Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Toet toet!
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan!
Het was tijd voor ons roze gebakje om te gaan en zo hebben wij hem vorige week netjes afgeleverd in Emmen bij een handelaar. Afgelopen jaar hebben we genoten van waar zij ons bracht. 2 keer is zij mee op het strand geweest met ons, dat is erg weinig, maar wij lopen liever over het strand ;-).

 
Maar gelukkig hoefden we niet lang te wachten op ons nieuwe tootootje! Vandaag was het zover dat we hem op konden gaan halen in Harlingen. 
Het is even wennen, maar het rijdt super goed en tja.....midlife-crisis?? Nee gewoon liefhebbers. Wij zijn er erg blij mee en de bootjeskiekers hebben volgens mij nog steeds last van hun nek. Toen ik van boord reed wisten ze niet wat ze zagen, maar dat zal ook voor hen snel wennen ;-).Natuurlijk ging vandaag ook de pre-sale van start voor de concerten in het Ziggodome SIR2015, heel fijn dat wij de kans krijgen om als eerste kaarten te kunnen bestellen, dank je wel Marco en Tifosi di Marco!! Wij zijn erbij op vrijdag 23 oktober. Voor het eerst zullen wij niet vooraan het hek te vinden zijn, maar gaan we lekker zitten, even een keer wat anders dan anders.
Nu eerst genieten van de FCD die gewoon al over 25 dagen is .

Stalen ros
Een paar jaar geleden kocht ik een mooie knalroze stalen roze fiets die me mocht vervoeren van de Rabobank naar het centrum in mijn pauzes. Sinds we op Vlieland wonen heeft hij een metamorfose ondergaan en is er een steun opgekomen met een grote mand. Als ik ontbijt draai moet er in de ochtend brood gehaald worden bij de bakker en dan is zo'n mand erg makkelijk om dit in te doen en zit je niet te hannessen met tasjes aan je stuur, doos achterop je fiets of wat dan ook.†
Als mijn lieftallige collega in de weekenden en vakanties hier is, ben ik mijn roze stalen ros altijd kwijt.....ze neemt hem dan mee en fiets er lekker mee rond. Tijd voor mij dus om te gaan kijken naar een nieuwe stalen ros en al snel werd een mooie degelijke fiets gevonden.
Nog 2 weken en dan wordt hij geleverd, in elkaar geknutseld, getest en als het goed is staat hij voor me gereed als we terug zijn van onze vakantie.
Mijn roze fiets komt bij het hotel te staan, zodat de vakantie-/weekendkrachten zich erop uit kunnen leven en ook gemakkelijk naar de bakker kunnen.
Mijn nieuwe stalen ros is van alle gemakken voorzien. Ik krijg namelijk een electrische uitvoering, zodat ik ook gemakkelijk tegen de wind in kan fietsen, zonder dat mijn knieŽn vervelend gaan doen en zeggen "Daag, ga lekker zelf doen!"†
Ik ben me er al een hele tijd op aan het verheugen, in januari besteld en nu is het dan bijna zover dat hij geleverd gaat worden.
Ik hoop weer net zoveel plezier te beleven aan deze stalen ros, als aan mijn "oude" stalen ros.


Klompfiets
Bij fietsverhuur Zeelen hebben ze voor†iedereen is er wel een geschikt vervoersmiddel: gewone fietsen met versnellingen, omafietsen, kinderfietsen, mountainbikes, moederfietsen, tandems, kindertandems, bakfietsen, electrische bakfiets, electrische fietsen, skelters, scootmobielen en bolderkarren.
Maar sinds deze week is er een hele speciale fiets bijgekomen. De klompfiets heb ik hem maar even genoemd.
Het is een bakfiets en de bak van de fiets is in de vorm van een klomp. Erg grappig om te zien en een echte blikvanger. Hij wordt nog beletterd, maar zonder belettering is hij al een opvallend opject die vanaf nu over Vlieland heen gaat.
Wederom verkocht!
Vandaag kreeg ik eindelijk een verlossend telefoontje vanuit Motorhuis Eindhoven.
Er was een serieuze kandidaat die interesse had in allebei onze motoren.
Na wat onderhandelen zijn we eruit gekomen en de motoren zijn dus verkocht. Het voelt wel even vreemd. Geen motormuis Juul meer.......mijn gele scheurijzer niet meer onder mijn kont......maar het is wel fijn dat we hier dan ook geen extra kosten meer aan hebben.
Aankomende week als we weekend hebben gaan we dus even op en neer naar het Brabantse land om de motoren voor de laatste keer te berijden en dan voorgoed afscheid te nemen van onze stalen rossen.

Nog even en we zijn helemaal immobiel, want onze auto staat nog te koop en die gaat binnenkort ook naar een garage voor de verkoop. Dus aankomende week gaan we nog even genieten van het rijden in onze auto en op de motoren.

Ons vervoer is gewoon nu alles te voet en met de fiets, dat bevalt ook enorm goed moet ik zeggen, af en toe met de boot mee en als we dan naar de stad willen, zullen we in het vervolg een auto moeten huren en met het openbaar vervoer moeten. Maar ach dat went ook vast heel snel.
Dus mocht je nog interesse hebben in een Renault Clio (wit) uit 2001 of wil je meer info over onze auto, schroom dan niet en mail me!

Soms zit het tegen
Vorige week bracht ik mijn motor naar de garage voor een kleine beurt. Op vrijdag reden we samen op Johans motor naar Eindhoven en op de snelweg begon zijn motor ineens heel veel kabaal te maken. Het leek ineens wel een Harley qua geluid.
Eenmaal aangekomen bij Motorhuis Eindhoven kwamen de monteurs direct naar buiten en doken onder de motor. Wat bleek de uitlaatspruitstuk was helemaal gescheurd, dit is gekomen omdat wij zomer en winter doorrijden en dus afgelopen winter ook gereden hebben in de sneeuw, over gepekelde wegen en daar was hij dus niet zo blij mee geweest.
Ze gingen kijken of ze een stukje konden vervangen door een andere buis ertussen te lassen, maar vanmiddag kregen we een telefoontje dat dit helaas niet mogelijk is en dat het dus allemaal vervangen moet worden. Het is de eerste grote reparatie die gedaan moet worden, dus we mogen niet klagen, maar het doet toch wel ff zeer. Nu hopen dat het hierbij blijft en Johan vrijdag weer op een stille motor kan rijden.

Motorzegening

2e Paasdag, dan is het altijd feest in Milheeze. Daar wordt dan de motorzegening georganiseerd door M.C. Laurentia.
Sinds ik mijn rijbewijs heb is dit eigenlijk voor mij ook een jaarlijks ritueel geworden. Vorig jaar lukte het ons niet om erbij te zijn. Dit had 2 oorzaken:
1) het feit dat ik nog veel te veel last had van mijn nekhernia's
2) we zaten lekker op Vlieland te genieten

Maar goed dit was dus voor mij mijn 4e zegening. Johan zou ook meegaan, maar die werd wakker met migraine, dus die is lekker op bed blijven liggen. Ik kleedde me aan, keek naar het weerbericht, bekeek de thermometer buiten en zag dat het maar 2 graden was.....brrr dat is behoorlijk frisjes, een paar laagjes over elkaar aantrekken dan maar en dan ben ik er klaar voor.
Rond 9.15 uur was ik klaar voor vertrek en reed ik op mijn gemakje, maar wel sportief richting Milheeze. Op eens zaten er 4 andere scheurmonsters achter me en zo snel als ze achter me zaten, zo snel waren ze ook weer verdwenen. Ze hadden me niet ingehaald dus ik reed gewoon veel te snel voor hun of ze zijn bij een tankstation gestopt.
Netjes om 9.35 uur was ik bij de kerk in Milheeze en werd ik direct op de gevoelige plaat vastgelegd. Het duurde ongeveer een half uurtje voordat het allemaal begon te lopen en de motoren†van links en rechts kwamen aanrijden. Een geweldige opkomst was het weer en veel nieuwe gezichten, maar ook weer oude bekenden.
Om 11 uur kwam de paashaas gereden in een tuktuk aan en deelde paaseitjes uit. Het wachten was nu op de pastoor, die moest nog uit Elsendorp komen, want Pater van de Eikhof was te ziek om dit jaar de zegening te doen, dus zou Pater v.d. Nieuwenhof het dit jaar van hem overnemen. Hij was alleen een beetje te laat, maar we zullen de schuld geven aan "Man bijt hond" want die maakten namelijk opnamens evenals het Eindhovens Dagblad. Maar rond†11.20 uur†konden we dan eindelijk de motoren starten en ons laten zegenen.

In de avond keek†ik†"Man bijt hond" helaas kwam ik†hier†niet in beeld, maar bij het filmpje van†het Eindhovens Dagblad kom†ik wel in beeld, helemaal†op het einde.

Foto's krijg ik ook binnenkort, die kon ik helaas niet jatten van de site, dus daar moet ik nog even op wachten.

Nieuwe paardenkoets
De milieuonvriendelijke Hummer wordt nu heel zuinig!
Het kost je nu alleen nog†wat hooi en water.

Super uitvinding!!

Brrrrrroooeeeeeeeeeemmmmmmm
†Jaja, nadat vrijdag een kleine teleurstelling te verwerken viel is mijn motor weer tot leven gebracht!!
Na ruim 4 maanden (het kunnen er ook 6 zijn, ben de tel een beetje kwijt) stapte ik vandaag weer voor het eerst echt mijn scheurijzertje.
Start de motor.........oh wat een zalig gevoel weer om mijn ros tussen mijn benen te klemmen. Eerste stukje voorzichtig......30 km-zone, dus hard mogen we toch niet en daarna op naar het tankstation. Even netjes wachten bij de stoplichten, flinke rookontwikkeling van de motor die weer stofvrij brandde†en dan linksaf, gas open.....oeps Johan had niet gedacht dat ik ff flink het gas zou open trekken .
Daarna heerlijk naar Johans nichtje gereden voor haar verjaardag. Onderweg kregen we nog gezelschap van een paar Kawasaki Ninja's (ook van die lekker scheurijzers) en reed ik op kop van dit treintje. Heerlijk genietend dat ik eindelijk weer op de motor zat, duurde het ritje natuurlijk weer veel te kort, maar wel ff genoeg voor mij. Na een 2 uur durende rustpauze gingen we weer richting huis. Langs het kanaal was mijn doel. Johan zei ineens "ik dacht dat je hem nu wel ff door zou trekken!", okť daar gaan we dan!! Veel te hard, maar net niet hard genoeg om het rijbewijs in te laten vorderen reden we een stuk door. Net voor een bultje liet ik mijn gas los en dat was maar goed ook, want aan de andere kant van het bultje was een auto aan het inhalen (sukkel, wie gaat er nu inhalen voor een bult als je niet kunt zien wat er aan de andere kant van de bult aankomt). Gelukkig liep dit allemaal goed af.
Nu laat ik mijn arm weer ff rusten en morgen, ja morgen gaan we weer een stukkie rijden!! Ik heb er nu alweer zin in!!

Mijn geel scheurmonster
Al de hele week roep ik dat ik weer op de motor wil gaan werken.
Maandag lukte niet, want ik moest gebak meenemen
Dinsdag was ik vrij
Woensdag moest ik in de avond naar de schoonheidsspecialiste, dus was het ook niet praktisch
Donderdag was ik te laat opgestaan
Vrijdag dan maar.....ik had tijd genoeg, had mijn pak en laarzen aangetrokken, butsmuts op en pakte mijn motor. Wat een super gevoel gaf het me weer om op mijn scheurmonster te zitten toen ik hem naar buiten reed.
Garagedeur dicht, mezelf weer op de motor gegooid en draaide de sleutel om.....lampjes gingen branden, maar mijn digitale scherm bleef leeg. De toerenteller bleef staan, terwijl die normaal een ommezwaai maakt....het zal toch niet......jawel hoor, ik drukte de startknop en een zwak kreunend geluidje kon ie nog net uitbrengen, maar dat was dan ook alles......nog een keer proberen, sleutel opnieuw omdraaien, starten.....niks, nada, nop......ik baalde, ik had zo'n zin om eindelijk weer eens op mijn gele scheurmonster te gaan rijden.
Snel de motor weer binnen gezet, pak uitgetrokken, autosleutels gepakt en in de auto gesprongen.
Vanmiddag gaan we maar eens een poging wagen om hem weer te reanimeren, hij heeft wss te lang stil gestaan, waardoor de accu gewoon leeg gelopen is. Volgende week weer een nieuwe kans voor me om op de motor te gaan werken zullen we maar zeggen.

Fijn weekend allemaal!!

Mijn Hummer
Sommige mensen zijn helemaal weg van een Porsche, andere van vrachtwagen en zo heb ik een passie voor Hummers.

3 jaar geleden kreeg ik als verjaardagscadeau van Johan 2 uur zelf Hummer rijden, wat een ervaring, wat een bakbeest, wat heerlijk om daar gewoon even in te mogen rijden.

Vandaag kwamen we ook weer een Hummer tegen bij de supermarkt..........


Ik ben wel idolaat van Hummers.........maar dit gaat mij zelfs iets te ver


"Gevangen in een stilte
Je voelt alleen de pijn"