Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Niet uniek
Vanochtend ben ik met het bot wat ik gisteren vond naar de Noordwester gegaan om te kijken wat het nu was en of ze erin geïnteresseerd waren. Ik kreeg direct uitleg hoe en wat en al snel bleek dat het ging om een gewricht van een koe. Het bot is netjes afgezaagd en de kop is ook open gezaagd om waarschijnlijk het merg eruit te halen en te gebruiken door de boer.
Tot ongeveer 1970 werden de resten van slachtvee aan de Noordkant netjes begraven in de duinen, aan de Zuidkant gooiden de boeren het afval op het wad. Deze resten spoelen nu bij/na stormen aan, vaak bij de Westervelden.
Helaas dus geen unieke vondst, maar wel een leuke vondst. En ze waren blij dat ik ermee gekomen ben. Het bot gaat bij de verzameling en is nu dus te bewonderen in het informatiecentrum Noordwester op Vlieland.
Geen houtje!
Normaal word ik heel blij van houtjes op het strand in alle soorten en maten. Vooral de grote houtjes van 10 kilo enzo die je van de Noorderstoek terug sleept naar de haven, op je fiets bindt en dan proberen zonder te verongelukken heel thuis te krijgen zijn altijd leuke dingen.
Maar vanavond geen houtjes, geen strand, maar een mooie wandeling over de dijk, langs de Westervelden en dan ineens valt je oog op een bot wat daar ligt.....
Ik pak het op en sjouw het mee naar huis. Onderweg nog geprobeerd of een chiwawa (zo'n hond waar je voor moet uitkijken dat je er niet bovenop gaat staan) het bot wilde, maar hij liep er met een grote boog omheen. Ook nog geprobeerd of Loekie de kat van Berg en Dal hem wilde, maar nee hoor, niet interessant genoeg voor ze.
Morgenvroeg maar even hiermee naar de Noordwester om uit te laten zoeken wat voor bot het is en of ze er iets mee kunnen doen.
Sommige vinden het luguber, maar ik vind het interessant om te weten.


Triest
Het Speelhuis zag er dus zo uit voor de brand.


En zo ziet de zaal er nu uit.....

©ANP
Grote brand (GRIP3)
Ongeloof, machteloos en ontroerd.
Zo voelen wij ons nu.
Wij leven enorm mee met de grote brand in Helmond bij het Speelhuis.
Zoveel mooie momenten hebben wij gehad in dit theater.
Het theater zit in kubuswoningen, een zeer markant gebouw in Helmond. Het is een mooi klein theater, waar je echt het "dichtbij"  gevoel krijgt, een thuis gevoel, huiskamer gevoel.
Veel artiesten hebben we daar zien optreden, fijne gesprekken gevoerd na de voorstellingen met de artiesten in de foyer, dat was zoals het daar kon.
Zelfs nog bemiddeld tussen artiesten en het theater om ze naar Helmond te krijgen. 
Afgelopen jaar nog een uniek Disney-huwelijk meegemaakt in het Speelhuis, dat zal onze laatste herinnering zijn aan dit mooie gebouw.

We zien de beelden via internet, eerst vlammen......daarna alleen nog een skelet van de kubus......dan weer vlammen......horen dat het inmiddels is overgeslagen naar net nieuw gebouwde bibliotheek en de Elzaspassage. 

We worden ook telefonisch op de hoogte gehouden ondertussen door onze vrienden in Helmond.

Het is gewoon onwerkelijk.


©Omroep Brabant

©Omroep Brabant
Faviconleed
Als er iets wijzigd op de pc, valt mij dit direct op en tot mijn grote verbazing gebeurde dit ook vandaag.
Ik opende mijn site en zag ineens in de adresbalk dat er een andere favicon stond dan normaal.
Normaal gesproken staat hier het gezicht van Marco in, maar vandaag stond er de favicon in van Het Ommetje. Het staat wel grappig, maar Het Ommetje heeft niets met Marco en Marco niets met Het Ommetje.......Soms snap ik niets van de pc's, terwijl het over het algemeen wel mijn grootste vriend is.

Waar is mijn gsm?

Heeft iemand mijn gsm gezien?


 Juul
Slapeloze nacht en een natte rit :(
Gisteren toen we thuiskwamen van het personeelsfeest van Johan zijn werk hoorde we dat er ergens in de buurt een feestje was. Helemaal gezellig natuurlijk, de muziek stond op een normale volume, dus niets aan de hand.

Het werd later en later, ik zat nog de foto's up te loaden op de pc en de muziek ging harder en harder. Ik liet het maar gaan, had zoiets van ach dat volume gaat zo wel naar beneden. Maar helaas dat gebeurde niet. Om half 1 had ik er helemaal genoeg van en ben 2 deuren verder bij de buren binnen gelopen, want daar was het feestje.
Ik vroeg netjes naar de heer des huizes en al snel was hij gevonden. Ik stelde me voor, want het zijn net nieuwe buren en we hadden nog geen kennis gemaakt.
Ik vroeg of de muziek wat zachter mocht, omdat er ook nog mensen zijn die komende ochtend er vroeg uit moeten. Het was geen enkel probleem en hij zou de muziek zachter zetten.
Ik was inmiddels alweer thuis, sloot alle deuren en ramen om toch zoveel mogelijk geluid te weren, maar de muziek bleef gewoon erg hard staan, het volume is niets omlaag gegaan, maar alleen maar omhoog. Om 1 uur lag ik nog klaarwakker in bed en vond het nu echt genoeg, belde de politie voor geluidsoverlast en de aardige politieagente snapte het helemaal en vond ook dat het wel erg hard tekeer ging terwijl we alles dicht hadden. Ze kon het gewoon letterlijk volgen. Als er een auto vrij is zullen die ernaar toe gaan mevrouw...........
Eindelijk om half 2 arriveerde de politie. De muziek ging gelijk op zacht........pffffffff gelukkig, nu kunnen we mss nog een paar uur slapen. Maar dat lukte niet echt, want nu begonnen ze hard te schreeuwen....."Hee buurvrouw, de muziek staat nu zacht, maar we kunnen nog hard schreeuwen om je toch wakker te houden!!"  GRRRRRRRRRRRRRRR
Rond half 4 was het eindelijk rustig en kon ik gaan genieten van nog 4,5 uur nachtrust .

Om 8 uur liep dus de wekker af, want we moesten ons opmaken voor Truckersday in Stiphout waar we het verkeer gingen regelen. Het was nog droog, maar al snel na aankomst begon het helaas te regenen. De temperatuur was goed, alleen die regen daar baalden we van.
Foto van 2008Om 11 uur konden we vertrekken en reden we met zo'n 60 motoren voor de vrachtauto's uit om onze plekken in te gaan nemen. Het regende nog steeds, ik voelde dat mijn pak niet al die regen meer tegen zou gaan houden, maar ach ik doe het voor al die gehandicapten die een dagje van hun leven hebben om mee te mogen rijden in een vrachtauto!
Eenmaal op onze plek was het spontaan droog tot de laatste vrachtwagen voor bij was (400 stuks), daarna begon het weer te plenzen. We reden de stoet achterna, haalden vrachtwagens in, reden over het fietspad, want we zouden eventueel nog ergens anders geplaatst moeten worden. Toen we bij de volgende halte aankwamen hoorden we al dat het niet meer nodig was en reden terug naar het motorcafé, waar we nog wat dronken en onze hesjes af mochten geven. Daarna snel naar huis en lekker warm worden onder de douche ........oh wat kan dat dan heerlijk zijn!!
Onze pakken zijn doorweekt en hangen nu te drogen, overal dweilen onder gelegd, want binnen 2 minuten hadden we binnen ook wateroverlast .

En nu ga ik lekker buiten genieten van het zonnetje wat inmiddels is gaan schijnen .

 Juul
Nieuwe rage: de Welpie
Was het 2 jaar geleden nog de Wuppie die helemaal hot en waar zelfs auto-inbraken voor gedaan werden om de grote Wuppie te bemachtigen. Dit jaar is het de Welpie, ze denken dat het nog een grotere rage gaat worden dan de Wuppie.

Ik ben benieuwd, aankomende maandag zullen ze verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn.
Mocht Nederland doorzijn naar de volgende ronde zullen er nog meer gemaakt gaan worden.

 Juul
Smurfengekte!
En hoe is het met jullie smurfen collectie??
Is ie al compleet??

Die van mij wel bijna, ik mis alleen nog 1 smurf....................

Verkooptalent!!
Een jong ventje uit Groningen verhuist van het platteland naar Rotterdam.

Hij besluit een baantje te zoeken bij een groot warenhuis.

Heb je ervaring met verkopen?', vraagt de manager.

'Ja hoor', zegt het ventje. 'In Groningen verkocht ik koeien op de
beestenmarkt.

De manager mag het knulletje wel en besluit hem de baan te geven.

Je mag morgen beginnen en aan het eind van de dag kom ik wel even vragen
hoe het gegaan is'.

De eerste dag was een zware dag. Het ventje heeft aan het eind van de
dag het zweet van zijn voorhoofd lopen.

De baas komt naar hem toe en vraagt hoe het gegaan is.

'Nou het ging best aardig', zegt het mannetje.

'Hoeveel verkopen heb je gehad?', vraagt de manager.

'Eentje', antwoordt de knul.

'Eentje?, zegt de manager verbaasd. De meeste verkopers zitten aan de
20 tot 30 verkopen per dag. Voor hoeveel heb je verkocht dan?

'Voor EUR 389.431,27', zegt het ventje.

De ogen van de manager rollen van verbazing bijna de grond op.

'Wat heb je die klant verkocht dan?'

'Nou', zegt ie. 'Eerst verkocht ik hem een kleinvishaakje, daarna een
middelgrote vishaak en als laatste een grote vishaak.

Toen heb ik de man een complete visuitrusting verkocht. Toen vroeg ik
de man waar hij wilde gaan vissen. De man antwoordde dat ie bij zee
wilde vissen.

Ik heb toen voorgesteld of een klein bootje niet handig zou zijn voor
op zee. Dus verkocht ik hem die Twin Engine Power Craft plus trailer,
die op de vierde verdieping staat.

De man zei dat zijn Fiat Uno dat waarschijnlijk niet zou kunnen
trekken, dus toen heb ik de man meegenomen naar de autoafdeling en heb
hem er de 4 X 4 Landcruiser bij verkocht.'

De baas luistert het hele verhaal aan en zegt: 'Dus je vertelt me nu,
dat er een man binnenkwam voor een klein vishaakje en die heb je een
boot en een auto verkocht?'

'Nee', zegt het ventje. 'Hij kwam voor een doos tampons. Toen heb ik
gezegd: Joh, je weekend kan toch niks meer worden, waarom ga je niet
lekker vissen?'

 Juul
"Maar hier kan ik niet bij met mijn verstand
Dit is een bewijs van hogerhand"