Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Tafel 3!!!
Jeetje wat een verrassing!!
Vanmiddag werd Johan in de fietsenzaak aangesproken "Ben op zoek naar Johan". Direct raak natuurlijk en hij kreeg een heerlijk pakket aangeboden.
Johan stuurde mij direct een whatsapp met foto. Ik las het kaartje en riep meteen "Tafel 3!!!"

Tafel 3 zullen velen denken? Ja tafel 3!!!
Op 20-12-2008 (jeetje zolang geleden al??) wonnen wij kaarten voor de 53N8-mis. Eerst een heerlijk diner met echte diehard fans van Bløf aan onze tafel. Na een voorstel rondje was het al snel heel gezellig en we bombardeerden onze tafel tot tafel 3. Voor het gehele verslag van die avond *KLIK*
Na deze mooie avond kwamen we elkaar steeds weer tegen. In Rotterdam bij de cd-presentatie, bij CAS op de Brouwersdam, altijd weer heel gezellig en Tafel 3!! is erin gebleven.

Dank je wel lieve meiden, we zullen er van gaan genieten!!

Ochtendwandelen
Heerlijk op je vrije dag vroeg opstaan en heerlijk gaan wandelen over het strand.Om 10 uur was Diana bij ons en al snel vertrokken we richting de haven. Snel raadpleegden we nog buienradar, want er was een dreigende lucht aan de hemel en het bleek om een klein buitje te gaan. In de regen liepen we toch verder en besloten om wat te gaan drinken bij de Dining om te drogen en de bui verder af te wachten. Al snel bleek de regen weg te zijn en kon onze strandwandeling beginnen. Ik werd in het begin weg gehouden bij de schelpenbedden, maar toen Diana een telefoontje kreeg trok ik een sprintje naar een schelpenbed. 
Heerlijk verder wandelend en kletsend kwam het kind bij iedereen naar boven. We vonden een plank en deze werd direct ingezet als stoeltje voor de oudjes.


Diana wilde een strandberichtje maken en Johan en ik werden ingezet om schelpen bij elkaar te zoeken. Diana had de zee niet in de gaten en toen ze bijna gereed was spoelde het water alles weg . Maar een stukje verderop deed ze poging 2. Ik jutte nog ff een grote schaar van een Noordzeekrab en een stuk touw en na een tijdje was het strandbericht gereed.


Famke (beagel) kwam ons gezelschap houden en hij had een vestje aan met daarop "Ik ben Famke en ben weggelopen! Bel: 06-22***333. We zagen mensen aan komen lopen met ook nog een beagel en dachten dat hij daarbij hoorde, maar na 15 minuten kwam Famke weer naar ons toe gesprint en heb ik maar even gebeld. Gelukkig kreeg ik al snel een telefoontje terug dat ze hem gevonden hadden, want Famke wilde niet echt met ons meelopen naar het Badhuys.

  
Wie het eerste in de zee staat!


Bah, bah Diana......


.....dan is het nu tijd voor je bad!!


Bij het Badhuys nog heerlijk geluncht en rond 14 uur waren we weer thuis. Rossig van de wind en de zon en dan is een siësta heerlijk!!

Tot ik mijn koffer ga pakken!!
Vrienden op Vlie
Afgelopen weekend waren Paula en Sietske weer op Vlieland. Inmiddels kennen we elkaar alweer bijna 2,5 jaar en zijn we dol op elkaar. 
Johan wilde dat Paula haar bikini mee zou nemen zodat hij haar in de Noordzee kon gooien. Aangezien Paula dit toch echt wel te koud vond, borrelde er toch iets bij Johan. En wat verzin je als er een dik pak sneeuw ligt??....... in blote kont in de sneeuw......dat gaat hem ook niet worden, maar zonder jas naar buiten en dan in de sneeuw gezet worden ging wel door uiteindelijk. Helaas weigerde het toestel, maar de beelden erna spreken voor zich.

Natuurlijk wordt Johan dan ook terug gepakt en ingesmeerd met sneeuw.


De volgende dag mocht ik werken en kon Johan met de dames op pad.

De zee is echt te koud Johan!!

En dan moeten we alweer afscheid nemen van deze lieve en warme mensen......eerder dan we wilden ivm aangepaste vaartijden van de boot, maar ze komen snel weer hier naartoe en als dat te lang duurt, weten wij de weg naar hun ook!Het ijs in de Waddenzee


De MsFriesland die voor de MsVlieland uitvaart


Dank je wel Paula voor de foto's!!Dank jullie wel!!
De laatste dag van mijn WvdM is ingegaan, ik heb genoten afgelopen maand!
De ene keer had ik veel inspiratie om te schrijven, de andere keer weer niet, of de tijd ontbrak me gewoon even.

Ik wil iedereen bedanken voor de leuke reacties afgelopen maand die ik heb mogen ontvangen op mijn weblog. Alle nieuwe lezers welkom!! Ik hoop dat jullie nog veel plezier beleven met het lezen van de komende logjes.Lichtpuntjes
Sommige mensen hebben het niet gemakkelijk, dan gebeurt er iets in hun leven waar je machteloos tegenover staat.
Ondanks dat wij nu niet "even" naar ze toe kunnen gaan, hebben we toch op onze wijze laten weten dat we aan ze denken.
De reactie die je dan krijgt is ook zo hartverwarmend, dat we gewoon weten dat het goed ontvangen is.

"Vannacht bij thuiskomst een lief lichtpuntje uitgepakt! Vooral ook namens **** heel erg bedankt, doet hem goed!"

"Wat een lieve verrassing vrijdag in onze brievenbus. Ik had geen idee van wie het pakje afkomstig was en heb het netjes in de zak gestopt om het vervolgens op zaterdagavond uit te pakken. Heel erg dankjewel lieverds en alvast een hele fijne decembermaand gewenst en alle goeds voor 2012!!"


Wij wensen de betreffende personen heel veel kracht en sterkte de komende tijd. En weet dat er altijd uit onverwachte hoek mensen zijn die jullie een warm hart toedragen.


Friends
De afgelopen weken stonden in het teken van allemaal mensen die ons kwamen opzoeken.
Altijd leuk en gezellig als er familie overkomt en ook komt genieten van de rust. Het begon met het bezoek van mijn peettante, daarna was het de beurt aan mijn ouders, neefjes en nichtje en op de valreep ook nog mijn broer en schoonzus. 
Wijland kwam ook nog een dagje over van Texel waar hij op vakantie was om even gedag te zeggen, een "oud" collega wilde me smsen in de avond of we zin hadden in een biertje.....helaas die verrassing dat ze op het eiland waren werd in de middag al ontkracht, want ik spotte ze op het terras en daar spraken we af dat we in de avond gezellig even bijkletsten. 
Afgelopen week stond in het teken dat mijn beste vriendin overkwam voor 3 dagen. Woensdagochtend arriveerden ze met de ochtendboot en vertrokken vrijdag met de late boot weer terug naar huis. 
Sinds dat we 3 jaar zijn (of nog eerder) zijn we al vriendinnen en die vriendschap is er nog steeds. We zien elkaar niet meer dagelijks na de lagere school, maar als we elkaar nodig hebben op wat voor vlak dan ook, vinden we elkaar altijd. 
Woensdag heeft Johan ze een stukje Vlieland laten zien en in de avond hebben we heerlijk gegeten en bijgekletst. Na het eten hebben ze zelfs nog meegeholpen met verhuizen. Het dressoir ging naar het nieuwe appartement. 
Op donderdag hebben ze zich goed vermaakt met een fietstocht in de regen en daarna heerlijk warm geworden bij de openhaard in het hotel. Voor het eten besloten we om de salontafel ook alvast te verhuizen en de bank startklaar te zetten om deze uit het raam te takelen. Als Johan dan thuis was konden we die direct uit het raam kukelen en ook naar de overkant verhuizen. Dan zie je dat het met een klein beetje hulp van vrienden ineens de verhuizing grote vormen gaat aannemen en je gewoon al bijna kunt wonen. 


Vrijdag was alweer de laatste dag dat ze er waren, maar de zon deed goed zijn best in de middag was ik vrij, dus konden we samen nog even genieten. We fietsten naar het Noordzeestrand, waar we heerlijk wandelden, ik mijn schelpenzakje weer goed kon vullen en genoten van de zon onder het genot van een drankje en een hapje. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten stonden we alweer bij de boot om afscheid te nemen van elkaar.


We hebben genoten de afgelopen weken van al het bezoek, de hulp die we spontaan kregen van iedereen en ook de kaarten en bloemen die we al hebben mogen ontvangen.

Foto's van ons nieuwe stulpje krijgen jullie nog te zien, we zijn nu nog even druk bezig met wat klusdingetjes en het overhuizen.


Disney huwelijk
Vrijdag 13 mei, wat een mooie dag! Een dag dat Jennefer en Wim elkaar het "Ja-woord" gaven en niet zoals de meeste huwelijken gaan, maar in Disneystijl.
Alle gasten werden verzocht om verkleed te komen als Disneyfiguur en de voorpret was bij ons dus ook al in januari van dit jaar toen wij onze pakken gingen uitzoeken. Wat veel soorten en lelijke pakken kun je krijgen, maar ons oog viel toch al snel op iets simpels en makkelijk mee te nemen.
Op woensdag 11 mei gingen we nog even langs in de winkel bij ze en kregen toen direct te horen dat we niet alleen in de avond erbij mochten zijn, maar dat we van harte uitgenodigd waren om de gehele dag erbij te zijn en dus om 10.30 uur omgekleed en wel op het feestadres te zijn. Zo gezegd, zo gedaan!
In de auto op weg naar het feestadres kregen we nogal wat bekijks en ik moest ook nog snel even naar de supermarkt waar de mensen ook al opkeken van mijn niet zo alledaagse kleding, maar netjes op tijd arriveerden we in Mierlo. Daar konden we al snel de Engelse dubbeldekker in die ons de gehele dag ging vervoeren. Op naar Helmond voor de plechtigheid. Eerst werd er in Disneystijl een toneelstukje opgevoerd en de bruid in spe kwam op als Assepoester in schoonmaakkleding en begon de vloer aan de vegen. Eenmaal de bruidegom uitgezocht te hebben werd ze meegenomen door de boze stiefmoeder en moesten wij een puzzel oplossen. De bruid kleedde zich in no-time om, om na de puzzel op te komen als Assepoester. Zo mooi!! Zelfs de ambtenaar van de burgelijke stand hadden ze zo gek gekregen om verkleed te komen en het huwelijk werd voltrokken met een lach en een traan.
Buiten stond de pers te wachten van Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad, het bruidspaar en enkele gasten werden geïntervieuwd waarna het bonte gezelschap door het centrum van Helmond trok. We gingen met de bus naar de Warande waar een heerlijke lunch voor ons klaar stond en er de nodige foto's werden gemaakt. Na deze pauze gingen we met de bus door naar Geldrop waar we nog meer foto's gingen maken en een ijsje gingen eten.
Rond half 6 waren we weer terug op de feestlocatie waar de bbq al aangestoken was en de feestavond kon gaan beginnen.

Filmpje van EDtv


Filmje van Omroep Brabant


 

We hebben enorm genoten en wensen Jennefer en Wim dan ook heel veel goeds en vooral heel liefde en gezondheid toe!!

PS
Zoals al eerder vermeld waren Paula en Sietske onlangs op Vlieland en natuurlijk zijn er foto's gemaakt. Ik geniet nog even na!!


 

Verrassing!!
Afgelopen week waren er vrienden (Paula en Sietske) van ons op Vlieland. Al direct bij aankomst verraste ik ze met een warm welkom midden op de Dorpsstraat en de dag erna zijn we heerlijk gaan jutten. Donderdagavond zijn we nog bij hun op bezoek gegaan. Johan was er al vroeg naartoe gegaan en ik ging er later naartoe ivm generale repetitie van de fanfare. Heerlijk zitten kletsen, foto's bekeken en geborreld. Al snel was het veel te laat en mijn wekker liep dan ook veel te vroeg af op vrijdag om te gaan werken. Helaas had ik vrijdag geen tijd meer om ze even gedag te gaan zeggen, want na het werken, moest ik snel naar huis, douchen, omkleden, strijdkleuren opdoen, koken, eten en weer op de fiets naar De Bolder voor het optreden van de fanfare.
Gelukkig wist ik dat ze op zaterdag de boot van 11.45 uur zouden nemen en dus rond 13.15 uur in Harlingen zouden zijn. Ik had om 7 uur de boot al genomen, omdat ik enkele afspraken had staan in Leeuwarden en direct even ging shoppen. Nadat ik alles zo goed en zo snel als het kon had gedaan in Leeuwarden haalde ik de trein van 11.59 uur weer terug naar Harlingen Haven. Ik smste Paula dat de kans erin zat ik ze nog even kon knuffelen bij aankomst. Ik haaste me naar Total Connect waar mijn nieuwe iPhone op me lag te wachten. Even alles doorgenomen of alles klopte en toen bleek dat het nog niet helemaal was zoals het moest zijn. Ik moest nog een microsim hebben, maar dat werd ook snel opgelost en met een bigsmile liep ik na 20 minuten de zaak weer uit met de nieuwe iPhone in de pocket!
De laatste boodschappen werden nog even binnengehaald en om 13.05 stond ik op de promenade de MSVlieland te aanschouwen hoe deze binnen kwam varen. Op het dek stonden Paula en Sietske en ik zag ze zwaaien, maar niet naar mij......dat moest dan de man zijn van Sietske die ze op kwam halen. Eenmaal in beeld kreeg ik dit via gebarentaal bevestigd en liep naar Jan toe. Heel verbaasd kijkend (een vrouw die me zomaar aanspreekt??) stelde ik me voor aan Jan en het ijs was direct gebroken. Zoveel verhalen gehoord, leuk je nu in het echt te ontmoeten!! Samen liepen we naar de boot toe om de dames op te pikken en natuurlijk werd dat vastgelegd op de gevoelige plaat.
Na veel knuffels namen we uiteindelijk afscheid van elkaar en ik nam de boot weer terug naar huis. Home Sweet Home!

Lieve Esther S.

Beide hebben we een keuze gemaakt, dezelfde keuze in principe, maar toch anders.
Beide kozen we voor een nieuw leven, een leven op een eiland.
Voor je keuze heb ik echt respect, je bent dapper en gaat er gewoon voor. Niet geschoten altijd mis, onze gedachten zijn hetzelfde.
Mensen die jaloers zijn op je keuze die je gemaakt hebt, maar dit niet willen laten merken en je onbewust een steek onder water geven. Anderen zijn oprecht en leven met je mee.

E nergie
S terk
T eder
H eldhaftig
E motie
R ustIk ben blij dat ik heb je leren kennen en dat we door een bepaalde keuze in ons leven een speciale band hebben opgebouwd. Ook als is de afstand groot, weet dat ik aan je denk en je alle goeds toe wens!!

"Ik denk aan wat je voelt
Ik denk aan hoe je lacht"