Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Zo lief
Vandaag kreeg ik van mijn peettante een mailtje met daarin geschreven dat we moesten gaan genieten van onze vakantie. Nou daar zijn we al volop mee bezig. Eerst 1,5 uur op de boot, waarvan het eerste kwartier behoorlijk heftig was. We gingen van links naar rechts en van voor naar achteren en dat was wel erg leuk om mee te maken. "Oehhh" en "Ahhhhh" werd er geroepen vanuit alle hoeken van de boot, het was gewoon een kermisattractie.
Na onze overtocht naar Harlingen haalden we ook nog een trein eerder dan in eerste instantie gepland. We moesten wel een keer extra overstappen, maar dat maakte ons niets uit. Uiteindelijk waren we om 17.41 in Deurne, waar we opgehaald werden door mijn vader. Mijn moeder had het eten al gereed en we schoven dus direct aan tafel.

Maar even terugkomend op het mailtje van mijn peettante, zij is in de oude doos gedoken en heeft een paar foto's gevonden van mij die ze me mailde. Echt super leuk om deze foto's weer eens te zien.


Nog niets veranderd hè?

Morgen hebben we een drukke dag met allerlei afspraken (tandarts, schoonheidsspecialiste, kapper e.d.) en daarna gaan we genieten bij vrienden en familie in de avonden en overdag lekker wat uitrusten, shoppen en zien wat er op ons pad gaat komen.

Iedereen alvast een fijn weekend!!

Zonnige zuiden
Vrijdagmiddag stapte we om 16.45 uur op de boot voor een snel bezoek aan het zonnige zuiden. We hadden een auto gehuurd om af te reizen en ik zou het eerste stuk rijden tot aan de McDonalds. Na 3 minuten kwamen we de eerste al tegen, maar dat vond ik te snel dus reden we door naar de volgende en na een heerlijk BigMac vervolgden we onze weg. Om 22 uur arriveerden we bij mijn ouders waar we 2 nachten zouden slapen.
Zaterdagochtend liep al op tijd de wekker af, want ik moest de tandarts bellen voor een spoedreparatie en we wilden nog wat dingen gaan doen.
Helaas regende het in het zonnige zuiden.........en het bleef maar regenen.......hard, zacht, hard, zacht...........ik las tweets dat het zonnetje heerlijk scheen in het hoge noorden en kreeg spontaan heimwee.
We stapten in de auto en reden naar Eindhoven waar ik mijn nieuwe camera ging ophalen. Deze is sinds afgelopen woensdag in Nederland verkrijgbaar en ik had er al even naar uitgekeken. Een spiegelreflexcamera waarmee ik ook filmpjes kan opnemen.
Een telelens die tot 300 gaat ipv 200, altijd makkelijk hier op Vlieland als ik iets wil fotograferen in de zee of op de Hors. Ik kan er weer een hele tijd tegenaan zo.
Daarna nog even Jamaicaballen halen in ons favoriete snoepwinkeltje en door naar de Poohshop waar we ook even moesten bijkletsen. Al snel werd het tijd om weer richting Deurne te gaan, tanden te poetsen en naar de tandarts te gaan. Na 10 minuten stond ik weer met een stralende lach buiten, zonder een centje pijn gehad te hebben.
We zetten koers naar Helmond voor de crematie van ome Jo. Inmiddels was het gelukkig een beetje droog geworden, maar toch voor de zekerheid hadden we een paraplu in de auto gelegd. Het was een soort van reüni van de familie. De dochter van ome Jo was ontzettend blij ons te zien, ze had ons enorm gemist, maar was enorm blij dat we er waren. Na een paar dikke knuffels, bemoedigende woorden begroetten we de rest van de familie. Na de plechtigheid hebben we bijgekletst met de EHBO-vrienden van Helmond en verder met de familie.We kregen van veel mensen de vraag of we geen heimwee hadden, heimwee hebben we, maar niet naar hier maar naar Vlieland 
Als laatste vertrokken we weer en gingen naar mijn broer om daar even te knuffelen met de neefjes en nichtje en lekker mee te eten. De kids gingen in de avond ook mee naar mijn ouders om daar te slapen en wij waren aan het dollen dat wij in het bed van de heren sliepen en dat zij buiten moesten slapen.
M: "Oma, tante Juul en ome Johan zeggen dat wij buiten moeten slapen.....maar dat moeten zij doen!"
Oma: "Jullie slapen gewoon in jullie eigen bedje en ome Johan en tante Juul slapen op het kermisbed."
M: "Tante Juul, jullie moeten op het kermisbed slapen!!"
(Kermisbed = als het kermis was vroeger, bleven er altijd wel mensen slapen, omdat men toen niet beschikte over auto's, dus werd er een matras op de grond gelegd, waar men dan op kon slapen)
Na een heerlijke, maar korte nachtrust op het kermisbed stonden we om 6.15 uur weer op. Aankleden, spullen bij elkaar rapen, ontbijtpakket werd door oma gemaakt en om 6.45 uur stonden ze allemaal ons uit te zwaaien in hun pyama.
Omdat Johan op vrijdag al gereden had, mocht ik nu rijden en Johan herhaalde steeds: "Juul het is hier 100..........100..........100...........100!!". Tja ik ben het nog steeds niet verleert, ik rij er nog steeds lekker vlot doorheen en binnen een half uur, had ik al 15 minuten tijd van de uiteindelijke aankomsttijd afgehaald. En om 9.30 uur waren we in Harlingen. We hadden dus nog ruim de tijd en na een telefoontje naar de autoverhuurder konden we de sleutels door de brievenbus gooien en een korte wandeling maken naar de terminal waar om 10.40 uur de snelboot weer vertrok naar Vlieland. We waren erg blij dat we de overtocht besproken hadden want het was enorm druk. De hele terminal stond vol, zelfs op de trappen. 450 man kunnen er mee op de Tiger en het zag ernaar uit dat er ook ongeveer zoveel mensen aan boord gingen. Na 45 minuten waren we op Vlieland en konden we beide direct weer aan het werk.

Door alle drukte van afgelopen week liep mijn mailbox over en heb ik alles verwijderd van updates van logjes (dit waren er 150.....), dus als ik niet gereageerd heb, is dit de reden. Ik hoop nu met een geschoonde mailbox weer leuke logjes van iedereen te gaat lezen en ik zal dan ook weer gezellig gaan reageren.

Om in te lijsten
Op mijn verjaardag had ik een tekening gekregen van mezelf van mijn peettante.
Ik vind hem nog steeds erg mooi en ben ook enorm trots op haar dat ze mij zo goed heeft kunnen natekenen.
Natuurlijk moest deze tekening ingelijst worden en we brachten de tekening dan ook naar een lijstenmakerij. We hielden van allerlei kleuren en soorten lijsten erbij, maar niets van dat alles vonden we nu super, dus we zochten nog verder en bijna alle lijsten die de lijstenmakerij had werden erbij gehouden.
Johan had ineens een ingeving, als we nu eens niet een crèmekleurige passepartou nemen, maar een gekleurde en dan een witte lijst, zou dat niet iets zijn?

Dus we zochten een bijpassende kleur passepartout en daarna werden de witte lijsten tevoorschijn gehaald en we waren alle drie direct enthousiast. Ja Johan heeft zo af en toe nog wel eens een goed idee .

Na een weekje konden we hem al ophalen en hij is echt super mooi geworden. We zijn er heel blij mee en sorry Marco, maar je hebt even moeten wijken. Boven onze tv hing namelijk de lijst met een foto van Marco gesigneerd en die heeft even plaats moeten maken voor de tekening. Dit zal voor korte duur zijn, want ik kijk toch liever naar Marco dan naar mezelf  en dan krijgt de tekening een ander mooi plekje.Genieten
Eind oktober ging ik voor het laatst naar de schoonheidsspecialist, net voor de Fanclubdag van M|B. Daarna had ik er de tijd niet meer voor of beter nog ik maakte er geen tijd meer voor.
Via Hyves mailde we wat over en weer wanneer we weer een keer zouden afspreken en afgelopen woensdag spraken we weer een keertje af.

Ik moest werken tot 20.00 uur en ging daarna snel door naar haar om weer eens lekker verwent te worden. Om 20.15 uur lag ik lekker te genieten, mijn gezicht werd lekker schoongemaakt, wenkbrauwen geëpileerd, "snor" geharst, daarna mocht de scrub even lekker inwerken en ondertussen kreeg ik een oormassage.
Niemand mag normaal in de buurt komen van mijn oren, daar word ik gewoon akelig van, krijg kippevel en als je niet oppast heb je een hand in je gezicht staan. Maar nu vermande ik me en liet het op me af komen. Wat heerlijk, ik doezelde lekker weg en genoot!!
Daarna werd ik weer ontscrubt en mocht een heerlijke honingmasker mijn gezicht gaan hydrateren, weer lekker wegdoezelen onder het genot van een nek- en schoudermassage.Tussen de massages door kletsen we gezellig over van alles en nog wat en na 1,5 uur genieten was het helaas weer gedaan, maar wat kan een mens hiervan genieten en opknappen.

Ook kreeg ik nog een verjaardagcadeautje, ik mag nog een keer komen mijn nagels te laten doen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. De afspraak is al gemaakt en daarna zal er snel weer een afspraak volgen voor weer een heerlijke gezichtsbehandeling. Ik kijk er nu alweer naar uit.

Gaan jullie ook wel eens naar de schoonheidsspecialist en genieten jullie dan ook zo??

Schaam me diep
Ik schaam me diep
Melde ik gisteren dat we iets te vieren hadden, omdat we al 8 jaar de sleutel hadden van onze woning, bleek het gisteren ook nog eens dat we 10 jaar samenwonen.

10 jaar geleden zat ik in de eindfase van mijn opleiding Uitvoerend Horeca Ondernemer. Ik woonde inmiddels al weer een half jaar bij mijn ouders nadat ik terug was gekomen uit het mooie zuid Limburg na 7 jaar, omdat ik mijn stagejaar in Eindhoven ging doen.
Bijna iedere avond ging ik naar Johan toe die een klein huisje had, maar wat te klein was voor 2 personen. We schreven ons in bij de woningbouwvereniging voor een ééngezinswoning en na een half jaar op 1 februari 2000 kregen we hiervan de sleutel.
Mijn ouders waren niet geheel optimistisch dat we nu al gingen samenwonen, omdat ik in de laatste fase zat van mijn opleiding. Ik kreeg dan ook te horen: "Je maakt je studie wel af hè?!"
Ja tuurlijk maak ik mijn studie af, nog een paar maandjes ploeteren, ondernemersplan schrijven waar ik al vrij ver mee was opgeschoten. Ik ga mijn studie nu echt niet weggooien op een paar maanden na!
Ik stelde mijn ouders ook gerust met de woorden: "Ik zit nu bijna iedere avond bij Johan, waardoor ik in de avond weinig doe aan het ondernemersplan. Als we nu samen gaan wonen, kan ik gewoon zeggen: Johan ik zit boven ff wat doen aan mijn studie."

4 maanden later kreeg ik ook mijn diploma uitgereikt, wat nog best spannend was. Niet dat ik niet geslaagd zou zijn, maar omdat de diploma's uitgereikt werden op volgorde van achternaam.......alleen mij sloegen ze over.......
Toen iedereen zijn diploma had werd er doodleuk gezegd "zo iedereen heeft zijn diploma!" Nou niet dus, ik zat daar nog zonder diploma, maar al snel werd ik naar voren geroepen om ook mijn diploma op te halen. Bleek ik gewoon een "Prix d'Honeur"  te krijgen, voor mijn doorzettingsvermogen, opleidingen die al verkort waren in nog kortere tijd te doen en alles met een mooie lijst met voor ieder vak een 7 te slagen.
Ook kreeg ik de aanbieding om nog een paar jaar te blijven en de bakkersopleiding te gaan doen, maar die aanbieding heb ik afgeslagen. Ik vond dat ik de Hotelschool in Heerlen wel lang genoeg geterroriseerd had en dat het tijd werd om mijn vleugels uit te gaan slaan.

Maar we dwalen een klein beetje af teveel inspiratie in één keer.
Johan en ik vieren feest dit jaar, in mei zijn we 15 jaar bij elkaar, daarvan wonen we er dus nu 10 jaar (en 1 dag) samen en zijn we dit jaar ook nog eens 7 jaar getrouwd. Feestjes die we niet uitgebreid gaan vieren, maar waar we wel bij gaan stilstaan.


8 jaar alweer
1 februari 2002 was een speciale dag voor ons.
We kregen de sleutel van ons huis, waar we nog steeds in wonen.
In november 2001 sloten we de koop van onze woning nog in guldens, op 1 februari 2002 waren dat ineens euro's geworden.

Precies 2 jaar hadden we in Deurne gewoond en nu konden we ons eigen huisje betrekken. Een grote stap in ons leven, waar we tot op heden nog steeds geen spijt van hebben.
Het is heerlijk wonen in Helmond. We hebben geen directe overburen en achterburen, zitten midden in een rij van 5 en we hoefden ook weinig te doen aan de woning.
De kleur van de muren waren helemaal mijn smaak, maar omdat het leeg was hebben we het toch maar even gesaust. Op de slaapkamers lag nog vloerbedekking en dat is niet ideaal als je 2 katten hebt, dus daar werd laminaat neergelegd wat uit onze huurwoning kwam. Precies genoeg om 3 slaapkamers en de overloop mee te leggen.
Verder werd er nog een alarminstallatie geplaatst en wat kabels getrokken voor de internetverbinding en na 2 weken konden we gewoon al overhuizen.

In de 8 jaar dat we er nu wonen hebben we inmiddels wel al wat verbeteringen aangebracht zoals een nieuwe keuken helemaal naar onze smaak en van alle gemakken voorzien. We hebben het huis vergroot door een serre aan te bouwen en de tuin is onder handen genomen zowel aan de voorkant als aan de achterkant.


Al vaker hebben we de vraag gekregen of we niet weer terug naar Deurne willen verhuizen, maar tot nu toe wonen we hier goed. Lekker rustig, het bos en een park op loopafstand, ver genoeg buiten het centrum, maar toch weer dicht genoeg erbij en dicht bij veel uitvalswegen. Onze keuze om in Helmond te gaan wonen was toch wel een prijskwestie. De huizenprijzen waren hier aanzienlijk lager dan in Deurne voor dezelfde woningen en voor ons maakt het niet zoveel uit waar we wonen, dus de keuze was snel gemaakt om Deurne te verlaten. Maar na 8 jaar hebben we nog steeds geen spijt.

Geen mens die weet hoelang we hier nog blijven wonen of waar ons volgende huis zal komen te staan, maar al 8 jaar genieten we hier volop.

Dubbele dag
Vandaag 21 november, een dubbele dag.......
2 jaar geleden overleed mijn lieve peetoom heel plotseling.
Ze zeggen dat het slijt.....maar nog steeds denk ik veel aan je lieve ome Jac
De vragen blijven nog steeds, waarom jij, waarom zo vroeg, waarom......

Vandaag vieren we de verjaardag van Johan, maar ook gedenken we jou en je bent voor altijd in onze harten, waar we ook gaan en staan. Nooit zullen we je vergeten, want jij was bijzonder zoals je was.

Tranen: ontelbaar
Een snotneus: alsmaar
Gemis: onbeschrijfbaar
Leven: onverklaarbaar
Diegene die jou mist, dat ben ik maar....

Ik kan niet praten met iemand die er niet meer is
Ik kan niet luisteren naar iemand die er niet meer is
Ik kan niet lachen met iemand die er niet meer is
Maar ik kan nog wel houden van iemand die er niet meer is

6 jaar alweer
6 jaar geleden was het onze dag.
6 jaar geleden trouwden wij.
6 jaar geleden straalden we.
6 jaar geleden zeiden we "JA" tegen elkaar.
6 jaar geleden.....en ik kan de dag nog zo voor mijn geest halen.
6 jaar geleden hebben we genoten.
6 jaar geleden hebben we gelachen.
6 jaar geleden hebben we gehuild.
6 jaar geleden hadden we een dubbel gevoel.
6 jaar geleden werd er op gepaste manier gefeest.
6 jaar geleden werd toch een hele mooi dag.

Voor Wilma en Frenk.....
.......en allen die deze vreselijke gebeurtenis van dichtbij hebben meegemaakt. Familie die hun dierbaren hebben verloren en de mensen die gewond zijn geraakt.

Waarom zijn er zoveel vragen,
Waarom is er zoveel pijn.
Waarom zijn er zoveel dingen,
Die niet te begrijpen zijn.

Soms is er zoveel wat we voelen,
Maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
Soms geeft het leven tegenslagen,
Aarzel dan niet om hulp te vragen.

Kijk naar voren,
Kijk niet om.
Vecht, wees sterkt
Je weet waarom!

Het is soms zo weinig wat een medemens te bieden heeft,
Men kan slecht laten blijken dat men met de ander meeleeft.

 Juul
Nieuwe agenda
Onlangs hadden we een waardebon gekregen van de Bijenkorf van ? 200 euro. Hoe ik hieraan kwam lees je hier.

Nu was die waardebon nog niet helemaal op dus moesten we nog een keer gaan shoppen wat vervelend zeg. We liepen dus de Bijenkorf binnen en gingen naar de afdeling met de agenda's. Die van mij is nog wel goed, alleen helemaal verkleurd inmiddels na 6 jaar mag dat overigens wel dacht ik. Ik keek rond en zag 2 hele mooie en kon geen keuze maken. Johan wilde geen keuze maken voor mij........altijd leuk samen shoppen
Ik pakte het boekje met alle agenda's erbij en zag er toen een die me heel erg aanstond, alleen hadden ze die niet en konden ze die ook niet bestellen, dus heb ik maar gekozen uit de 2 die ze wel hadden. En deze is het geworden

Op deze foto is ie een beetje roze, maar de band is toch echt wit. Ze hadden hem ook nog andersom, dus een witte kaft en een zwarte band, maar dat is zo besmettelijk vond ik.

Ik ben er weer super blij mee en de komende jaren zal deze agenda weer in mijn tas zitten als standaard uitrusting.
De vulling die erin zit is van Winnie de Pooh, dus geen saaie vulling, maar een leuke fleurige, zodat ik gewoon geniet als ik de agenda open maak en er weer wat in mag schrijven.

Hebben jullie ook ieder jaar een losse vulling of hebben jullie een "normale" agenda met bijvoorbeeld een harde kaft die gebonden is?
Ik ben wel erg benieuwd eigenlijk

 Juul
"Ik kwam naar je toe en ving
Jou op wanneer je bijna onderging"