Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Ten einde....
Het hoogseizoen loopt ten einde. Het wordt al rustiger op het eiland en de supermarkten zijn tussen de middag weer gesloten.
De laatste vakanties lopen ten einde deze week, volgend weekend is het dan nog Into The Great Wide Open, een mega feest/festival op Vlieland. Dit wordt nog een zwaar weekend aangezien we gewoon werken overdag en in de avond/nacht op het festival staan voor de Sigma/EHBO. Donderdag 6 september begint het al met optredens in de Blikspuutkuul (onder de vuurtoren) en op vrijdag, zaterdag en zondag zullen ook de andere 3 podia bespeeld gaan worden. Vorig jaar hadden we ongeveer 135 mensen die we behandeld hebben aan van alles en nog wat, we zullen zien of we dat dit jaar ook weer gaan halen. We hopen het niet, maar je weet het nooit van te voren.

Daarna zal er vooral weer rust en ruimte zijn op het mooie Vlieland en dus ook tijd voor ons om wat te gaan plannen om er even in ons "weekend" er tussenuit te gaan. Aangezien wij altijd veel naar musicals zijn gegaan was de keuze dan ook snel gemaakt om te kijken welke musicals er op dit moment draaien. In ons "weekend" is dat dus niet veel, maar de "Soldaat van Oranje" sprak ons eigenlijk direct aan en speelt dus ook in ons "weekend".
Daarna was het zoeken naar een onderkomen en die was ook redelijk snel gevonden. Een lief klein B&B in Katwijk.
We hebben er nu al zin in!


ALLEEN...met vrienden en bekenden
Eind deze maand treedt Folkert Janssens op in Podium Vlieland. Hij heeft er mede voor gezorgd dat wij goed op Vlieland zijn beland en natuurlijk willen wij zijn optreden niet missen. Het belooft een leuke avond te worden:

Folkert Janssens is afkomstig van de Drentse zandgronden en geboren in het pittoreske plaatsje Hooghalen. Opgegroeid in een gebied dat werd doorsneden door de spoorlijn Zwolle - Groningen en de A28. Achter de spoorlijn begon een uitgestrekt natuurgebied waarvan onder andere Het Paradijs deel uitmaakte. Hier is bij Folkert de liefde voor de natuur ontstaan. Die liefde leidde uiteindelijk tot een aantal bezoeken aan Vlieland waar hij zich in de periode 1989 - 1990 vestigde als werknemer in een supermarkt.

In 1999 vestigde Folkert zich voor de tweede keer op Vlieland waar de natuurbeleving en het vele buiten zijn hem omvormde tot een halve filosoof met een kritische, soms cynische blik op de wereld. Geen enkel mededogen jegens zijn vijanden, vrienden, familie en bekenden en toch in zijn hart een sociaal mens. Deze tegenstrijdigheden waarvan er meerdere als een rode draad door zijn leven lopen hebben hem gemaakt tot de mens die hij is en vanuit dit veranderende, dubbele perspectief beschouwd hij zijn wereld op zijn unieke manier.
Het principe wordt gevolgd dat het zijn mening is en hij dus het recht heeft deze aan te passen door voortschrijdende inzichten. Hak op de tak, spitsvondig, schokkend, creatief, wild & losbandig, eigenwijs; het zijn allemaal steekwoorden die bij hem passen.
Soms niet te volgen, soms overenthousiast, soms herkenbaar maar bovenal verwarrend.

Het programma ?Alleen...met vrienden en bekenden? is ontstaan uit de voorbereiding van ?Sex..en andere handicaps?, (onaangekondigd terras-theater).Ben je op Vlieland of heb je zin om te komen, dan is dit een echte aanrader, boek snel je kaarten via Podium Vlieland, want vol=vol

Buiten genieten
Vrijdagavond en vanavond draait de film "La Strada". Deze wordt niet zomaar even in Podium Vlieland vertoont, maar in 'zaal 2' van hun.
En waar is zaal 2 dan zul je je afvragen, nu die is aan de voet van de vuurtoren in de buitenlucht.
Te voet gingen we naar de vuurtoren toe en de burgemeester kwam ook aanfietsen. Samen liepen we naar boven toe en ineens stapt Yorick over de railing heen.......euhmmm Yorick je mag niet van de paden afwijken hè! Ach voor vanavond werd een uitzondering gemaakt en wij stapten ook lenig over de railing heen en baanden ons een pad door het duin heen naar 'zaal 2'.
Al snel zagen we Nancy en Folkert zitten en planten ons naast hun. Ik ging al snel onder de deken zitten die ik mee had genomen, want het waaide er toch wel een beetje fris.

Al snel begon de film en ook kort hierna begon het een beetje te regenen. Gelukkig zaten we onder grote dennenbomen, waardoor we niet heel erg nat werden en konden we blijven genieten van de film. Na ruim 1,5 uur was er pauze..........geen verlichting......geen drankjes......geen popcorn...geen ijsjes......maar wel ff tijd om je benen te strekken.
Na 10 minuten ging iedereen weer snel onder de meegebrachte dekens liggen/hangen/zitten en konden we genieten van het vervolg van de film. Rond 23.30 uur was het afgelopen en moesten we ons weer een weg banen door het duin naar de verharde weg.

Ik vond het heel speciaal om zoiets mee te mogen maken, een film bekijken in de openlucht aan de voet van de vuurtoren, de volgende keer ga ik weer, maar dan moet het wel iets warmer zijn, want mijn knie vond het uiteindelijk niet zo leuk achteraf.
 
Vanavond een avondje stappen, want de collega die onlangs afscheid heeft genomen is voor een avondje terug, dus dan moet er even bijgekletst worden! Fijn weekend allemaal

Avontuurlijk tochtje
Gisterenavond zijn mijn ouders gearriveerd op Vlieland. Nadat ik ze had ingecheckt in het hotel zijn we heerlijk wat op het terras gaan drinken, waarna we rond 22 uur in het Loods Café belandden voor een afzakkertje. Dit werd het Vlielands juttertje en na 1 volgde nummer 2. Net op het moment dat we wilden gaan werd ons nummer 3 ingeschonken aangeboden door de chefkok van restaurant Plezant. Daarna zijn we lekker gaan slapen.

Om 8.15 uur werden we wakker en zijn we rustig opgestaan. Mijn ouders kwamen rond half 11 naar ons toe zodat we alle tijd hadden om naar het Posthuys te gaan, daar te lunchen en mee te gaan met de Vliehorsexpres. Onderweg zijn we nog gestopt bij de vogeluitkijkpost, maar helaas weinig vogels te bekennen ivm de vloed.
Na een heerlijke lunch konden we al snel mee met Folkert op de Vliehorsexpres en kon onze avontuurlijke tocht beginnen. Er reden 2 trucks en de eerste kwam al vrij snel een beetje in de problemen door het behoorlijk zachte zand, maar gelukkig kwam alles nog net op tijd op zijn pootjes terecht. Wij reden door naar het reddingshuisje waar we de rondleiding kregen. Ik wilde op de boomstronk gaan zitten, maar werd door Folkert naar boven geroepen, want hij had mijn hulp nog nodig. Johan bleef buiten staan op de railing en zette ook zijn beste beentje voor en hielp hem ook met zingen en opmerkingen maken. Daarna doorgereden naar het puntje om zeehonden te kijken, we kwamen een jonge zeehond tegen en die bleek daar gisteren ook al te liggen. Folkert ging toch even een kijkje nemen, maar het beestje was enorm fel. Hij belde naar Willem die een kijkje ging nemen.

 


Eenmaal aangekomen bij de zeehonden namen we snel een kijkje waarna ik samen met mijn moeder schelpen gingen rapen en nog wat touw vonden. Op de terugweg was Willem inmiddels gearriveerd bij de zeehond, maar hij was inmiddels een stuk de zee in gegaan. Toch werd er besloten om hem te gaan vangen en dat ging redelijk snel, ook al verzette het beestje zich best behoorlijk. Inmiddels is het beestje al onderweg (of gearriveerd) bij Pieterburen voor verder onderzoek.Ik denk dat ik maar vaker mee ga, want iedere keer als ik mee ga op de truck is er wel iets wat er gebeurt en wat ik vast leg met mijn camera.
Op de weg terug (op de fiets) naar het dorp begon het toch ineens serieus te regenen, maar we deden net alsof we dat niet voelde en fietsten door naar camping Stortemelk, waar we toch even gingen schuilen voor de regen en ons vochtgehalte weer op peil brachten. Inmiddels was het weer droog geworden en lieten we mijn ouders nog meer zien van het eiland. Snel naar huis, het zand uit onze haren wassen en op naar het restaurant voor een overheerlijke maaltijd.
Morgenvroeg gaat Johan werken en ga ik mijn ouders ophalen voor nog een fietstochtje. In de middag mag ik beginnen met werken en nemen mijn ouders de boot van 16.45 uur. Dus ze kunnen nog heerlijk een middag rondfietsen en eventueel shoppen.

Avondtocht Vliehorsexpres
Vorige week woensdag hadden we te maken met een weeralarm en werd onze avondtocht ook afgeblazen die we zouden gaan maken met de Vliehorsexpres. Het noodweer bleef uit op Vlieland, maar in de regen op de hors rondlopen is nou ook niet echt ideaal.
We boekten onze tickets om naar de donderdagavond. Op donderdag geen noodweer, maar een zomerstorm, en dan is het heerlijk om op die zandvlakte te staan, lekker uitwaaien en zandhappen, heerlijk, daar kunnen wij enorm van genieten.
Eerst gingen we zeehondjes kijken en er zaten er behoorlijk veel. Na een tijdje mochten we weer een stuk mee met de truck, maar het laatste stukje moesten we toch echt gaan lopen naar het reddingshuisje en het werd een survival tochtje. Over wat heuveltjes zand heen, door het water lopen......eerst even testen of mijn schoenen hoog genoeg waren, maar ik durfde het niet helemaal aan, dus ik liep terug om mijn schoenen uit te doen en op blote voeten door het koude water te waden. Johan liep er wel met zijn schoenen doorheen en heeft het droog gehouden (dat is tenminste wat hij zei).

Bij aankomst zat het folkduo "Drijfhout" al heerlijke muziek te spelen en het kampvuur was ook al lekker aan. Nils van Drijfhout maakte nog de opmerking "als jullie nu een klein stukje hadden omgelopen hadden jullie geen natte voeten gekregen.....", komt ie mee als we al door het koude water zijn gegaan, nee daar maak je vrienden mee hahaha.
Halverwege kregen we heerlijke warme chocomel geserveerd en genoten we van de zondsondergang en de muziek. Echt genieten was het.

Na afloop heb ik nog even met Nils staan kletsen en heb ik gevraagd of ze nog iemand zochten voor de fanfare. We hebben afgesproken dat we na het hoogseizoen contact met elkaar gaan opnemen om het verder te bespreken.


Hilarische taferelen
We zijn besmet met het Vlierus: Vlieland kan ernstig verslavend werken; voor je weg bent verlang je er alweer naar terug!
En dus zijn we afgelopen weekend weer naar Vlieland geweest. Heerlijk weer even genieten van alles en iedereen.

We werden gevraagd of we zin hadden om een avondje naar "De Bolder" te gaan voor een voorstelling van de toneelvereniging. Daar hadden we wel oren naar en ik regelde nog snel even een tandem, zodat we niet hoefden te lopen.
Omdat we om half 5 al op waren gestaan om de boot van 9 uur te halen, lag Johan lekker te slapen toen ik dat regelde en ik ben zelf ook nog even een klein uurtje gaan liggen. Om half 8 hadden we afgesproken en Johan en ik fietste nog even een extra rondje om zo te kunnen wennen aan de tandem. Door de Dorpsstraat, voetgangers proberen te ontwijken, ik sturend, Johan trappend, dat ging best goed, maar mijn derrière paste niet goed tussen het stuur van Johan. Dus besloten we om het om te draaien, Johan voorop en ik achterop. Nou dat was ook geen succes kan ik je vertellen, Johan moest sturen, maar dat lukte niet omdat ik achterop de touwtjes in handen wilde hebben, dus lachend stopte we weer en draaide de rollen weer om. Eenmaal onderweg met een stuk of 5 eilanders zakte Johan zijn zadel naar beneden, het was echt geen gezicht meer. Maar goed we kregen de complimenten dat wij het aandurfde om op een tandem te zitten en dat we ook nog redelijk recht bleven fietsen ondanks onze hilarische tandem.
De toneelvoorstelling was ook echt hilarisch, het stuk duurde 3 uur, maar was zeker de moeite waard! We hebben enorm gelachen en daar gaat het toch om.
Nadien zijn we nog wat gaan drinken en de alcohol ging er goed in en goed beschonken verlieten we rond half 1 het pand, om weer op de tandem te stappen. Ik weet niet of het door de alcohol kwam, maar de terugweg ging goed, ik paste ineens tussen het achterste stuur en we raakte geen boom of paaltje onderweg.


Zondag zouden we als verrassing meegaan met Folkert op de Vliehorsexpres, maar de verrassing was zaterdag helaas al weg, want hij nodigde ons uit om mee te gaan. Heerlijk weer een ritje naar de sahara van het noorden en onderweg spotte ik ineens flessenpost! Johan en Folkert hadden dit niet gezien, dus met een draai door de zee heen reden we terug om de fles toch op te pikken. De fles was niet lang onderweg geweest, want hij was de vorige dag in zee gegooid, maar het is wel leuk om zo iets ineens te zien liggen. We genoten van het uitzicht, de zon, de zee en de wind. De nieuwe burgemeester zat ook in de truck, wat natuurlijk het wel bijzonder maakt.


Na terugkomst hebben we nog een cadeautje overhandigd aan Folkert ivm zijn verjaardag en kregen direct de uitnodiging om nog even wat te komen drinken. We kwamen bij hem thuis aan en de honden werden helemaal hyper, want als wij komen betekend dat dat ze gaan wandelen volgens mij . De riemen werden gepakt en we gingen heerlijk een wandeling maken door de duinen.
We hebben weer lekker genoten van de zon, de zee, de wind en de duinen!

We moeten praten
Woensdagavond was het dan weer zover. We gingen weer naar Veldhuis en Kemper.
In januari zijn we bij de try-outs geweest van de show "We moeten praten" en nu gingen we kijken hoe het uiteindelijk geworden is.
De show is op een aantal punten aangepast in hele positieve zin en we hebben genoten.
De liedjes die gezongen werden zong ik gezellig mee en het publiek was ook gezelliger dan in januari. In januari werd nog een beetje mat gereageerd, maar nu werd er veel hardop gelachen en geklapt.
Op rij 1 zat een stelletje met de respectievelijke leeftijd van 87 en 86 jaar oud.....Remco moest dus nog 7 keer *Kut* roepen en daar had hij nu even problemen mee. Op rij 2 zat een jongen van 13 jaar oud......de ouders zullen waarschijnlijk nog wat uit te leggen hebben aan hun zoon, Remco voelde zich absoluut niet verantwoordelijk.
Richard en Remco hebben plezier op het podium en dat stralen ze echt uit en geven dit door aan het publiek!! Ik zou zeggen, als je nog ergens aan kaarten kunt komen is dit echt een aanrader.

Na de show zijn we nog even in de foyer wat gaan drinken en Richard en Remco kwamen ook al snel. Ze kletsen wat met de andere gasten en wij besloten om naar huis te gaan. Met het naar buiten lopen kwamen we Richard tegen die we nog een compliment gaven dat de show echt goed is geworden. Hij wilde graag nog even verder kletsen en ineens uit het niets....."wij hebben de vorige keer samen buiten een sigaretje gerookt hier", ja klopt Ries hahaha, en "jij hebt ook een blog.....eentje bij Marco Borsato......en je bent inmiddels weblog van de week geweest he?!"....."ja ik weet het nog!!"
1 keer gesproken met hun (in januari van dit jaar) en nog weet hij het. We kletsen nog wat verder over Marco en over hun nieuwe show die eraan gaat komen (wss in 2011) en toen werd het echt tijd om naar huis te gaan.

We moeten praten.......we hebben gepraat......en we hebben genoten!!

Guido Weijers @ Venray
Een paar weken geleden werden we gebeld door de schouwburg in Venray. We stonden namelijk op de wachtlijst voor kaartjes van Guido Weijers en er waren 2 plekken vrij gekomen voor 24 oktober en of we interesse hadden in deze kaarten. Daar hoefden we niet lang over na te denken en dus konden we een avondje gaan genieten van Guido.

Voor de pauze deed hij een try-out voor zijn oudejaarsconferance en na de pauze deed hij nog een stuk uit zijn theatertour.
We mochten allemaal inbreng geven voor de oudejaarsconferance en de DSB, Koninginnedag, Michael Jackson en Marco Borsato waren de Toppers uit het publiek.
Hij had ook iets met het meisje wat in slaap was gevallen bij een Tattoo-shop en toen ze wakker werd had ze niet 3 sterretjes, maar 36 sterretjes op haar gezicht......de enige die dit kan weghalen is.........er werd direct uit het publiek geroepen Carglass.......Guido was even stil, moest lachen maar vond het niet zo grappig, want dat was namelijk het juiste antwoord, dit had hij nog niet meegemaakt.
Hoe hij het allemaal bracht was echt goed!! In de pauze twitterde hij dat het niet zo soepel liep als een eerdere avond, maar daarvoor is het een try-out en wij vonden het helemaal super!

Na de pauze konden we dan nog genieten van een stuk van zijn "nieuwe" show, wat ook op en top genieten was.
Na afloop dronken we nog wat in de foyer en Guido kwam ook al snel hier binnenlopen. Hij maakte een praatje hier en daar en wij konden het niet laten om gewoon op hem af te stappen en ook even gezellig met hem te kletsen. We hadden de dvd bij ons van de oudejaarsconferance van 2008 die hij wel wilde signeren. Zowel op de hoes als op de dvd tekende hij en op de hoes zette hij nog "Yes we can!!" het thema van vorig jaar.
We maakten nog even snel een foto en kletsen nog wat door, waarom hij niet in Helmond optreed en daar gaan wij nu achteraan hebben we hem beloofd en moeten hem dan even privé twitteren hierover, want niet iedereen hoeft dat te weten. Ook vroeg hij nog wat over twitter, want hij snapt het nog niet helemaal hihihihi.
De volgende fans stonden ook te popelen om met hem op de foto te gaan, dus we namen afscheid van elkaar met een stevige handdruk en de belofte dat we elkaar op de hoogte houden.
Het was een super avond!!
We hebben genoten en niet alleen van de show, maar ook van de persoon Guido!!

Kortingskaart Dolfinarium
Wie kan ik blij maken met een kortingskaart voor het Dolfinarium in Harderwijk??
Ik heb de andere die al gereageerd hebben blij kunnen maken met een kaart, maar we hebben er weer eentje vol.

Het is een kaart voor maximaal 4 volwassenen met een korting van ? 60,-.
Je betaald maar ? 10,- per persoon als entree.
Hij is geldig tot en met 1 november 2009


Kaartjes te koop!

Misschien kan ik je blij maken!!

"Volg je hart
Al doet het pijn"