Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Schoorsteenbrandje
En dan komt ineens de brandweer voorbij rijden....snel kijken wie/wat/waar en blijkt bij de achterburen een schoorsteenbrand te zijn. Gelukkig bleek het mee te vallen uiteindelijk.De ladder wordt van het dak gehaaldDe bevelvoerder
Mooi zo die schaduw op de gevel van de overburenEr wordt iets naar beneden gegooid, maar wat bleef mij onduidelijk.


Brand op Vlieland (4)
Bijna 1,5 maand na de brand is het dak van Vlierijck alweer (bijna) helemaal rietgedekt.
Afgelopen vrijdag (als ik me niet vergis) zijn ze begonnen met het opnieuw aanbrengen van het riet, dinsdag mocht ik naar de fysio en die zit recht tegenover Vlierijck en kon ik vanuit de wachtkamer aanschouwen hoe dit in zijn werk ging. In een rap tempo werden de balen met riet omhoog gegooid, op zijn plek gelegd, losgesneden en in model gebracht en inmiddels is het woensdag en is het zo goed als af. In de nok zijn ze nog bezig, maar dat zal deze middag ook wel af komen.

 Brand op Vlieland (3)
The day after.......

Brand op Vlieland (2)
Respect voor Brandweer Vlieland en Brandweer Harlingen.
Dank aan Sipke van de Spar die al snel water, frisdrank en gevulde koeken afleverde.Brand op Vlieland
Vanmiddag rond 13.00 uur kreeg de brandweer de melding van een brand bij Vlierijck.
Het dak staat in brand en omdat het een rieten kap is, is dit niet zomaar bestreden. Brandweer Vlieland, maar ook de landmacht is terplaatse voor de bestrijding van de brand.
Inmiddels zijn er hulptroepen van Harlingen gearriveerd en extra materieel staat aan boord van de Midsland.De bel
In de zomer gaat er regelmatig een bel rond op Vlieland. Dit is iemand die met een bel rondfietst en een megafoon en als omroeper fungeert. Erg leuk om mee te maken. In de winter fiets hij ook regelmatig zijn rondje net zoals vanochtend.
Het nieuwtje voor vandaag was dat de ijsbaan om 14 uur open zou gaan voor iedereen.
Al een aantal dagen zijn er mensen die hun rondje gaan schaatsen, maar het was nog oppassen geblazen, maar vanaf vanmiddag is de koek & zopie tent geopend en is de ijsmeester aanwezig.

Johan en ik waren vandaag nog samen vrij dus trokken we er vanmiddag op uit voor een heerlijke wandeling naar de ijsbaan en het strand. Onderweg zag ik ineens warme laarzensokken, dus die moesten ook maar even gepast en gekocht worden, want koude voeten in mijn laarzen is niet fijn. Met heerlijke warme voeten en kuiten kon onze lange wandeling beginnen. Onderweg van de ijsbaan naar het strand begon het ook nog te sneeuwen en wat is†het dan lekker op te warmen in het Badhuys met Gluhwein en warme chocomel.


Na een mooie wandeling weer terug naar huis zagen we dat De Parel open was en ik mocht daar nog een kerstcadeautje gaan halen. Johan heeft zijn kerstcadeautje ook vandaag in gebruik genomen, hij heeft een nieuwe telefoon, want die van hem deed al een tijdje vreemd en hij kan pas eind volgend jaar zijn contract verlengen, dus dan maar een nieuwe simlockvrije telefoon.
Morgen gaan we een beetje kerst samen vieren, want vrijdagochtend vertrek ik naar Brabant om bij de familie te zijn en samen te eten. Johan mag gewoon werken, maar hij is ook onder de pannen, hij mag bij vrienden gaan eten en op 2e kerstdag ben ik weer terug als alles mee zit.
Op dit moment zijn namelijk alle snelboten uit de vaart genomen ivm†de ijsgang op de waddenzee tot nader order en ik heb voor zondag gepland staan om met de snelboot terug te komen. Vrijdag ga ik ook bekijken hoelang ik erover ga doen, als dit te lang is voor de zondagochtend, vertrek ik op zaterdag al naar het noorden, waar ik in Apeldoorn uitgenodigd ben om daar te overnachten. Heel lief van deze 2 mensen!! Maar ik ga me eerst maar eens concentreren op vrijdag, goed uitgerust op weg in de hoop dat ik om 14.30 uur in Deurne ben, want de kapper staat al gereserveerd. Dat betekend dat ik 6 uur de tijd heb om 250 km te rijden. Ik denk dat het me wel gaat lukken.Voor iedereen verder hele fijne kerstdagen!

Eťn lichtje is sterker dan alle duisternis in de wereld


Het roer gaat om
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om een droom uit te laten komen.
En nu kan en mag ik jullie berichten dat onze droom gaat uitkomen.

We hebben er niet zo lang over na hoeven te denken, het was al snel duidelijk voor ons beide dat we dit wilden. We gaan verhuizen!
De meeste mensen verhuizen wel een paar keer in hun leven, dat is niets bijzonders, maar wij gaan niet zomaar verhuizen, wij gaan het roer volledig omgooien.
Toen ik in maart terug kwam op het werk na een weekendje Vlieland, had ik al een bijnaam gekregen "Juul de strandjutter". Mijn collega's wisten toen nog niets van onze plannen, maar nu zijn deze definitief, we gaan verhuizen naar Vlieland!

Onze laatste bezoeken in februari, maart en april waren voor ons heel belangrijk. Heel veel gesprekken hebben we gevoerd met eilandbewoners, veel nieuwe mensen leren kennen, huizen bekeken en werkgevers benaderd. Met andere ogen naar Vlieland kijken, niet als vakantie-adres, maar als huidige woonplaats.

Wat ons direct duidelijk werd is dat een baan niet zo'n groot probleem is, maar een huis daarin tegen is een groter probleem. De huizenprijzen liggen echt heel hoog, voor wat je krijgt en na veel gesprekken met hypotheekadviseurs bleek het voor ons niet haalbaar te zijn om een woning te kunnen kopen.
We zijn dus aangewezen op een huurwoning en aangezien die ook niet voor het oprapen liggen zou het erg lastig gaan worden om ons te kunnen gaan vestigen op Vlieland. We hadden de hoop ook al een beetje opgegeven in maart, toen bleek dat de woonruimte roet in het eten ging gooien en we besloten het een beetje te laten rusten, want alles was eigenlijk sinds februari in een enorme stroomversnelling gekomen.
Maar eind maart kregen we ineens een mailtje van Johan zijn toekomstige werkgever dat hij een woonruimte voor ons had. Het bleek een bovenwoning te zijn aan het einde van de Dorpsstraat. Het is klein, maar groot genoeg voor ons om mee te beginnen.
Een slaapkamer, woonkamer en een badkamer voor onszelf en de keuken moet gedeeld worden met de bewoner die aan de achterkant op de bovenverdieping woont.

Vlieland, eiland om van te dromen...
Als ik er ben, bedenk ik altijd redenen om er te blijven. Soms dwalend over het strand hele filosofiŽn over hoe het zou zijn om hier te wonen, eindeloos vakantie...

... ja, ik weet het. Ik heb een Vlierus, een Vlieland virus!Alles moet nu geregeld gaan worden, want over 2 maanden zitten we er gewoon al. Dus we moeten onze spullen gaan sorteren, kijken wat we mee willen nemen en inpakken. Alles wat we niet mee kunnen nemen moet ook ingepakt worden en opgeslagen. Een hele onderneming, maar we hebben er zo'n enorme zin in!

Sommige mensen wisten ondertussen al van onze plannen, omdat ik tegen hun mijn mond niet kon houden, mijn enthousiasme wilde delen of raad wilde vragen en†anderen zullen verbaasd zijn en weer anderen zal het niets interesseren.


Trots
Sinds november ben ik actief op het Vlielandforum. Als snel werd ik aangesteld als boardmoderator en 2 weken geleden werd ik gevraagd om full moderator te worden. Na aandringen van de heren heb ik me overgegeven en hebben ze me alle "vergunningen" gegeven die daarbij horen. Het gaat†de heren nog wel†de nodige rosť kosten, maar dat namen†ze voor lief.†
Nu kwam er vorig weekend de vraag wie er zin had om een stukje te schrijven wat gepubliceerd zou worden in de lokale krant van Vlieland.
De heren zijn namelijk niet zo'n schrijvers, dus ik reageerde dat ze me maar wat informatie moesten geven en dat ik dan mijn vingers het werk wel zou laten doen.

Netjes kreeg ik de informatie en binnen een half uurtje had ik een stukje tekst geschreven. Ik zette het online op het forum met de mededeling dat dit een eerste opzetje was en dat er dus nog van alles aan gesleuteld mocht worden. Maar dat was niet nodig, het was helemaal perfect zo.
Het werd direct naar "De Vliezier" toegemaild en afgelopen donderdag is het dan ook daadwerkelijk geplaatst.

Trots op wat we tot nu toe bereikt hebben
Trots op dat mijn tekst gewoon geplaatst is
Trots op de gezellige collega's
Trots op het forum

Omdat de scan niet echt heel duidelijk is hieronder nogmaals de tekst:

In oktober kreeg Wietze het idee om een forum op te gaan zetten over Vlieland. Iedereen kent natuurlijk de startpagina van Vlieland, waar je veel informatie kunt vinden, maar wat is er nu leuker dan een forum te beginnen waar je meningen en ervaringen met anderen kunt delen en zo was het idee geboren.

Het logo is ook een ontwerp van Wietze, hij wilde graag een stukje van het wapen van Vlieland erin terug laten komen.
Na een eerste opzet is het forum op 13 november 2009 online gegaan en al snel werd Wietze versterkt door Douwe. Samen hebben ze de schouders eronder gezet en ideeŽn uitgewerkt. Al snel werd het een mooi geheel en de eerste leden melden zich aan en gingen hun ervaringen vertellen. Al snel bleek het een succes te worden en werden er moderators aangesteld om Wietze en Douwe mee te helpen om het forum op een hoog niveau te houden. Inmiddels zit het forum al op 126 leden en loopt het als een trein. Nieuwe ideeŽn worden aangedragen, de layout is inmiddels ook gewijzigd. Niet omdat we niet tevreden waren, maar de kleuren van Vlieland wilden we terug laten komen in de layout en dus is het blauw vervangen door groen met wit.
Achter de schermen zijn we dus druk bezig om het zo goed mogelijk aan te pakken en in de toekomst zullen er dan ook nog wijzigingen gaan komen.

Wat kun je allemaal vinden op het forum? Nou van alles zoals activiteiten die gaan plaatsvinden, het laatste nieuws van het eiland, overnachtingen, waar kun je lekker eten/drinken of uitgaan, maar ook wat de leden van het forum bezig houdt.

We zijn nu bezig om bedrijven op Vlieland te benaderen, zodat zij gratis kunnen adverteren op het forum. Er wordt dan een stukje geplaatst over het bedrijf, eventueel met foto's, de openingstijden en alle informatie die de bedrijven erop kwijt willen. Mocht je hierin belangstelling hebben om je bedrijf ook op het forum bekendheid te geven dan kan dit door een mail te sturen naar info@vlielandforum.nl en daar je wensen kenbaar te maken.

We zijn trots op wat we in een hele korte tijd al bereikt hebben en willen vooral zo doorgaan. Dus aarzel niet en kom eens kijken op Vlielandforum.nl het gezelligste forum van en over Vlieland!

Vriendelijke groeten,
Wietze
Douwe
Juul
Jelle
LilianneGrote wasjes, kleine wasjes.....

Ons oude wasmachine :P....stop ze in het wasmachine.....laat maar lekker draaien!!

Tja onze wasmachine draaide nog zijn best, hij was los in de heupen als ie centrifugeerde en dan sloeg ie op tilt.
Een vriend om raad gevraagd of we dit zelf konden verhelpen, dat zou moeten kunnen, maar helaas het onderdeel waar het om ging was nergens te vinden. Volgens mij speelde de wasmachine gewoon verstoppertje met ons.

Hij vond het gewoon super leuk om te dansen en vroeg ons dus steeds om het programma nogmaals te doen. 2 rondjes voor 1 wasje.......daar trappen we 3 keer in, maar daarna niet meer. Vooral niet als hij ook nog eens af en toe na het 2e rondje nog een 3e rondje wilde draaien.Ons nieuwe wasmachine ;-)De optie was of een dure reparatie laten doen of een nieuwe wasmachine. De keus was snel gemaakt en gingen we vorige week op zoek naar een nieuwe. 8 jaar had ie onze was keurig verzorgd, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan en die tijd was nu aangebroken.
Na een hele korte zoektocht vonden we een mooie nieuwe wasmachine en omdat het een model was van 2009 kregen we een mooie korting en het voordeel was ook dat ze hem de volgende dag al direct konden leveren.

Inmiddels staat hij mooi te wezen en zijn werk goed te doen. Hij is minder soepel in de heupen, maar draaien.......dat doet ie als een gek.
Hopenlijk blijft ie nog lang ons maatje!

Nieuwtje
Iets nieuws, iets ouds......iets vertrouwds!!

Veel van ons kennen het prikbord op M|B, altijd leuk om iets op posten of als je vragen hebt deze te kunnen stellen.
Nu is er sinds kort een nieuw forum geboren en wel van Vlieland!!
Ik als Vlielandliefhebber ben ik daar natuurlijk een kijkje gaan nemen en ik voel me daar al helemaal thuis!!
Allerlei vragen over Vlieland, wat is er te doen, overnachten op Vlie, eten en drinken en nog veel meer worden hier beantwoord.
Dus heb je interesse, heb je plannen om naar Vlie te gaan, dan kan ik je dit Forum aanbevelen!!
Het werkt hetzelfde als het prikbord van M|B, dus dat is al vertrouwd bij velen, dus het is niet moeilijk om je te registreren en je vragen af te vuren.

Klik op onderstaand plaatje en je komt direct op de site terecht


"Ik zit elke nacht gevangen
In de draden van jouw web"