Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Hati


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Traditie
Traditiegetrouw op 1e Kerstdag speelt de fanfare vanaf 6 uur het dorp wakker.
Ze beginnen op het Kerkplein en gaan daarna het dorp door. Altijd gezellig zo op de vroege ochtend. Je ziet mensen de gordijnen opzij schuiven en sommigen haasten zich snel in een jas om even buiten te komen kijken.
Jammer genoeg kon ik nog niet meespelen vandaag, maar er moet ook iemand zijn natuurlijk die foto's maakt en die taak had ik maar op me genomen vandaag.
Namens deze weg willen wij ook iedereen een Zalig Kerstfeest wensen.
 

Kerkplein
Nieuwestraat


Onder de Vuurtoren


Dorpsstraat


Op het duin

Vlieland Groet
Afgelopen weekend was Vlieland in de ban van Vlieland Groet. Een mooi strandfestival met leuke artiesten.
Op vrijdag mocht Iris Kroes het spits afbijten, waarna Blauwe Ruis, Vangrail en Weekend Warriors het podium op mochten. Tijdens het af- en opbouwen hielden DJ Bert en Leon van der Zanden het publiek warm en werd er merchandise weggegeven aan diegen die het beste kon dansen, springen, hakkuh e.d.

Zaterdag werd er fanatiek gevolleybald vanaf 12 uur. De kinderen konden om 13.30 uur helemaal los gaan met schatgraven. Vanaf 16 uur was er weer live muziek en onze enige echte eigen Sjoerd stond heerlijk te spelen op dat mooie podium. Om 19 uur mocht Kippevel plaats nemen op het podium, gevolgd door de prijsuitreiking van het volleybal.
Vanaf 20 uur stonden Johannes Rypma, Groove Department en Deadline op het podium en het "dak" ging er vanaf. Op het einde van de avond stonden Johannes, Groove Department en Deadline gewoon met z'n allen op het podium te zingen/spelen alsof ze al jaren niets anders deden.

Heerlijke 2 dagen gehad, wij hebben het rustig gehad bij onze EHBO-post wat natuurlijk een groot compliment is naar de organisatie!

Nog een paar foto's/filmpje van deze 2 fantastische dagen:


Sjoerd


Beach Volleybal


Fanny mocht dit jaar niet mee EHBO-en ze moest samen met Sigur de auto bewaken


Avondeten.......hij is dikker dan een BigMac en dit ging dus ook niet echt werken.
Maar het was een heerlijk broodje van C'est la Vlie
2 blije guppen


Johannes ga nou van dat dak af!!!!
Sigma Vlieland Incognito!


Mooie avond
Gisterenavond mochten we weer optreden met de fanfare voor de zomeravondshow. Vanaf 20 uur spelen we dan ergens in de Dorpsstraat. Mijn ouders, oom en tante en ook kennissen kwamen gezellig luisteren en we hadden een leuke verrassing voor ze.
Jan Houter ging "Het Dorp" zingen samen met Suus.
Het was een topavond!Concert
Vorige week was de eerste zaterdagavond dat Drijfhout speelde onder de Vuurtoren, vanavond werden ze vergezeld door De 3-Gepasseerd (Zeevrouwenkoor) en het was wederom een topavond.
Heerlijk meedijnen en meezingen met de muziek, heerlijk op een dekentje zittend, drinken erbij en vanavond was ik gewapend met camera en Johan met filmcamera. Lekker veel opnamens gemaakt van deze mooie avond.

Op het moment dat wij onder de Vuurtoren zaten te genieten speelde Carel Kraayenhof met zijn bondoneon in de kerk. Dit zal ook vast heel indrukwekkend zijn geweest, maar helaas kan ik mezelf nog niet opdelen en bij beide aanwezig zijn.

Hier een paar foto's van vanavond.
Nils & Ger


Het toegestroomde publiek.......


.....onder de Vuurtoren.....


....maakt het zich op zijn eigen manier gemakkelijk....

....of moeilijk.

Jong geleerd is oud gedaan!


De 3-GepasseerdEn met het naar huis gaan was het weer een genot om de lucht zo mooi rose te zien kleuren.Alpenzusjes?
Nadat mijn lange werkdag van vandaag erop zat, kwam ik buiten en werd ik blij verrast door muzikale klanken. Het kwam vanaf de Veerdam, dus daar liep ik even naartoe. Tot mijn grote verbazing stonden daar 4 heren op mooie Waldhoorns bovenop de Coupure te blazen. Wat een genot om daar even naar te mogen luisteren.
Jan van Vlieland vertelde me even snel dat deze heren over de gehele wereld optreden.
Verder informatie heb ik helaas niet, maar wellicht dat het nog komt. Morgen ga ik proberen een babbeltje te maken met deze bijzondere heren.


Nachtclub
Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een mooie avond voor de Vlielandse fanfare. Met z'n 3-en vormden we het Uitvoerend Commite en begon de voorpret al in november. Na 2 vergaderingen waren we er al aan uit wat we wilden, hoe we het wilden en wat er allemaal gedaan moest worden. Een mega voorpret hebben we gehad en steeds kwamen er nieuwe ideeen bij. Sommigen goed uitvoerbaar, andere hadden wat meer voeten in aarde en duurde iets langer, maar uiteindelijk kwam dit ook van de grond.
Een bordje in de Dorpsstraat als bewegwijzering met "Nachtclub 2km" erop. De vergunningsaanvraag bij de gemeente voor de nachtclub en natuurlijk de muziek, een 2e korps, zangers, licht, geluid, dansers. Alles werd uit de kast getrokken en de laatste weken kwamen alle puzzelstukjes op hun plek te liggen.
De geruchten gingen door het dorp van de nachtclub, iedereen in het complot speelde goed mee. En Vandaag werd zelfs ingeschakeld voor telefonische intervieuws. Omroep Fryslan kreeg ook hoogte van de nachtclub en namen intervieuws af, na een ochtend hard werken hadden ze zelfs een artikel op hun website geplaatst toen ze erachter kwamen dat het een 1-april grap was. Je kunt begrijpen dat de mensen in het complot hier enorm veel lol om hebben gehad.
Vrijdag was de dag dat alles in gereedheid werd gebracht. In de ochtend knutselden we de kadootjes in elkaar, in de middag was het de Bolder die onder handen werd genomen en met 5 man hadden we rond 15.30 uur de zaal opgebouwd en versierd. Ik raakte lichtelijk gestresst, want ik moest nog een paar dingen binnen krijgen voor de kadootjes en de levering had vertraging opgelopen en werd nu pas op zaterdag geleverd.
Na een paar uurtjes rust was het zover dat we het Maarssens Blaasorkest op gingen halen bij de boot en doorgingen naar de Bolder voor de eerste repetitie samen. Na 2 uurtjes was het wel welletjes en gingen we genieten van een heerlijke nachtrust. Zaterdagochtend mochten we om 10 uur weer beginnen met spelen en de laatste puntjes werden op de i gezet, zangers, dansers alles was erop en eraan. Na een heerlijke lunch was het voor de meeste mensen genieten van het eiland. Voor het UC was het nog even een paar dingen regelen en ik kreeg eindelijk mijn pakketje binnen, zodat de bedankjes eindelijk afgemaakt konden worden. Ff snel douchen, omkleden en op naar de Bolder. Om 17 uur werd hier de laatste hand aan gelegd en konden we direct door naar het diner. Na het diner tikten de minuten weg, de spanning steeg en het UC nam nog even alles snel door om te kijken of we niet iets vergeten waren. Alles klopte en het feest kon gaan beginnen. Om 19.30 uur zaten we startklaar op het podium, de instrumenten werden gestemd en we zagen de mensen binnenkomen. Wat een opkomst!!! Dit hadden we niet durven dromen, rond de 100 mensen hadden de moeite genomen om te komen kijken en luisteren.
Om 20 uur was het dan echt zover en konden we onze eerste noten gaan spelen. Ik speelde sommige stukken op de dwarsfluit en andere partijen op de saxofoon. Dit was erg leuk om te doen. De partijen had ik in de ochtend voor het eerst gezien van de fluit, gelukkig ging het me makkelijk af. Ik had pas door nadat we Abba hadden gespeeld dat er een solo in zat voor de fluit.
Het was genieten van de andere solo's, zangers en het leerlingenorkest en voor jet het weet zit het er alweer op. De afterparty werd verzorgd door de Van Bill Brothers, helaas heb ik hier weinig van mee gekregen. Ik stortte compleet in en besloot om 23 uur mijn spullen bij elkaar te zoeken en naar huis te gaan. Ik leek wel een pakezel: Sax op mijn rug, tas met muziek/standaards/fluit over mijn schouder, grote doos met het restant van de bedankjes achter op mijn fiets.
Eenmaal thuis was het tijd voor te ontglitteren en dan is de douche de enige oplossing en dook ik daarna heerlijk mijn bed in.

Het was genieten, we hebben genoten en genieten nu nog heerlijk na!!
Helaas heb ik (nog) geen foto's van de avond, maar die hoop ik nog wel te krijgen. Mijn Mailbox staat open voor iedereen die foto's wil mailen!
Dank aan iedereen, voor en achter de schermen en natuurlijk ook aan alle bezoekers van de "Nachtclub".


Repetitie
De laatste weken zijn we druk bezig met de fanfare om alle stukken in te studeren voor de muzikale avond op 31 maart. Het wordt een leuke avond, al zeg ik het zelf. Veel leuke nummers die ten gehore gebracht gaan worden.
De laatste repetities worden gebruikt om samen te repeteren met de lokale zangtalenten, de laatste puntjes worden op de i gezet.
Wij hebben er enorm veel zin in.


Nummer 1

Op 6 maart 1977 stond
"Don't cry for me Argentina" van Julie Covington
op nummer 1 in de lijsten.


Ik ben benieuwd naar jullie nummer 1 hit op je geboortedag!
Laten jullie het weten in een reactie of in een logje op je eigen site?Into The Great Wide Open
2, 3 en 4 september was het weer ITGWO op Vlieland. Een groots muziekevenement die veel toeristen trekt naar het eiland.
Extra boten worden ingezet en in 2 dagen tijd werden er 6.500 toeristen overgezet. Drukke dagen dus, hotel zit vol, fietsen worden uit alle opslagen en zelfs vanaf Terschelling gehaald om iedereen te voorzien van een stalen ros die daar behoefte aan heeft. Johan draaide 12-13 uur op een dag en ik had het geluk dat Daphne mij kwam assisteren, waardoor ik op tijd kon stoppen en in de avond door kon naar het festivalterrein.
Op vrijdag meldde ik me om 19 uur en na een kort overleg ging ik samen met Joke ?Naar Buiten?, het podium in het bos waar ook de 2 ambulance-medewerkers waren. Je kwam daar heel snel in een ?Zen? ?stemming door de muziek. Heerlijk rustige muziek en als we een bedje hadden gehad waren we zeker in slaap gevallen, maar daar hadden we uiteindelijk geen tijd voor. De eerste slachtoffers meldden zich al en we konden aan de bak. Tot 23 uur hadden we het enorm naar onze zin en het bos liep leeg, dus konden wij ook terug naar het hoofdpodium. Daar aangekomen kregen we direct een melding dat er assistentie nodig was in het bos. Ik werd geroepen ?Juul tas mee en springen!?, ik sprong achterop de scooter en gingen terug waar we nog een knie behandelden. We genoten daarna nog even van de mooie lichtshow bij de ijsbaan. Rond 2 uur was ik eindelijk thuis en kon ik nog een paar uurtjes slapen voor ik weer mocht gaan werken.
Zaterdag bijna hetzelfde ritueel, alleen nu was ik vroeg naar huis gegaan en kon ik nog even een uurtje slapen voordat er weer een lange avond/nacht aan zat te komen. Om 19 uur stond ik weer bij het hoofdpodium en na overleg nam ik mijn plek in aan de linkerkant van het podium waar al snel ?De jeugd van tegenwoordig? gingen optreden. Oordoppen in en genieten was het motto en genoten heb ik, ondanks dat je steeds door het publiek blijft kijken of het allemaal wel goed gaat overal. Zelfs het crowdsurfen ging goed, dat viel ons erg mee, want dat was toch wel even spannend.
Na deze act verzamelden we weer bij het gewondennest en bespraken we hoe we de rest van de uren gingen indelen. 2 mensen werden het bos ingestuurd en de rest mocht bij het hoofdpodium blijven. Al snel kwamen alweer de eerste gewonden in de tent om verzorgd te worden. Het was bijna lopende band werk en allemaal verschillende gevallen. Ik had er even genoeg van en meldde me af bij de tent en ging het veld in. Even anders focussen en de spieren weer los maken. Een groot feest was het op het veld zoals het hoort. De avond eindigde weer rond 2 uur en dus kon ik weer een paar uurtjes slapen.
Voor de zondag stond ik niet ingepland, maar had me gemeld dat ik toch zou komen, omdat er een paar mensen afvielen rond 18 uur, zodat er toch genoeg hulpverlening zou zijn. Dus na een dagje werken, kleedde ik me weer om, nam snel even een broodje kroket en voor ik het wist stond ik weer in het gewondennest te tapen, zwachtelen, pleisters te plakken en te koelen. We hadden bijna alle behandelingen opgeschreven, zodat we voor onszelf ook een indicatie hadden hoeveel mensen we behandeld hadden. De genoteerde behandelingen kwamen uit op 117, dus we verwachten dat we tussen de 125 en 135 mensen behandeld hebben.
Op 6.500 man valt het dus nog wel mee, vorig jaar waren er 5.000 bezoekers en hadden we rond de 75 behandelingen.
Het was weer een grandioos festival en de eerste reserveringen voor volgend jaar zijn alweer binnen. Het bijslapen is inmiddels ook alweer gebeurt en we hebben zelfs op dinsdag 6 september een heuse storm gehad. Windkracht 9 raasde over Vlie heen en dus was het een hele mooie dag om alle dozen die er nog stonden uit te pakken en alles een plekje te geven. Schilderijen op te hangen en ruimte te creren.


Presentatie
De Bolder was het toneel op vrijdagavond van de fanfare, De 3-Gepasseerd en Irish Stew. Een presentatie van wat ze in het winterseizoen gedaan hebben. Irish Stew en De 3-Gepasseerd hebben beide een cd opgenomen waarvan ze enkele nummers presenteerde. De fanfare heeft ook nieuwe nummers ingestudeerd (welke dit zijn weet ik niet, voor mij zijn ze allemaal nieuw ).De leerlingen van Gellius werden voorgesteld die zelfs al een paar nummers meespelen. Daarna werden de nieuwe leden voorgesteld en werd het duidelijk dat de fanfare een optimale bezetting heeft op het moment.


Het Ommetje/Folkert Janssens

Het publiek kon gaan genieten van alle muzikale talenten en er werd volop genoten van alles.
Na de pauze speelde wij "Het Dorp" van Wim Sonneveld, een mooi nummer vooral als je de achtergrond weet. En ik kreeg dus ineens de microfoon voor mijn neus om even te vertellen. In het kort: Friso Wiegersma, levenspartner van Wim, heeft dit nummer geschreven. Hij is de zoon van Hendrik Wiegersma, de bekende schilderende arts in Deurne. "Het tuinpad van mijn vader" duidt op het bos wat hij om "De Wieger" heeft laten groeien.
De fanfare speelde ook nog samen met De 3-gepasseerd en met Irish Stew, wat een leuke combinatie was. Nils Koster, de dirigent van de fanfare, leider van De 3-Gepasseerd en lid van Irish Stew, had het enorm naar zijn zin. Hij voelde zich zelfs Andr Rieu die op een gegeven moment met zijn viool voor de fanfare stond. Een super bigsmile verscheen steeds op zijn gezicht na ieder nummer wat ineens goed ging en op de repetities voor geen meter liep. Wat een super avond!!

Ik heb genoten zoals iedereen die erbij was. En het bleef nog lang gezellig in De Bolder onder het genot van de klanken van Irish Stew.


"Koud is mijn wereld, het sneeuwt in mijn hart
Er staat ijs op het wit van mijn ogen"