Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Bekeuring voor Sven Kramer

Wat baalde ik gisterenavond, toen ik het zag gebeuren. Ik denk hee dat klopt niet, wat doet ie nu??
En het rampsenario was geschiet. Helaas geen goud voor onze Sven, maar wat een race heeft hij gereden!! Trots dat ben ik op hem!!

En dat er direct grappen gemaild worden, als het eerste verdriet weggeslikt is, heb ik ook ondervonden en ga dit nu met jullie delen.Kickbox gala
Zondagmiddag om half 4 mocht ik me melden in de citysporthal in Helmond voor een avond EHBO bij het Kickboxgala.
Ik had Patricia opgehaald en samen liepen we via de VIP en Vechtersingang naar binnen, we werden welkom geheten door de beveiliging (wat een kleerkasten zeg!) en liepen door. We werden tegengehouden door de organisatie, want we kregen nog bandjes om zodat we ons overal konden begeven waar we maar wilden. De beheerder werd opgespoord om de omroepkamer open te maken, zodat wij ons daar konden installeren.
Niet veel later was ook de rest gearriveerd en kwam de arts zich voorstellen en de belangrijkste dingen doorspreken. Als er iets zou gebeuren, dan waren wij diegene die 112 zouden bellen en niet de artsen of de beveiliging. De artsen zouden de eerste behandeling in de ring aanpakken en wij zouden daarna de zorg overnemen van hun als het nodig mocht zijn. Willy ging op zoek naar de draagbaar en Marc en ik gingen ons in de zaal kenbaar maken en een mooi plekje uitzoeken.
Alle bezoekers werden goed gefouilleerd op steek- en vuurwapens of wat dan ook. Ook als er ff buiten gerookt was mochten ze weer alles uit hun zakken halen en door de detectie heen voordat ze de zaal mochten betreden, goed geregeld, alleen de dames met handtassen mochten steeds zo doorlopen.....jammer klein minpuntje.......en wij....wij liepen al piepend de zaal in zonder gecontroleerd te worden 

De wedstrijden konden beginnen met de jongste jeugd.....wat een felheid zit daarin zeg.
Het catering bedrijf kwam geregeld langs met hapjes en zo konden we het goed volhouden tot het buffet geopend werd om 20 uur. De gevechten gingen gewoon door en als ik er zeker van was dat de ene zou winnen, won de andere..........zo vreemd.......maar ik heb dan ook echt geen verstand van kickboxen.....
Af en toe wisselden we van plek met Patricia en Jolanda die de tribunes in de gaten hielden, zodat zij ook de wedstrijden van dichtbij konden zien en wat konden eten.
Nieky Holzken was toch echt wel de publiekstrekker en -lieveling en het werd dan ook een leuk gevecht. Ik heb het gefilmd, de kwaliteit is niet echt goed, maar je kunt wel zien dat er goed gevochten wordt en dat Nieky wint.Rond 23.45 uur was de laatste partij afgelopen en werd er omgeroepen dat de parkeergarage om 00 uur zou sluiten.......ships onze auto's stonden dus daar, dus snel de auto's de garage uitgereden en op de parkeerplaats geparkeerd. Alles netjes weer opgeruimd en we konden weer naar huis toe. Op een paar kleine behandelingen na hebben we het erg rustig gehad, maar bij thuiskomst moet je dan toch nog ff afkicken van de adrealine die stiekum je lichaam aanmaakt, zodat je gefocust bent en blijft.
Ik rolde rond half 2 mijn bedje in en die wekker ging toch wel erg vroeg om te gaan werken....van 9-20 uur mocht ik werken dus dat was direct een lange dag. Gelukkig was een collega van mij zo lief in haar pauze een groot blik redbull te halen voor me, zodat ik de middag en avond door kon komen en dat is allemaal super gelukt!! Geen man met de hamer die voorbij kwam en me neerhaalde tot 23 uur.......toen was het echt over en uit voor me en heb geslapen als een roosje.

Golden Glory
Golden Glory....nee niet iets uit het verleden, maar van nu!
Zondag wordt er een Thaiboxing Gala gehouden en ik ben erbij.
We (EHBO vrienden) zijn benaderd om aanwezig te zijn met een paar mensen en we hebben geloot wie erbij mocht zijn.

Er werd heel misterieus gedaan, we moesten aangeven of we zondag 6 december tijd hadden, de tijd was van 15.30-00 uur ongeveer en we moesten gala kleding hebben.....we bleven nog met 8 mensen over die aan deze voorwaarden voldeden en aangezien we maar met 5 mensen aanwezig hoeven te zijn werd er dus geloot.
Na de loting bleek dat we ons niet hoefden om te kleden in galakleding (jammer!!), maar dat we bij het Thaiboxen aanwezig mogen zijn. Ook zullen er 2 artsen aanwezig zijn, dus ik verwacht dat we het erg druk gaan krijgen met kijken naar gespierde lichamen .


Offical @ ELE Rally
Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van de ELE Rally in Helmond en omstreken.
Een paar weken geleden kregen we een mailtje of we zin en tijd hadden om een post als verkeersregelaar te bemannen en aangezien Johan ook vrij was op zaterdag kozen we voor de locatie in St. Oedenrode. Daar hadden ze er 2 nodig van 15.30 tot 20.30 uur. We werden gebeld om de details door te spreken en kregen direct de
uitnodiging om mee te komen eten om 14.30 uur. Dat sloegen we niet af natuurlijk, want eten moeten we toch.
Na kennis gemaakt te hebben kregen de scouts het over onze motoren, de zwarte vonden ze toch wel mooier dan die gele.......euhmmmm zijn jullie nu MIJN motor aan het afkraken??? De heren schrokken hier een beetje van en zeiden heel netjes "nee hoor, maar de zwarte trekt meer onze
aandacht". Jaja.....grrrrrr......die gele is wel een limited edition, maar goed, ze hadden geen verstand van motoren, vonden het alleen maar gaaf.

Na het lekkere eten zijn we naar onze posten gegaan, waar we de borden van de afsluiting op de weg gingen zetten. Johan had 2 borden en had ze al snel goed staan. Ik stond bij een andere rotonde (met leuke
witte fietsen op de rotonde) en had maar 1 bord, en aangezien ik niet kan tillen werd dat een probleempje voor mij. Maar als snel kwamen er een paar stoere kerels aanlopen en die heb ik gevraagd of ze even het bord op de weg wilden zetten en met alle plezier deden ze dit.
Enorm veel aanspraak kregen we allebei en we hebben enorme lol gehad. We belden tussendoor met elkaar hoe het ging en alles verliep heel goed, op een paar mensen na die een beetje boos werden dat ze de auto
niet mochten parkeren achter ons. Helaas konden we van de rally weinig tot niets zien alleen hele grote stofwolken en we hoorden de motoren loeien en knallen. Mensen die stoffig terugkwamen, sommige zelfs met onderdelen van de auto die eraf waren gevallen en nog even een praatje kwamen maken.
De politie is ook regelmatig langs gekomen en gaf ons het compliment dat we het goed geregeld hadden, geen opstoppingen, de auto's netjes in de berm geparkeerd, zodat
het normale verkeer gewoon doorgang kon vinden. Op een gegeven moment komt er bij mij een auto voorbij rijden over de rotonde.....heel langzaam......en ik zie een fototoestel en voor ik het wist was ik op de gevoelige plaat vast gelegd. Wie het was en of ik de foto nog ergens terug kan vinden weet ik niet, maar als het zo is dan zien jullie die foto hier zeker verschijnen.
Het werd tijd om alles weer op te ruimen, dus de borden weer aan de kant zetten en iemand zoeken waar we onze hesjes in konden leveren. Helaas zagen wij helemaal niemand meer en hebben toen ons contactpersoon proberen te bellen, maar steeds de voicemail. Dan maar een sms sturen dat we de hesjes op zondag af zouden komen geven. Dat was geen enkel probleem. Ze waren heel blij dat wij op zo'n korte termijn konden assisteren bij de ELE en dat we het allemaal goed geregeld hadden.
Koud van de wind kwamen we thuis aan, kropen op de bank onder een deken om wat warm te worden en na wat alcohol waren we ontdooid. We hebben enorm genoten, allebei hetzelfde werk gedaan op verschillende plekken, leuke aanspraak gehad, veel gelachen en een hele mooie herinnering gekregen van de ELE-Rally.
We kregen bij aankomst een tas met wat spullen erin, zoals het programmaboekje, een pen en 2 kleine stickers. Ook zat er 1 grote sticker in met daarop "Official" die we zichtbaar bij onze motoren moesten plaatsen. Na wat gepuzzel lukte het om de sticker achter ons windschermpje te klemmen met een handschoen, zodat hij niet kon wegwaaien.
Op zondag toen we de hesjes wegbrachten kregen we ook nog een pet van de 45e ELE-Rally, wat een zeer gewild opject is schijnbaar, want ieder jaar hebben ze er te weinig, terwijl er genoeg gemaakt worden
voor alle vrijwilligers die dit evenement mee helpen tot een groot succes. Maar wij zijn in het bezit van deze petten die nu staan te pronken op de kast.
We hebben aangegeven dat ze ons volgend jaar ook weer mogen benaderen en wat ons betreft staan we weer op dezelfde plek.

Volgend weekend gaan we mee als verkeersregelaars met de mongolentoeterdag Truckersday in Helmond, kijken of het ons daar lukt om het verkeer te ontregelen en hopelijk is het net zo'n goed weer als gisteren, maar het mag wel een paar graden warmer zijn. Ik hoop dan ook foto's te kunnen maken, dat is me gisteren niet gelukt ivm de drukte.

 Juul
Vergeet nooit mijn naam!Voor het geval ik ooit mijn naam vergeet, hebben mijn teamgenoten een trui laten bedrukken met mijn naam erop.
Altijd makkelijk .

Voor diegene die morgen naar Antwerpen gaan HAVE FUN!!

Ik ga morgenavond in de stemming komen met de DVD van Arnhem.

 Juul
Hockeywedstrijd NL-DE
Gisteravond speelde de dames van Nederland tegen Duitsland in Helmond.
Ik had al tegen Willy gezegd dat als het nodig ik met mijn EHBO spullen zou komen, maar hij dacht dat ze het wel aan zouden kunnen met 2 personen.
Dus ik op de fiets naar het hockeyveld zonder EHBO spullen en mijn camera op mijn rug (ja ik heb een nieuwe camerarugzak, dus die kon nu op mijn rug). Kwam ik aan en ik zag Willy al bellen..........ojee, mijn telefoon ging af hahahaha. Hij had mij nodig, want hij had niet verwacht dat het toch zo druk zou zijn. Rond de 7.000 mensen zijn er op af gekomen en als er wat zou gebeuren zouden ze met 2 personen niet veel kunnen doen, dus ik ging weer in volle vaard naar huis voor mijn spullen. Na 10 minuten kwam ik buiten adem terug op het hockeyveld..........met EHBO-spullen, maar zonder camera, ships die heb ik thuis laten staan. Wat baalde ik, maar goed ik heb een groot deel van de wedstrijd kunnen zien en de foto's.........ach ja, daar baal ik nu een beetje van, maar daar kom ik wel overheen.

Na een 4-2 overwinning op Duitsland verlieten de dames tevreden het veld en werd er nog een klein feestje gevierd langs het veld, op het veld en in de kantine. Wij konden al redelijk snel naar huis, zonder incidenten gelukkig.

Ik heb genoten samen met nog 7.000 andere mensen. Dit moeten ze vaker doen!!

 Juul
Mijn hockeyteam
Zondag was het dan eindelijk zover, na een jaar onze nieuwe outfit te hebben van onze nieuwe sponsor konden we een foto maken met ons complete team.

En we zijn super trots op ons nieuwe outfit. We hebben witte polo's voor de thuiswedstrijden, rode voor de uitwedstrijden, blauwe rokjes en broeken, een fel groen fleecevest en nog een hemelsblauw regen/windjack.
Ik heb een rode en gele polo gekregen, omdat ik een andere kleur draag in mijn domein.


Zoals je ziet krijg ik mijn fleecejack niet dicht, maar dat komt omdat er al die bescherming onderzit, zoals een bodyprotecter en elleboogbeschermers...........

Zondag was ook meteen de eerste wedstrijd na de winterstop en we hebben gewonnen!!
We staan op een 5e plek in onze poul en dat dankzij onze vaste invallers, die ons iedere week komen versterken vanuit de jeugd.

En nu heb ik spierpijn , maar na volgende week is het weer normaal dat ik iedere zondag het doel sta te verdedigen, en krijg ik geen spierpijn meer.......tenminste dat is normaal, mjah ben nu een jaartje ouder.............maar ik ben positief.

Op naar de volgende overwinningen!!

Juul
Keeper praat
Het woord spits heeft volgens De Dikke Van Dale meerdere betekenissen; natuurlijk, in de sport, de voorhoede speler.
Laten we er nu eens vanuit gaan dat scherpzinnig bedoeld wordt voor de spitsen in het hedendaagse hockey. Spitsen moeten namelijk scherpzinnig zijn. De paar kansen die ze krijgen moeten ze benutten en dus moeten ze scherp zijn en creatief. Met een beetje domme kracht kom je er niet tegenwoordig.
Om scherpzinnig te kunnen zijn moet je toch wel over enige vorm van intelligentie beschikken. Heb je dat niet, zul je minder snel creatieve oplossingen kunnen verzinnen voor de problemen die je tegenkomt en worden de problemen op andere niet spitse manieren opgelost.
Om scherp(zinnig) te zijn moet je over een dosis concentratie beschikken. Als je daarmee niet vooraan stond toen Onze Lieve Heer dat uitdeelde kun je nooit scherp zijn om de kansen in het leven te benutten die je krijgen gaat. Een ander gaat er dan met het botje vandoor, jou sip kijkend en met lege handen achterlatend?..
Dit in het achterhoofd houdend gaan we eens een quick scan doen om te kijken of de gemiddelde spits wel spits is. De opzet is heel simpel; er wordt een vraag gesteld en het antwoord wordt direct gegeven, gevolgd door de veel voorkomende acties (praktijk) die de spits in deze situatie zal maken. Daarna trekken we een conclusie. Wij, als keepers, die het wekelijks tegen de (spitse??) spits moeten opnemen??..
"Hockeykeepers moeten gestoord zijn"

Afgelopen zaterdag ging ik ff snel op en neer naar het hockeyveld, omdat mijn nieuwe keepersspullen gearriveerd waren. Die moest ik nog ff in elkaar knutselen en na anderhalf uur zat alles in elkaar. Ff snel passen en ja hoor alles past perfect. Ik kan er weer tegen met mijn nieuwe spullen. Ik sta weer helemaal goed beschermd in de goal.
Onderstaand artikel werd gepubliceerd over hockeykeepers, dit wilde ik jullie niet onthouden. En ik herken heel veel van mezelf in dit artikel.

 

Geen gebak .....
Dit stond er vanochtend in het AD te lezen........en ik had me nog wel zo verheugd op gebak .

Toen ik gisteravond het nieuws hoorde had ik echt zoiets van: "Wat flikt ie nu, die Rasmussen"

UTRECHT - Door het plotselinge ontslag van Rabo-renner Michael Rasmussen zien de duizenden werknemers van de Rabobank gebak aan hun neus voorbij gaan. De Rabobank was gisteren al voorbereid op een eindzege van Rasmussen. ,,We bereiden ons voor op een feestje,?? meldde woordvoerder Raymond Salet na de ritzege van de Deen. ,,Er is dan in elk geval gebak voor alle collega?s wereldwijd.?? De bank telt ongeveer 55.000 medewerkers.
Speciaal voor Nederland: een gigantische afbeelding van de geletruidrager met zijn ploegmaten in actie zou de gevel van Rabobank Nederland aan de Croesenlaan in Utrecht sieren, zo was de bedoeling. ,,Rasmussen zei toen hij over de finish kwam dat het een ploeginspanning is geweest, dus dat moet tot uitdrukking komen. Daar zijn wij apetrots op.?? In de hal van alle Rabobanken zouden klanten ook posters kunnen zien met eenzelfde soort actiefoto uit de Tour met Rabo-renners erop. De bank had bovendien al extra reclameblokken op televisie ingekocht. ,,Mocht de eindzege toch aan Rasmussen voorbij gaan, dan kunnen we altijd nog een gewoon reclamefilmpje laten zien, dus dat gaat kostenneutraal,?? aldus Salet


Dan maar op naar het gebak wat ik morgen trakteer, omdat het dan mijn laatste werkdag is bij Rabo Gemert-Bakel .

 Juul
"En vertrouw me nou maar blind
Open als een kind"