Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
  • Juul 23 mei

    Iemand interesse in kaartjes voor Nirwana as weekend? 2 kaarten voor vrijdag en 4 kaarten voor zaterdag. Gereduceerde prijs

  • Juul 13 mei

    alsof we er weer bij waren! Hoever is het met de puntentelling?

  • Man aangehouden nav insluiping woning Vlieland. Politie komt graag in contact met andere gedupeerden. Man zou Konin?

  • Juul 23 april

    hunny is in the closed ?

Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2017
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
La Palma #3
Dinsdag 24-5
De wekker liep al lekker vroeg af om 7.00 uur. Na een typisch Canarisch ontbijt (snel een kop koffie/thee) pakten we onze spullen in en vertrokken naar El Paso waar we opgehaald zouden worden voor een (uiteindelijk) zware wandeling over de Lava-stenen. Onder leiding van Peter (uit Den Helder, die al 16 jaar op La Palma woont) gingen we op pad. Eerst nog even mooie foto's maken dat we boven het wolkendek zaten. Er waren in totaal 3 groepen en we werden qua nationaliteit ingedeeld, zo was er dus een groep Duitsers, 1 groep Engelsen en wij als Nederlanders. We zijn gestart bij Mirador de Llonas del Jable, 1350 meter boven de zeespiegel. Mooie verhalen over hoe de bomen die daar groeien bestand zijn tegen bosbranden. Ze verbranden wel, maar binnen 3 weken groeit alweer de eerste dennennaald uit de boom. Bij deze bomen groeit eerst de naald, daarna pas het takje. Je ziet ook het roet nog op de schors zitten. Daarna door over de lavastroom naar beneden, ook de breuklijn kunnen zien en hoe de lavastroom rond het dorpje Las Manchas heen gegaan is ipv er recht doorheen. Hiervoor hebben de bewoners het kleinste kerkje van de wereld gebouwd om God te bedanken en het genoemd "San Nicolas".
Onze tocht ging verder naar beneden door de wolkenlaag heen en daarna steil naar beneden via het bos. Iedereen op zijn eigen tempo en wij liepen dus bijna als laatste, omdat ik met mijn knie steeds moet nadenken hoe ik mijn voet moet neerzetten en welk been eerst als er een "tree" kwam. Maar ik heb het gedaan, ook al zei mijn knie halverwege "doe het lekker zelf, ik sla op slot". Maar na een massage wilde mijn knie toch wel weer een stuk afdalen. Uiteindelijk 250 meter boven de zeespiegel kwamen we bij een klein hutje aan midden tussen de wijngaarden waar heerlijke wijn en tapas op ons stond te wachten na 4 uur afdalen. Dat ging er goed in! Daarna nog een klein stukje lopen naar de bus die ons weer terug bracht naar El Paso.
In de avond wilde we pizza gaan eten in Tazacorte, helaas pindakaas, pizzaria dicht....en een storm op zee. We zijn toen maar door gereden naar Los Naos, waar Mark (uit Utrecht) van Beach Bar ons al stond op te wachten. Bij navraag bleek dat deze woeste zee uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar en dit bijna nooit voorkomt. Na een heerlijke hamburger speciaal met goed gebakken frietjes konden we nog even genieten van de zonsondergang en de woeste zee.
Woensdag 25-5
De bakker was nu wel erg vroeg, had ons waarschijnlijk gisteren gemist en dacht ik zal ze nu om 7.40 uur maar eens wakker toeteren. Aangezien we onze spieren even rust wilden gunnen hadden we besloten om de zuidelijke route te gaan rijden. Onderweg regelmatig regen, maar aangekomen via Los Canarios bij de vuurtoren scheen het zonnetje. Ook de zoutpannen zijn hier op mooie natuurlijke wijze aangelegd. Daarna doorgereden naar Santa Cruz de La Palma voor een tapas en nog wat souveniertjes. Rond 16 uur waren we terug bij ons appartement en de zon scheen, daar moeten we even van genieten! Er kwamen dreigende wolken over de berg die we liever zagen verdwijnen, maar dat deden ze niet. Uiteindelijk bleef het bij dreigen...
Om 19 uur naar de stad gelopen om bij La Luna te gaan eten, wat blijkt komt de eigenaresse uit Geleen/Heerlen. Heerlijke tapas gegeten in de binnentuin.
Donderdag 26-5
De bakker wist volgens mij dat we wilden uitslapen, dus toeterde hij nu pas om 8.05 uur. Johan wilde opstaan, maar dit ging erg lastig. Zijn knie was dik en had er veel pijn aan. Na het ontbijt ging ik als wereldreiziger met een rugzak om naar de stad om te kijken of ik daar wat verlichting voor Johan kon regelen. Gelukkig spreekt er niemand in de apotheek Engels, Duits, Nederlands of Frans en aangezien mijn Spaans voortreffelijk is (ik kom al tot "Ola, Buenos Dia, Si, No) was de uitkomst de vertaal-app op mijn telefoon. Maar ik, als wereldreiziger, ging de apotheek uit met wat ik wilde hebben. Aangezien ik nu toch in de stad was, in mijn eentje, shopte ik nog even rond voordat ik de berg weer op zou lopen terug naar Johan. Bij thuiskomst stond Johan me al op te wachten in de west-tuin, hij was aan het kijken of hij me de berg op zag klauteren, maar toen was ik er al .
Vandaag dus nog rustig aan, kijken of de knie van Johan wil slinken en weer een kleine wandeling kan maken. Want de hoogste berg van La Palma, Los Muchachos op 2426 meter hoog, moet eigenlijk nog beklommen worden. We gaan het meemaken en zoniet....dan nog maar een keertje terug, want wat is het hier mooi!!


La Palma #2
Vrijdag 20-5
Om 8.00 uur toeterde de bakker weer voor de verse broodjes. Maar wat een verschil met gisteren, het was koud en bewolkt, dus de lange broek en trui gingen aan. Rond 10.00 uur zijn we naar beneden gelopen naar Los Llanos om de markt te bezoeken en boodschappen te doen. En ineens was het warm, wat hadden we spijt van onze lange broeken, gelukkig konden we onze truien wel uit doen. In de middag zijn we naar Tazacorte gegaan, waar we even op het zwarte strand zijn geweest en daarna een pizza hebben gegeten voordat we de boot opstapten.
Met de Bussard gingen we 4 uur lang varen langs de kust van La Palma. Wat een genot om zo relaxed te varen met in totaal 12 personen aan boord. Nadat we bij Puntagorda even hadden stil gelegen voor diegene die wilden gaan zwemmen gingen we iets verder de zee op om dolfijnen te spotten en dat is gelukt. 4 tuimelaars zwommen voor de boot uit. Op de boot kregen we ook nog een diner bestaande uit kip, zoete paprika, canarische aardappels, kaas en brood. Na het eten zijn Johan en ik achter op het dek gaan zitten voor de zonsondergang. Helaas was er veel bewolking, maar toch hebben we genoten en al toetje kregen we nog eens 4 tuimelaars nu naast de boot. Als afscheid sprongen ze nog een paar keer mooi hoog de lucht in.


Zaterdag 21-5
8.00 uur onze dagelijkse wekker in de vorm van de bakker. Na het ontbijt even een wasje gedaan en afgesproken met Peter en Lydia om in de middag samen naar Puntagorda te rijden voor de boerenmarkt en de drakenbloedboom.
Veel te vroeg waren wij natuurlijk in Puntagorda, maar zo hadden we al wel een parkeerplek en konden we na een kleine wandeling nog even koffie en gebak eten voor de we markt op konden. Wat een mooie markt, lekker overdekt, je kon van alles proeven, zoals kazen, suikersiroop, chips en er stonden ook nog verschillende mensen met tassen, potten, sieraden, wijn en handgedraaide sigaren. Heerlijk een uur rond gelopen, dingen geproefd en natuurlijk ook wat lokale spullen gekocht, zoals 3 soorten geitenkaas, sigaren, kokoskoeken en cake met meringue. 
Op de weg terug nog even gestopt bij de oudste drankenbloedboom van La Palma, wat een pracht exemplaar!
We sloten de dag af met een heerlijk etentje samen in Los Llanos.

Zondag 22-5
Geen toet toet....dus dat was uitslapen! En dat hebben we ook gedaan tot 10.30 uur. Na het ontbijt stapten we in de auto om naar El Paso te rijden voor een korte wandeling van 1,5 uur. De parkeerplaats boven op de berg kon je alleen bereiken als je van te voren had gereserveerd. Gelukkig konden we dit ook nog ter plekke doen in El Paso bij het Visitors Center voordat we naar boven gingen rijden. Na de controle halverwege de berg zaten we in het Park National, wat een leuke weg om naar boven te rijden met 40 haarspeldbochten....
Op 1300 meter hoogte begon onze wandeling rond La Cumbrecita. De officiele route ging linksom, maar wij gingen rechtsom en dat was een goede keuze achteraf. Ons begin was via een smal pad langs de bergwand naar beneden met veel haarspeldbochten. Soms moest ik een boom vast pakken en om de hoek kijken waar het pad was, zo smal en haaks ging het naar beneden. Andere mensen klommen hier dus omhoog en zagen het niet meer zitten. Onderweg mooie uitkijkposten. We zijn in totaal 245 meter gedaald en 244 meter gestegen, maar via onze route ging het stijgen geleidelijk gelukkig. Het laatste stuk was het pad ook lekker breed en na een klein uurtje waren we weer terug bij de auto. Wat een mooie wandeling met uitdagende stukken en vergezichten!
Rond 16.00 uur ploften we in de west-tuin lekker in het zonnetje. Na het eten was het weer erg gezellig op onze veranda samen met Peter en Lydia die hun laatste avond alweer hadden en dus moesten er nog een paar flessen wijn leeg...Maandag 23-5
Daar was hij weer de bakker om 7.50 uur! Lekker rustig ontbeten, om vervolgens nog even wat boodschappen en souveniertjes te kopen. Vandaag een rustig dagje, want morgen staat er een wandeling op het programma, om 8.50 uur moeten we in El Peso zijn waar we op 1300 meter hoogte gaan vertrekken met een indrukwekkende blik over de Aridane-vallei. Door vulkanisch gruis en pijnboombossen gaan we naar de lavastroom van San Juan. Daarna een pittige afdaling naar de wijnstreek Las Manchas waar we nog een wijnproeverij hebben en lekker tapas gaan eten.

La Palma #1
Maandagochtend, 2e Pinksterdag was het vroeg dag voor ons, maar wat maakt het uit? We vertrekken op vakantie!! 
Om 6.45 uur namen we de boot en onderweg was het gewoon 7,5 graden en veel regen, het kon alleen maar beter worden! Om 10.00 uur waren we al lekker op Schiphol en konden direct onze koffers inchecken en door de beveiliging heen. Dit ging best vlot, ook al moest mijn tas toch nog even extra gecontroleerd worden, maar na een extra scan kreeg ik hem direct mee en hoefde er geen drugstest gedaan te worden (waarschijnlijk door mijn lieve lach). Heerlijk rond gewandeld en geshopt in het taxfree gedeelte van Schiphol en om 15.30 uur konden we boarden. Iedereen was op tijd en dus konden we gaan taxien naar de Polderbaan, wat nog een half uur duurt.....Rond 16.30 uur gingen we de lucht in en kon ik onder het genot van een Primatoertje heerlijk slapen. Om 21.00 uur (Nederlandse tijd) landden wij op La Palma en kon het wachten beginnen bij de autoverhuurder. Ik in de rij voor de autoverhuur, Johan pikte ondertussen onze koffers van de band en had alle papieren ondertussen gekregen van Sofie van Sunweb. De auto is vooraf gereserveerd, maar toch moet dit een uur duren voordat je eindelijk de sleutel hebt en dat terwijl er 2 mensen aan het helpen zijn en ik de eerst volgende was. Maar goed dat we vakantie hebben....
Na een klein uurtje rijden waren we bij onze accommodatie en werden vriendelijk opgewacht door een Spaanse dame. Flesje wijn in de koelkast, bananen in de fruitschaal, het feest was compleet! 19 uur na het opstaan en het reizen gingen we heerlijk slapen.


Dinsdagochtend om 7.15 uur (lokale tijd) was ik al wakker en ging ik heerlijk buiten op de veranda zitten. Om 7.50 uur kwam er een auto aanrijden "Toet Toet", de bakker! Heerlijke verse broodjes en via het zijraam werd alles geregeld. Na een heerlijk ontbijtje op de veranda naar de stad gereden (1 kilometer) en daar de eerste grote boodschappen gedaan bij de Spar. Na de lunch bleef Johan heerlijk in de west-tuin zitten en ik ging heerlijk een siesta houden. In de avond lopend naar de stad voor het diner, samen met Peter en Lydia, die we al ontmoet hadden op de luchthaven van La Palma en elkaar weer tegen kwamen bij de accomodatie. Heerlijke mensen!! Wat een leuke gesprekken hebben we gevoerd en om half elf waren we dan ook pas terug uit de stad. 

Woensdagochtend weer heerlijk om 7.15 uur wakker en wachtte ik de bakker weer op. Johan wordt iedere ochtend rond 8.00 uur wakker van de "Toet Toet" van de bakker. Na het ontbijt weer even naar de stad om nog wat boodschappen te doen en te shoppen. Rond 13.00 uur kwam Sofie van de Sunweg ons verblijden met een bezoekje en kregen voldoende informatie over de excursies. 2 excursies geboekt bij haar, waarvan we morgen er eentje gaan doen. Heerlijk om 17.15 uur aan boord stappen van een bootje en de sunset tour gaan beleven langs de westkust van La Palma. Dinsdag gaan we wandelen onder leiding van een gids en iets met lava/wijn/tapas. 
Nadat Sofie weer vertrokken was zijn we nog naar Arguel gelopen (6,6 km) en bij thuiskomst bleken we gewoon 101 trappen te hebben gelopen, zo stijl is het hier. In de avond heerlijk genoten met Peter en Lydia op ons veranda.

Donderdag wilden we heel graag een grotere wandeling gaan maken, maar onze kuiten zijn nog niet echt gewent aan de stijle hellingen hier en voelden niet lekker aan. Dus besloten we naar Santa Cruz de La Palma te rijden (hoofdstad van La Palma). Heerlijk door de stad gelopen en wat souveniertjes gekocht. Daarna door gereden naar Las Nieves waar een bedevaartsoord is met de Sneeuwmaagd, waar we enkele kaarsje hebben aangestoken. Rond 15.30 uur waren we weer terug en genoten we nog heerlijk van het zonnetje in onze west-tuin.

Vakantie
Na een jaar lang hard werken is het tijd voor vakantie!
Lekker even 2 weekjes weg naar het zonnige La Palma. Heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur.Voor diegene die mij volgen op Facebook:
"Er zullen regelmatig weer blote voetenfoto's gaan volgen ."

Voor het dievengilde:
"Jullie hoeven niet langs te komen, want we hebben hele lieve vrienden die wel zin hadden in 2 weken Vlieland!"

Voor de dierenliefhebbers:
"Onze katten worden goed verzorgd door vrienden van ons die bij ons in huis komen!"

Even terug naar november
Nog even terug naar november 2013. Wat een maand was dit zeg!
Eerst een etentje, daarna een hightea en dan ook nog varen met Marco. Daarna op zaterdagochtend koffers inpakken en richting Schiphol. Onze "zomervakantie" kon gaan beginnen. Nog een nachtje slapen op Schiphol, rustig ontbijten en inchecken maar. Op naar Fuerteventura. Heerlijk genieten van het warme weer, uitrusten en batterij opladen. We hebben enorm genoten toen. We zaten in Caleta de Fuste en hebben vanuit daar ons het meest geconcertreerd op het op zuiden.
Nu is het aftellen begonnen om het noorden onveilig te gaan maken en ik kwam dit onafgemaakte logje nog tegen en dacht het wordt onderhand wel even tijd dat het nog online gaat. Alvast even voorgenieten van wat komen gaat.
 Zomaar een dag
Na een Bourgondische week in Brabant hebben we vandaag genoten van een heerlijk dagje. Na een half uurtje fysio een heerlijk ontbijt gehaald. Bert Visscher was op tv, dus dat was 1,5 uur lachen, gieren en brullen. Aangezien het nog heerlijk weer was besloten we daarna dat we toch maar even naar buiten moesten. De bladblazer werd in elkaar gezet en de tuin werd ontdaan van al het blad wat er inmiddels in verzameld was. Niet veel later kwam een roodborstje de tuin bezoeken en heerlijk smullen van de wormpjes die zich ineens lieten zien. Even snel boodschappen doen en dan heerlijk naar het strand. Wat was dit weer genieten!!
Een leeg mooi strand


Schutkleur


De meeuwen badderen ook nog heerlijk in de branding
Het kabbelende waterEen mooie zonsondergang

Curašao
En ineens was het zover! Dinsdag 29 april vertrokken we naar Schiphol om daar te overnachten. Woensdagochtend om 6 uur gingen we ons melden voor vertrek. Helaas werkte Johan zijn paspoort niet in de incheckzuilen, dus moesten we alsnog via de balies. Al snel waren we aan de beurt en kon we onze bagage droppen. Na een geintje gemaakt te hebben bij de paspoortcontrole mochten we toch doorlopen. De douanier kon er uiteindelijk ook mee lachen. Nog tijd genoeg om te shoppen en te ontbijten, maar dan komt de tijd om toch echt naar de gate te gaan. Als allereerste liepen we erdoor heen en voor de eerste keer zonder problemen. Wachten, wachten en nog eens wachten....maar het boarden begon en wij mochten als laatste het vliegtuig in, mooie plekken op de vleugel.
Na een vlucht van 9,5 uur landden we op het warme Curaçao en werden we opgevangen door de reisleiding. Ik ging snel in de rij staan voor de geldautomaat.....helaas ik kon niet pinnen....foutje bedankt!! Een telefoontje naar Interhelp en het was opgelost! Bij aankomst op Blue Bay werden we met een golfkarretje naar ons appartement gebracht. Wat een ruimte!! Een balzaal als woonkamer, 2 slaapkamers met beide een badkamer ensuite, een mooie veranda en een zwembad erbij. Snel wat luchtigers aangetrokken en het genieten kon beginnen.


Donderdag een meeting met onze hostess en direct maar Klein Curaçao vast laten leggen voor de maandag. In de middag heerlijk op het strand gelegen.

Roofvogel gespot
 
Vrijdag zijn we naar de Westpunt gereden, geluncht op het strand en op tijd richting Papagaobeach gereden voor de Meet & Greet met Marco. Zo mooi om op je 11e trouwdag op Curaçao dit mee te mogen maken.


Foto's gemaakt door Eric Bus


Gezellig onderonsje, foto's gemaakt door Nathalie Thielen


En natuurlijk mocht de champagne niet ontbreken op deze dag

Zaterdag lekker rustig gaan gedaan, in de middag nog even een powernap gedaan. Rond 17 uur waren we weer in Willemstad, ff een terrasje pikken en daarna door naar de Kleine Werf voor het concert. Super geregeld dat we eerder naar binnen konden als leden van de Fanclub en we vonden al snel een mooi plekje vooraan het hek aan de zijkant. Het was genieten van de Memphis Maniacs en daarna natuurlijk van Marco!
Na het concert nog een uur mogen wachten bij de pondjesbrug, want er mochten nog even 2 grote containerschepen doorheen, voordat wij terug naar onze auto konden.

 
DAAARRRR!! is de Kleine Werf en de tenten staan al voor het concert


Zondag heerlijk uitgeslapen en we gingen naar het strand voor onze introductieduik. Helaas werd mij afgeraden om te gaan duiken ivm het herstel van mijn zweepslag. Johan mocht wel, maar hij haakte af na 15 minuten. Hij kreeg het niet voor elkaar om adem te halen door het mondstuk. Het was wel jammer, maar goed, we hebben het geprobeerd!!


Maandagochtend vroeg de wekker, want om 7.15 uur mochten we ons melden voor de Catamarantrip naar Klein Curaçao. Golven van 2 meter trotseerden we, terwijl we buiten op het dek stonden, ook een vloedgolf kwam nog over ons heen, maar dat kon de pret niet drukken, na 1,5 uur werden we beloond met dolfijnen naast de catamaran en vliegende vissen. Johan ging zwemmend vanaf de catamaran naar het eiland en ik besloot met de tassen in het motorbootje te stappen. Al snel vonden we een mooi hutje waaronder we onze spullen zetten. Lekker een stuk wandelen naar de vuurtoren en de scheepswrakken, nu was het nog niet al te warm (29 graden slechts) en er was nog wat bewolking. Rond 12.30 uur weer terug naar de catamaran voor de BBQ aan boord en daarna nog even 1,5 uur genieten op het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Een klein beetje aangebakken keerden we terug naar de bewoonde wereld van Curaçao. 
In de avond alweer onze koffers inpakken....wat gaat de tijd toch snel. 


Pelikaan


Vuurtoren van Klein Curaçao


Scheepswrak wat er al ongeveer 40 jaar ligt


Scheepswrak wat er ongeveer 4 jaar ligt


Zandhagedissen


Schildpadden


Dinsdagochtend nog even genieten op de veranda, uitchecken, laatste souvenirs kopen in Willemstad, lunchen met de voetjes in het zand en toen was het dan toch echt tijd voor onze transfer naar het vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig bleek onze reis niet 9,5 uur te duren, maar 8 uurtjes maar!! Om 6 uur zouden we gaan landen op Schiphol, weer een meevaller!!


Ons huisdiertje


Leguaan


Kolibri bij onze veranda


Op dit moment nog geen last van een jetlag. Het is waarschijnlijk ons geluk dat we pas met de boot van 14.15 uur naar Vlieland konden en dus wakker moesten blijven. Aan boord ff een half uurtje geslapen, maar dat valt te verwaarlozen op 32 uur. Op Vlie alles rustig uitgepakt, wasjes gedraaid, foto's op pc gezet en toen rustig op de bank geploft. Om 20 uur gingen onze luikjes echt dicht en we zitten weer gewoon in het normale ritme!


Aftellen!!
Het echte aftellen is begonnen. Het begon in november. Net terug van onze vakantie op Fuerte Ventura ging de voorverkoop van de tour "Duizend Spiegels" online, helaas voor ons geen kaarten kunnen scoren voor de tour in NL. En aangezien wij sinds 1995 geen concert hebben gemist was dit wel even een beetje zuur. De enige optie was nog Curaçao en Johan bood zich spontaan aan om gezellig mee te gaan. De Telegraaf kwam met een super aanbieding en daar hebben we dan ook direct gebruik van gemaakt en geboekt. De maanden gingen voorbij, langzaam aan informatie aan het verzamelen en een inpaklijst aan het maken.Met dolfijnen zwemmen hebben we in Portugal al gedaan, dus kijken of er nog wat andere dingen zijn die we nog graag een keer willen doen. Duiken staat nu op het verlanglijstje en het mooie is dat op ons park een duikschool zit, dus dat gaat denk ik wel goed komen. Ook was ik al even aan het kijken geweest voor een romantisch diner op 2 mei, omdat wij dan 11 jaar getrouwd zijn. Ook dit kon op het park waar we zitten, dus dat zou ik ook zo kunnen regelen. 
Tot onze verbazing kregen we een hele leuke mail en dit leuke nieuws bleek ook nog eens op 2 mei te zijn, dus ik hoef niks meer te regelen. Een romantisch diner gaat het niet worden, maar wel een diner met hele leuke en lieve mensen! 
Dinsdag 29 april vertrekken we richting Schiphol, blijven daar een nachtje slapen en dan om 9.50 uur de lucht in naar het mooie Curaçao.
9,5 uur vliegen.....ik kan dat best!! 
En voor de gasten die denken dat ons huis onbewoond is......jammer voor jullie!! Hele lieve vrienden van ons die het verdiend hebben om er even tussenuit te gaan, passen op ons huis en verzorgen de katten, dus die gaan ook niks te kort komen.
Nog maar 7 nachtjes slapen!!!!


Op vakantie op Vlieland
Wat een te gekke week hebben we achter de rug.
Vorige week vrijdag haalden we de familie van de boot en namen we onze intrek in huis(je) Lindeval op Vlieland. Het moet niet gekker worden, maar wij gingen dus op vakantie op Vlieland. Na de eerste nacht mochten wij onze koffers opnieuw pakken, want het weekend van de FCD was aangebroken en wij vertrokken naar Hoofddorp. 
Op maandag kwamen we weer terug op Vlieland en verruilden we de koffers weer om weer naar Lindeval te gaan, waarna we in de middag nog gewandeld hebben.
(ps: gebruik de mouse-over voor meer informatie bij de foto's)
6 slaapkamers, 3 badkamers, stoombad en solarium

Mathijs op naar de zee

De golven kwamen toch iets te hoog

Dinsdagochtend mochten we al vroeg aantreden, want we gingen jutten. Om 9 uur moesten we op het strand zijn, want we gingen op pad met een echte jutter. Na de regels aangehoord te hebben mochten we zelf op strûn en vond Mathijs een echte flessenpost! Wat een gave vondst was dit.
Wat is jutten?

Op pad en jutten maar

Mathijs vindt een fles  Blijkt het flessenpost te zijn

In de middag hadden Johan en ik een GPS-tocht geregeld met als titel "Goudzoeken", dus moesten er ook potjes goud mee natuurlijk die we stiekum voor de kids onderweg moesten verstoppen. In 3 groepjes hebben we deze tocht gelopen en onderweg kwamen we elkaar weer tegen in de Dorpsstraat om boodschappen te doen en wat te drinken, voordat we de tocht vervolgden.
Goudzoeker JandaGoudzoeker LennardGoudzoeker Mathijs

Ohhhh daar staat het flesje met goud!


Natuurschoon op Vlie


Woensdagochtend hadden we "vrij"  en kon iedereen gaan en staan waar ze wilden. In de middag gingen we mee met de Vliehorsexpres. Extra spanning werd er hier in gebracht, want ze zijn op dit moment flink aan het oefenen op de Hors met 500-ponders. Terwijl de grote bommen in de ochtend waren gegooid, waren ze toen wij er waren flink aan het oefenen met Chinook-helikopters, ook een mooi gezicht als ze laag over komen vliegen.
Chinook boven de VliehorsexpresAanlegstijger van de Vriendschap

Chinook boven het reddingshuisje

In de avond weer wat spullen ingepakt die alvast naar huis konden, want mijn petekind kwam logeren deze avond. Heel speciaal is dit als je petekind heel graag bij je wilt komen logeren. Natuurlijk wordt zoiets goed overlegd, wat hij graag wil ontbijten en dat wordt nog snel in huis gehaald. Rond 19.45 uur gingen papa en mama weg en ging het avontuur beginnen, SPANNEND!! Snel onder de douche springen en dan lekker in je pyama op de bank ploffen met ranja en een bak vol ships. Veel te laat naar bed gaan hoort er ook bij natuurlijk en dan in de ochtend ome Johan wakker maken is natuurlijk helemaal geweldig! 
Tante Juul mocht croissantjes en broodjes afbakken en we konden ontbijten. Croissantjes met krokodillenvlokken, wat is er nou lekkerder?? NIKS!!
Wat een lol bij het logeren bij ome Johan en tante Juul

Wat een heerlijk ontbijt

Spannende film kijken in de ochtend Madagaskar

Daarna kregen we al bericht dat de rest onze kant opkwam, want we zouden gaan shoppen. Mathijs wilde alleen mee gaan shoppen als hij we ook bij de snoepwinkel zouden stoppen, nou dat kan geregeld worden natuurlijk. Mijn zus shopte laarzen.....die ze in de middag helaas al terug heeft gebracht, omdat er een produktiefoutje in zat.......er werd functioneel geshopt, want we moesten op tijd gaan lunchen, want om 13.30 uur zouden we een wad-excursie gaan doen. Helaas door de harde wind, was het wel eb, maar niet eb genoeg. De wind stond in de verkeerde richting en met windkracht 8 werd al het water het wad op geduwd. Dus werd deze excursie gecancelled. En wat doe je dan....de kids gaan geo-cachen (ja die hebben we op Vlieland!!) en de rest gaat nu niet-functioneel shoppen. Alle winkeltjes werden nu niet alleen van de buitenkant, maar ook van de binnenkant bekeken. Oh wat een mooi vest......ohnee nu is ie ineens niet meer zo mooi (prijskaartje).....In de laatste winkel werd er nog daadwerkelijk wat gescoort en waren de kids inmiddels ook weer terug van hun geocachen.
Na terugkomst in het huisje besloten mijn zus, Johan en ik nog een wandeling te gaan maken over het strand tegen de wind in met windkracht 8, heerlijk uitwaaien is dit!!
Boven ons hing de bui die even later zijn water los liet

Natuurlijk begon het ook nog te regenen en waren we na drie kwartier goed nat geregend. Maar een warme douche is dan heerlijk! De laatste avond was aangebroken en we besloten als kinderen om mijn ouders te verrassen en ze mee uit eten te nemen. 
Na terugkomst nog een avondje gerummikubt.....jeetje wat een spel......vooral als Johan dan ook nog de opmerking maakt "Wat ik op mijn bord heb staan, ligt niet op tafel", echt je kon mij opvegen....en de rest ook......
Na een korte nacht brak de laatste ochtend aan in huisje Lindeval. Er werd ontbeten en daarna werden de taken verdeeld. Johan ging een busje regelen, wat een auto werd voor de bagage, mijn zus ging haar koffers nog pakken, terwijl mijn ouders de afwas deden, mijn broer aan de haal ging met de stofzuiger en ik de bedden afhaalden en zwaaide met de bezem door het huis. Snel was alles aan kant en konden we nog even genieten van het heerlijke weer voordat iedereen de boot weer opstapte en hun weg weer naar huis vervolgden.
Mooie zonsopkomst


Heerlijke dagen gehad, heerlijk uitgewaaid, helaas onze batterij nog niet opgeladen, maar daar gaat aan gewerkt worden binnenkort.
Even genieten van de laatste zonnestralen
Vakantie is geboekt!!
Onze vakantie voor aankomend jaar is ook weer geboekt. Na 3 jaar op rij naar Portugal te zijn geweest, gingen we nu zoeken naar een andere land. Al snel kwam ik uit bij Tunesië. Een erg leuke en actieve vakantie, dan lees je over de veiligheid in het land en denkt het is mogelijk. Maar van onze persoonlijke reisadviseuse en enkele andere mensen kregen we toch het advies om daar niet naar toe te gaan. Dan maar op zoek naar een ander land, waar we een soort gelijke reis konden gaan maken en deze was dan ook redelijk snel gevonden.
Na alle rondreizen doorgenomen te hebben kwamen we weer uit bij de eerst gekozen reis en deze is het dan ook geworden.

We gaan naar Marokko!! Eerst een rondreis van 8 dagen "Kasbahs en Oases" en daarna nog een klein weekje chillen aan het strand (want strand hebben we hier niet ) in Agadir. De rondreis gaat niet per (mini)bus, want dat willen we absoluut niet, maar we gaan met een jeep. Lekker de ruigte in!! Daarnaast nog per kameel door de oases naar een tentenkamp, waar we een nacht zullen doorbrengen.
Het enige wat nog onzeker is, is of het doorgaat. Wij zijn op dit moment de eerste die het geboekt hebben en er is een minimum van 4 personen. We gaan ervan uit dat dit nog wel gaat goedkomen en anders zal onze reisadviseuse vast wel weer een soortgelijke reis voor ons kunnen vinden.We gaan alvast voorgenieten en ons verder inlezen over de gebruiken, bevolking en wat er te beleven valt!

Voor iedereen hele fijne Kerstdagen gewenst!!


"Pik mijn sleutels en mijn giropas
En nog voel ik me rijk"