel wat af. Overal waar ik ging, ging mijn mobieltje mee. Ik koesterde dat ding. Toen mijn abonnement afgelopen was, heb ik het voor een jaar verlengd. Mijn foontje deed het nog prima en ik kon het nog niet over mijn hart verkrijgen om 'm in de kast te leggen.

Toch kreeg hij zo nu en dan wel kuren. Het schermpje vertoonde kleuren die er niet op zouden moeten staan. Hallo D900!!En soms bleef het hele schermpje zwart. De plaatselijke telecomwinkel heeft 'm toen helemaal van binnen schoongemaakt en hij kon weer eventjes mee.

Over drie maanden loopt ook dit abonnement af. Ik durf het niet aan om er nog een jaar aan vast te plakken, want dat gaat hij vast niet redden vrees ik. Daarom ben ik vandaag naar diezelfde winkel gegaan en heb ik een nieuwe afgesloten. Daarbij kreeg ik het broertje van de D500, de D900.

Samsung bevalt me prima, vandaar de keuze om bij hetzelfde merk te blijven. Ik moet nog eens even flink gaan puzzelen om te zien wat dit foontje me te bieden heeft. Ries wilde de D500 inruilen, dan kreeg hij er een tientje voor... Hij heeft niet zo veel met emotionele waarde, hihi! En Luuk stond gelijk met zijn wimpers te wapperen, hij wilde dat toestel nu wel... Dag Luuk! Haha!

X Marijke

Vies dansen...
Vandaag is dan eindelijk het verjaardagskado wat ik voor Ries besteld heb aangekomen. Toen ik thuiskwam van het werk lag de envelop tussen al de foldertjes, maar gelukkig wist ik 'm er tussenuit te vissen.

Twee kaartjes voor de musical Dirty Dancing voor dinsdag 22 april! En ik vind dat ik mee mag, haha! Tja, je moet er zelf ook een voordeeltje uithalen natuurlijk. hihi!

Vorige week heb ik een tegoedbon in elkaar zitten knutselen en daar was Ries al zichtbaar erg blij mee. Nu de kaartjes er ook zijn kan de voorpret beginnen. Ik heb er nu al zin innn!!!

X Marijke

Oh enne... we hebben vorige week volgens Lotte K3 gegeten... Kip Kerrie Kokos van Conimex... een aanrader!!
Kanjers!
Dat Lotte een grote meid is dat wisten we natuurlijk al lang. Dat ze steeds meer bijdehand wordt, heb ik ook wel eens over gelogt. Vandaag kwam ze uit school met iets wat dit allemaal weer eens bevestigd.

Trots liet ze me haar netgekregen veterdiploma zien. Ik moest gelijk bekijken hoe goed ze dat kon en ik denk dat tot het moment dat ze het me liet zien en nu dat ik zo'n zeven keer heb moeten bevestigen hoe knap ze is, hihi! Maar dat deed ik uiteraard graag, want knap is het!

En dan Luuk. Nonchalant gooide hij een papier op tafel. Ik vouwde het open en zag dat het de topografietoets was die hij vorige week had gehad. Met rood stond er een grote krul door en aan de zijkant een grote rode negen. Een toppertje, niet?

Wat zeg ik... Twee kanjers die kinderen van mij!

X MarijkeHieperdepiep!
Het is feest in huize Meijer!

Vandaag, maar dan in 1964, kwam Richard ter wereld. Als eerste telg in dat gezin met zeer jonge ouders. Als ik het goed heb was zijn moeder pas 19 toen ze al mama werd. Nu was dat in die tijd toch minder bijzonder dan nu. Het feit blijft dat hij vandaag dus hartstikke jarig is.

Vierenveertig is hij alweer. De cijfers omdraaien heeft weinig zin en dat moet hij de komende jaren ook maar niet meer doen, haha! Ries is niet zo'n feestnummer als zijn vrouw, dus echt vieren wilde hij het niet.

Er komt vanavond wat visite om een bakkie te doen en dat is het. De kids hebben wat kadootjes gekocht en ik natuurlijk ook. Alleen heb ik het nog niet binnen, dat is dan wel weer jammer... Hopelijk zit het vandaag bij de post, anders moet ik maar een tegoedbon gaan knutselen. Ook leuk!

We maken er in ieder geval een leuke dag van. Straks even boodschapjes doen, want er moet natuurlijk wel een favoriete maaltijd van Ries op tafel komen. Dat hoort als je jarig bent!

Rest me nu nog een foto van Ries te zoeken... geloof me, dat is niet eenvoudig... Meer dan genoeg foto's bestaan er waar Ries achter de camera staat, maar ervoor zijn schaars... ik doe mijn best!

X Marijke

Herinner je je deze nog... nog... nog...
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat muziek erg belangrijk is in mijn leven. Zodra ik wakker wordt gaat de radio aan en met grote regelmaat stop ik een cd of dvd in mijn player. Helemaal stil is het nagenoeg nooit hier in huis.

Op mijn werk hebben we een cdwisselaar die de hele dag door muziek draait. Mijn collega's willen 'm nog wel eens vergeten om 'm aan te zetten, maar dan ren ik als eerste naar het kantoortje, haha! Het werkt net even lekkerder vind ik.

Muziek herinnert mij ook aan bepaalde gebeurtenissen. Zo zit ik gelijk op de kermis als ik Fire van de Pointer Sisters hoor en op mijn moeders begrafenis bij Nooit meer een morgen van Marco. Ik vond net een nummer op You Tube waarbij ik plotsklaps weer in de discotheek stond een aantal jaar geleden. Eigenlijk wel een flinke tijd geleden als ik eerlijk ben, haha!

Feargal Sharkey - A Good HeartHeb jij ook muziek die je herinneren aan momenten? Vertel 's...

X Marijke

"En wees niet bang voor het licht        
Dat je voelt op je gezicht                  "