WEBLOG VAN DE MAAND!
YESSSSS, IK BEN WEBLOG VAN DE
MAAND JANUARI 2014!! 


Gastenboek
Hoi, hoi, welkom bij mijn gastenboek!!!

Als je wat kwijt wil, meldt het mij!!
Een gezellige krabbel vind ik altijd leuk!!
~klik~ op het boek
Mijn lieffie
Recentste foto met Marco
Duizend Spiegels Tour 
Nijmegen

18-04-2014 Nijmegen


 
Bijzondere avond
Oktober 2012, Vrijwilligersfeest!!
Ik word zo blij als ik deze foto zie..."ons" Valentijnsconcert
 

Intens genieten  14 -02-2011
 
IK weblog v/d week!!!
Een heel lief filmpje van Marco speciaal voor mij!!!!

Genieten in Canada
Niek & Marco!!


Zo lief
Foto album
Word FRIEND van WARCHILD
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Archief
Mijn laatste reacties
Zo he wat een nieuws!!...
16:24, 8 mrt 2017
Zo onwijs trots op hem...
09:29, 7 apr 2015
Ik ben natuurlijk...
05:56, 30 nov 2014
Leuk, leuker,...
11:12, 26 jul 2014
Hoi Annelies, Dank je wel...
11:58, 2 jul 2014
Lieve, lieve Maris,...
21:22, 4 jun 2014
Heerlijk zoals jij altijd...
19:27, 12 mei 2014
Het was met recht een...
20:10, 11 mei 2014
Nou meis, dat is echt een...
19:59, 11 mei 2014
Nou het is je gelukt...
19:53, 11 mei 2014
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Profiel
Naam: Klavertje
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
Sinterklaasavond in een ander jasje!!
Sinterklaastijd roept bij mij altijd heerlijke herinneringen op. Vroeger toen ik klein was, waren er heerlijke Sinterklaasavondjes. Naar 5 december werd altijd toegeleefd. Kruidnootjes werden er gebakken en de geur verspreide zich altijd door het hele huis. Het was gezellig, iedereen was vrolijk en bij jong en oud voelde je de spanning.
Dat het verschillende spanningen waren..had ik toen nog niet door. Ik als nakomertje keek al weken uit naar sinterklaasavond en natuurlijk de avonden dat ik mijn schoentje mocht zetten. Er werd dan ook luid gezongen voor de heerlijke warme kachel. Wat zou Sinterklaas voor mij mee gebracht hebben??
De surprises die mijn oudere zusjes kregen vond ik altijd erg interessant.... want zij waren groot en dan maakte sinterklaas met zwarte piet een surprise.
Toen het geheim van Sinterklaas ook mij werd verteld..... was ik niet boos, teleurgesteld of verdrietig.... vond het juist een machtig mooi verhaal, dat lieve kleine kinderen zo'n drie weken per jaar de prachtigste tijd van hun leven hadden.
Altijd vierden wij Sinterklaasavond en al ging het later niet meer om de cadeaus maar juist om de leuke surprises, 5 december bleef één van de gezelligste avonden van het jaar voor mij.

Toen ik kinderen kreeg zette de traditie zich natuurlijk voort. Ook mijn kids leefde helemaal naar sinterklaasavond toe. De intocht elk jaar weer heel speciaal (op de kou en de vele regen vaak na dan) , heerlijke om de guitige kinder koppies van je kids te zien en zo mooi hoe ze onder de indruk zijn van die lieve man met al z'n zwarte pieten. Eigenlijk stond ik net zo te genieten en herleefde de oude tijden.

De sinterklaasavonden stonden bij ons in het teken van cadeautjes..... vond het geweldig twee of drie zakken vol te hebben....weken van te voren was ik al bezig, de Intertoys speelgoedboeken werden door de kids uitgeplozen en de verlanglijsten werden in de schoen gezet .Tuurlijk stonden er bij ook onze kids dure cadeaus op de lijstjes. Want ja, aan sinterklaas mag je toch altijd alles vragen!!!! Wij gaven altijd aan dat je het kon vragen maar of je het kreeg???????
Meestal zwichtte ik voor één wat duurder cadeautje, want mij Jer. stond vaak lego op z'n lijstje maar voor de rest waren het toch meestal de wat kleinere goedkopere cadeautjes. Zo kreeg je veel en was het uitpakken een feest. Als ik terugdenk,
zie ik in al die jaren veel voorbij komen, van poppenwiegje en barbies tot gitaar en auto's en van haarklipjes tot draculatanden...... veel cadeautjes hebben de revue gepasseerd. Dat we een verzameling hadden opgebouwd in de loop der jaren mag duidelijk wezen.
Gelukkig hebben al veel spullen een tweede huis gevonden want in de loop der jaren werden de kids groter en het speelgedrag veranderde. Wat is er dan leuker om de kids zelf hun speelgoed aan jongere kinderen te laten geven van vrienden of familie van ons of natuurlijk aan het goede doel. Soms werden er dingen bewaard om op konningedag te verkopen want ook dat is zo'n dag wat kids leuk vinden, eigen waar verkopen !!!

Inmiddels is hier in huis het geheim van Sinterklaas volledig bekend. Schoentjes worden nog steeds gezet want hè ja, het is altijd leuk de volgende morgen wat in je schoen te vinden. Maar ze moeten wel zingen haha, want als ze niet zingen ..... dan zit er niets in hun schoen. Jer. zingt nog uit volle borst... maar Niek staat altijd zo schaapachtig te lachen met een schuin hoofd naar mij te kijken..... ja Niek, anders zit er niets in!!!
Nu het geheim bij ons bekend is..... is een nieuw tijdperk van Sinterklaasavond aangebroken..... De kids wilden Surprises maken! Ik hou van knutselen dus ik was natuurlijk te porren maar Ruud daar in tegen...was hoe zal ik het zeggen... wat minder enthousiast!!

Maar oké, zo'n twee weken geleden hebben we loodjes getrokken... dat was nog best ingewikkeld want Jer. heeft nog wel wat hulp nodig, dus er werd al snel beslist dat hij mij niet mocht trekken want tja, ik moest hem een beetje gaan helpen.
Hé zei ik, waarom ik en niet papa.... ja, werd er gezegd..... papa is niet zo handig in knutselen... oeiii dat het omgekeerde bewezen moet worden mag duidelijk wezen en Ruud is dan ook heel druk bezig er volgens mij iets fantastisch van te maken. Niemand mag op de zolder komen...... want daar is hij bezig... ben benieuwd al heb ik enig vermoeden wie hij getrokken heeft.
Ik hoorde hem tegen zijn broer zeggen van de week.... dat hij moest oppassen dat zijn kids geen mooiere surprise zouden hebben want dat kon natuurlijk niet..... ben zééééér benieuwd wat het gaat worden.

Maar goed, op school moet Jer. ook een surprise maken voor één van de kinderen uit zijn klas.... en dan hebben we natuurlijk nog opa en oma die ook allebei een surprise kunnen verwachten van ons.
Dus inmiddels ben ik heel druk bezig.... met natuurlijk mijn eigen surprise, daarnaast help ik Jer. met zijn surprise en die van het jongentje/meisje uit zijn klas en dan nog de surprise van opa en oma...... ik tel 5 stuks!!!!
Er wordt hier dus héééél druk geknutseld door mij maar eigenlijk door het hele gezin.!!!! Dat mijn huisje wat versloft en dat Ruud gistermorgen tegen me zei....he lieffie ik pak net mijn laatste zakelijke overhemd uit de kast...... tja.... er blijven wat dingen liggen maar ik geniet met volle teugen van de voorbereidingen van onze sinterklaasavond.

Vandaag staat ook weer in het teken van het knutselen, vanavond gaan we heel gezellig met z'n viertjes uit eten... heb als verassing een tafel besproken, kunnen we lekker ieder heel geheimzinnig aan onze surprise werkende hele dag en daarna gezellig tafelen !!!
Heb er zin in!!!!
En dan nog één weekje wachten en dan is het 5 december en mogen al onze knutselwerken getoont worden.... dit keer geen zakkenvol cadeaus maar leuke surprises met hoop ik lieve leuke cadeautjes......kijk er nu al naar uit!!!
Dit jaar gewoon voor het eerst in zoveel jaren weer eens een hele anders Sinterklaasavond maar dat Sinterklaas welkom is dat is zeker!!!
                                       
Zo'n lieve foto!!
Kreeg van de week zo'n lieve foto van Shirley toegezonden..... genomen op de FCD....we voelden ons allebei niet lekker maar wilde toch niets missen........Thanx, Shirley !!

Op bezoek bij....

Vandaag had ik een heel gezellig uitje in de agenda staan!!

Vandaag zou ik op de koffie gaan bij Francien ! Deze date hadden we al een poosje terug gemaakt... hij was al een keer verzet maar vandaag kon niets of niemand  er tussen komen.

Francien woont  nou niet op een afstand dat je zegt, kom ik wip ff aan voor de koffie ... gelukkig woont ze ook weer niet in het uiterste puntje van Nederland... maar zo ongeveer 100 km van mijn huiske vandaan.
Tegen 09.00 uur vertrok ik... Jerry naar school, Niek had de mazzel dat ze de eerste twee uur vrij was en kon mij dus uitzwaaien ( liever was ze mee gegaan maar ja, de schoolplicht roept !!

De reis verliep voorspoedig.... op mijn weghelft GEEN file en ik zat jubelend in mijn auto.... want keek ik naar links.... dan stond het verkeer helemaal vast.... op de A1, op de A 30, naar de A73, en als laatste naar de A50... vaster kon niet.... en ik dacht nog oeiii dat wordt straks wat als ik terug moet. Maar goed ik was nu nog op de heenreis en  ik kon doorrijden..... en dat maakte dat ik tegen 10.15 uur bij Francien voor haar deur stond.

Ik was nog niet binnen of ik rook de heerlijke geur van warme wafels.... helemaal lekker!!
Haar man Ronny was ook thuis en schoof gezellig aan! 
Francien heeft een heerlijke warme stek..... het straalt van gezelligheid, precies zoals ze zelf ook is!
De aanleiding van dit  bezoek was eigenlijk haar nieuwe keuken!
Nou die is prachtig geworden, Ronny heeft echt eer van zijn werk!! 
We hebben ons er in een heerlijke stoel genesteld  en  heerlijk zitten kletsen over van alles en nog wat onder het genot van lekkere kopjes koffie...

Veels te snel vloog de tijd voorbij en was het weer tijd om op te stappen, Francien moest  's middags nog naar een vergadering en ik had toch echt nog wel wat in huis te doen..... ( daar is echter niets van gekomen want ik ben eigenlijk  gelijk het dorp ingedoken om al wat inkopen te doen.....en ach schoonmaken kan altijd nog toch?


Dat het een gezellige ochtend was is duidelijk en we hebben afgesproken na de feestdagen de rollen eens lekker om te draaien en dan komt ze gezellie mijn kant een keer op!!!
En dan maken we gelijk een nieuwe foto want ik kon gewoon dus geen foto vinden van ons beide.... terwijl die er volgens mij zeker te weten zijn.... kon alleen deze maar vinden...

 

Sint in Canada!
Ik realiseer me dat het heel stil is bij mij op de log........ de plek achter de pc waar ik normaal toch best vaak te vinden ben... die kan ik nu gewoon niet vinden, geen kwestie van geen zin... maar een kwestie van tijd en heel veel werk inhalen en me nog steeds niet fit voelen.

Gisteravond had ik me voorgenomen eens lekker achter de pc te gaan zitten en me heerlijk in te lezen in alle logjes die nog bij me open stonden..... maar toen ik ging zitten schoot me weer iets te binnen....

Zoals een aantal van jullie weten is mijn zus vorig jaar naar Canada geëmigreerd. Ook hebben wij afgelopen zomer met z'n viertjes onze lieve familie opgezocht. Dat dit een fantastische vakantie is geweest lees je hier.

Maar in Canada hebben ze één probleem.... ze kennen daar geen Sinterklaas (scheelt voor de vaders en moeders onder ons, dus wel heel veel tijd )....maar ze kennen dus ook geen chocolade letters en geen pepernoten en zeker geen chocolade pepernoten, belachelijk gewoon!!!
Als we zondag's via de skype contact hebben... en ik vertel ze dat al deze heerlijke dingen weer kant en klaar in de etalage liggen loopt het water hun in de mond(beetje gemeen van mij natuurlijk).

Maar oké, ook in ben de beroerdste niet en dacht weet je, ik ga ze eens lekker verwennen!

Van de week ben ik dus op jacht gegaan en heb voor allemaal een chocolade letter en heerlijke Sinterklaas lekkernijen gekocht. Stuk voor stuk ingepakt in gezellig Sinterklaaspapier, bij de TNT een verzenddoos gehaald en het pakketje thuis ingepakt.
Toen ik dus gister de weblogjes op wilde gaan bedacht ik me opééns dat er ook nog maar een mooi gedicht bij moest komen.....

Dus zetelde ik mij achter de pc....! Met wat hulp van rijmwoorden lukte het me!! De aftrap heb ik dus weer gehad en mijn eerste Sinterklaasgedicht van dit jaar is weer geproduceerd............
afgedrukt op rood papier... lintje erom en hup in de doos.


Ik denk dat de ontvangers er errug blij mee zijn!!!

Vanmiddag heb ik het bij de TNT gebracht om het te verzenden.... pfff, schrok wel even van de prijs..... kosten van zo'n pakketje tot 2 kilo..... maar liefst 20 euro .... de verzending is duurder dan de spullen in de doos... maar goed het is voor een wel heel goed doel zullen we maar denken.

Ik kan wel zeggen dat Sint goed is bezig geweest ......
en op 05 december is het bij mijn zus in Canada dus ook gewoon Sinterklaas!

Wie wil kaartje??
Ook ik ben één van de gelukkigen die vorige week een kaartje won voor In de Mode voor a.s. zondag...morgen dus..... eerlijk gewonnen en eerlijk ingevuld dat ik niet in de mode werkzaam was en toch gewonnen hihi!!

Ik was nog herstellende van een zware griep maar ging ervan uit dat ik die zondag zeker weer te boven zou zijn....... wel had ik wat twijfels over het feit dat zondag eigenlijk "onze"dag is..
dan zijn we lekker allemaal vrij, hebben geen sporten en proberen altijd zo weinig mogelijk afspraken te plannen. Zaterdag kijk ik dan ook altijd heerlijk uit naar de zaterdagavond dan kan ons weekend beginnen!!
Nu is het zeker niet zo dat wij nooit iets hebben op zondag, eerlijkheid biedt te zeggen dat er best vaak best wat staat maar meestal is dat wel iets voor ons viertjes.

Maar ja, een heerlijk uitje naar Marco, nadat de griep twee weken bezit heeft genomen van je lichaam is natuurlijk wel héééééééél aantrekkelijk.
Toch voelde ik me ook deze week nog helemaal niet fit... 's avonds na een werkdag sloeg de vermoeidheid toe en nog steeds klap ik 's avonds in.

Twijfel, twijfel,twijfel deze week en de afgelopen dagen, zo liet ik dit ook een aantal keren vallen hier in huis en die werden gelijk weg geveegd.... Ruud die zei..... geloof je het zelf, jij niet naar Marco als het kan.... zeker weten dat jij gaat... en Niek, die me voor gek verklaard.... mam, je slaapt toch gewoon woensdag weer bij als je vrij bent.... maar ja dat kan ik nooit. Heel gek mens ben ik eigenlijk.

Maar mijn verstand heeft het gewonnen van mijn gevoel... ja het kan blijkbaar toch nog .... als ik diep in mijn hartje kijk zie ik het niet zitten, zie ik tegen een lange middag en avond op
op zich trek ik het natuurlijk wel en al die leuke mensen die ik weer ga zien dan voel ik me helemaal in mijn element... maar zondagavond lig ik dan tegen 01.00 uur in mijn mandje.... direct slapen kan ik nooit... en dan gaat de wekker weer om 06.00 uur, want op maandag werk ik altijd.
Ook wordt dit nog eens een lange dag want ik moet tot 21.00 uur overwerken.
Dus ik heb besloten om niet te gaan!!
Het komt gewoon net niet lekker uit. Soms heb je dat hèlaas!!
Voor mij wordt morgen dus een heerlijke rustige dag, lekker op ons gemakje ontbijten.... wandelen met de hond, lekker uitwaaien, daarna de openhaard lekker aan en gaan we misschien wel Monopoly... (ja, Niek, als je huiswerk af is hihi) relax en rustig!!!

Dus ik heb een kaartje in de aanbieding!!! Wie wil en heeft er nog eentje nodig?? 

                              

En natuurlijk voor wie wel gaan GENIET MET VOLLE TEUGEN VAN MARCO maar dat is natuurlijk overbodig om te zeggen!!!
Fotoshoot met Marco??
Een fotoshoot met Marco!!!!! De meeste dromen zijn bedrog maar ........ als deze ééns zou uitkomen.......
Ik heb nog nooit een fotoshoot gedaan.... ben gek op foto's maken, maar ja, dan sta ik niet voor de lens.
In intervieuws lees je dat een fotograaf het model op z'n gemak stelt maar wat als de fotograaf je idool is, juist diegene waar je torenhoog tegenop kijkt, waar je bij dichtslaat als ie heel dichtbij je staat, waar je bij gaat happeren als hij iets tegen je zegt......
maar ook de man is met z'n warme lach, die je doet smelten, de man waar je diep respect voor hebt en die zelf toch ook eigenlijk heel verlegen is
al kan hij dat héééél goed verbloemen.......

Hij heeft het vermogen mensen op hun gemak te stellen, te laten voelen dat de persoon die voor z'n lens staat hem buitengewoon inspireert en het beste in hem
naar boven haalt!!!

Een fotoshoot met Marco ... ik droom verder..... wat zou het geweldige zijn om hem samen met
Niek te mogen doen, ons avontuur samen!!!
Niekkie is in dat opzicht veels te verlegen en moet voor zoiets over de drempel getrokken worden, maar wat zou ze het in haar hartje graag willen en ik weet zeker dat Marco haar over die drempel zou kunnen trekken.
Niek is iemand die niet veel vraagt... haar beurt rustig afwacht en vooral niet op de voorgrond treedt..... de afgelopen twee en half jaar heeft ze veel aan aandacht moeten inleveren toen broertjelief ziek werd, ze vroeg niet veel en begreep hoe jong ze was dat er belangrijkere dingen waren.... toch voor een meisje van toen 10 jaar was dat niet makkelijk en nog steeds wordt er vaak als eerste naar haar broertje gevraagd, ze is het gewend en weet niet beter en eigenlijk wordt het in zo'n opzicht dan ook normaal.

Daarom vind ik het zo fijn, dat als het maar eventjes kan, we samen genieten van leuke Marco uitjes, we samen veel lieve loggers hebben ontmoet en zo genieten van alles rondom Marco.
Ik geniet intens en eigenlijk voor 200 % als ik haar stralende gezichtje zie bij Marco uitjes en we zijn inmiddels al vaak vastgelegd op de gevoelige plaat door medeloggers.

Ik droom verder.... en beland bij het kopje "locatie".... we zitten aan tafel en Ruud zegt spontaan (deze droom was even werkelijkheid).... ik weet wel een leuke locatie voor de shoot .....de sauna... ja hoor, hij heeft de lachers op z'n hand...... nou ik kan wel direct zeggen dat het de sauna niet gaat worden ...... het zou de kledingkeuze wel heel gemakkelijk maken....maar ja, we maken ons er natuurlijk niet makkelijk van af...

Nee, ik zie bloemen voor me, prachtig geurende bloemen en planten..... de Keukenhof in Lisse zou een prachtige locatie zijn om daarna bijvoorbeeld door te rijden naar Noordwijk en daar samen met Marco en Niek de duinen in te duiken en daar de mooiste plaatjes vast te leggen om vervolgens te eindigen aan het strand met van die lieftallige strandhuisjes en de zee op de achtergrond.
De natuur is zo mooi in Nederland daar mogen we heel trots op zijn!!
Wat mij ontzettend mooi lijkt is dat we dan samen onder handen genomen worden door iemand die de gave in zich heeft, te zien wat bij een persoon past en juist dat te benadrukken wat ieder persoon op zich uniek maakt. Van nochanlant tot eventueel glamourlook maar zeker zo dat onze eigen identiteit gewaardborgd blijft...... en de kledingkeuze passen we daar in z'n geheel op aan.


Bovenstaande foto's zijn al wat ouder en zeer zeker aan een vervanging toe

Marco zou je het aandurven met ons, een veertiger en een tiener, die zo dicht met elkaar verbonden zijn, om ons, op jouw gevoelige lens vast te leggen.... het zou echt waanzinnig zijn!!!!!


xxx
Bijna "boven Jan"!!

Kan wel zeggen dat ik behoorlijk afgekickt ben van het loggen...... lag ik vorige week bijna de hele week met hoge koorts in bed.... leek het het weekend van de FCD wat beter te gaan, en dacht ik toen al " boven Jan" te zijn.... werd ik toch zondagavond weer opnieuw ziek.... geen koorts dit keer maar zware hoofdpijnen, oorpijn en een hoest daar kan een zeehond niet tegenop, een wedstrijdje zou leuk zijn geweest
ware het niet dat ik me er te ziek voor voelde....

Maandagmorgen de telefoon gepakt en de dokter gebeld..... kreeg een assistente, vertelde mijn klachten en haar antwoordt was "uitzieken" ja, zeker zei ik, maar dit trek ik niet meer.
Kon mijn ogen niet openhouden van de pijn in mijn hoofd. Ik mocht komen, eenmaal bij de dokter werd het snel duidelijk dat ik dit niet op eigen kracht ging redden......
Ik had een infectie aan mijn luchtwegen en een voorhoofdsholteontsteking!!
Voor het eerste kreeg ik een antibiotica en die slik ik nog steeds.... en voor het tweede 4 X per dag 2 paracetamols slikken.
Wat en hoeveel ik de afgelopen twee weken allemaal geslikt heb weet ik
niet precies meer maar ik voel me in ieder geval een stuk beter al ben ik nog niet de oude......

Geen enkel logje, geen mail heb ik gelezen maar ga in ieder geval mijn best doen om de komende dagen van ieder wat bij te lezen hoor !!!
Ik hoop toch echt dat ik maandag weer kan zeggen dat ik helemaal
"boven Jan ben"!!!!!!
                                

"Hoe zou het zijn
Wanneer ik blindelings jouw lippen weer zou vinden"