Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Terug naar het FC-Weekend
Dit jaar stond het Fanclub-weekend voor ons weer in het teken van de EHBO verzorgen. 
Zaterdag sliepen we eerst een beetje uit en vertrokken om 12 uur met de boot. Nog eerst even langs Carglass, omdat er een sterretje in onze ruit zit. Helaas is dit al een keer gerepareerd en konden ze ons niet verder helpen, maar alle ruiten werden toch schoongemaakt en de binnenkant werd nog even schoongemaakt. Wat een goede service!!
Snel door naar het hotel, omkleden, eten en door naar de Borsato Bingo!
Wat een gezellige leuke avond werd dit zeg. Bij binnenkomst werden we persoonlijk verwelkomt door Marco zelf en daarna werden we direct opgevangen door de manager van Hart van Holland. We kregen een grand-tour door het gebouw. Ik kende het gebouw al redelijk van de voorgaande jaren dat de fanclubdag hier gehouden werd, maar voor Johan was alles nieuw. Daarna onze bingo-kaarten opgehaald en konden we een plekje gaan zoeken in de zaal waar we goed overzicht hadden over alles. Sonja, Tessa en Kelly kwamen gezellig bij ons aan tafel zitten en het was direct erg gezellig. We misten volgens mij af en toe wat getallen (we waren echt heel serieus bezig hoor! google werd zelfs ingeschakeld op de moeilijke vragen!), waardoor we dit jaar geen prijzen in de wacht sleepten. Maar goed ook, anders zouden er wellicht mensen zijn die denken dat het doorgestoken kaart zou zijn, als wij weer de hoofdprijzen in de wacht zouden slepen. 
Maar toch kregen we nog een prijs, we mochten met Marco op de foto!! Kijk dat is nog eens een Bingo!!


Nadat alle 400 fans op de foto waren geweest, werd het tijd om iedereen naar buiten te bonjouren en konden wij nog even aan het werk als EHBO-ers.
Terug in het hotel waren wij zeer verstandig en gingen wij direct door naar onze kamer voor voldoende nachtrust. Helaas hebben we hierdoor de gezellige afterparty gemist in de bar, maar we waren wel "fit" de volgende ochtend voor DE Fanclubdag!!


 
Na een heerlijk ontbijtje rustig aan richting Hart van Holland gelopen en de andere EHBO-ers opgevangen. Terwijl Johan hen een aantal dingen uitlegde, zorgde ik voor inrichting van onze EHBO-ruimte. Hierna nog alle kramen en ruimtes langs gelopen en gevraagd of we nog ergens mee konden helpen, maar iedereen was zo goed al klaar met alles en kon het grote feest gaan beginnen. Een half uur na de officiële tijd van opening gingen de deuren open en konden we gaan genieten van de heerlijke enthousiaste gezichten. Veel knuffels in ontvangst mogen nemen en ook heerlijke gesprekken kunnen voeren. Zo af en toe een pleistertje plakken behoorde tot onze taken. Na de meet&greet van de kinderen met Marco stonden we klaar met onze scharen om de polsbandjes door te knippen voor diegene die dat wilde. Alles werd in gereedheid gebracht op het podium voor het concert wat Marco en zijn bandje ging geven en helaas voor ons hebben we hier weinig van mee gekregen wat er op het podium gebeurde. Maar gelukkig hebben we wel kunnen genieten van de muziek. Samen met de vader van Laura hebben we backstage geluisterd en zo konden we onze adrenaline ook even kwijt. Bij het laatste nummer zijn we nog even de zaal ingegaan en hebben we nog even lol gehad met Mathijs Vrieze. We waren er ons van bewust dat deze dag erg speciaal is voor iedereen! Voor de fans, de vrijwilligers en ook voor Marco en ik heb alleen maar blije gezichten gezien!
Na afloop nog even naar het bedankwoordje van Marco geweest, maar we moesten weer snel gaan, want ons werk zat er nog niet op. Tot 21.00 uur zijn we bezig geweest voordat bij ons de echte rust kon gaan beginnen en we deze dag konden afsluiten. Het was fantastisch, we hebben genoten!! Op naar de volgende 25 jaar!!

 
MB stokje 2013
Ff schrikken hoor om zomaar het stokje toegeworpen te krijgen, maar gelukkig heb ik hem gevangen, terwijl vangen niet mijn sterkste kant is ;-).
Dank je wel Jeannette!!Hoe lang ben je al fan van Marco en wat maakt het dat je dat nu nog steeds bent?
Vanaf 1997 ben ik fan en ben ik naar alle concerten geweest die hij heeft gegeven op de besloten concerten na (ook al ben ik er wel geregeld bij geweest). Ik ben nog steeds fan, omdat hij me nog steeds weet te raken met zijn muziek, de teksten en zijn stem. Het zit in je hart en gaat er niet zomaar uit.

Welke cd of welk nummer van Marco beluister je het meest en waarom?
Lastige vraag, hele lastige vraag.....alle cd's en nummers.....is dat ook een "goed" antwoord??

Het nieuwe album, Duizend Spiegels kwam dit jaar uit. Welk nummer vind je het mooist en waarom?
"Bang voor water"
Het laat je beseffen dat als je het niet probeert je angsten altijd zullen blijven en je niet weet hoe het is. Probeer het! Niet geschoten altijd mis! Je kunt er alleen maar van leren.

Marco is dit seizoen voor het derde jaar coach van TVOH. Hij heeft met zijn Julia gewonnen. Welk moment is jou het meest bijgebleven van dit seizoen?
Ik heb eerlijk gezegd weinig gekeken naar The Voice, de finale heb ik dan weer wel gezien, dus dat is dan het moment wat me is bij gebleven dat Gerrie helaas net voor het hoogtepunt van de finale afviel en het toch spannend werd of Marco dit jaar weer een winnares zou hebben.

2013 was natuurlijk voor ons, de fans, een FANTASTISCH Marco jaar, wat is jouw mooiste moment?
Zoveel mooie momenten gehad afgelopen jaar. Marco een paar keer gewoon zomaar gesproken, daarna de Bingo en FCD, die heel speciaal waren, omdat Johan normaal niet mee gaat naar de FCD. Maar dit jaar werden we samen gevraagd om te komen. En dan natuurlijk het etentje, de hightea en het varen.....wat een Marcomientjes zeg!!
Maar de hightea sprong er toch wel uit als ik het dan mag kiezen. Lekker intiem met fans, een luistersessie krijgen en gewoon heerlijk genieten.

Volgend jaar gaat Marco optreden in Curaçao. Ga je er heen, waarom wel/niet?
Na lang wikken en wegen (5 minuten) hebben we besloten om te gaan. Johan had al gezegd dat ik moest gaan wat er ook gebeurde. Maar ik zie zo op tegen de vliegreis. Gelukkig heb ik nu iets gevonden wat me helpt te ontspannen (lees slapen) in het vliegtuig en na een vliegreis van 6 uur afgelopen november ga ik het gewoon proberen. Johan gaat ook gezellig mee.
We zijn dan ook 11 jaar getrouwd in de dagen dat we daar zijn.....waar is het bonnetje? 

Volgend jaar gaat Marco weer toeren door het land. Ga je naar 1 van zijn concerten en zo ja waar?
Helaas niet. In de ochtend van de voorverkoop waren we in de nacht terug gekomen van vakantie en ik mocht direct door naar een cursus van Hoofd Gewonden Nest. Toen ik daar tussendoor keek om kaarten te bestellen, was alles al uitgekocht en ach.....we gaan gewoon naar Curaçao, dus ook deze tour ga ik weer meemaken!

Wat is je meest bijzondere foto met Marco en waarom?
Inmiddels 2 bijzondere foto's met Marco

Onze incognito foto op Vlieland in 2009


En deze heerlijke spontane foto, waarbij je bij beide de vermoeidheid ziet. Marco die het enorm druk had met de lancering van zijn nieuwe album en ik van het heen en weer reizen van en naar Vlieland.

We zijn niets veranderd in 4 jaar toch??

Voor volgend jaar staat er weer van alles op het programma rondom Marco. Waar verheug je je het meeste op?
Op dit moment verheug ik me op Curaçao, maar er zullen nog wel meer momenten gaan volgen waar ik me op ga verheugen.

Welke wens heb jij voor Marco of als hij dit zou lezen wat zou je dan tegen hem willen zeggen?
In deze feestelijke tijd
vol warmte en gezelligheid
zijn onze gedachten even op jullie gericht
en verschijnt er een glimlach op ons gezicht.

We willen jullie zeggen hoeveel vreugde jullie brengen
door jullie vriendschap en aanwezigheid in ons leven
En jullie de allerliefste wensen meegeven

Aan welke 2 mensen geef jij je stokje door?
Marianne en Xang
Maar in gedachten geef ik hem ook door aan Bianca Heemskerk Bootje varen
Wat ben ik toch een geluksvogel.
Afgelopen zaterdag het etentje met Marco, maandag de haaiiiii tiiieeee en woensdag varen met Marco.
Mijn Marcomientjes zijn weer helemaal opgeladen. Wat heerlijk om dit mee te mogen maken.
Het was wel een heen en weer gereis, maar goed, dat doe je dan maar gewoon. Op zaterdag naar de wal, zondag terug naar Vlie, maandag 7 uur weer de boot naar wal, dinsdag om 9 uur weer terug, woensdag om 7 uur weer heen en donderdag om 9 uur weer terug.
Dinsdag en donderdag direct na aankomst weer gewoon werken en dat hakt erin kan ik je zeggen. Moe maar met een big smile kwam ik 's avonds weer thuis en kon ik nog heerlijk verder dromen over mijn momenten met de enige echte Marco.
Wat een lieve woorden, lieve knuffels en heerlijke gesprekken met Marco en heel veel andere lieve mensen, maakte deze dagen heel bijzonder.
Woensdag mocht ik de Marcomientjes afsluiten met het bootje varen op de Loosdrechtse Plassen. Jammer dat het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Verdere woorden zijn bijna overbodig.

Lekker spontaan


Lieve Nathalie


grote broer, broertje en klein broertje

 
Diana                                                                         Ine


Ik zat op de juiste plek aan de bar.....
Matroos?? Nee kapitein Juul!!!
Lieve  Marja


Wie is die man toch die steeds met mij op de foto wil??


Ojeee de boot wiebelt......


Zo lief!


Euhmmm......censuur?? 


 
Haaaiiiii Tiiiieeeee
Halverwege het heen en weer reizen tussen Vlieland en het vaste land was er de Haaaaaiiiii Tiiiieeeee in Huizen.
Vroeg in de ochtend liep mijn wekkertje af en om 7 uur zat ik op de boot richting Harlingen.
Het was een gezellige boel op de boot, want de helft van het personeel van het hotel zat erop.
Om 8.30 uur stond mijn autootje al op me te wachten bij de terminal en kon ik mijn reis naar Huizen gaan beginnen. In de stromende regen begon ik mijn reis en net voor Amsterdam parkeerde ik de toto even. Het was droog geworden inmiddels en ik besloot even te relaxen. Na een korte stop vervolgde ik mijn weg en kwam ik bijna direct in een file terecht, dus ik was enorm blij dat ik net daarvoor even een pauze had ingelast. Rond 10.30 uur parkeerde ik bij CornelisZ waar de haaaaiiiiii tiiiieeeee zou zijn. Nog maar 4 uurtjes wachten tot het zover was, dus ging ik nog eerst even naar de Karwei om wat spullen te shoppen, waarna ik in het centrum ging lunchen. Om 12.30 uur stond ik weer op de parkeerplaats bij CornelisZ en besloot ik nog even een powernap te doen en na een uurtje was ik weer redelijk fit. Bij CornelisZ heerlijk opgewarmd en na korte tijd kwam Hillie ook al binnen lopen. Even gezellig gekletst en Marco en Nathalie kwamen toen ook al snel binnen. Hillie mocht Marco intervieuwen voor de Tifosi en na een lieve begroeting van Marco en Nathalie vertrokken ze voor het interview. Inmiddels kwamen de andere voor de high tea ook binnen lopen en het was al snel gezellig.
Marco en Nathalie kwamen ons ophalen en we lieten ons alles lekker smaken. We kregen ook nog een mini luistersessie. 
Het was zo speciaal om met zo'n kleine groep mensen met Marco aan tafel te zitten, het is niet te beschrijven. Mooie verhalen kwamen op tafel, veel gelachen en af en toe een traantje wegpinken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!!Na deze heerlijke middag begon mijn tocht weer terug naar het noorden van het land. Wederom veel regen en files te trotseren, maar uiteindelijk om 20.15 uur arriveerde ik in de B&B. Moe, maar met een hele mooie herinnering ging mijn lampje al snel uit en droomde ik heerlijk van alles wat deze dag gebracht heeft.


Super FCD weekend
Zaterdag vertrokken we naar Hoofddorp voor de FanClubDag van Marco Borsato.
Om 12 uur namen we de boot om vervolgens met de auto de andere helft van onze reis te maken. Na een stukje file bij de Coentunnel arriveerden we rond 15.15 uur bij het Bastion Hotel. Na de incheck liepen we naar het Claus Event Center en oriënteerden we ons op locatie. Weer terug bij het hotel kleedden we ons om in tenue en aten we een hapje in het restaurant. Netjes op tijd waren we weer bij het Claus Event Center en werden door de manager achterlangs geloodst, zodat we ons alvast konden instaleren. Op onze plek aangekomen zagen we Nathalie en Marco en begroeten hun. We kregen een warm onthaal en Vlieland was direct het gesprek, want Marco was vrijdag op zaterdag ook even op Vlie geweest en had er dus ook al een hele reis opzitten. We maakten ons op voor de Bingo-avond en ik haalde toen het wat rustiger was mijn bingokaarten op en haalden er nog 4 extra voor Johan. De eerste rondes konden gespeeld gaan worden en heel fanatiek werd er mee gedaan. Onder de stoelen en tafels waren nog 45 nummers geplakt door de gehele zaal en iedereen die er eentje had gevonden had kans op een extra prijs. Enorm gelachen en genoten samen met Tessa en Kelly, die zo zaten te kletsen dat ze niet precies meer wisten hoe het werkte en waar we waren. 
Na een korte pauze gingen we de 2e ronde spelen, nieuwe kaarten dus ook nieuwe kansen.


Al snel mocht ik naar beneden om mijn gevonden nummer in de pot te doen en Johan. De eerste paar spellen hadden we slechte kaarten......de nummers die erop stonden kwamen maar niet voorbij. En toen bij het laatste blok, het mee blèren van Marco's nummers ging het hard....heel hard!! 1 rijtje vol....net te laat......2 rijtjes vol......JAAAAAAAAAAAAA, kei hard gillend boven de muziek uit riepen we "BINGOOOOOOOOOO!!!!!!" Dat werd gelukkig ook goed gehoord beneden in de zaal en ik vloog de trap af. Marco was nog niet terug van het "Porsche rijden", maar eenmaal beneden en geïntervieuwd door Ben Brand, arriveerde Marco en mocht hij mij de prijs overhandigen. Een echte iPod Nano met inscriptie "Droom, durf, doe en deel". Super blij met deze prijs waren we.
Nog 1 ronde te spelen.....3 rijtjes vol.....helaas voor ons ging Asmara ervan door met de iPad mini, maar het is haar van harte gegund!! Toen nog de trekking van de lootjes, 4 prijswinnaars mochten naar voren komen om hun prijs op te halen. De laatste 2 prijzen waren "varen met Marco" en een "High Tea met Marco". Ik zei tegen Johan: "Varen hoeft van mij niet zo, die High Tea lijkt me wel erg leuk". Het varen ging eruit en het laatste lootje werd getrokken.....spannend......Marco: "Oh jee, je zult dit niet geloven...maar de High Tea gaat naar Vlieland!". Jeetje....een beetje aso, om 2 prijzen binnen 5 minuten op te mogen halen, maar wel ontzettend leuk!!


Na deze gezellige avond ook nog even samen een foto gescoord met Marco, waarna we heerlijk in de regen terug liepen naar het hotel. Ze hadden gezegd dat de bar tot 00 uur open zou zijn.....dit was dus niet zo en hij was al om 23 uur gesloten....oepsie.....maar de barman was zo aardig dat hij ons nog een heerlijk glas bier en wijn inschonk, omdat we zo hard gewerkt hadden hard de trap af en op rennen dat hebben we gedaan ;-)

Na een korte nachtrust, heerlijk ontbeten en met de auto naar het Claus Event Center, want we waren op het ergste voorbereid en hadden dus een overvloed aan handschoenen, gaasjes, poetsdoeken e.d. bij ons en dat was net te zwaar om daarmee te gaan lopen. We werden door Nathalie aangewezen om Marco mee te helpen met zijn camera spullen en het opbouwen van zijn fotoshoot zaal. Daarna hebben we ons eigen "kraampje" ingericht, wat zo gereed was, tas op tafel, grote tas met extra spullen onder de tafel, jassen over de stoelen en klaar was klara ;-).


Nog ff de soundcheck geluisterd van The Voice kandidaten en toen ging het los. De deuren gingen open en de FCD kon beginnen. Een mooi emotioneel moment ter nagedachtenis aan Arno en Bianca, een applaus van 1 minuut klonk door de zaal en in de gangen en onze eerste hulp werd op prijs gesteld hierna, met de rondgang van zakdoekjes. Johan mocht daarna te hulp schieten om een prijskaartje nog snel en vakkundig te verwijderen uit een shirt van Marijke Lagro. We konden genieten van alles als we wilden met onze ogen en oren openhoudend natuurlijk voor incidenten. Op een rustig moment besloot ik nog wat enveloppen te trekken en Johan ging de prijzen ophalen.....aiaiaiiiiiiii het duurde lang voordat hij terug kwam en wat hadden we gewonnen......2 uur boot varen met Marco en de dvd van Silent Army.......Sorry allemaal, maar ook deze prijs ging dus mee naar Vlieland. Ik durfde gewoon geen lootjes meer te kopen, omdat ik bang was weer met een hoofdprijs naar huis te gaan. Dit kon ik gewoon niet maken en gunde de rest van de fans natuurlijk ook nog wel iets ;-).


Later op de middag mochten we dan echt in actie komen en kregen we het ook nog druk ook. Gelukkig was daar de manager van Claus Event en die heb ik kunnen instrueren dat zij haar EHBO-ers kon sturen naar een ander incident, terwijl wij druk bezig waren met iemand. 
De FCD liep ten einde en we konden beginnen met opruimen. We hebben geholpen met een paar kramen en onze eigen kraam, onze spullen veilig weg gezet en nog genoten van de laatste momenten van deze mooie dag. Weer met Marco op de foto en mooie woorden gesproken door hem, sloten deze bijzondere dag af. Moe en voldaan terug naar het hotel waar we nog een hapje aten, onder de douche sprongen en heerlijk in slaap vielen. De wekker stond immers weer vroeg, want we wilden de boot halen van 9 uur. Dus  om 5.30 uur de wekker, 6 uur ontbijten en om 6.30 uur in de auto terug naar Harlingen.
Op de Afsluitdijk mochten we maar 15 km/uur volgens de TomTom ipv 130.....en we veroorzaakten dus een behoorlijke file daar ;-). Gelukkig waren we goed op tijd terug in Harlingen en hadden we zelfs nog tijd voor een kop koffie/thee voordat we de boot op konden. Bij aankomst op Vlie, snel naar ons huis, koffer uitpakken, koffer inpakken en op naar ons vakantiehuisje op Vlie, waar we de rest van de week zitten.


Foto's van de FCD zullen nog vast gaan volgen en daarom ook een oproep aan iedereen die foto's van ons heeft, MAIL ze even naar ons toe. Onze dank is groot!!


In de schijnwerper
Jeetje, ik schrik er gewoon van.
Maar zo ontzettend leuk om "in de schijnwerper" te staan.
Ik ga er van genieten!!
Mijn Valentijn
Valentijn........anonieme liefde......alles behalve dat!
Dit zijn mijn grote liefdes
Johan, mijn steun en toeverlaat


Elmo en Jansen onze lieve katten


Vlieland de Parel van de Waddeneilanden


En natuurlijk mag Marco zelf ook niet in dit rijtje ontbreken, hij die mij (ons) de liefde geeft door zijn muziek.
 

Johans prijs
Altijd leuk om post te krijgen en vandaag mocht Johan zijn prijs in ontvangst nemen die hij vorige week gewonnen heeft bij de leukste en gezelligste fanclub van Nederland!!

Wat een leuk pakket is het geworden!!
Gewonnen!!
Whaaaaaaaa!!

Jaja!!

Niet te geloven!!

Maar het is echt waar!!

Johan is in de prijzen gevallen met de kerstvakantie puzzels op Borsato.nl.........hoe is het mogelijk??

Nou dat was niet zo moeilijk.......

Ik puzzelde.......

Johan noteerde de antwoorden.......

Stuurde deze in.........

En wint!!

Hij is nu helemaal hyper en stuitert het huis rond in afwachting van zijn verrassingspakket!!


FCDMB
Ik heb enorm genoten vandaag!Wat is de overeenkomst tussen deze mensen??


Mijn beste kant!


Het was gezellig Mathijs!"De wolken dansen
En de zon lacht naar de maan"