Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
File
Vanavond zijn Lotte en ik op pad geweest. Onze hond hebben we uit logeren gebracht naar Purmerend. Om kwart over 5 hurry up de auto in, zo hopla in de file. Maar gelukkig stond de file in het begin alleen aan de overzijde van de weg. Ik attendeerde Lotte daarop, waarop zij reageerde met de woorden: "ooh mam, daar woont Ine hè?" "Nee joh!" riep ik. Maar Lotte was stellig en zei: "Jawel, want altijd als we naar Ine gaan is er file..." Daar moest ik haar weer gelijk in geven, hahaha!
 
Nadat we Kayleigh afgezet hadden zijn we doorgereden naar de Mc Donalds, want wij hadden iets te vieren. We hebben heerlijk zitten smullen van de frietjes, kipnuggets en hamburger. Op de terugweg heeft Lotte wel een aantal keer groepen dat ze het zo gezellig vond, zo saampjes op pad. En inderdaad, ze heeft groot gelijk, moeten we vaker doen!
 
X Marijke
Knap!!
Tataratadaaaaaaaa!!! Zie hier, maarliefst 5 stickers pronken op Lotte's plaslijst!!! Vind je dat niet knap? Vol trots stapt Lotte 's morgens uit haar bed als ze wederom droog is gebleven.
 
Van het weekend ging het even niet goed, ik stond zaterdagnacht om half 1 haar bed te verschonen, maar dat geeft helemaal niets, dat kan gebeuren.
 
Dat verdient een mooi kado!!
 
X Marijke
Ruth Jacott
Van de week vertelde Chris dat ze naar een concert van Ruth Jacott zou gaan. Gelijk moest ik aan een prachtig nummer van haar denken en zei dat ook tegen Chris. Leun op mij, vind ik zo mooi! Ik was dan ook aangenaam verrast toen van de week rond een uur of 10 mijn telefoon ging en ik Ruth hoorde zingen. U raadt het al... Leun op mij! Lekker even genieten was dat!
 
Vanmorgen heb ik de twee cd's die ik van Ruth heb eens onder het stof vandaan gehaald en ze gedraaid. Tijdens het ontbijt wat qua tijd best door kon gaan voor de lunch hoorden we Ruth lekker zingen. Het nummer Kop dicht & kus me zorgde voor enige hylariteit bij de kids, haha!
 
Als het lijkt alsof niemand naar je kijkt
Als je denkt dat iedereen je soms ontwijkt
Leun op mij

Als de kleuren die je draagt niet van jou zijn
Als de dingen om je heen weer veel te grauw zijn
Leun op mij

refr.:
Kom maar hier en leun op mij
Kijk niet terug maar kijk naar mij
Al het wachten is voorbij
Leun op mij
Leun op mij

Als het lijkt alsof niemand om je geeft
Als niet meer weet waarom je eigenlijk leeft
Leun op mij

En als je hart gebroken is
Leun op mij

refr.(2x)

Leun op mij
Leun op mij

 
Ik vond het heerlijk om haar liedjes weer eens te horen, het was te lang geleden! Ik zet ze snel weer eens op, heerlijk hard en dan nog harder meezingen!
 
Heb jij ook muziek in de kast staan die je lang niet meer gedraaid hebt? Doe net als ik en haal ze er eens uit en stop ze in de cdspeler, ik weet zeker dat je zult genieten! Afgesproken?
 
X Marijke
Tagged...
Zit je op een doordeweekse zaterdagavond lekker logjes te bekijken zie ik ineens dat ik maarliefst twee keer getagd ben... Eén keer door Frederique en door Marlies. Jeetje wat een eer, haha! Uiteraard die ik daaraan mee, hier volgen mijn antwoorden:
 
4 baantjes die je ooit hebt gehad:
1. Een vakantiebaantje bij Gouda's Glorie. Mijn buurmeisje had daarvoor gesolliciteerd, maar had net een nieuw vriendje en haar werkweken zouden precies in zijn vakantie vallen. Ze vroeg of ik twee weken van haar over wilde nemen. Ik mocht kroketten en frikandellen inpakken aan de lopende band. Wat een ervaring was dat, eens maar nooit meer!
2. Op zaterdag hielp ik mijn vader. Hij was bakker, hij reed met een bakfiets door Schoonhoven om zijn klanten van brood ed te voorzien. Ik moest om 7 uur in de bakkerij zijn om dan al het brood te snijden wat ze daarvoor al gebakken hadden. Ik kan me nog zo herinneren dat ze altijd als ik binnenkwam bezig waren met de uienstokbroden... jak!
3. Datatypiste bij Mourik. Razend snel was ik het typen van allerlei gegevens die ingevoerd moesten worden 
4. Ries en ik hebben samen een dierenwinkel gehad. Daar hielp ik klanten, hield ik de boekhouding bij.
 
4 films die je niet vaak genoeg kunt zien:
1. Dirty Dancing
2. Sjakie en de chocoladefabriek (en dan vooral naar mijn kids die alle dansjes van de Hoempaloempa's meedansen)
3. The Bonecollector
4. Borsato in de Kuip.... hihi!
 
4 plaatsen waar je ooit gewoond hebt:
Schoonhoven (ouderlijk huis), Beverwijk op 2 adressen (eerst appartement daarna boven de winkel) daarna weer terug naar Schoonhoven.
 
4 televisieprogramma's waar je graag naar kijkt:
Meestal zit ik voor de pc, maar Idols vind ik erg leuk om te zien.
 
4 plaatsen waar je op vakantie ging:
Spanje, Frankrijk, verder dan die twee kom ik niet
 
4 websites die je dagelijks bezoekt:
Uiteraard www.borsato.nl en allerlei logjes.
 
4 dingen die je graag eet:
Carpaccio, carpaccio, carpaccio en carpaccio
 
4 plaatsen bent waar je liever bent dan nu:
Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, maar als ik dan toch een andere plaats moet noemen waar ik graag mijn tijd vertoef dan roep ik heel hard: bij Marco!! Ook bij Ine ben ik erg graag, bij Sabine en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan...
 
4 bloggers die ik ga taggen:
1. Ine, want zij wil zo graag... haha!
2. Chrispie, want haar logje bezoek ik erg graag
3. Sabine, omdat zij een heel lief vriendinnetje is
4. Isabel, omdat ik het heel erg leuk vind dat zij haar logje weer nieuw leven heeft ingeblazen.

Vervolg cursus visagie
Er komt een vervolg op mijn visagiecursus!! Tijdens de laatste les bespraken we dat het zo jammer was dat het afgelopen was. Onze docente sprong daarop in en vroeg of wij ervoor in waren om extra elementen toe te voegen aan deze cursus. Open deur! Dat waren wij wel!!
 
MichelleOnlangs kreeg ik een mail van haar met de vraag of ik 4 en 11 februari twee extra lesmiddagen wilde volgen met als onderwerpen: kleuren en shapen. Nou spreek kleuren voor zich, een mede-cursist is kleurenconsulente welke ze gevraagd hebben om een middag ons daar les in te geven. Het is natuurlijk in de visagie er belangrijk om goed in te kunnen schatten of een kleur bij iemand past of niet. Een les daarin is dus zeer welkom.
 
De tweede les gaan we het over shapen hebben. Shapen is dat je correcties kan maken d.m.v. technieken met make-up, in het gezicht. Dus je kunt het gezicht smaller laten lijken, de onderkin wegwerken, etc. Reuze leerzaam dus, hahaha! Ik heb er zin in!!
 
Het komt de laatste weken regelmatig voor dat Ries me vraagt of ik een model welke voor een fotoshoot komt op wil maken. Hartstikke leuk vind ik dat! Ik vond het leuk om te horen van mijn docente hoe zij over mijn prestaties dacht, dus ik stuurde haar deze foto met de vraag of ze op of aanmerkingen had. Ik kreeg een reaktie waarin ze me wat kleine tips gaf. Ze zag wat glimmende plekjes, beter afpoederen dus. En als laatste zei ze het volgende:
 
Volgens mij heb je echt aanleg voor het vak, zover als ik het kan beoordelen.
Veel succes nog met je verdere werk!
Groetjes,
Willy

 
Van die opmerking werd ik toch wel even warm van binnen...
 
X Marijke
 
Droog!!!
Yesss!!! Na de nodige inspanning is het gelukt, Lotte is drooggebleven vannacht!! Jooeehooeee!! Om 10 uur gisteravond ben ik naar boven gegaan en heb ik haar op de wc gezet om haar te laten plassen. Een flinke plas was het gevolg. Toen ik om 12 uur naar bed ging heb ik dat nog een keer gedaan, ook toen heeft ze geplast.
 
Op hoop van zegen ben ik toen gaan slapen en... om even voor 5 uur stond ze aan mijn bed met de vraag of ze asjeblieft mocht gaan plassen. Ja duhh! Natuurlijk mag ze gaan plassen, dat hoef je niet te vragen! Na een plas is ze weer gaan slapen om rond half 8 in een kurkdroog bedje wakker te worden.
 
Helemaal stoer hebben we vanmorgen de net nieuw gekochte Winx Club sticker op de lijst geplakt. Ik heb haar beloofd dat als er 5 stickers pronken we samen naar de speelgoedwinkel gaan om een mooi kadootje uit te gaan zoeken. Daar gaan we voor!
 
Ik hoef vast niet uit te leggen dat ik gruwelijk trots op mijn meisje ben!
 
X Marijke
 
**UPDATE**
 
Sticker nummer twee pronkt op haar plaslijst!!! Lotte was wederom droog vanmorgen!!!
Zindelijk
Lotte was nog maar net 2 toen ze overdag al helemaal zindelijk was. Een super prestatie voor zo'n kleine meid vond ik dat! Tijdens het slapen lukte dat echter nog niet, dan ging er steevast een luier om. Dat boeide Lotte ook totaal niet, zodra ze naar bed ging dan wilde ze een pamper om, wel zo makkelijk.
 
Maar Lotte wordt over een paar maandjes 4 jaar en ik vond dat het dan wellicht toch wel tijd zou zijn om ook 's nachts zonder luier te gaan slapen. Gisteren kwam ik er achter dat de luiers op waren. Dus ik gaf Lotte de keus: "zal ik nieuwe luiers gaan kopen of gaan we het zonder proberen?" Die vraag had ik al eens eerder gesteld, maar dat wimpelde ze altijd weg, ik moest maar nieuwe kopen. Tot gisteren, ze hoefde geen luier meer om, ze zou op de wc gaan plassen als dat nodig was. Een tijdje geleden had ik al een plaslijst voor haar gemaakt. Voor iedere nacht met een droge luier zou ze een sticker krijgen... Tot nu toe is die lijst stickerloos gebleven.
 
Ik hield mijn hart al vast, maar ik wilde haar wel dat vertrouwen geven. Zo gezegd zo gedaan, Lotte ging slapen met alleen haar pyjama aan. Met een grote grijns lag ze in haar bed. Toen ik voor de zesde keer zei dat ze echt zonder luier aan in bed lag en dat ze gewoon naar de wc kon gaan als dat nodig was reageerde ze lichtelijk geïrriteerd: "jahaa mam, dat weet ik nu wel!" Ik droop af...
 
Toen ik naar bed ging liep ik als eerste naar Lotte. Ik voelde... helaas... haar bed was al nat... Ik maakte Lotte wakker, ze vloog direct overeind en ging alsnog even plassen. Haar pyjamabroek had ze al eerder uitgetrokken en naast haar bed gelegd en was vervolgens gewoon weer gaan slapen... Na de boel verschoond te hebben vervolgde Lotte haar nachtrust en beloofde me weer dat ze echt naar de wc zou gaan als ze moest.
 
Vanmorgen om kwart voor 8 werd ze wakker. Helemaal blij want ze was toch echt droog. Maar na een keertje voelen... constateerde ik dat haar onderbroekje toch echt weer nat was. "Krijg ik nu een sticker mama?" vroeg ze me heel erg lief. Jammer genoeg moest ik nee zeggen...
 
Ik vroeg haar wat ze wilde, zou ik toch maar een pak luiers kopen? Maar nee, ze wil niets van luiers weten... Mijn wasmachine draait en ik heb zo'n vermoeden dat ik het beddengoed de komende tijd goed bij moet houden, ik zal nog wel eens een extra dosis nodig hebben...
 
X Marijke
Quality timen
En dan ineens, alsof er niets gebeurd is, is het weer maandag, is het weekend weer voorbij. Maar mijn weekend was wel weer erg leuk! Het begon zaterdag al. Toen hadden we met Annette afgesproken, zij zou bij ons een fotoshoot hebben. Zoiets is geheel niet Annete-like, maar daarom wel juist erg leuk! Ze vond het zichtbaar erg spannend, maar het resultaat is wel erg mooi geworden. Ik vond het erg super om te zien hoe Annette haar best had gedaan om er helemaal tip top uit te zien op de foto's. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Annette heeft er een paar op haar logje gezet, klik hier!
 
's Avonds had ik een verjaardag van een schoonzus van mij. Ik zat op de bank Idols te kijken en had eigenlijk totaal geen zin om nog op pad te gaan... Dat heb je wel eens hè. Maar goed, ik ben toch gegaan, rond een uur of 9 reed ik daar de straat binnen. Ik ga maar geen details noemen, maar ik kan je wel melden dat ik enorm gelachen heb. Tot twee keer toe rolden de tranen over mijn wangen, och wat hadden wij een pret. Op een gegeven moment ben ik toch maar naar huis gegaan en zag tot mijn grote schrik dat het al 2 uur was, hahaha! Half 3 rolde ik mijn mandje in.
 
Voor de volgende dag had ik met mijn lieve vriendinnetje Sabine afgesproken. Gewoon even lekker quality timen. Ook had Ries een shoot staan waarvoor ik het model eerst mooi op moest maken. Het resultaat kan je hier bekijken! En toen we toch zo lekker met de make-up bezig waren, ben ik met Sabine verder gegaan om daarna ook mezelf van een kleurtje te voorzien. Dat moest vastgelegd worden vonden wij, zie hier het resultaat.
 
We hebben erg veel lol gehad, ik vond het heerlijk dat Sabine er weer was, dat doen we snel weer over!!!
 
X Marijke
Fietsers...
Iedere ochtend breng ik Luuk op de fiets naar school. En iedere ochtend erger ik me heel erg aan de fietsers die aan ons voorbijtrekken. Vlak bij ons huis is een scholengemeenschap met enorm veel leerlingen die ook met de fiets naar school gaan. En die gasten denken dat de hele wereld van hun is.
 
Als er een auto rechtdoor gaat presteren ze het gewoon om die auto af te snijden en met zijn allen voorrang te nemen. En dan natuurlijk hard schelden tegen die automobilist, dat hij of zij zijn of haar rijbewijs bij een pakje boter heeft gekregen enzo. Vandaag of morgen gaat het een keer fout en ligt er een fietser onder de auto ipv er rakelings voor langs.
 
Ik vraag me dan af of ik me vroeger ook zo op de fiets gedragen heb. Ik was vroeger geen heilige, maar ik ben er toch wel van overtuigd dat ik toch wel meer oppaste in het verkeer...
 
X Marijke
Met een diepe buiging...
Een tijdje geleden alweer moesten we naar de tandarts voor controle. Gelukkig hadden we geen gaatjes, maar de tandarts constateerde wel dat er een sealing van Luuk zijn kies af was gegaan. Deze werd gisteren hersteld.
 
Luuk kreeg zelfs een stoere pilotenbril op en mocht bepalen waar ze heen zouden vliegen. Voordat Luuk er erg in had was de behandeling voorbij. Daarna mocht Luuk, omdat hij zo stoer geweest was, een speelgoedje uit de ton zoeken. Vanzelfsprekend mocht Lotte ook iets uitzoeken, want zij was ook lief geweest.
 
Omdat er een stukje van mijn voortand is afgebroken mocht ik een afspraak maken om ook dat te repareren. Zo stond ik voor de balie en mijn kids zaten erachter, ze konden geen keuze maken. Ineens hoor ik Luuk iets zingen:
 

Met een diepe buiging neem ik afscheid
Bedank nog één keer mijn publiek Mijn grootste liefde dank ik als laatste
Zonder jou stond ik hier nietHet is heel gek, ik wist niet dat het kon, maar ik stond gewoon trots te wezen bij de tandarts. Er zat een dame in de wachtkamer, zij begon ook te lachen en riep: "hé, dat is een bekend liedje!"
 
Leuke momenten zijn dat!
 
X Marijke
"Binnen in de droom
Die ik met je wil beginnen"