Marco's Rood!
Zo'n lief filmpje!


Marco met Mariska!
Beste vriendinnen

Mijn moeder en ik
Welkomsttekst
Welkom op Lunarda's weblogje.
Klokje
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Zon ;
en 1 gast Zon .
Mijn laatste reacties
Terwijl ik deze log lees...
00:32, 11 feb 2017
Hoi, ik heb wel intresse...
17:42, 20 feb 2016
Ja, natuurlijk kom ik!...
14:00, 13 feb 2016
Hihi, wat een ontzettend...
21:41, 20 jan 2016
Wat fijn om te lezen dat...
21:10, 20 jan 2016
Wat een lieve...
12:27, 3 jan 2015
Ja, prachtig met die...
23:39, 15 nov 2015
Dat is weer eens een heel...
23:37, 15 nov 2015
Zonder internet kan niet...
23:35, 15 nov 2015
...
23:32, 15 nov 2015
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
E-mail alert
Foto album
Spanje-filmpje
Profiel
Naam: Lunarda
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Dichtbij in Kerkrade
Vlag Curaçao
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Abrikozen tiramisu
Van elke maaltijd maak ik graag een feestje , maar met de kerst pak ik echt goed uit.
Van kipperagout (van mijn moeders hand) tot de gevulde kalkoen, kerstolle, haricot verts met bacon en cranberry saus.
Natuurlijk alles zelfgemaakt.



Zo ook het dessert; Abrikozen Tiramisu.
Omdat ik vind dat wat lekker is gedeeld moet worden ( we delen tenslotte ook het fan zijn van meneer Borsato),
geef ik hierbij het recept:


Ingrediënten:

500 gram gedroogde abrikozen
( zorg voor een goede kwaliteit, deze bevatten meer vruchtvlees)
200 gram witte basterdsuiker 
2 zakjes vanille suiker
2 pakjes lange vingers
2 dl slagroom
 amandel schaafsel

Bereiding:

Laat de abrikozen ongeveer 12 uur wellen.
Doe ze daarna in een pan met het water en breng ze tegen de kook aan.
Draai ze beetje voor beetje door een passé-vite, of druk ze door een zeef.

De abrikozenpulp vang je op in een grote kom.
Doe de suiker en vanille suiker erbij en roer het door elkaar.
Neem een platte grote schaal en breng een laagje abrikozen aan.

Leg daarop de lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden.
Weer abrikozen erop en zo afwisselen totdat de bovenste laag abrikozen is.
Minstens 3 uur in de ijskast zetten, liefst langer.
Amandelen roosteren in een pan of in de oven.
Slagroom en amandelen erop doen en in portie's verdelen.
Je kunt de slagroom ook vervangen door mascarpone .
Smakelijk!
Laten jullie weten of het gelukt is?
"Ik mis
Het trapje naar de sterren"