Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Rondje Kroonspolder
Na een heerlijk Fanclub-weekend in Egmond aan Zee (hierover later meer als de foto's binnen zijn), waar we enorm hebben genoten van iedereen, hulp hebben verleend waar nodig en ook nog genoten hebben van het heerlijke weer en het strand, genieten we nu nog even van ons  gewone weekend.
Helaas was het weer vandaag niet je van het, maar het is dan ook al 1 november en we hebben geen klagen gehad tot nu toe. In de miezerregen naar het Posthuys toe, om daar te gaan kijken naar de nieuwe vogeluitkijkpost. Helaas is deze nog niet helemaal klaar en konden we hem dan ook niet van dichtbij bezichtigen. Ze waren nog erg hard aan het werken, dus wellicht de volgende keer dat we die kant op gaan kunnen we wel even een kijkje gaan nemen. Nu we er toch waren, heerlijk om de Kroonspolders heen gelopen. Lekker de frisse wind en de regen in ons gezicht, heerlijk!! Na bijna 2 uur wandelen bij het Posthuys even opgewarmd om vervolgens weer naar het dorp te gaan.
Wat wonen we toch mooi, ieder jaargetijde heeft zijn charme en wat zijn we trots op dat het Waddengebied uitgeroepen is tot mooiste natuurgebied van Nederland!
Genieten jullie even mee van al het moois?


De nieuwe vogeluitkijkpost in aanbouw


Oefeningen van Defensie gaan ook gewoon door op de HorsDe mooie kleuren


De verbinding tussen de Kroonspolders en de Waddenzee


Lelijk van de bovenkant, maar super mooi van de onderkant!
Stijle trap naar een vogeluitkijkpunt


Mooi uitkijkpunt over de Kroonspolders


Toch nog iets bloeiends op 1 november


Een natuurlijk vennetje


Prachtige kleuren! Het leek wel goudkleurig.


In de verte zie je het wolkendek een beetje openbreken, maar wederom mooie kleuren van de natuur.


Stapelen maar


Vreemde paddestoel


Wat een mooie paddestoel, wederom is de onderkant super mooi!

Bruinvissen
De bruinvissen hebben het zwaar. Gisteren had onze buurman al 2 grote bruinvissen gevonden die aangespoeld waren en het niet gered hebben.
Net kwam hij weer aanrijden onder politie begeleiding met nog een levende bruinvis. Maar helaas het tijdstip van overlijden werd 18.02 uur.

Deze bruinvis lag hoog op het strand toen ze hem vonden, dus waarschijnlijk is hij te lang uit het water geweest en door de storm ook teveel zand in het ademgat gekomen. Hij gaat waarschijnlijk nog wel naar de wal voor sectie. 
Bloedmaan
Ik had geen wekker gezet, had niet de intentie om hiervoor vroeg op te staan, maar als je dan toch om 3.45 uur wakker wordt heb ik stiekum toch genoten van de bloedmaan.
Onvoorbereid pakte ik mijn camera en zonder statief maakte ik onderstaande foto's. Ik had geen zin om met mijn slaapkop nog op zoek te gaan naar het statief. En ik moet zeggen het is best goed gelukt zo uit de losse pols ;-).Wild leven
Vandaag weer een heerlijke vrije dag gehad.
Vanochtend begonnen met uitslapen, rustig wakker worden, aankleden en dan heerlijk naar het Posthuys om te lunchen.
Onderweg spotten we de wilde zwaan, die al een paar weken heerlijk aan het genieten is op Vlieland. Wilde zwanen overwinteren vaak in Nederland, deze is er vroeg bij, wil natuurlijk het beste plekje bemachtigen ;-).
Natuurlijk had ik mijn camera niet bij me en met de telefoon wilde het niet echt lukken om hem goed vast te kunnen leggen op de gevoelige plaat. Dus na de lunch met een rotvaart naar huis (lees 60 km/uur) en weer terug! Gewapend met telelens ging het wel lukken om hem goed in beeld te krijgen. Wat een mooi exemplaar is het toch!!


Bij thuiskomst zat er ook nog een grote Atalanta voor in de tuin en als ik eenmaal mijn camera binnen handbereik heb....Ach ja, ik heb een hobby 
 Daarna zijn we nog lekker aan de klus gegaan. We hebben de katten aangeleerd dat ze niet verder mogen dan het schuurtje, maar oh wat is het een leuk spelletje voor ze om over de denkbeeldige lijn heen te gaan. De baasjes zitten heerlijk van het zonnetje te genieten en wij gaan heel langzaam over de lijn heen, het hoekje om....baasjes roepen ons wel, maar wij zijn dan even Oost-Indisch doof. Als de baasjes dan opstaan om ons te komen halen, sprinten we heel hard terug de tuin in....en dat iedere 4 minuten....
Nu is de denkbeeldige lijn vervangen door een echte barriere en Elmo & Dopey vinden het prima zo. Even kijken wat de baasjes nu weer gemaakt hebben en ze hebben het goed gekeurd. Heerlijk om te kunnen blijven zitten en niet steeds die katten in de gaten te houden of ze het hoekje omgaan. 

Vorige week hadden we ook nog een mooi exemplaar gevonden in onze perenboom achter het huis. Het bleek om de pop te gaan van de Eekhoornvlinder. Het is een nachtvlinder en echt lelijk! De pop daarintegen is super mooi om te zien!
We waren precies op tijd om hem vast te leggen, want de volgende dag was hij/zij gevlogen...
 

Het blijft genieten
Ik blijf ervan genieten!
Vanmiddag nog even een uurtje naar het strand geweest op bezoek bij de zeehondjes. Zaterdag hadden we 2 jonge en 2 volwassenen, vandaag 3 jonge en geen volwassene in de buurt. 1 lag er tegen de duinen aan en de andere 2 lagen op de strekdam verscholen tussen de stenen. Soms is het een zoekplaatje, maar dan zie je er uiteindelijk wel 2 liggen.

Genieten jullie ook nog even mee? Over 1 of 2 weken zullen deze lieverds het ruime sop gaan kiezen in de Waddenzee en dan hopen we in december weer van de kraamtijd te kunnen gaan genieten hier op Vlieland.

Zoekplaatje! Zie je ze allebei liggen?


Lekker genieten in het zonnetje
Nog even zwaaien naar de camera!
Hoog knuffelgehalte!


Buurman Willem (EHBZ) komt ook nog even kijken of alles goed gaat met de kleintjes.
Ondanks dat deze foto onscherp is, blijft hij erg mooi.


Sil en Kelly, de (zee)honden die je wel mag knuffelen
Hoog water?
Alles is en wordt weer in gereedheid gebracht vanavond. Het verwachte waterpeil zal steigen tot 2,82 meter. De coupure gaat uit voorzorg dicht en we zullen moeten afwachten of het water ook echt zo hoog gaat komen.
Hier nog een paar foto's van 5 december 2013 toen het water ook erg hoog kwam te staan. Ik ga vanavond niet op pad om foto's te maken, morgen is het weer vroeg dag!


De coupure die sluit, deze beschermt het dorp tegen het wassende water.Kraamvisite
Maandagmiddag was het....vol enthousiasme begon ik aan mijn cafédienst en ik had nog wat tijd over en besloot om de waxinelichthouders ook maar eens schoon te maken. Helaas was dit van korte duur, want 1 van de houders sprong in mijn hand kapot.....ik bespaar alle vieze details, maar ik mocht me wel even gaan melden bij de huisarts. Vandaag ook weer even terug gegaan, want de pleister zat goed vast aan de wond, waardoor bij iedere beweging ik een snijdende pijn kreeg en het weer openscheurde. Na vakkundig verwijderen van het gedeelte wat vast zat werd ik weer opnieuw ingepakt en mag ik weer verder als duimelientje. 
Vandaag, na onze wekelijkse wasjes draaien, stofzuigen en poetsen, vonden we dat we wel toe waren aan een wandelingetje en aangezien er weer zeehonden op het strand van Vlieland liggen na de storm is er niks mooier dan hier even op kraamvisite te gaan. We zagen hoe iemand veel te dicht bij kwam en bijna over de zeehonden heenstapte om maar mooie foto's te maken. Wij kunnen ons hier zo kwaad over maken, laat de zeehonden met rust!! Houdt gewoon minimaal 15 meter afstand!! Neem een telelens en je krijgt je mooie plaatjes wel en zelfs nog mooiere, omdat ze dan gewoon hun gang kunnen gaan.....
Zo dat is er uit!!
Wij stuiten op een gegeven moment op een grote groep zeehonden van ongeveer 10 zeehonden.....tja....ertussendoor lopen is geen optie, het wordt dan rennen voor je leven! Dus wij kozen op tijd om de duinen in te gaan en de beestjes verder rustig te laten liggen, beter voor onze conditie!! Toch kon ik het niet laten om even op de rand van het duin te gaan staan om een plaatje te schieten van een jong....moeders vond het prima, keek een keertje omhoog en ging weer rustig liggen. De vader had er meer moeite mee en begon te blazen en te robben, dus snel weer wegduiken in de duinen, zodat de rust weer kon wederkeren. 
En dan nog even genieten van een mooie zonsondergang achter Texel op de weg terug naar huis. Dan blijkt het nog knap lastig te zijn om de vuurtoren van Texel brandend op de foto te krijgen (2x in 10 seconden).....die van Vlieland is makkelijker (2 sec. aan, 2 sec. uit), maar het is uiteindelijk gelukt.

Geniet even mee van de foto's
Yeahhhh eten!!

Kiekeboe


Vlnr: baby (wit), moeder (zandkleur) en vader (zwart)
Daagggggg!!


Zonsondergang

Schattig
Schattig zijn ze zeker (op afstand!), niet te dichtbij komen natuurlijk, maar het is een heel mooi en lief gezicht.
Op 25 november (Johan zijn verjaardag) gingen we met de bus naar het Posthuys voor een lekkere lange wandeling te maken. Ineens zagen we in het weiland (van Roel) een hele dikke grijze zeehond liggen. Ik heb al veel zeehonden gezien, maar deze was wel erg dik en groot!! Een uur later kregen we te horen dat deze kolos was bevallen. Wat een mooi verjaardagscadeau!!
Nu een weekje later zijn we ook maar even op kraambezoek gegaan en wat is het een mooi gezicht, moeder en kind samen in het weiland aan het genieten van de rust.


Moeders nog vol verwachting op 25-11-2014


Paal-knuffelen


Even zwaaien naar de fans


Moeders wil ook met haar goede kant op de foto


Hallo? is daar iemand??


Rollover Beethoven!!Wat een snoepje!!


Op gepaste afstand natuurlijk de foto's gemaakt, om de rust niet te verstoren.

Ochtendgloren
Het blijft zo mooi die zonsopgangen! Een selectie van de afgelopen 2 maanden.
Veel foto's zijn op dezelfde plek gemaakt bij mijn openingsronde van het hotel.
 Mooie foto's op een dag dat 7 jaar geleden mijn peetoom overleed. In gedachten en in onze harten nog steeds bij ons.

Rondje dijk
Vanmiddag nog even een rondje dijk gelopen. Even een zeer frisse neus halen en de zilte lucht opsnuiven. En dan ineens een zeehond spotten! Hij of zij hield er alleen niet zo van om op de foto te moeten volgens mij, want telkens als ik hem op de gevoelige plaat wilde vastleggen dook hij onder. Maar nieuwsgierig was ie ook wel, want hij zwom lekker een stukje met ons mee.

En dan de groei van een nieuwe ijstijd is in gang gezet......zo lijkt het tenminste van een afstandje ;-)

De bomen zijn weer kaal en dus een mooie kans om de vuurtoren weer goed vast te kunnen leggen vanaf de dijk.
"En zo liepen we vaak zonder iets te zeggen
Lange einden heel gezellig hand in hand"