WEBLOG VAN DE MAAND!
YESSSSS, IK BEN WEBLOG VAN DE
MAAND JANUARI 2014!! 


Gastenboek
Hoi, hoi, welkom bij mijn gastenboek!!!

Als je wat kwijt wil, meldt het mij!!
Een gezellige krabbel vind ik altijd leuk!!
~klik~ op het boek
Mijn lieffie
Recentste foto met Marco
Duizend Spiegels Tour 
Nijmegen

18-04-2014 Nijmegen


 
Bijzondere avond
Oktober 2012, Vrijwilligersfeest!!
Ik word zo blij als ik deze foto zie..."ons" Valentijnsconcert
 

Intens genieten  14 -02-2011
 
IK weblog v/d week!!!
Een heel lief filmpje van Marco speciaal voor mij!!!!

Genieten in Canada
Niek & Marco!!


Zo lief
Foto album
Word FRIEND van WARCHILD
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Archief
Mijn laatste reacties
Zo he wat een nieuws!!...
16:24, 8 mrt 2017
Zo onwijs trots op hem...
09:29, 7 apr 2015
Ik ben natuurlijk...
05:56, 30 nov 2014
Leuk, leuker,...
11:12, 26 jul 2014
Hoi Annelies, Dank je wel...
11:58, 2 jul 2014
Lieve, lieve Maris,...
21:22, 4 jun 2014
Heerlijk zoals jij altijd...
19:27, 12 mei 2014
Het was met recht een...
20:10, 11 mei 2014
Nou meis, dat is echt een...
19:59, 11 mei 2014
Nou het is je gelukt...
19:53, 11 mei 2014
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Profiel
Naam: Klavertje
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
Christmas & Happy New Year!
Ondanks dat Ruud en ik de dagen voor kerst maar ook daarna moesten werken en hetzelfde voor Oud & Nieuw vonden we het toch heel gezellig om mensen bij ons uit te nodigen voor deze dagen.

Met de kerst was daar een gedeelte van de familie en met Oud & Nieuw kwamen er vrienden van ons.
Kerstavond waren we heerlijk met ons viertjes, heel relaxed. Lekker op de bank, gewoon uitrusten van de dag werken en gezellig All You Need is Love kijken.
Samen voor Oranje!
Iedereen wist dat het eraan zat te komen maar toen bekend werd gemaakt dat Beatrix zou aftreden als koningin was dat natuurlijk groot nieuws

    

Het land maakte plannen voor deze grote dag!
Verbroedering maakte van het land een warm Oranje!
Er zou een koningslied gemaakt worden en iedere burger kon en mocht hieraan meedoen! En dat deed men massaal! Er werd een prachtig lied gecomponeerd wat bij mij direct kippenvel opleverde! Wat was het mooi!!
Maar smaken verschillen, dat kan en mag maar het lied waar zoveel mensenwerk, liefde, tijd en geld ingestoken was met de grond gelijk maken, vond ik belachelijk.
Zelfs zover gaan dat componist John Ewbank het koningslied terugtrok na diverse bedreigingen maakte mij vreselijk boos!! Kritiek leveren is zo makkelijk zeker in de sociale media zoals dat nu kan... Maar gelukkig het intrekken werd terug gedraaid en zodoende stonden wij op 30 april 2013 in een kolkend Ahoy en zongen massaal met alle artiesten dit prachtige lied voor onze nieuwe koning en koningin!!!Zo bijzonder en gaaf om hierbij te kunnen zijn! Geniet je nog een keertje mee?Ons gezin was niet helemaal compleet want Niek had de voorkeur gegeven om met vrienden deze dag te beleven maar met  ons drietjes kunnen we zeggen dat het een heerlijke avond was! De kers op de taart van deze geweldige, prachtige meer dan geslaagde dag!Leuke artiesten traden op en Paul de Leeuw met zijn grappen zweepte het publiek lekker op!De volgende dag was ik er nog helemaal vol van...
Van onze prachtige nieuwe koning en koningin, hun drie lieve prinsesjes maar vooral omdat Nederland op deze dag zo één was geweest...


  


 
 
Zo prachtig dit nieuwe koningspaar en hun prinsesjes!!!
 
Een dag die je met recht
 "Samen voor Oranje"
 

mag noemen!
Kerst 2011 en proost 2012De week voor kerst is het altijd onwijs druk op mijn werk.
Normaal werk ik 20 uur per week maar dit soort weken werk ik het dubbele.. ben verantwoordelijk voor alle verzekeringspremies die gedraaid moeten worden richting klanten en tussenpersonen.
Met de nieuwe zorgpremies is dat een behoorlijke klus om alles er goed in te zetten.
Ik stel mezelf altiijd deadllines, dat vind ik persoonlijk heel fijn werken.
Toen Ruud dan ook de week ervoor ziek werd, dacht ik al, OMG als ik maar niet ziek wordt... en verwees hem, lief doch dringend naar het bed van Jer, haha waar hij al hoestend en proestend in kroop voor een aantal dagen. Jer vond dit toppie en kroop lekker bij mij.... maar al deze voorzorgsmaatregelen mochten niet baten.. ik werd in de week voor de kerst ook gewoon ziek!!!!
Christmas & New Year!!
Als de maand December start denk ik altijd heerlijk... een maand vol met gezellige dagen, met de mensen in je hart en om je heen die je lief zijn, genietend van al het lekkers wat er die dagen op de tafel verschijnt en dat begint natuurlijk al op 5 december!
Bij ons is December buiten de feestdagen ook nog eens een verjaardagsmaand, Ruud die op 3 december jarig is samen met een veel jonger neefje van ons. en zo zijn er nog 4 familieleden in deze maand jarig. Dus eigenlijk zit elk weekend wel gevuld met gezelligheid en ja ach... uit mijn mond.. klinkt het niet gek, heerlijke hapjes, kan er zo van genieten!!

Daarna volgen de kerstdagen die op hun beurt weer door Oud & Nieuw worden opgevolgd. (net of jullie dat nog niet wisten )

Om te beginnen bij de kerstdagen.... kerstavond vierde we met z'n viertjes,wat we gegeten hebben weet ik niet meer, was volgens mij niet veel bijzonders wat ik wel onthouden heb is dat er drie hele mooie pakjes op het bord van Jer, Niek en mij lagen....... surprise, surprise van Ruud..... ik kreeg twee prachtige bedeltjes voor aan mijn arband en Niek kreeg een ring van haar paps en Jer een spelletje voor de WII... wowww dit hadden we niet verwacht want de eerlijkheid moet gebiede dat Ruud niet echt van de cadeautjes is, dus xtra bijzonder  Na het eten waren we moe, kids van de school, wij van het werk... dus uitgeblust op de bank kijkend naar All You Need Is Love!!!
Een echte tranentrekker en die was dan ook echt op mij van toepassing .1e kerstdag, lekker uitgeslapen, ontbijt sloegen we over en maakte er een kerstluch van .... om vervolgens tegen 16.00 uur naar vrienden in ons dorp te vertrekken. Hier hebben we een heerlijke avond gehad, lekker gegeten en lekker bijgebabbeld. 2e kerstdag bleven we thuis en kwamen de opa's en oma's bij ons gourmetten.
Dus eigenlijk super relaxte dagen geen echte drukte, genieten dus!De kerstvakantie is zowel op het bedrijf van Ruud als bij mij op het werk de meest drukke periode van het jaar. Dus vrij kon ik niet krijgen...moest eerder nog wat meer werken... maar de kids hebben zich prima vermaakt, gingen schaatsen en hadden lol. Gaf mij een heel prettig gevoel en tevens het gevoel dat ze dus echt groter worden.

Tuurlijk had ik ook nog wel vrij en zijn we naar de film geweest "het Geheim", prachtige film, hield het niet droog maar gelukkig was er een happy end! Ook zijn we nog op het nippertje even bij mijn allerliefste nichtje op de koffie geweest... die stond op springen maar wilde heel graag nog even een keer haar dikke buik zien, ik was dus echt op het nippertje.... wordt vervolgt hihi!!  En natuurlijk hebben we genoten van de vele en prachtige sneeuw!! Heerlijk gewandeld met de slee erop uit... en er zelfs ook op gezeten ... en iemand  zo gek gekregen om mij en Jer te trekken !!!Toen was daar Oudjaarsavond.... dit zouden we eigenlijk met Ruud z'n broer en gezin vieren en oma & opa maar uiteindelijk kwamen er 18 man.... met veel dank aan mijn husband hihi, die mannen kunnen het ook zo heerlijk regelen allemaal... maar goed het was een geslaagde avond.... Ruud maakte z'n belofte waar en verzorgde de "gasten"goed 'grinnik"...
Ik had lekkere groentensoep gemaakt met stokbrood en de eerste meldde zich al tegen 17.00 uur..... Zo'n avond duurt altijd best lang maar eigenlijk was het zo 24.00 uur en knalde de champagne!!!

Er waren hier 6 kinderen maar het leken er ineens veul, veul meer hihi..... klaar voor de start en go naar buiten om hun "kindje" af te steken.....Vuurwerk!!
Ze hadden eerlijk is eerlijk prachtige pakketen samen gesteld met super mooi vuurwerk. Zelf geef ik er geen moer om maar ze zo lekker blij te zien is ook wel heel leuk!

Tegen 02.30 gingen de laatste weg en hebben we samen opgeruimd en lagen we rond 3.30 uur in bed....... Nieuwjaarsdag heb ik het een beetje rustig aan gedaan.... gek hè ?

En natuurlijk wil ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken en iedereen hier op de log een een bruisend maar vooral gezond 2011 toewensen!!!


Merry Christmas for All !!

Op Twitter liet ik mijn wens al weten ..... het is een wens die ik al vele jaren koester...

Dat we er voor elkaar zijn, niet alleen met kerst,  het hele jaar door op het moment dat we elkaar nodig hebben

Voor jullie allemaal: 
 
                     

HAPPY 2010!!!
                    

Langs deze weg wil ik eerst iedereen
het allerbeste wensen voor 2010!!!
Dat wensen en dromen mogen uitkomen maar
bovenal wens ik iedereen
een heel gezond en liefdevol jaar toe! 
Geniet van alle mooie dingen om je heen
hoe klein ze ook zijn!!


Kan wel zeggen dat Oud & Nieuw dit jaar bijzonder geslaagd was... tegen 17.00 uur kwam al de familie gezellig binnen druppelen. Ik had een heerlijke pan verse groentensoep gemaakt en lekkere salades gehaald met stokbrood.
Ook ik had teveel in huis gehaald maar het is altijd zo moeilijk inschatten hoeveel trek men heeft en tja, liever teveel dan te weinig denk ik dan....

De kids vermaakten zich uitstekend en speelde Monopoli... Jerrie wilde revange nemen op zijn grote neef, die hem met kerst finaal had uitgespeeld.... maar ook dit keer lukte het niet ..... maar een lol dat ze hadden met z'n allen.
De tv moest op RTL 4 blijven... want "ik hou van Holland"staat hier met stip bovenaan bij de kids.... en mijn zwager die toch meer voorkeur had voor een cabaretier moest het onderspit delven.

Ook mijn derde kind, Ruud, was helemaal in z'n nopjes.... want om twaalf uur mocht hij los...... vuurwerk..... blijer kan je hem niet maken. Tegen 21.00 uur begon hij al te draaien en ging hij z'n beruchte pakket klaarzetten.... alles werd ontdaan van het folie en de bic smile op z'n gezicht zei meer dan duizend woorden.
Ooit heeft hij het één jaar overgeslagen omdat ik zoiets had van..... zonder van het geld... maar dat laat hij zich nooit meer aanpraten...... helaas zijn onze kids niet met het virus van vuurwerk besmet..... ik kijk graag achter het glas... Niek komt ook echt de deur niet uit.. al probeerde ze het dit jaar wel.... en Jerm. die gaat wel kijken maar zal ook echt niets afsteken.......

Tegen 23.00 uur schoot de dvd recorder aan want die zou Marco opnemen. Kon het natuurlijk toch niet laten om af en toe even over te schakelen maar zag al gauw dat een uur Marco het niet zou worden. Jammer, jammer...

Om 24.00 uur hefde we het glas op een mooi, geweldig, nieuw jaar!!! Wat 2010 ons zal brengen...weet niemand maar ik hoop op een jaar vol goede gezondheid en heel veel gezelligheid.

Tegen 03.00 uur vertrok de laatste familie en doken wij onze bedjes in...

Nieuwjaarsdag lekker uitgeslapen en tegen 14.00 uur vertrokken we naar mijn schoonmoeder en schoonvader! Daar was de hele familie compleet en met 12 kleinkinderen was het een hele gezellige boel. Weer werd er een spel tevoorschijn gehaald.... iets nieuws genaamd "show it"... nou echt een schot in de roos ze hebben het tot 's avonds 21.00 uur gespeeld!!

De volwassenen werden weer rijkelijk voorzien van weer allerlei lekkernijen en tegen het einde kon ik geen oliebol of wat dan ook meer zien..... maar wat was het gezellig!!

En nu.... nu gaat het gewone leven weer beginnen... morgen mag Niek haar eerste zaalhockeywedstrijd in het nieuwe jaar spelen... en we hebben er zin in!!!


 

Onze kerst.!
 Na een drukke werkweek voor mij, begon dan op kerstdag mijn vakantie.... eigenlijk zou ik vandaag nog een halve dag werken maar omdat ik vorige week ( nog) langer heb doorgewerkt ben ik nu lekker thuis
Hier in huis heerst nu nog diepe rust twee avonden Home Alone kijken trekt zijn sporen... in ieder geval bij de jongste hihi... die normaal altijd om 06.30 uur wakker is.

Kerstdag heb ik heerlijk doorgebracht met wat boodschappen doen... crissis wat was het druk, normaal gesproken zorg ik altijd dat ik nooit de winkels in hoef op kerstdag maar ja, door het vele werken lukte dat dit jaar dus niet. De gebruikelijke lange wachtrijen lachte me toe, maar kon me lekker niets schelen want ik was lekker vrij. Niek was met me mee gegaan en wilde nog even langs de Action.
De kids wilden samen schilderen dus doeken gekocht, verf ingeslagen..nou ze hebben heerlijke de hele middag kunstwerken zitten maken.

'S avonds hebben we het rustig aan gedaan.. Ruud kan nog niet veel ( hij is vandaag wel naar het werk gegaan... meneer EIGENWIJS, ben benieuwd hoe laat hij terug is..) spelletjes gedaan en tv gekeken!
Eerste kerstdag lekker ontbeten, heerlijk rustpuntje om te beginnen. Op de planning stond Friesland maar de weersberichten stonden me niet zo aan, dus we deden rustig aan en vertrokken pas tegen 13.00 uur. Het viel allemaal reuze mee op de weg ! Gezellig de hele dag met familie doorgebracht en heerlijk gegeten.

Tweede kerstdag hadden we niets op de planning staan. Dus hebben lang uitgeslapen en het ontbijt gewoon overgeslagen en er een lunch van gemaakt.. Wat kon ons het schelen! Winkelen en woonboulevards zijn aan ons niet besteed op zo'n dag... niet omdat we het niet leuk vinden maar omdat het altijd zo allejezus druk is op deze dagen. Kids gingen aan de Monopolie en wij keken via uitzending gemist twee afleveringen van André van Duin... Ons kerstdiner bestond deze avond uit
Tepan Yaki  (soort gourmetten alleen zonder pannetjes )

Zondag zijn we op de koffie bij opa en oma geweest ... en andere opa en oma zitten nog in Canada.. dus dat werd even moeilijk maar via skype hebben we heerlijk zitten kletsen. Daar natuurlijk ook een witte kerst.
Gistermiddag zijn we lekker op de borrel bij vrienden geweest, met weer heerlijke hapjes en drankjes en toen we thuiskwamen hadden we nog een gaatje over voor de restanten van tweede kerstdag dus toen maar beloten de Tepan Yaki nog een keertje aan te steken.

Kan wel zeggen dat wij heerlijke dagen hebben gehad.... en nu heb ik nog gewoon een heerlijke week vrij voor de boeg.
Vandaag wat rommelen, strijken en opruimen.... vanavond met lieve dinnetjes naar Leiden, morgen gezellie met kids naar Ikea, wij zijn ernstig toe aan nieuwe koffiekoppen..... we smijten er niet mee hoor maar er sneuvelen er wel eens een paar....en tja als je naar Ikea gaat wordt er meestal nog wel meer gekocht...toch?

Op Oudjaarsavond krijgen wij gezellig familie over de vloer.... ze komen al vroeg en blijven dus eten...dus hier ga ik me even druk maken haha!! Zoals een gastvrouw betaamt toch?????

Marco bij ons thuis!!
Gisteravond was het zover de langverwachte surpriseavond!!!
Drie weken geleden trokken we de loodjes en was het vooral voor Jerm. heel moeilijk om z'n mond te houden wie hij getrokken had  Iedereen ging aan de slag en de geheimzinnigheid in ons huis nam met de dag toe. Op de zolder was Ruud aan de slag gegaan en de zolder was dan ook voor iedereen verboden terrein.

Gisteravond was het zover... oma en opa kwamen al in de middag zodat ik met Niek nog even snel kon shoppen voor haar eerste Gala avond. De outfit had ze al, alleen nog schoenen.
Maar gister hadden we geluk en kwamen we met een paar leuke schoenen thuis en natuurlijk nog veel "meer"zoals "echte vrouwen"betaamd haha!!!

Eerst gezellig nog gegeten... en toen hield Jerm. het niet meer. Tegen half zeven werd alles tevoorschijn gehaald. De surprises bleven nog wel in vuilniszakken om het spannend te houden.

Wat heel grappig was is dat Ruud er een stoel ging bijschuiven en ik zei nog, komt er nog iemand???????
Ja, zegt hij : we krijgen hoog bezoek!!! Ohhhhh, zei ik grinnikend.
Het was hilarisch om te zien, samen met Niek kwam hij binnen met "z'n surprise"!!!
En een lol dat de kids maar ook oma en opa hadden.
Het uitpakken kon beginnen!!!De eerste surprise was voor Jerm. zijn surprise was een ontzettend mooie mobiel. Niek had hem getrokken en had echt een prachtige mobiel gemaakt. Hij staat nu te pronken op z'n kamer!
En in de mobiel zat een prachtige grote doos met Lego, dus echt een schot in de roos!!


Telkens gingen er wat gewone cadeautjes tussendoor en dan telkens een surprise. Ook oma was aan de beurt en zij kreeg een grote sigaret omdat het met het roken nu maar eens afgelopen moest zijn. Stoppen met roken vond ze maar niks maar de cadeautjes die erin zaten waren helemaal naar het zin!!

Ook opa werd voorzien. Hij kreeg een ijs/vrieskast met daarin een grote fles jonge jenever!! Hij kan voorlopig weer lekker vooruit en moet van Sint lekker vaak z'n glaasje volgieten!!Na even een kleine pauze te hebben ingelast gingen we weer verder en was Niek aan de beurt.
Niek onze "brugpieper" die inmiddels alweer een half jaar onderweg is op de middelbare en helemaal haar draai gevonden heeft!! Jerm. had haar getrokken en hij had (met een beetje hulp van mij) voor haar een prachtige lippestift gemaakt!! Tja, als je brugpieper bent.....

Toen was Ruud aan de beurt. Hij wacht al jaren op een prachtige zeilboot.... en Sint dacht, dat nu dan maar eens het "schip met geld" moest komen. Helemaal leuk een zeilschip vol met chocolade euro's en briefjes geld met daarin natuurlijk leuke cadeautjes!

Tja en toen was ik aan de beurt en natuurlijk "onze gast aan tafel"!!!. Eerlijk gezegd kon ik bijna niet wachten maar in het begin werd al gezegd dat deze tot het laatst bewaard zou worden.
Eerst moest ik een gedicht voorlezen. Ruud had echt héél erg zijn best gedaan. Voordat we loodjes getrokken hadden was hij de persoon die zoiets had van ... moet dat geknutsel nu allemaal, maar hij is er echt voor gegaan. Hij heeft zichzelf al zeg ik het zelf echt overtroffen!!!

Het gedicht was super goed en ik wil het jullie graag laten lezen:

Lieve Marietta

Jet, jij speciale vrouw
Dit jaar maar eens een hoog bezoek voor jou

Ben jij niet die grote fan
Van die zanger die ik ook goed ken

Om hem op pakjesavond te boeken koste een hele vracht
Maar ...... gelukkig hoeft hij niet naar huis vanacht

Hij is de artiest van je dromen
Ik ben dan ook blij dat hij bij jou wil komen

Lopen op het water, kom maar bij mij
Jij hebt hem hier nu binnen en ik weet, dat maakt je blij

Je zit op rozen want zijn nummers staan op CD
Sint brengt dan ook een hele doos mee

Rood is de kleur van de lippenstift
Deze ontvang je ook als gift

Verder nog een lekkere geur
Want dat brengt je in een goed humeur

En..... omdat ik zoveel van je hou
Vind je ook een thermo-shirt tegen de kou

Pas als alle lichten zijn gedoofd (alle lichten werden uitgedaan in de woonkamer)
Mag de zak van zijn hoofd

Waarom deze artiest met een pruik?
De cadeautjes zitten in z'n buik

Doe de bril maar af en geloof je ogen niet
Want hij is het echt zoals je ziet

Zie de maan schijnt , het witte licht
Veel plezier met (look a like) Marco en hiermee sluit ik dit gedicht.

Veel liefs van de Sint

En eindelijk mocht de zak van z'n hoofd!!! Iedereen lag in een deuk.... en als ik heel diep in z'n ogen keek zag ik de ogen van ..... ja echt, Marco!!! ( die had hij erachter geplakt)
Tja , toen moest ik de cadeautjes gaan zoeken.... ze zaten in z'n buik en ik kon ze niet vinden... tja wat doe je dan... graaien in z'n broek...... tja, té hilarisch om te zien... en iedereen gierde het uit!! 
Uiteindelijk lukte het om alle cadeautjes eruit te krijgen...... en Niek wilde natuurlijk ook nog even met "Marco"op de foto haha!!

       

Ik, wij, zijn heerlijk verwend en kijken terug op een geweldig gezellige avond, die ik echt niet snel meer zal vergeten!!
Sinterklaasavond in een ander jasje!!
Sinterklaastijd roept bij mij altijd heerlijke herinneringen op. Vroeger toen ik klein was, waren er heerlijke Sinterklaasavondjes. Naar 5 december werd altijd toegeleefd. Kruidnootjes werden er gebakken en de geur verspreide zich altijd door het hele huis. Het was gezellig, iedereen was vrolijk en bij jong en oud voelde je de spanning.
Dat het verschillende spanningen waren..had ik toen nog niet door. Ik als nakomertje keek al weken uit naar sinterklaasavond en natuurlijk de avonden dat ik mijn schoentje mocht zetten. Er werd dan ook luid gezongen voor de heerlijke warme kachel. Wat zou Sinterklaas voor mij mee gebracht hebben??
De surprises die mijn oudere zusjes kregen vond ik altijd erg interessant.... want zij waren groot en dan maakte sinterklaas met zwarte piet een surprise.
Toen het geheim van Sinterklaas ook mij werd verteld..... was ik niet boos, teleurgesteld of verdrietig.... vond het juist een machtig mooi verhaal, dat lieve kleine kinderen zo'n drie weken per jaar de prachtigste tijd van hun leven hadden.
Altijd vierden wij Sinterklaasavond en al ging het later niet meer om de cadeaus maar juist om de leuke surprises, 5 december bleef één van de gezelligste avonden van het jaar voor mij.

Toen ik kinderen kreeg zette de traditie zich natuurlijk voort. Ook mijn kids leefde helemaal naar sinterklaasavond toe. De intocht elk jaar weer heel speciaal (op de kou en de vele regen vaak na dan) , heerlijke om de guitige kinder koppies van je kids te zien en zo mooi hoe ze onder de indruk zijn van die lieve man met al z'n zwarte pieten. Eigenlijk stond ik net zo te genieten en herleefde de oude tijden.

De sinterklaasavonden stonden bij ons in het teken van cadeautjes..... vond het geweldig twee of drie zakken vol te hebben....weken van te voren was ik al bezig, de Intertoys speelgoedboeken werden door de kids uitgeplozen en de verlanglijsten werden in de schoen gezet .Tuurlijk stonden er bij ook onze kids dure cadeaus op de lijstjes. Want ja, aan sinterklaas mag je toch altijd alles vragen!!!! Wij gaven altijd aan dat je het kon vragen maar of je het kreeg???????
Meestal zwichtte ik voor één wat duurder cadeautje, want mij Jer. stond vaak lego op z'n lijstje maar voor de rest waren het toch meestal de wat kleinere goedkopere cadeautjes. Zo kreeg je veel en was het uitpakken een feest. Als ik terugdenk,
zie ik in al die jaren veel voorbij komen, van poppenwiegje en barbies tot gitaar en auto's en van haarklipjes tot draculatanden...... veel cadeautjes hebben de revue gepasseerd. Dat we een verzameling hadden opgebouwd in de loop der jaren mag duidelijk wezen.
Gelukkig hebben al veel spullen een tweede huis gevonden want in de loop der jaren werden de kids groter en het speelgedrag veranderde. Wat is er dan leuker om de kids zelf hun speelgoed aan jongere kinderen te laten geven van vrienden of familie van ons of natuurlijk aan het goede doel. Soms werden er dingen bewaard om op konningedag te verkopen want ook dat is zo'n dag wat kids leuk vinden, eigen waar verkopen !!!

Inmiddels is hier in huis het geheim van Sinterklaas volledig bekend. Schoentjes worden nog steeds gezet want hè ja, het is altijd leuk de volgende morgen wat in je schoen te vinden. Maar ze moeten wel zingen haha, want als ze niet zingen ..... dan zit er niets in hun schoen. Jer. zingt nog uit volle borst... maar Niek staat altijd zo schaapachtig te lachen met een schuin hoofd naar mij te kijken..... ja Niek, anders zit er niets in!!!
Nu het geheim bij ons bekend is..... is een nieuw tijdperk van Sinterklaasavond aangebroken..... De kids wilden Surprises maken! Ik hou van knutselen dus ik was natuurlijk te porren maar Ruud daar in tegen...was hoe zal ik het zeggen... wat minder enthousiast!!

Maar oké, zo'n twee weken geleden hebben we loodjes getrokken... dat was nog best ingewikkeld want Jer. heeft nog wel wat hulp nodig, dus er werd al snel beslist dat hij mij niet mocht trekken want tja, ik moest hem een beetje gaan helpen.
Hé zei ik, waarom ik en niet papa.... ja, werd er gezegd..... papa is niet zo handig in knutselen... oeiii dat het omgekeerde bewezen moet worden mag duidelijk wezen en Ruud is dan ook heel druk bezig er volgens mij iets fantastisch van te maken. Niemand mag op de zolder komen...... want daar is hij bezig... ben benieuwd al heb ik enig vermoeden wie hij getrokken heeft.
Ik hoorde hem tegen zijn broer zeggen van de week.... dat hij moest oppassen dat zijn kids geen mooiere surprise zouden hebben want dat kon natuurlijk niet..... ben zééééér benieuwd wat het gaat worden.

Maar goed, op school moet Jer. ook een surprise maken voor één van de kinderen uit zijn klas.... en dan hebben we natuurlijk nog opa en oma die ook allebei een surprise kunnen verwachten van ons.
Dus inmiddels ben ik heel druk bezig.... met natuurlijk mijn eigen surprise, daarnaast help ik Jer. met zijn surprise en die van het jongentje/meisje uit zijn klas en dan nog de surprise van opa en oma...... ik tel 5 stuks!!!!
Er wordt hier dus héééél druk geknutseld door mij maar eigenlijk door het hele gezin.!!!! Dat mijn huisje wat versloft en dat Ruud gistermorgen tegen me zei....he lieffie ik pak net mijn laatste zakelijke overhemd uit de kast...... tja.... er blijven wat dingen liggen maar ik geniet met volle teugen van de voorbereidingen van onze sinterklaasavond.

Vandaag staat ook weer in het teken van het knutselen, vanavond gaan we heel gezellig met z'n viertjes uit eten... heb als verassing een tafel besproken, kunnen we lekker ieder heel geheimzinnig aan onze surprise werkende hele dag en daarna gezellig tafelen !!!
Heb er zin in!!!!
En dan nog één weekje wachten en dan is het 5 december en mogen al onze knutselwerken getoont worden.... dit keer geen zakkenvol cadeaus maar leuke surprises met hoop ik lieve leuke cadeautjes......kijk er nu al naar uit!!!
Dit jaar gewoon voor het eerst in zoveel jaren weer eens een hele anders Sinterklaasavond maar dat Sinterklaas welkom is dat is zeker!!!
                                       
Geurende moederdag

Vandaag moederdag .........ik werd heerlijk gewekt.... tegen 07.45 uur werd ik verblijd met een ontbijtje op bed gemaakt door onze kids. Geroezemoes om het goed boven te krijgen. Het was zo leuk bedacht twee crackers (daar ben ik dol op) met in het midden een glas melk en de mond van plakjes kaas , wat krijg je dan........., jawel een vrolijk gezichtje, zo leuk!!

J. had mij de afgelopen dagen al meerdere keren laten blijken dat hij dit jaar wel iets heel moois had gemaakt.. zo trots was hij erop, eigenlijk had hij het donderdag al willen geven, kon hij het niet meer houden, ik hoefde er dus absoluut geen moeite voor te doen mijn surprise al eerder open te maken maar ik ben sterk geweest en zei dat we toch echt tot zondag moesten wachten. Eindelijk was het zover en mocht hij dan eindelijk... het was een prachtig cadeau, een heel mooi geschilderd schilderijtje opgeleukt met daarom heen wasknijpers, prachtig. Er zaten echte madeliefjes opgeplakt en de tekst was dan ook:  Ma    de   liefste!!!!!

 Niekkie knutselt genoeg op school maar voor moederdag knutselen ze dan weer niet... maar ze was er samen met haar vriendin op uit gegaan en had een heel leuk plantenbakje gescoord, dat ze samen met J. aan mij gaf. Ze had er zelf een heel lief hartje bijgemaakt met een ontroerende tekst. Op dit soort momenten voel ik me toch wel heel speciaal, niet jarig maar toch allemaal van die heerlijke lieve dingetjes te ontvangen.
 Ook Ruud had iets gekocht ,ik ben dan wel niet z'n moeder.... maar goed.... hij had een vogeldrinkbakje voor me gekocht, genoeg vogels hier in de buurt dus dat gaat helemaal goedkomen (een foto met een zwerm vogels in mijn vogeldrinkbakje houden jullie dan ook tegoed) en het ruikt hier inmiddels heerlijk in huis... hij had nml een flesje met geurolie gekocht, daarin moet je stokjes doen en daar trekt de olie dan in.... toen we vanavond thuiskwamen rook het dan ook heerlijk!!In de loop van de dag zijn wij naar de beide oma's gegaan.... voor beide een grote rode ballon met Y LOVE YOU erop en een mooie ketting. Het is altijd zo leuk om te zien hoe blij ze ermee zijn..... ook als je niets mee brengt is het goed. Een knuffel, een hartelijk woordje, altijd helemaal gezellig.

We spreken het nooit af maar bij Ruud z'n ouders zijn we altijd gezellig met  de hele familie, het gezin telt 5 kinderen, en heeft 11 neefjes en nichtjes, het is altijd een hele gezellige dolle boel... er wordt ook altijd vanuit gegaan dat we blijven eten, dus helemaal gezellig!
Moederdag 2009.... het was een geslaagde dag!"Ik heb in tijden niet meer zoveel lol gehad
Ik ben geen dag meer thuis, ik ben nachtenlang op pad"