Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Afscheid nemen
Soms valt er wel iets uit elkaar, dit keer was het het dressoir wat we al bijna 16 hadden. Toen we gingen samen wonen in Deurne kochten we een stevig dressoir bij de Ikea voor in de keuken waar onze mini vaatwasser op kon staan. Na de verhuizing naar Helmond vond hij een plekje in de gang waar we The Big 5 op hadden staan en wat Afrikaanse souvenirs. Het werd ook het dressoir voor het lekkere eten van de katten en moesten we er zelfs kindersloten op gaan zetten, omdat ze de deurtjes zelf open maakte om vervolgens een bende ervan te maken en het eten overal door de gang heen lag. Na de verhuizing naar Vlieland vond hij zijn plek op de slaapkamer om te dienen als TV-kast en opslag van vakantie spullen. Helaas begon hij een half jaar geleden zijn deurtjes te verliezen, de lades gingen niet meer soepel open en dus besloten we op zoek te gaan naar een nieuw dressoir. Niet te groot, maar wel eentje waar onze TV op kan staan en een beetje opslagruimte in zit voor wat vakantie spullen. Na een kleine speurtocht vonden we een mooi dressoir (vinden we zelf). 1-3 weken levertijd....nou dat is mooi, dachten we, dan is ie eind oktober in huis.....NOT.....na enkele telefoontjes werden we steeds afgescheept met "sorry mevrouw, hij kan nog niet geleverd worden", "sorry mevrouw, hij zit niet bij de zending die we binnen hebben gekregen". Gisteren was ik er helemaal klaar mee en met mijn zeer vriendelijke telefoonstem belde ik wederom. Nadat ik duidelijk had gemaakt dat ze het deze week konden leveren en anders maar in hun reet konden stoppen, kreeg ik te horen dat hij net was binnen gekomen (jaja...) en dat hij de volgende dag opgestuurd werd. 
We konden dus aan de slag om ons oude vertrouwde dressoir uit te laden. Dit was geen probleem. Deurtjes verwijderen was ook geen probleem, aangezien die er al steeds uitvielen. De lades was iets moeilijker, het hout was uitgezet, waardoor ze goed vast waren gaan zitten in de rails, maar ook tussen de wanden, maar een beetje boos maken helpt altijd ;-). Daarna nog wat schroeven losdraaien en alles kwam los van elkaar. We zijn niet alleen goed om spullen van de Ikea in elkaar te zetten, maar ook om deze uit elkaar te halen. Aangezien het bovenblad massief hout was heb ik daar de buurman blij mee gemaakt. Kan hij weer lekker knutselen en als ik een keer een stukje hout nodig heb, kan ik het ook zo gaan halen, altijd fijn!!

Eind oktober is dus eind november geworden, maar inmiddels staat hij mooi te pronken in de slaapkamer.Herkenbaar?
Hebben jullie dit nou ook??
Het leed van...
.....onze eetkamer tafel.
We deden een bestelling bij Wehkamp van een leuke eetkamertafel met stoelen. We lieten dit half april bezorgen en begonnen vol goede moed aan het in elkaar zetten van de tafel.Alles netjes volgens de gebruiksaanwijzing gedaan, maar het frame paste niet op het tafelblad. Direct gebeld en de volgende dag werd deze al opgehaald en een nieuwe gebracht.......
Dit keer schroefden we nog niet direct alles vast, maar voor de rest netjes in elkaar gezet en weer hetzelfde probleem. De gaten in de tafel zaten 70 cm uit elkaar en de gaten in het frame 64,5 cm.....hoe je het ook bekijkt.....zelfs met een scheel timmermans oog.....dit gaat nooit passen.
Dus weer gebeld en ze gingen een onderzoek starten. We kregen een mailtje met daarin dat we het kruislinks moesten monteren en dat je hem dan wel recht zou krijgen en dat het zou gaan passen.....ik weet niet hoe je een stalen frame moet buigen en hoe je 5,5 cm erbij kunt krijgen, maar goed wie ben ik.

Aan de bovenkant ligt ie op de gaatjes, aan de onderkant zie je dat het niet gaat passen...

Na nog een aantal telefoontjes, zonder verdere oplossingen, hebben we het maar op laten halen, want dit gaat niet goed.
Ondertussen hadden we ons tuinset maar binnen gezet, zodat we toch een tafel in huis hadden om aan te eten.

Na een kleine zoektocht op internet weer een mooie tafel gevonden met leuke stoelen. Dit bestelden we op 15 mei. Op 16 mei kreeg ik netjes een mailtje dat het verzonden was, maar we kregen niets geleverd. Dus ik ging weer bellen......"U krijgt vandaag of morgen een telefoontje van de bezorger". Dus ik wachten en je raadt het vast.....niets, nada, noppes.....
Toch nog maar een mailtje gestuurd en weer kreeg ik het antwoord dat ik diezelfde dag of de dag erna gebeld zou worden. Dit keer was het wel raak en werd ik netjes de volgende dag gebeld dat het afgeleverd was bij TST in Leeuwarden. Dus het kon niet lang meer duren voordat het geleverd zou worden. Na 3 dagen kreeg ik dan eindelijk telefoon dat hij in de vrachtwagen stond en op Vlieland was gearriveerd!! 
Yeahhhhhh eindelijk onze tafel en stoelen!!!
Na 2 uurtjes knutselen past het allemaal, zit het heerlijk en kunnen we eindelijk ons huis verder gaan inrichten!

Wij zijn er enorm blij mee, nu alleen nog even kijken of hij zo blijft staan of dat hij een kwartslag gedraaid gaat worden.

Qui Vivra Verra


Hij hangt!
In mijn vorige logje had ik jullie laten zien hoe een gejut houtje omgetoverd werd tot mooi naambord voor ons huis. We hadden verschillende mogelijkheden om hem op te hangen en na lang wikken en wegen heeft hij nu een plekje gekregen op een prominente plek.


Nieuwsgierig?
Voor alle nieuwsgierigen onder ons een kijkje in ons huis.
Nog niet alles staat op zijn plek en is opgeruimd, maar zo krijgen jullie een kleine impressie.

Na het schilderen van de woonkamer en keuken is dit het resultaat geworden:
En het resultaat na een paar dagen sjouwen en dozen uitpakken:
En het gastenverblijf geheel in bamboestijl:

Qui Vivra Verra
Heftige weken zijn het geweest. Enkele meevallers, maar ook tegenslagen. Maar dit alles hoort bij verhuizen.

Maar wat is dat nu met die vreemde titel van deze log? 

Qui Vivra Verra

Dit is een vrije vertaling van: "de tijd zal het leren"
Een naam die mijn ouders aan hun huis hebben willen geven, maar wat er nooit van gekomen is. Gelukkig stemden mijn ouders volmondig in toen wij voorstelden om de naam niet verloren te laten gaan en deze te gebruiken voor ons huis.

Hoe ging het verder met de verhuizing?:
Afgelopen donderdag lekker vroeg vertrokken vanuit het zuiden van het land (5.08 uur) om de boot te nemen van 9.00 uur Harlingen. De vrachtwagen reed heerlijk en rond 8.15 uur waren we bij de terminal. Toen bleek dat onze vrachtwagen verkeerd geboekt was en dat er geen plaats zou zijn op de boot. Gelukkig hadden de vervoersbedrijven naar Vlieland toe iets minder plek nodig dan geboekt en kon de vrachtwagen toch mee en konden wij direct bij aankomst op Vlieland konden beginnen met leegruimen.
Johan en mijn vader deden het sjouwwerk en mijn moeder en ik gingen alvast wat dozen die nog in de keuken stonden uitpakken en de vitrinekasten vullen. Zo konden we ervoor zorgen dat mijn ouders ook in de avond gebruik konden maken van ons gastenverblijf.
De heren zorgden er ook voor dat de dozen op hun plek kwamen. De tafel die we gekocht hebben werd nog een keer uitgepakt en geprobeerd om in elkaar te zetten, maar ook deze keer wilde het niet lukken. De gaten van de tafel zitten 70 cm uit elkaar en de gaten van het frame zitten op 64,5 cm. Wij weten echt niet hoe ze het doen om dit passend te krijgen, maar wij krijgen het niet voor elkaar. Voor de 3e keer wordt alles weer opgehaald, we zijn benieuwd wanneer we dus een eetkamertafel hebben die wel goed is en in elkaar te zetten is.
Vrijdag zijn we vrolijk doorgegaan met het uitpakken van dozen en spullen op zijn plek zetten, nieuwe rails werd gehangen voor de gordijnen en de gordijnen zelf konden ook worden gehangen. Lampen werden opgehangen en om ons hoofd niet te stoten aan de lamp van de eetkamertafel hebben wij ons tuinset maar even binnen gezet.
Zaterdagochtend nog enkele dozen leeggeruimd en we vonden het wel welletjes en zijn lekker een stuk gaan wandelen. Ik mocht halverwege omdraaien, omdat ik nog een gesprek had met een stagiaire in het hotel, hierna hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten op het terras.
Op zondagochtend verraste ik mijn ouders met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt kon mijn vader het niet laten om de tuin even te schoffelen en daarna nog een wandeling samen met Johan te maken. Mijn moeder zat heerlijk op de bank te puzzelen. Gewoon even relaxen na een paar dagen sjouwen, poetsen en inruimen. Om 12 uur namen ze de boot terug en na het uitzwaaien zijn wij nog even een paar dozen gaan uitruimen, om vervolgens weer heerlijk op het terras te belanden in het zonnetje. Even ook het vakantiegevoel beleven. In de avond kwamen Jildou, Daphne (collega's hotel) en Wietze op bezoek. Heerlijk bijgekletst onder het genot van een drankje en voor het eerst heb ik daarna ook heerlijk uitgeslapen!! Iedere ochtend was ik rond 5 uur wakker, vervolgens om  7 uur weer, waarna ik echt niet meer kon slapen, nu was het zowaar gewoon 9.45 uur toen ik wakker werd. Heerlijk even bijtanken. 
Morgen gaat het weer vroeg worden, want om 6 uur staan de Herauten voor de deur te toeteren en mag de vlag gehangen gaan worden. Mooie traditie!! En dan om 8 uur mogen we aantreden met de fanfare.


Uitverkoop!!
Inmiddels hebben we onze opslagruimte bekeken en gesorteerd.
Nu zijn er een paar dingen nog die we tegen kwamen en niets meer mee kunnen doen. Dus voor de liefhebbers kijk of er iets tussen zit voor je! 


Spiegel met opdruk van koala met jong op tak


Salontafel: glazen blad en beer als onderstel


Jethelm van HJC maat L


Digitenne recorder, 160Gb, incl buiten antenne


Digitenne single tuner (2 stuks)Dvd/cd-speler


Videorecorder JVC


Race stuur voor de pc incl. voetpedalen

Alles voor spotprijzen!
Wil je meer info, MAIL me dan even!

Voor de liefhebbers op Vlieland, laat het voor morgenavond (24 april) weten dan kunnen we het meenemen in de verhuiswagen!!
Verschillen
Verschillen moeten er zijn en dat werd vandaag nog maar eens goed duidelijk.


De tegels in de kelder zonder sopje


De tegels in de kelder na een sopje

En dan het grootste verschil wat er moet zijn!!
De kledingkast verdeling:

Ik heb de grote kast ingepikt 

En Johan mag het doen met de kleine kast 


Ons stulpje
Vorige week donderdagmiddag zijn we begonnen in ons stulpje.
Met hulp van mijn ouders hebben we in de middag en avond de benedenverdieping afgeplakt en zijn we al wat dingen schoon gaan maken.
Vrijdag mocht Johan weer werken, maar ik had nog een dagje extra vrij en begon samen met mijn ouders met het texen van de slaapkamer op de begane grond. Dit ging enorm snel en goed en zo konden we ook het kantoor en de bijkeuken al lekker in de verf zetten. Zelfs het plafond in de keuken werd nog gedaan voordat het te donker werd. 
Op zaterdag mocht ik ook weer werken en mijn ouders gingen door met schoonmaken en texen. De keuken werd grondig gesopt en de woonkamer werd voorzien van een fris kleurtje.
Mijn ouders vonden het zo leuk om te doen, dat ze op zondag ook nog even het toilet, de hal, zelfs in de meterkast getext hebben en ook nog alles afgeplakt hebben op de 1e en 2e etage. Afgelopen week is er niets gebeurt, want wij mochten tot donderdag nog beide werken.
Gisteren zijn we begonnen, nadat we boodschappen hadden gedaan en geluncht hadden. Om 12.30 uur starten we met de plafonds en wanden in de slaapkamers en voor we het wisten zaten we al op zolder te schilderen. Om 15.45 uur waren we helemaal gereed. Zo dit hadden we niet gepland dat het zo snel zou gaan. Dat wordt de planning omgooien en bekijken wat we nu eerst gaan doen. Zo hebben we vandaag wat lampen gehangen, afdekplaatjes gehangen en gestart met de parketvloer. Helaas zit de whitewash er zo dik op dat we die niet met een reiniger eraf gaan krijgen. Dat is de eerste tegenslag eigenlijk, want nu moet de vloer dus geheel opgeschuurd gaan worden en in de olie gezet gaan worden. Nu is geen doen om alles met een klein schuurmachientje te doen, dus er moet grover geschut ingezet gaan worden. Maandag maar even op en neer naar de wal voor een machine en olie op te halen.
Als Johan dan aan het schuren gaat, ga ik verder met soppen. Vandaaag ook al veel gesopt. Op de slaapkamers zitten allemaal inbouwkasten en lambriseringen en die zijn nu allemaal schoon. Het gaat echt ons paleisje worden, het voelt ook iedere dag als meer thuis!!

Namens deze weg willen we ook iedereen bedanken voor de lieve en leuke kaarten die we hebben mogen ontvangen. Ze staan inmiddels op de vensterbank te pronken.


De woonkamer met uitzicht op ons nog huidige adres.


De woonkamer met openslaande deuren naar de tuin


Heugelijke dag!
Vanaf vandaag zijn we de trotse bezitters van een mooi huis op Vlieland.
Eindelijk weer een echte woning.
In Helmond hadden we een mooie grote tussenwoning met 186 m² inhoud. In juli 2010 verhuisden we naar Vlieland en we wisten dat we klein zouden moeten beginnen en dat gebeurde dan ook met een studio van 32 m². Na ruim een jaar kregen we een grotere studio aangeboden van 40 m². We sprongen een gat in de lucht. Een andere huisje waar we iets meer bewegingsvrijheid hadden.
Ondertussen zochten we verder en stonden we ook op de lijst voor woningzoekenden, maar die lijst is enorm lang op Vlieland en aangezien het hier heerlijk wonen is gaan er ook niet veel mensen naar de wal toe en blijft deze lang. Na bijna 3 jaar staan we inmiddels op plek 40.....dus dat zou betekenen dat we nog eens minimaal 3 jaar zouden moeten wachten.
Een mooi huis kwam te koop en wij mogen ons daar nu eigenaar van noemen.
Er hoeft niet veel aan te gebeuren wat wij gezien hebben, maar nu het leeg is kom je toch weer allerlei dingen tegen die je nog moet doen. 
Deze week beginnen we aan het schilderwerk binnen. Daarna een weekje werken en dan hebben we 2,5 week de tijd om alles af te maken, de spullen van ons appartementje over te zetten en de opslag leeg te ruimen en over te huizen. Aangezien het maar 70 meter is gaan we wederom alles te voet verhuizen van waar we nu wonen, naar ons nieuwe huis.
1,5 jaar geleden hebben we dat ook gedaan en dat ging goed. Iedere keer als we naar onze nieuwe plek gingen direct een doosje meenemen, uitpakken en een nieuwe doos inladen en weer wegbrengen. Inmiddels hebben we meer dan 1 verhuisdoos, dus kan ik inpakken en Johan gaan lopen hahaha.....

Zoals mijn ouders zeiden: "Jullie hebben lang genoeg gekampeerd, het wordt tijd voor een echt huis!"
Hierbij willen wij mijn ouders dan ook bedanken voor hun vertrouwen, steun en bemoeienissen en natuurlijk feliciteren wij ze ook vandaag met hun 43e trouwdag!!"Ik heb teveel moeten verduren
Ik heb genoeg van al je kuren"