Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes.†
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Spiritueel logje
Laatst kreeg ik een reaktie op mijn weblog van Jolanda. Ook Jolanda heeft een weblog, namelijk Spiritual. Nieuwsgierig als ik ben nam ik daar even een kijkje, ik vond het reuze interessant wat ze allemaal te vertellen heeft. Mijn interesse gaan zeker wel naar spirituele dingen. Ik ben bijna reikimaster, dat is ook vrij spiritueel.

Nu las ik gisteren op haar log dat ze ook aan nummerologie doet en dat je als je je geboortedatum doorgeeft je bestemmingsgetallen kan uitrekenen. Jolanda heeft dit voor mij gedaan:


Marijke daar is ie dan, je bestemmingsgetallen en uitkomst.
Wat betreft je voornaam, heb je een: 7
de filosoof, zelfreflexie, beschikt over mystieke kracht, innerlijke wijsheid.
De geb. datum komt uit op: 4
vastberadenheid, toewijding, zware arbeid kunnen verrichten, aandacht voor kleine details.
En wanneer je deze bij elkaar optelt kom je uit op: 11
11 is een hoekgetal:
de mysticus, kleurrijk persoon, geestelijk leider, de mogelijkheid om vrede te bewaren door overredingskracht, behulpzaam
Mensen van met deze uitkomst hebben veelal een baan in de gezondheidszorg, maar meest eigenlijk talent in creatieve beroepen.
Tekenen, schilderen, handenarbeid. etc.
Nou je laat maar weten of het goed overeen komt.
Ik heb het met plezier voor je uitgerekend.
liefs van Jolanda.

Best verrassend hoe het klopt. Ik ben zeker behulpzaam, heb oog voor kleine details, ik heb ook wel de mogelijkheid om vrede te bewaren, ben best vastberaden en toegewijd en creatief ben ik ook wel.
††

Grappig is dit! Dankjewel Jolanda voor de moeite!

X Marijke

Beste weblogs
Beste weblogs:†

40 | weesblij
41 | emule
42 | alizilver
43 | bullets
44 | inez
45 | marijke
46 | dit
47 | journaloes
48 | boszoom
49 | robbiewilliams

Beste weblogs van de week:
35 | mammajans
36 | dezoeteinval
37 | waanzin
38 | pelly
39 | dagmar
40 | veelzijdig
41 | marijke
42 | doven


Ik vind dit best iets om trots op te zijn eigenlijk :-)†

X Marijke†
Hoezo bijdehand...
Ik: 'Zeg Luuk, ik ga een kop thee maken, wil jij ook?'

Luuk: 'Oh ja lekker mam!'

Ik: 'Oke, maak ik voor jou ook een kop.'

Luuk: 'Mam, die van jou niet te zoet hŤ, want dat mag jij niet.'

Tja...........†
Nieuw logje
Afgelopen weekend heb ik speciaal voor mijn avonturen bij Life and Cooking een aparte log gemaakt. Voor degene die het niet meegekregen heeft: ik heb me aangemeld voor een Maatje Minder Morfose, een nieuw item bij L&C. Uit ruim 1000 inzendingen hebben ze mij uitgepikt samen met nog 44 anderen. Vanavond heb ik daar de eerste meeting voor...... spannunnddd!!!

Wil je op de hoogte blijven:†


http://lifeandcooking.punt.nl

X Marijke

Mamma Mia!
Weken lang verheug je je erop en dan ineens is het zomaar voorbij... Gisteravond zijn Nathalie, Mies en ik naar de musical Mamma Mia! in het Beatrixtheater in Utrecht geweest. Ik kan er kort over zijn: het was geweldig!! Maar ik zal bij het begin beginnen...

Even over 5 uur, terwijl ik macaroni stond te koken, kwam Mies aangelopen. Ze scoorde direct punten bij mijn kids en liet ze totaal vergeten dat ze Jeroen niet meegenomen had ;-). Voor Luuk had ze een waar piratenpak inclusief ooglap meegenomen en voor Lotte een prinsessenjurk, en niet zomaar eentje, maar een roze!! Nou daar scoor je punten mee natuurlijk!!

Niet lang daarna belde ook Nathalie aan, haar Tom Tom had weer goed zijn werk gedaan!! Toen ze onderweg was kreeg ik al verschillende smsjes van haar, in eentje stond dat mijn bloemen nog op het aanrecht lagen.... lekker dan!

De macaroni liet ons goed smaken en onze buiken waren goed gevuld. Want ja voor zo'n avond moet je een goede bodem leggen. Nathalie vond echter dat er bij dit soort mooie verkleedkleren minstens schmink op de gezichten moest. En zo belandde er op het gezicht van Luuk een echte piratensnor, een litteken en een stoppelbaard. Ook Lotte's gezicht werd niet gespaard, roze lippenstift, oogschaduw en een bandje op haar voorhoofd was een feit. Nathalie had een grote tas bij zich, en wat daar allemaal uitkomt zeg.... Lotte was een roze kettinkje met een roze hartje eraan rijker. Helemaal gelukkig stonden ze voor de spiegel!

Als het gezellig is gaat de tijd snel, we moesten nog rennen om op tijd in Utrecht te zijn. Heel decadent, met drie, ja drie! auto's zijn we naar Utrecht gereden. Toen ik voor het stoplicht bij Nieuwegein stond smstje is snel naar Nathalie de woorden: Gezellig hŤ! Waarop Nathalie terug smste: Ik wil eigenlijk in het midden.... Hahaha, zo werd er in mijn auto toch nog gelachen en had ik het gezellig in mijn eentje ;-) Even later was het Nathalie dan toch gelukt, ze reed in het midden, hihi!

Nathalie wilde erg graag op de foto, wij mochten erbij... ;-)Om 10 voor 8 kwamen we bij het Beatrix theater aan en na onze jassen opgehangen te hebben galmde er al een soort gong door het theater, we moesten snel naar onze plaatsen. Op onze plaatsen aangekomen kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk alledrie moesten plassen, hahaha! Dat hielden we maar even op. Nathalie pakte haar camera en maakte snel foto's van ons drietjes. De laatste klik was gezet en er stond al iemand van het Beatrixtheater naast ons... Foto's maken mag natuurlijk niet!! Nee, nee, wij zijn braaf!

De voorstelling begon en daar kan ik heel kort over zijn: GEWELDIG!! Leuk verhaal, goede stemmen, en veel humor in het stuk. De uitschieter was voor mij toch wel Simone Kleinsma, wat een vakvrouw!!

Toen was het pauze! Wij dachten slim te zijn en rende snel naar de toiletten. Op zich was dat ook wel bijdehand, er stond bijna niemand en we konden zo de wc's op. Toen we er vanaf kwamen stond de hele ruimte vol met hoog nodige vrouwen. Maar een kleinigheid wat toch minder was... er stond een rij voor de drankjes van hier tot Tokio.... Toen we eindelijk onze drankjes en M&M's hadden bemachtigd ging die leuke gong weer.... We sloegen onze drankjes achterover (burp) en gingen weer naar onze plaatsen.

Dansuuhh!!Prettige bijkomstigheid was dat er een man voor ons zat die erg prettig rook, dat maakte het tweede deel van de voorstelling nog leuker, hihi! Van het begin tot het eind heb ik genoten, echt, het is een hoop geld, maar als je het over hebt, ga naar Mamma Mia!, daar zal je zeker geen spijt van krijgen!! Een staande ovatie was zeker op zijn plaats toen alle spelers opkwamen. Ze hadden een fantastische show neergezet!!

Maar... de avond was nog niet voorbij, we hadden gelijk bij de reservering ook kaarten voor de disco besteld! En ook daar had ik me op verheugd! Bij binnenkomst galmde de liedjes van ABBA al uit de boxen en stonden Nathalie, Mies en ik direct al lekker op de dansvloer te swingen. Heerlijk! Niet alleen ABBA kwam voorbij, ook andere 80ties classics passeerde de revue. Lekker meebrullen op Paradise by the dashboard light, zwaaien met je armen op YMCA, en eigenlijk met alle liedjes heerlijk meezingen. We weten het, we worden een dagje ouder, dan ken je je klasiekers :D

Handjes in de lucht Mies!!Op een gegeven moment zaten Nathalie en ik even in een dipje... we gingen even hangen aan een statafel om naar een onvermoeibare Mies te kijken. Met de armen in de lucht ging ze maar door. Na een kleine overleg kwamen we tot de conclussie waar dat aan lag; Mies heeft geen man en wij wel.... tja dat moest het zijn ;-)

Het was bijna half 1 en de eerste tonen van Thank you for the music van ABBA werd ingezet. We wilden liever niet in een giga rij staan voor de jassen, dus we besloten de disco te laten voor wat ie was. Heel bijdehand vroeg ik aan de dame van de garderobe waar ik een uitrijkaart voor de parkeergarage kon kopen. Nog bijdehandter wist ze me te vertellen dat we daarvoor te laat waren, het winkeltje was al dicht... Ze wrijfde nog even in hoe zonde dat toch was, want het was aanzienlijk goedkoper dat gewoon betalen...

Waar is Mies nou??Shoarma, dat wilde we!! Dus we gingen op zoek in Hoog Caterijne of daar nog iets te scoren was. Dat was best nog lastig, bijna alles was dicht, maar we zagen een Burger King die nog open was, daar waren we tevreden mee! We werden door een superenthousiaste, attente Youssef (NOT) voorzag ons van lekkere vette hap! We hadden de nodige calorieŽn verbrand tijdens het dansen, het was verantwoord dat we weer iets tot ons namen... Tot we misselijk waren aten we wederom onze buiken weer vol.

Vervolgens liepen we naar de parkeergarage waar we afscheid namen van elkaar, we gingen ieder ons eigen weg om weer naar huis te gaan. Onderweg kreeg ik nog een smsje van Nathalie; ABBA was op skyradio, ik denk dat we met zijn drietjes nog even hebben zitten naswingen in de auto! :-)

Vanmorgen toen ik opstond zaten er een piraat en een roze prinses op de bank. Niet alleen ik heb het leuk gehad, maar zij ook!

X Marijke

Op speciaal verzoek van Nathalie volgt hier de kont van de medewerker van Burger King! Nathalie wilde erg graag ons drietjes nog even op de gevoelige plaat vastleggen in de Burger King. Ze kon waarschijnlijk geen betrouwbaar typje vinden om dat voor ons te doen. Dus lang leve de zelfontspanner!!

We keken op ons vriendelijkst naar de camera... 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1......... juist, wat een timing... hij liep er dwars doorheen!! Hahaha!! Het heeft wel een leuk plaatje opgeleverd ;-)
Heb ik dat...
Je kent het wel, je staat op tijd op zodat je rustig de tijd hebt om al je dingetjes te doen en dan op het laatste moment moet je toch nog rennen om op tijd te zijn. Zo ook vanmorgen... Lotte had er absoluut geen zin in om aan te kleden en wil dan ook alles zelluf doen...

Maar goed, ik was toch nog aardig op tijd en zo bestreden we de harde wind om op tijd op school te komen. Kom je daar op school... is het hele schoolplein leeg en al snel trek je de conclusie... Luuk heeft vrij vandaag... We hadden dus gewoon nog heerlijk in pyjama kunnen lopen... Heb ik weer...

X Marijke†
Lijnen met Life and Cooking!!
Een paar weken geleden was ik aan het surfen en belandde ik op de site van Life and Cooking. Daar zag ik een item staan over afvallen en je kon jezelf inschrijven om daarmee mee te doen. Het ging om mensen die niet gigadik zijn, maar juist een aantal kilo kwijt willen om een bepaald kledingstuk weer aan te kunnen. In een gekke bui heb ik me daarvoor dus ingeschreven. Hier staat het uitgelegd.

†Ik ben net gebeld....... Whaaaaaaaa!!! Ze hebben me samen met 45 anderen geselecteerd uit zo'n 1000 vrouwen/mannen..........

Ik zit hier helemaal te stuiteren!

As dinsdag moet ik om 18.00 uur in Rotterdam zijn, de gegevens worden me nog gemaild. Daar gaan ze ook filmen en krijgen we een uitleg van Slimfast. Ook krijg ik een pakket van Slimfast voor 6 weken mee naar huis. Dan is het de bedoeling dat ik 6 weken daarmee ga lijnen en degene die daarmee het beste resultaat boeken krijgen een metamorfose door Peggy van L&C in de uitzending.........

Mag ik even met jullie stuiteren???

X Marijke


Middagje Ine en familie
Het schijnt zo te horen dat als Ine en ik elkaar gaan zien je in de file hoort te belanden. Ik kreeg een smsje van Ine met de mededeling dat ze in de file beland waren. Balen natuurlijk, maar niets aan te doen. Gelukkig zijn ze op een gegeven moment toch bij ons beland. Na Ine en Raquel gekust te hebben gaf Ine me een prachtige bos bloemen. Echt supermooi! Ik vond hem zo mooi dat ik Ramon niet eens meer zag staan, hihi, sorry Ramon ;-) Zojuist heb ik er een foto van gemaakt, zeg nou zelf: prachtig toch?

Na binnengekomen te zijn, heb ik ze een drankje aangeboden. Toen vond Raquel het tijd om de kadootjes voor Luuk en Lotte uit de tas te halen. Ze had er gruwelijk haar best op gedaan om het mooi in te pakken en dat is haar zeker gelukt! Ieder kind is gek op kadootjes, de mijne zijn daar geen uitzondering op.

Luuk zat eerst het kadopapier met zijn naam erop nog te inspecteren, Lotte had daar geen tijd voor, open moest het! Bij Lotte kwam er een echte boa uit, en niet zomaar een boa, maar een roze!! Helemaal geweldig!!! Luuk had een soort, tja hoe leg je dat uit... twee autootjes die je in een ding kan doen waarmee je ze af kan schieten zodat ze gelijk een spurt doen. Grappig om te zien was dat Luuk op een gegeven moment met een roze boa omzat en Raquel en Lotte met de autootjes aan het spelen waren ;-)

Toen vond Luuk het de hoogste tijd om de zelfgemaakte eiersalade met de toastjes op tafel te zetten. Groot gelijk hoor Luuk! Mijn eiersalade nam gretig aftrek, die is wel goedgekeurd geloof ik ;-)

Na lekker gekletst te hebben vond ik het de hoogste tijd om maar eens de keuken in te duiken. Behulpzaam als Ine is vroeg ze of ze kon helpen. Ik heb haar de ingrediŽnten van de salade gegeven en ze mocht van mij haar creativiteit erin kwijt. Dat kwam goed, want het was heerlijk!

Ik heb toen de pasta onder handen genomen. Penne met een walnoten-gorgonzola-peer saus moest het worden. Het recept is te lezen op de website van Marco Borsato en had ik al eens eerder gemaakt. Ik had er alleen nog wat extra aan toegevoegd zoals uitgebakken spekjes, champignons en creme fraise. Ik kan wel zeggen dat het geslaagd was, we hebben meer dan gesmuld. Zelfs Lotte heeft het gegeten, nou dat wil wat zeggen hoor!

Als toetje had ik twee soorten ijs. Chocoladeijs had ik nog een beetje in de vriezer staan, en bij AH had ik er nog een bak kamelenijs (hihi) bij gehaald. Als je es lekker ijs wilt halen is dat zeker een aanrader. Het is een wonder dat ik hier nog kan typen, want ze waren bijna opgegeten die vingers van mij!

Na het eten was het al tegen 8 uur, dus hebben we maar snel Luuk en Lotte op bed gelegd. Het was mooi geweest voor ze! Niet gek lang daarna zijn Ine, Ramon en Raquel richting Oss gegaan. Ik heb een hele leuke en vooral lekkere middag gehad, we zoeken snel een smoes om weer af te spreken Ine!

X Marijke

PS Ine heeft veel meer foto's gemaakt dan ik, die zullen snel op haar logje te vinden zijn, toch Ine?

Mannetje jarig
Vandaag is Richard jarig, hij viert vandaag zijn 41ste verjaardag!

Gefeliciteerd mannetje!!!Marijke†
Mijn tweede Puch
Marijke op haar PuchEen aantal weken geleden was ik jarig, dat zal jullie vast niet ontgaan zijn ;-) Toen heb ik geen kadootje van mijn mannetje gekregen, dat hield ik nog te goed zei hij.† En afgelopen vrijdag kwam het goed! Met zijn allen zijn we naar de fietsenwinkel gegaan en heb ik een nieuwe fiets uitgezocht.

Vroeger... dat mag je zeggen als je al 35 bent ;-) heb ik een Puch brommer van mijn vriendje toen gekregen. Hij had hem speciaal voor mij gekocht en opgeknapt en daar heb ik toen heel wat kilometertjes op gereden. Met dat vriendje van toen ben ik inmiddels al bijna 12 jaar getrouwd ;-)

Mijn nieuwe fietsHet toeval wil dat mijn nieuwe fiets ook van het merk Puch is. Ik wist helemaal niet dat Puch ook fietsen had, nu dus wel.

Dit is em! Mijn tweede Puch :-) Hij is paars, mat paars. En ik ben er onwijs blij mee!! Hij is helemaal van aluminium, en is dus heel erg licht. In ieder geval fietst ie erg lekker. Hier ga ik zeker heel wat kilometertjes op rijden!!

X Marijke

"Iedereen loopt met een boog om me heen
Bang om zijn ziel te bezeren"