Zijn keuze!


E-mail alert
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Broertjes...
Gastenboek


Meest recent...
15-05-2013 Tifosi di MB-uitje A'dam
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Borsato-fans ;
en 2 gast Borsato-fans .
Marco's favoriet!
Week 7-2009

Week 35-2009

Week 50-2009
Week 33-2010


Week 9-2011Week 45-2011
Week 12-2012


Week 2-2013


Week 21-2013


Profiel
Naam: Maestą (Regina)
Leeftijd: 47 jaar
Uitgebreid profiel
Waar ben ik?Lipdub voor Marco, nov. 2010
Opname commercial


Voor Marco: That's what fans are for!

Groeten van Loesje

Archief
MB-stokje 2013
Hoelang ben je al fan van Marco en wat maakt het dat je dat nu nog steeds bent?
Vanaf De Meeste Dromen Zijn Bedrog in 1994 noem ik mezelf fan. Pas in 2008 ben ik lid geworden van de fanclub en heb ik heel veel andere fans leren kennen. Dit levert een extra dimensie aan het fan-zijn op. 

Welke cd of welk nummer van Marco beluister je het meest en waarom?
De live-cd's hebben mijn voorkeur. Veel arrangementen van liedjes van Marco zoals hij ze live speelt, vind ik mooier dan het origineel. Misschien komt het ook wel omdat mijn beleving en herinnering aan het lied zijn toegevoegd. De arrangementen zijn ook vaak wat langer en krachtiger. Ik hou er erg van.

Het nieuwe album, Duizend Spiegels kwam dit jaar uit. Welk nummer vind je het mooist en waarom?
De bonustrack Breng Jij Mij Naar Huis vind ik geweldig. Het gedurfde, andere opzwepende dance-geluid in combinatie met Marco's stemgeluid vind ik super. Het lied Verlies vind ik op het album ook prachtig. Het verhaal van het lied, de tekst  en hoe Marco het zingt vind ik een aanwinst.

Marco is dit jaar voor het derde seizoen coach bij TVOH. Hij heeft met zijn Julia gewonnen. Welk moment is jou het meest bij gebleven van dit seizoen?
Het moment dat hij, samen met de andere coaches, tijdens de blind-auditieronde op de rand van het podium ging zitten om te luisteren naar Coosje Smit.

2013 was natuurlijk voor ons, de fans, een FANTASTISCH Marco-jaar. Wat is jouw mooiste moment?
Dit jaar was ik een aantal maanden werkzaam voor Marco. Dat was wel het allermooiste van dit Marco-jaar voor mij. Vanuit de fanclub hadden we een boottochtje met Marco. Dit was toch zeker het allermooiste wat ik dit jaar met Marco heb beleefd dit  jaar. Dat het werk voor de fanclub inmiddels is gestopt, vond ik erg lastig. Inmiddels vind ik het prima zo. Fan blijf ik altijd, zal ook niet veranderen. Het geeft me nu de ruimte om me te focussen op andere zaken in mijn leven.

Volgend jaar gaat Marco optreden in Curacao. Ga je er heen, waarom wel/niet?
Nee, ik ga niet. Helaas. Het gaat een belevenis worden waar nog jaren over nagepraat gaat worden en wat een herinnering voor het leven zal opleveren, maar ik ben er niet bij. Het kost behoorlijk wat geld en dat geld kan en wil ik daar nu niet voor vrijmaken.

Volgend jaar gaat Marco weer toeren door het land. Ga je naar 1 van zijn concerten en zo ja, waar?
Ja, zeker ga ik! Dankzij de supergoed georganiseerde voorverkoop van de fanclub ga ik naar het ZiggoDome. Ook ga ik naar Hedon in Zwolle. Heb er nu al zo'n zin in!

Wat is je meest bijzondere foto met Marco en waarom? (voeg hem toe aan je logje).
Ik kies nu voor een foto van dit jaar. Marco serveert me, als goed gastheer, een hapje tijdens het teamuitje van de Tifosi. Heel gewoon, eigenlijk heel bijzonder.
(foto toevoegen lukt niet... stom! Zie mijn log over het Tifosi-uitje...)

Voor volgend jaar staat er weer van alles op het programma rondom Marco. Waar verheug je je het meeste op?
Op de toer! Live luisteren naar Marco. Helemaal te gek!

Welke wens heb jij voor Marco, of als hij dit zou lezen, wat zou je dan tegen hem willen zeggen?
Marco, ik hoop dat ik je nog eens persoonlijk kan zeggen dat er, wat mij betreft, geen 'hard feelings' zijn over mijn periode dat ik bij de fanclub werkte. Het is goed zo.

Aan welke twee mensen geef jij je stokje door?
Ik geef met liefde mijn stokje door aan Nienke en aan Tia. Succes meiden!Dank u Sinterklaasje!

Dank u Sinterklaasje!

(PS. Sinterklaas, als u dit leest.... wilt u Marjo een extra groot kado brengen? U weet zelf wel waarom!   )


Mijn fanclubdag was...
Mijn fanclubdag was anders dan ik eens dacht. Eens dacht ik met de meiden van het fanclubteam mee over de te vervullen wensen, de dromen, de locatie en de daginvulling. Nu was ik in Hoofddorp als lid van de fanclub en bovenal als fan van Marco. Eerlijk gezegd ging ik met een dubbel gevoel naar Claus Partycenter.

Met Nienke deelde ik de hotelkamer en met haar ging ik samen naar de Borsato-Bingo. Ik heb goed opgelet, maar ik kwam zelfs niet in de buurt van een vol rijtje. Laat staan in de buurt van een vol blok op de kaart. Helaas. Marco liep ontspannen rond in de zaal. Zo ontzettend fijn vond ik het dat hij ook ons even opzocht om een kort praatje te maken. Het weerzien met vele lieve medefans én de foto met Marco samen maakten het een heerlijke avond voor me.

De volgende ochtend vertrok Nienke al vroeg naar de locatie om als razende reporter aan de slag te gaan. Na een prima ontbijtje schoof ik tegen half 11 aan in de steeds langer wordende rij fans voor de deur. Binnen waren de gangen en de zaal veranderd in een hemelse droomlocatie. Heerlijk om alle tijd te hebben om bij te kletsen met allerlei bekenden. Zo trof ik bijvoorbeeld Monique die ik ruim 2,5 jaar geleden heb ontmoet bij de introductieduik en sindsdien nooit meer had gesproken. Omdat ze geen borsatoweblog heeft, was ze voor mij niet te volgen. Nu hebben we telefoonnummers uitgewisseld en kunnen we wél contact houden.

De dag begon met een ode aan Bianca. Ze overleed op veel te jonge leeftijd, in de bloei van haar leven. Ze plukte iedere dag en dat gingen we zeker die dag ook doen. De zaal applaudiseerde een minuut lang terwijl er op het grote scherm foto's van haar werden getoond. Ook ik stond met haar op enkele foto's... Slik...

En toen werd mìjn wens vervuld: een nieuwe singel van Marco! Een dag voordat de hele wereld mocht gaan genieten van zijn nieuwe geluid, mochten wij - zijn trouwe fans - zijn nieuwe singel 'Muziek' al horen. Zó gaaf. Dat glimmende koppie van Marco op het podium, genietend van zijn eigen muziek en speurend in het publiek wat die muziek doet met zijn eigen publiek. Een genot om te zien. Wauw!

Heel veel grote en kleinere wensen werden vervuld. Ik genoot van het huwelijksaanzoek voor Tessa, Nancy werd de sprookjesbruid die ze destijds zo graag had willen zijn in een prachtige witte trouwjurk. Ivo maakte zijn schilderij af samen met 'kunstschilder' Marco. Rianne bracht de koffie die andere fans zo graag samen met Marco wilden drinken. Marco kreeg op zijn sokken in een wit pak een lesje teakwondo van Angelique, Fotograaf Marco zette fans op de foto en werd ook zelf geportreteerd door Frederique. Allemaal geweldig om te zien. Ik heb er van genoten!

In de zaal stonden niet alleen Ivar Oosterloo en Barbara Straathof uit The Voice of Holland seizoen 2012/2013, maar ook allerlei kandidaten van dit seizoen. Erg leuk om van Märel, Dominique en Sonny te horen hoe zij hun Voice-avontuur beleven. Het optreden van Ivar vond ik zelf erg gaaf.

De dag eindigde waar het voor mij allemaal mee begon: met de Muziek van Marco. Mijn fanclubdag was anders dan ik eens had gedacht, maar ik heb er zó van genoten! Iedereen bedankt! Het is goed zo...
Jarig!
Voorbij
Het is 2 april 2013. Eindelijk, na ruim honderd sollicitatiebrieven versturen en evenzoveel afwijzingen, heb ik weer een baan. Dolblij ben ik. Via via is bij Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht binnengedruppeld dat ik beschikbaar ben. Per direct zelfs. Binnen het team van behandelrapporteurs is een tijdelijke werkplek vrijgekomen nu een collega  met zwangerschapsverlof gaat. Haar vervangster moest vlak voor haar verlof melden dat ze een vast contract elders kon krijgen (doen!) en dus was er per direct een plekje vrij. 'Zou dat wat voor jou zijn, Regina?', werd me gevraagd. Geen idee wat de functie inhoudt, maar ik ben leergierig, beschikbaar, nieuwsgierig en enthousiast. Na een uur komen de leidinggevende en ik tot de conclusie dat ik het ga doen. Ik heb weer een baan! Tijdelijk, maar toch. Dit moet gevierd worden! Bij de bakker haal ik taart en ga zo snel mogelijk naar huis. Huilend val ik René in de armen. Ik ben zó blij!Een paar weken later ben ik volop aan het werk. Drie en een halve dag per week werk ik als behandelrapporteur. Mijn iPhone ligt tijdens mijn werk op mijn bureau. Op standje stil, maar wel aan. Als er iets is met mijn kinderen wil ik bereikbaar zijn. Het whatsappje van Bas 'mam, je bent vergeten mijn gymkleren in mijn tas te doen, wil je ze even brengen?' had ik natuurlijk nooit willen missen...  Zo check ik mijn telefoon en zie dat ik een mailtje van de fanclub heb. Een once-in-a-lifetime-kans! Dolblij ben ik! Toen ik solliciteerde bij de fanclub had ik geen baan, nu had ik er opeens twee! Wow, dat is wel even schakelen. Ineens moest ik me twee banen eigen gaan maken. Dat is pittig.De weken erna ga ik vol goede moed en vol enthousiasme aan de slag. De eerste fanclubmeeting op kantoor van Marco in Abcoude is een belevenis op zich. Het hele team is bij elkaar en samen met Diana zit ik er als nieuweling bij. Eric helpt me op weg met alle instellingen op mijn laptop en in mijn mail. We hebben teamuitje met Marco op een boot. Erg gezellig allemaal. De verdere communicatie, tussen de zeswekelijkse fanclubmeetings in, gaat vooral via whatsapp.

Nu vind ik whatsapp ingewikkeld. Niet het typen en verzenden met of zonder emoticons op zich, maar de toon die de muziek maakt. Als iemand zegt dat 'hij serieus genomen wil worden' kun je dat op meerdere manieren lezen. Ik kies dan altijd de verkeerde manier. Mijn humor komt niet over en ik reageer als mosterd na de maaltijd. Bij de fanclub is het serieus werken. Er gebeurt van alles en de hele dag door wordt er afgestemd. Mijn mobieltje stond op stil, maar de trilfunctie stond wel aan. Voor het geval ik weer eens de die gymkleren in de tas had vergeten te stoppen... 'Waarom trilt je bureau de hele dag, Regina?', werd me gevraagd door mijn collega. Na een werkdag had ik inderdaad soms meer dan 200 whatsappjes. Veel!

Het fanclubwerk is leuk om te doen. Er gebeurt van alles 'achter de schermen' aan voorbereiding en uitwerking van dat wat de fans uiteindelijk zien. Dat gaat bijvoorbeeld over social media, de Tifosi of de fanclubdag. Ik heb hard gewerkt, maar blijkbaar niet aan de goede dingen. Vlak voor mijn vakantie liet Nathalie me per mail weten dat het niet ging werken. Kapot was ik er van. Wat een enorme teleurstelling... Ik had me zó verheugd op de fanclubdag, het ondersteunen bij het uitkomen van het nieuwe album van Marco, de tour die er vast wel weer gaat komen. Mijn kracht ligt onder andere in het schrijven van teksten, redigeren en samenvatten. Voor Marco kan ik zeker van betekenis zijn, maar het zal niet meer zo mogen zijn.

Op twitter zie ik iedere dag voorbijkomen hoeveel dagen het nog is tot de fanclubdag. In de voorbereiding tot die dag zal ik geen rol meer spelen. Dat ik er wel bij zal zijn, staat vast. Ik weet wat er ongeveer gaat gebeuren tijdens de fanclubdag en dat wil ik niet missen. Ook voor de Borsatobingo heb ik voor René een kaart gekocht en zal ik er dus toch bij kunnen zijn.Aanstaande maandag ga ik weer aan de slag na mijn vakantie. Mijn telefoon zal stil blijven. De kinderen gaan weer naar school en aan de schoolspullen moeten ze als vanouds zelf denken. Nog twee weken zal ik bij FPC Veldzicht aan het werk zijn en dan loopt mijn contract af. In september ben ik weer volledig thuis. Niet meer aan het werk voor Marco en niet meer voor Veldzicht. Ik ga me weer volop richten op het zoeken van een nieuwe werkplek. Een plek waar ik mijn kwaliteiten mag laten zien. Heel erg jammer dat de fanclub hier geen rol in speelt. Iemand die er verstand van heeft, adviseerde me eens 'iets met iemand' te gaan doen in mijn werk. Zo is het. Ik werk het liefst samen met iemand aan een klus. Mijn toekomstige werkgever gaat heel blij met me zijn...Aan Marco wil ik zeggen dat ik altijd fan zal blijven. Dat gaat nooit meer over. Ik hoop je snel weer te zien!
Emoties...

Emoties zijn rare dingen. Iedereen heeft ze, iedereen herkent ze. Maar iedereen gaat er ook weer anders mee om. Ik ken mensen die van kwaadheid tegen een stoelpoot schoppen en dan een paar dagen lopen te hinkepinken. Ik weet dat er ook mensen zijn die uit frustratie naar een fles alcohol of naar drugs grijpen. Met soms vreselijke gevolgen.
Ook weet ik dat er hele beroepsgroepen leven van emoties. Psychologen hebben hun handen vol aan mensen die meer willen begrijpen van hun eigen emoties. Grote groepen mensen komen samen in een zweterig zaaltje om onder leiding van een instructeur rustgevende oefeningen te doen. De drogisterijen verdienen bakken geld aan allerlei slaapmiddeltjes of kalmerende tabletjes. Allemaal om met de emoties om te gaan.

Nu is Bianca overleden.

Dat grijpt me heel erg aan. Ik ben verdrietig en verslagen. Ik ben compleet van slag.
Bianca was mijn collega bij de fanclub. Ze was ook een lief, warm en hartelijk mens. Eerlijk en toegankelijk. Als collega ook heel behulpzaam en geduldig. Ze was de moeder van drie prachtige kinderen die ongeveer zo oud zijn als mijn kinderen. Daarbij mocht ze maar 41 jaar oud worden. Ik ben ook 41 jaar.
Het overlijden van Bianca doet me veel. Het komt erg dichtbij. 'Vroeger' was ik vooral nuchter in mijn reakties. De afgelopen tijd merk ik dat ik emotioneler ben geworden. Ik kan beter bij mijn gevoelens. Gisterochtend werd ik wakker met de gedachte dat ik binnenkort afscheid zou moeten nemen van Bianca. Een paar uur later, ik was op mijn werk, kreeg ik het bericht dat Bianca was overleden...
Ik slikte en veegde en slikte en slikte nog een keer. Waar ik voorheen kon slikken tot ik keelpijn had, stroomden nu de tranen over mijn wangen. 'Gaat het Regina? Cappuccino dan maar...?", hoorde ik mijn collega's zeggen.

Lieve Bianca, dank je wel dat ik je mocht kennen. Je bent een voorbeeld voor me. Ik zal je nooit vergeten.

En zoals je altijd zei: pluk de dag!


Door de Amsterdamse grachten...
"We gaan op 15 mei varen met Marco en de medewerkers van de fanclub. Kom je ook?"

Amper een paar weken nadat ik 'ja' had gezegd tegen het flinke takenpakket en de enorme werkdruk van de fanclub, had ik al een uitje van de fanclub in mijn agenda staan. Verdiend had ik het nog helemaal niet, vond ik. Dat ik er zin in had, stond wel als een paal boven water!

We werden om 15 uur verwacht aan de achterzijde van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar zou een lieflijk bootje ons oppikken. "Ha Regina! Fijn dat je er bent. Geef me een hand en kom aan boord. Smak - smak - smak".

Ding-dong-tingeling, daar stond ik dan. Met beide benen op het schip.


Leuker kon het amper nog worden die dag. Het dak van de boot was open, de zon scheen speciaal voor ons. Marco stak van wal en sprak liefdevolle woorden voor ons allen en in het bijzonder voor Eric en Tamara. Ze kunnen eigenlijk helemaal niet gemist worden, maar hebben besloten toch te stoppen met het fanclubwerk. Diana en ik gaan taken van hen overnemen. Dat geeft gelukkig helemaal geen druk...

We maakten een ongetwijfeld prachtige vaartocht door de grachten van Amsterdam. Veel  heb ik er niet van gezien. Onderweg legden we aan voor een pitstop en werden er heerlijke warme hapjes aan boord gebracht. Marco ging als een goed gastheer met de schaal rond.


Toen we alle grachten hadden doorgevaren, keerden we weer terug. Met z'n allen liepen we naar een dichtbij gelegen Tapas-restaurantje. Onderweg zagen we voorbijgangers elkaar aanstoten. Vanaf een vol terrasje werd ons nageroepen: "Hé, een vrijgezellenfeestje?"


De moderators van Borsato Weblog stonden ons al op te wachten. Leuk om hen ook weer te zien! Het restaurantje was leeg en meteen halfvol toen wij plaatsnamen aan de gedekte tafel. Marco nam plaats aan het hoofd van de tafel. De hele avond werd de tafel vol gezet met heerlijke hapjes. Marco nam ook nu het woord om ieder te bedanken voor de inzet. Hij klinkt zó oprecht en dankbaar. Fijn om voor hem te mogen werken!

Het was een fijne dag. Het geeft veel energie om te merken dat mijn inzet gewaardeerd wordt. Ik ben amper aan mijn werk voor Tifosi di Marco Borsato begonnen, maar voel toch de waardering. Het team voelt goed. Dat belooft nog heel veel moois voor de toekomst...
Fanclubmedewerker!
Potverdikkie!

Dat is wat ik dacht toen ik de log van de fanclub las. Er was een vacature bij de fanclub. Dat wat ik heel graag zou willen doen, lag binnen bereik. Het zou zomaar kunnen dat ik voorheen over het hoofd werd gezien. Dat snap ik namelijk best. Zo groot ben ik niet. Op de voorgrond beweeg ik me ook niet altijd. Maar ik wilde wél graag gezien worden nu. Ik zou namelijk graag, heel erg graag het team van Tifosi di Marco Borsato komen versterken!

Met zorg schreef ik mijn brief en mailde ik naar Nathalie. En toen moest ik wachten...

Afgelopen week ontving ik het verlossende mailtje. Ze willen het heel graag met me proberen!

Mijn hart sloeg op hol, het zweet brak me uit, een brede lach verscheen op mijn gezicht, ik sprong juichend op en... was op mijn werk.  Mijn collega's keken verschrikt op en zagen mijn stralende gezicht. Ik was blij! Ik ben nog steeds hartstikke blij! En zij 'blij'-den met me mee. Ook thuis werd enthousiast gereageert. Eén van de pubers in huis had me liever bij de fanclub van JB gezien dan bij MB... René steunt me enorm. Hij ziet wat het me doet en zegt 'ga voor je geluk, meid'.

Het is een gewéldige ervaring en een enorme eer om voor de fanclub van de allerbeste zanger van Nederland en omstreken te mogen werken samen met allemaal lieve collega's voor vele gezellige en betrokken fans uit alle windstreken.

Wat mijn taken gaan worden, is me nu nog niet helemaal duidelijk. Afgelopen maandagavond hadden we onze eerste teammeeting in de nieuwe samenstelling. We hebben allerlei (leuke!) plannen voor de toekomst besproken. Binnenkort komen we opnieuw bij elkaar en worden mijn nieuwe collega Diana en ik wegwijs gemaakt in alles wat belangrijk is voor een goede fanclubmedewerker.
Ik sta te trappelen van ongeduld. Kom maar op, kom maar op!

Tot snel?!

Mijn Valentijn


Ik op jou
Jij op mij
Samen verliefd
Samen blij
Ik op jou
Jij op mij
Samen mooi
Samen, wij

 

Ps. Graag zou ik hier veel meer woorden willen neerzetten. Over hoe het voelt en wat je met me doet en meer. Maar, dit is het wereld wijde web en iedereen leest mee. Dat vind ik lastig. Iedereen mag het horen, maar toch ben ik voorzichtig. Iedereen denkt ook mee en mijn toelichting ontvangt niet iedereen en al zeker niet op dezelfde manier. Ik kies er daarom voor om niet het achterste van mijn tong te laten zien. Dat wil zeggen, niet hier. Mijn eigen Valentijn gaat mijn liefde vandaag zeker voelen...

Borsatoweblog-pakjesavond


(Dank je wel Sylvia voor dit mooie gedicht!)

"Zie niet mijn masker
Maar kijk alsjeblieft door me heen"