WEBLOG VAN DE MAAND!
YESSSSS, IK BEN WEBLOG VAN DE
MAAND JANUARI 2014!! 


Gastenboek
Hoi, hoi, welkom bij mijn gastenboek!!!

Als je wat kwijt wil, meldt het mij!!
Een gezellige krabbel vind ik altijd leuk!!
~klik~ op het boek
Mijn lieffie
Recentste foto met Marco
Duizend Spiegels Tour 
Nijmegen

18-04-2014 Nijmegen


 
Bijzondere avond
Oktober 2012, Vrijwilligersfeest!!
Ik word zo blij als ik deze foto zie..."ons" Valentijnsconcert
 

Intens genieten  14 -02-2011
 
IK weblog v/d week!!!
Een heel lief filmpje van Marco speciaal voor mij!!!!

Genieten in Canada
Niek & Marco!!


Zo lief
Foto album
Word FRIEND van WARCHILD
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Archief
Mijn laatste reacties
Zo he wat een nieuws!!...
16:24, 8 mrt 2017
Zo onwijs trots op hem...
09:29, 7 apr 2015
Ik ben natuurlijk...
05:56, 30 nov 2014
Leuk, leuker,...
11:12, 26 jul 2014
Hoi Annelies, Dank je wel...
11:58, 2 jul 2014
Lieve, lieve Maris,...
21:22, 4 jun 2014
Heerlijk zoals jij altijd...
19:27, 12 mei 2014
Het was met recht een...
20:10, 11 mei 2014
Nou meis, dat is echt een...
19:59, 11 mei 2014
Nou het is je gelukt...
19:53, 11 mei 2014
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Profiel
Naam: Klavertje
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
En verder ...
De vakantie zit er weer bijna op! Zo jammer want wat hebben we genoten van de rust, het niets doen of juist wel doen... de dingen die we dus gewoon alleen leuk vonden. 12 dagen ben ik zelf vrij geweest en vooral het lang op bed liggen met koffie was heerlijk! De kids gingen op nieuwjaarsdag uit logeren. Voor anderen natuurlijk een beetje rare dag maar voor ons niet. Ons neefje werd 1 jaar en dat gingen we natuurlijk vieren!! Wat een heerlijk jong is dat toch, echt een plaatje!!! En daarna bleven ze lekker daar twee nachtjes slapen. Lekker tutten met de kleine, rommelen en naar het zwembad!

Voor mij was 3 januari best een spannende dag. Deze dag stond de afspraak met orthopeed gepland.
Aangezien ik Ruud aan het werk had gezet met schilderen van de kamers van de kids , besloot ik alleen te gaan.
Ik wist natuurlijk dat er wat gezien was op de foto wat de pijn veroorzaakt bij het ondergaan van activiteiten. Het heeft de naam heupdysplasie. Maar wat ik er nu van moest verwachten, wist ik niet precies. Het werd al snel duidelijk.
De arts deed wat oefeningen met mij en al snel was het: "kleed u maar aan en u mag een kamer verder......"

De kamer ernaast stond de pc aan en ik zag werkelijk een prachtige foto van mijn heupen . (niet deze.)
De arts stak van wal met zijn verhaal en wat er gezien was op de foto.
Het komt erop neer dat de kap van je heup ongeveer 30 % over de kom van je heup moet vallen... in mijn geval is dat maar 13 % rechts en 18 % links.
Het was vrij duidelijk voor hem dat ik pijn had want doordat de kap zo kort is, heeft de slijtage ingezet.
Hij vroeg zich af of ik links ook pijn had ? Heel af en toe was mijn antwoort
. Ik vertelde hem dat de pijn rechts momenteel ook wel te houden is... zelf soms nihil is als ik mijn activiteiten maar beperk tot huis, tuin en keuken dingen. Ik moet geen marathon gaan lopen ( deed ik al niet hoor ) maar als ik het niet teveel inspan is het goed te doen.
De arts gaf aan dat dat klopte en dat de pijn ook erger kan zijn/worden als het weer koud en nat is..... zoals nu dus.. we zitten tenslotte in de herfst al 4 maanden Maar hij zei ook dat ik nog te jong ben om zo rustig aan te doen. Daar had hij een punt hihi ik ben jong ..... helaas, want hij had inmiddels al verteld dat er zeker iets aan gedaan kon worden maar dat dat een behoorlijke operatie was met een zeer intensieve revalidatie.......... De operatie waar hij het over had daar wordt het bot op 3 punten doorgezaagd.... ja, zo vertelde hij het doorgezaagd en daarna met een pen weer vast gezet met bepaalde ruimte waardoor de kap langer wordt ......woww ik schrok, toen hij dat vertelde, het idee alleen al..... je kunt het ook hier lezen .
Ook vertelde hij me dat in Harderwijk deze operatie niet uitgevoerd wordt omdat ze daar niet specialistisch genoeg voor zijn en verwees me door naar het ziekenhuis in Arnhem. Daar schijnt een arts te zitten die daar heel veel kunde van heeft... Ik krijg nu binnen twee weken een telefoontje en dan zal er een nieuwe afspraak in Arnhem gemaakt worden.

Eenmaal in de auto had ik zoiets van tja... maar nu een paar dagen verder, en natuurlijk zoekactie op internet naar alles wat hierover te vinden is, heb ik toch wel heel gemengde gevoelens over wat wijsheid is.
Je kan heel veel lezen... en meestal de gevallen waar het mis is gegaan staan op internet maar het beangstigd mij nogal. Niet de operatie op zich.. daar kom ik wel doorheen, maar hoe het daarna zal gaan, of de klachten dan weg zijn is nog maar de vraag en soms worden ze zelfs erger en dan denk ik aan mijn gezin.... en weet ik niet of ik dat wel wil... dan misschien liever door met pijn die soms 2 weken heel hevig is maar soms ook weer weg is.... ik weet het niet..... en tja, zoals het er nu uitziet zal die operatie dus ook 2 x moeten gebeuren, afzonderlijk van elkaar.

Heb met mezelf afgesproken dat ik het even laat rusten totdat ik in Arnhem ben geweest...... die operatie, daar zal ik niet aan ontkomen, dat weet ik nu al.... maar de vraag is denk ik, wanneer ik het zal doen... nu of misschien pas over twee jaar.... ik wacht maar even af....

De kamers zijn geschilderd en zelfs onze slaapkamer is onderhanden genomen!! Ben er heel blij mee... de eerste pot verf die erop gesmeerd werd was een heel verkeerde kleur, bleek bij opdrogen, dus Ruud mocht hem fijn nog een keertje over doen, zo fijn vond hij dat !

Ruud is inmiddels gestart op zijn nieuwe locatie en enige wat ik er van zeg is dat ik HEEL VEEL RESPECT heb, hoe hij ermee omgaat op het werk. Hij laat zich niet kisten, gaat gewoon door, blijft optimistisch, en aardig tegen de personen waarvan je zou denken....... "ach wat jij"... ik vind het zo knap!! Thuis loopt hij daardoor wel veel in gedachten, piekert zich suf en voelt zich niet prettig....
Daarom heb ik hem ook aan het werk gezet met schilderen, zodat hij thuis lekker druk is met andere dingen dan piekeren... en de kids zijn blij met hun nieuwe muren.
We komen er wel uit, zeker weten !

Morgen nog een dagje vrij en maandag mag ook ik weer aan de bak! De kids weer naar school en dan zitten we vast weer snel in het gareel.
Ondanks wat er allemaal is gebeurd de afgelopen weken heb ik toch geprobeerd heel veel te genieten in deze vrije dagen en als ik zo terug kijk is dat gelukt! Weinig ondernomen maar wel genoten.
Veel spelletjes met de kids gedaan, vaak verloren maar ook een keer heel vet gewonnen haha.., paar uitjes gehad maar vooral lekker knus thuis.
Ik was eraan toe!!!

1. Door: Cin op 07-01-2012 21:49:54
Tijd voor een positieve reactie dan, op die heupdysplasie. Want, lief Jetje, ik ben er mee geboren. (En hoe bizar, Teun ook!) Mijn heupkom was ook niet volgroeid en de heup schoot er telkens uit. Kort na mijn geboorte ben ik dan ook opgenomen, in Arnhem! Jaja, in 1973 was daar dat specialisme al, ze hebben dus ruime ervaring. Ik heb daar heel lang in een tractie gehangen met mijn benen in het gips. En, het belangrijkst: ik heb nu geen last meer! Ik kan niet heel erg hard rennen, vandaar ook de frustratie bij het -vooraan-willen-staan-bij-het-podium maar ik heb geen pijn aan mijn heupen en ben blij dat ze er iets aan hebben gedaan. Voor je denkt: jij klaagt wl regelmatig over pijn: mijn klachten komen van mijn bekken en de reuma. Staat los van de dysplasie.

Overigens is het erfelijk dus zou het niet verkeerd zijn om je kids misschien ook te laten checken. Mijn kinderen zijn voor de zekerheid na hun geboorte alle drie naar de rntgen geweest. (maar nogmaals, wij hadden het alletwee, Teun heeft met metalen beugels aan zijn benen leren lopen, daar kwamen ze er later pas achter).

Ik snap je dilemma. Je zit niet op een operatie te wachten en de complicaties die je googlet zijn niet waaar je op zit te wachten.
Maar je wilt ook alles weten en hoopt op veel positieve verhalen.
Ik hoop dat je pijn op dit lagere nivo kan blijven. Pijn is zo vermoeiend.
En dan die arme Ruud. Zo lang al zo hard werken en dan gewoon niet de waardering krijgen die je verdient en de werksfeer zien dalen... Ik vind dat er een hoop op jullie bordje terecht komt. Jer, je schoonmoeder, jouw heup en Ruuds werk...
Lijkt me meer dan genoeg voor jren!

Dikke, dikke kus voor jou,

Cindy xx
2. Door: jacqueline op 07-01-2012 23:30:45
Hoi lief zusje van me..
Wat een operatie is, het...dat is geen kattepis.
Kan me voorstellen dat je daar nog heeel goed over na moet denken.
Met Ruud komt het vast helemaal goed..positief blijven..ondanks alle tegenslagen...goede tijden komen vanzelf weer!..

Kan ik natuurlijk makkelijk zeggen, maar bij ons is het ook niet alitjd rozegeur en maneschijn, en ik weet..na alle ellende komt uiteindelijk iets positiefs!
Liefs.
Jacqueline
3. Door: elja op 08-01-2012 00:29:35
Tjee dat is niet mis. Ik weet uit eigen ervaring en van heel dichtbij (mijn mama) dat het heftig en ingrijpend is. De keuze om te opereren is geen makkelijke. Dat zie ik bij mijn mama.

Ik wens je heel veel keuze wijsheid.
4. Door: elja op 08-01-2012 00:30:26
Oh en wat cindy zegt. het is erfelijk dus controle is geen luxe. Mijn kleine meisje had het ook en door snel handelen is er veel voorkomen.
5. Door: Priscilla Braun - de Leeuw op 08-01-2012 09:49:29
inderdaad kan me voorstellen dat het weer lekker is om weer in het ritme te komen zoals gewoonlijk.
Gelukkig heb je ook lekker kunnen genieten en dat betekend inderdaad niet altijd veel hoeven te doen als je maar lekker geniet.
6. Door: Alina n.i. op 08-01-2012 10:45:33
Lieve Marietta

Super om te lezen dat jij de Kerstvakantie heerlijk uitgerust bent,
dat had je ook even nodig nu kun je hopelijk erweer lekker tegen aan.

Jee, dit is niet mis...en dat jij er goed over na moet denken dat begrip ik volkomen neem daar de tijd ook voor die jij nodig hebt..
En weet je....... Ja je leest het goed ''na regen komt zonneschijn''
Ook weet ik dat het makkelijker gezegd is dan dat het is, ook ik hou me daar aan vast Ook gaat het niet altijd even op.

Alina xxx
7. Door: Mieke op 08-01-2012 11:55:18
Jeemienee, logisch dat je hier even goed over na moet denken.
Geef het ook de tijd...
En dan google; denk eraan dat vaak alleen de negatievelingen een reactie plaatsen.

Komt tijd komt raad. Fijn dat je even hebt kunnen bijtanken in de vakantie!

XXX
8. Door: Diana op 08-01-2012 12:19:01
Fijn dat je even tot rust kon komen in je vakantie en lekker samen hebt kunnen genieten!
Wat een heftig bericht heb je te horen gekregen zeg!Ik snap dat je dat even moet laten bezinken.Verstandig dat je eerst afwacht wat er in Arnhem gezegd wordt,internet is heel fijn en nuttig maar kan soms ook een verkeerd beeld geven.Je zegt het zelf al meestal vind je daar alleen de negatieve reacties.Vraag in Arnhem alles en dan wens ik je heel veel sterkte en wijsheid met de beslissing wanneer je je laat opereren.
liefs Diana
9. Door: FlupenFloor op 08-01-2012 13:43:44
Kan me heel goed voorstellen dat je er goed over moet nadenken.
Ik zou als ik jou was niet teveel op internet kijken want daar zijn vaak niet de leukste ervaringen te lezen.
In het ziekenhuis in Arnhem zullen ze je wel de nodige informatie kunnen geven. En dan kun je een beslissing nemen.
Tot dan laat het even rusten.
Heel veel sterkte.
En geniet nog lekker vandaag.
Groetjes Petra

10. Door: Angelique op 08-01-2012 14:10:52
Toch altijd wel weer even schrikken als je zulk nieuws te horen krijgt.... Goed nadenken over alle keuzes is dan ook wel even het belangrijkste...

"Het komt allemaal goed, wacht nou maar af wat de tijd met je doet "

Take Care!

Dikke kus
11. Door: MarCha op 08-01-2012 14:14:58
Lieffie!!

Zo moeilijk al die keuzes en dingen waardoor je zo gaat piekeren. En dan niet alleen jij, maar ook Ruudje nog....
Heel fijn dat jullie zo lekker samen vrij zijn geweest, gewoon thuis, niets moet alles mag!
Hoop dat jullie er nu weer even tegenaan kunnen, en dat het dan maar snel weer allemaal rustig wordt

Dikke knuffel van mij
12. Door: frederique ni op 08-01-2012 14:41:56
Jeetje dat is een hele pittige beslissing die je moet gaan nemen. Maar wel verstandig dat je eerst het gesprek in Arnhem afwacht. Eerst alle kanten horen, lezen en tot je door laten dringen..
Het komt ook wel allemaal tegelijk bij jullie.... Dat Ruud het momenteel ook niet makkelijk heeft is duidelijk... Slim dat verven hihi.. even gedachten op wat anders zetten.. 2 vliegen in 1 klap..

Lieve Jet, sterkte met alles, morgen weer het "gewone" leven van alledag...

xxx
13. Door: Marjan(pukjem) op 08-01-2012 14:48:20
Lieve Marietta, Wat een verhaal zeg. Dat je de operatie overweegt kan ik me heel goed voorstellen. Wat een pijn moet je hebben en toch maar doorgaan. Als het erfelijk is ,zou ik zeker de kinderen ook laten na kijken, je kunt er nooit te vroeg bij zijn.
Met alles wat er op je bordje is gekomen, wens ik je heel veel sterkte en weet dat ik aan je denk.
Alle dagen pijn is iets wat je vreselijk vermoeit, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Ik kan het weten, ik hoop over een week of 2 van de pijn af te zijn in mijn heup.
Ik wens je sterkte bij de beslissing die je moet nemen maar overweeg altijd de meest positieve kant.

Liefs en sterkte nogmaals,
xxx Puk
14. Door: Hillie op 08-01-2012 15:09:07
Jeetje meis, heftig nieuws! Mijn jongste (nu 2 jaar) is ook geboren met heupdysplasie, alleen een lichtere versie dan wat jij hebt. Zij heeft ongeveer 3 maanden een spreidbroek gedragen en in mei 2011 moest ze op controle en toen was alles voldoende hersteld. Ik ben met haar bij dokter Brokelman geweest in het st Jansdal in Harderwijk. Als ik het goed uit je verhaal lees ben jij ook in Harderwijk geweest.

Wel een pittige beslissing die je moet nemen. Lijkt me ook geen fijn idee dat ze moeten zagen. Succes met alles wat komen gaat.

xxx
15. Door: Bianca Heemskerk op 08-01-2012 20:52:08
Pittig nieuws dit, al wist ik al het een en ander. Pijn is nooit fijn en zeker niet in je heup, want lopen bv doet dan ook pijn en dat belemmert je weer in het dagelijkse leven. Ik hoop dat je ook weer een stuk wijzer wordt in Arnhem om dan de keuze te maken die voor jou en je gezin het beste is.

Ik wil jou en je gezin heel veel sterkte wensen , maar zo te lezen redden jullie het wel samen. Mooi gezin zijn jullie.

Liefs Bianca
15.1. Door: Bianca Heemskerk op 08-01-2012 20:54:08
Oja vergeet er nog bij te zetten dat ik je layout prachtig vind !
X Bianca
16. Door: Jolanda op 08-01-2012 21:22:02
Tjeetje wat een heftig verhaal, en wat een moeilijke keuze die je moet gaan maken, inderdaad verstandig om eerst Arnhem maar eens af te wachten, zeker met in je achterhoofd de ervaring die ze daar hebben. Gelukkig maar dat je wel lekker hebt kunnen bijtanken deze 2 weken, en dat dan de kamers ook nog mooi zijn geverfd, hahaha dat is dan mooi meegenomen. Sterkte de komende tijd Mariette, voor jou en je gezinnetje xxx
17. Door: Ine op 08-01-2012 22:12:14
Pittige tijden lieve schat! De laatste tijd heb je nogal wat op je bordje gepresenteerd gekregen en je blijft zo jezelf, zo Jet, zo sterk, zo lief

Net wat je zegt, even Arnhem afwachten.

Iyou

Ine
18. Door: Martine op 10-01-2012 13:06:21
19. Door: anneke op 11-01-2012 18:43:23
Zo, 'n heftig verhaal! Eigenlijk krijg je in Arnhem al een soort second opinion (zoals ik het begrijp) en inderdaad, voor alles wat met rug en gewrichten te maken heeft zijn ze daar super gespecialiseerd. Hopelijk duurt het niet te lang voordat je daar (met je vragen) wordt opgeroepen, maar dat het behoorlijk door je hoofd spookt is begrijpelijk. Heel veel sterkte in ieder geval de komende tijd, met geen/niet teveel pijn als 't ff 'ken'.
xxx
20. Door: Sonja n.i. op 12-01-2012 05:31:23
Maar dit verhaal kende ik al, ik dacht dat je ondertussen meer nieuws zou hebben en hoe is het met je nek bijvoorbeeld? Ik zeg: tijd voor een log, hoor wie het zegt hahaha
Ik geloof best dat het een moeilijke beslissing voor je is maar ik denk dat het niet verkeerd is om even bedenktijd te nemen, dat doe je goed.
gelukkig is de pijn wat minder maar goed, je doet ook minder.

Ben benieuwd hoe het nu verder zal gaan, Sterkte!!!!
21. Door: Marja op 17-01-2012 21:54:16
Late reactie, maar tjee heftig meid!
Dikke knufffffff.

Liefs,
Marja xxx
22. Door: Shirley op 19-01-2012 11:07:55
O, Jet lief je reactie bij mij!!!.... hoop dat ik ook wat positieve stralen naar jou mag stralen, want het gaat bij jou ook niet even gemakkelijk heb ik (nu pas) begrepen.... Wat een pittig verhaal.....
Ik wens je met alles heel veel sterkte, en hoop je toch gauw weer eens een keertje te zien. Lijkt me leuk/gezellig.

liefs, vanuit je buurtstad ;-)
shir
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"En waarom wil ik alsmaar verder als ik ergens ben
Wat maakt het onbekende beter dan al hetgene dat ik ken"