Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Geslaagd & herstel
Gisteren was het de dag dat Johan op examen mocht voor de taxi. In december had hij zijn theorie al gehaald en nu mocht hij de praktijk nog even doen. Om 6.45 uur de boot, om 12.55 uur examen en dan om 19 uur de boot weer terug naar huis. Tja je moet er iets voor over hebben. Maar hij kon nu nog mooi even voor het examen de routes rijden en dat lukte in 1 keer, dus hij was er klaar voor. Om 14.25 uur kreeg ik het verlossende telefoontje dat hij geslaagd was. Weer een mooi papiertje erbij!! Trots op mijn schat.

Verder ben ik rustig aan het herstellen. 's Nachts slaap ik nog niet goed, maar overdag lukt het me erg goed om even weg te dutten en dan wakker te worden en helemaal de weg kwijt zijn, gisteren werd ik wakker van de wekker en toen moest ik toch even heel hard nadenken waar ik was en hoe laat het was. Het leek of ik de hele nacht had doorgeslapen, maar in werkelijkheid was ik maar een uurtje weg geweest. Gisteren ook een klein stukje gelopen naar het weiland van Roel, waar nog 1 jonge zeehond ligt. Vandaag een iets groter rondje om te gaan kijken hoe het is met de zeehondjes. Nog 2 jonge en 2 ouders gespot op de Noorderstoek.
Het blijft een mooi gezicht!!
Ook een eidereend lag heerlijk te genieten van de zon vandaag, ook al was het een koud windje wat er stond.


In het weiland van Roel. De witte vacht is al bijna helemaal grijs geworden.


EidereendZo schattig.....op afstand!!Moeders heerlijk aan het genieten van de zon


Gecamoufleerd tegen de strekdam, maar die tanden....ik zou er niet graag dichtbij komen. Lang leve de telelenzen


Even knipogen naar het bezoek. 


Het Gooi
Heel eventjes er tussen uit in het hoogseizoen, wat is dat heerlijk! 
In ons weekend (dinsdag/woensdag) hebben we het er even van genomen.
Dinsdagochtend 6 uur de wekker, koffer inpakken en op naar de boot die om 7 uur vertrekt.
Heerlijk verder wakker worden en ontbijten aan boord, TomTom instellen en spelletjes spelen op onze telefoons. Nog ff de hond van mijn baas knuffelen voordat we van boord gaan en op naar het Gooi. Onze auto stond netjes gereed bij de terminal, dus onze reis kon beginnen (of verder gaan, maar net hoe je het bekijkt). Ik zou de dinsdag rijden, Johan de woensdag, alles eerlijk verdelen. Om 10.10 uur arriveerden we al bij onze B&B in Huizen. Een mooie lange oprijlaan naar de villa.

Helaas was er nog niemand aanwezig en besloten we een blokje te gaan wandelen. 


Na ons blokje om waren we van harte welkom en hadden we direct een 'thuis' gevoel. Heerlijke mensen, zeer gastvrij en een heel warm welkom.
Op aanraden van de gastheer reden we naar Laren toe en genoten daar van de winkeltjes, maar ook zeker van het terras. Heerlijk een drankje doen, lunchen en mensen kijken.....hoe hoger de hakken hoe leuker het werd om ernaar te kijken.
Ook kwamen er veel grote auto's voorbij rijden en ineens zagen we Vlieland...nouja...euhmmm......kwam er een geel busje voorbij "oh bagagevervoer Zeelen!", een mooie Audi "he dat is Tjerk", wit transporterbusje "Jeetje mijn baas volgt mij ook overal" en zo ging het maar door. De grootste lol hebben we ermee gehad.

Na onze lunch werd het tijd om te vertrekken naar Baarn, maar door onze lachsalvo's was mijn make-up een beetje uitgelopen, dus eerst terug naar onze B&B voor een opfrisbeurt en toen op naar Baarn.

Al snel waren we bij de studio en mochten we aansluiten in de rij. Op het kaartje stond 14.15 uur de deuren open.....de man die het verkeer regelde zei 14.00 uur......de vrouw bij de deur zei 14.30 uur......En ja hoor om 14.30 uur mochten we dan eindelijk naar binnen. We sloten daar ook weer aan in de rij en wat grappig was om te zien is dat er dan gewoon al een selectie wordt gemaakt in welk vak je komt te zitten.....vooraan of bovenaan.
Aangezien we al een uur in de brandende zon hadden gestaan, waren de consumptiebonnen en verkoelende verademing. Onder het genot van onze drankjes en hapjes kwamen we aan de praat met mensen uit Eijsden (Zuid-Limburg) en zag ik ook ineens 1 bekende. Voor de rest waren het allemaal onbekende mensen voor ons, maar het was een gezellige boel.In polonaise naar binnen lopen ook altijd leuk en we kregen een mooi plekje toegewezen. Achter Jeroen van Koningsbrugge op de 2e rij. De sfeer zat er direct goed in in ons vak, terwijl het in het oranje vak een beetje tam bleef. Het was zelfs zo dat ons vak geen aanwijzing meer nodig had om te gaan staan, klappen of de wave te doen. We werden alleen af en toe gemaand om weer stil te gaan zitten.....het was gewoon een groot feest in ons vak. Of we gewonnen hebben? Voor ons een weet, voor jullie een vraag......14 september gewoon kijken!!

Na de opnames zijn we weer terug gegaan naar Laren om een hapje te gaan eten bij het restaurant waar we in de middag ook al geluncht hadden. We kakten beide enorm in onder het eten, maar genoten van deze mooie dag die we bijna achter de rug hadden. Rond 22 uur waren we weer terug bij de B&B en genoten daar nog even in de tuin van een heerlijke zwoele avond.
Woensdagochtend heerlijk uitgeslapen tot 8 uur, waarna er een heerlijk ontbijt voor ons gereed stond. We genoten ervan en kletsten heerlijk met onze gastvrouw. Het zonnetje deed ook al aardig zijn best om er een mooie dag van te gaan maken.
 

Na het heerlijke ontbijt werd het tijd om te gaan. Er stond ons nog een leuke afspraak te wachten en op ons gemak vertrokken we naar Blaricum. We gingen alvast de weg verkennen om te kijken waar we moesten zijn en daarna doken we het centrum in. Na wat geshopt te hebben reden we naar onze afspraak, maar natuurlijk waren wij weer veel te vroeg, maar eigenlijk kwam dat ook wel goed uit. Omdat we zo vroeg waren wilden we nog een stukje gaan wandelen en kregen ook direct gezelschap van een lieve viervoeter.
Sylver wilde maar al te graag mee een blokje om lopen, maar eerst zijn speeltje nog even thuis laten.....dat ging iets lastiger, maar uiteindelijk liet hij los en konden we gaan wandelen.


Het werd echt letterlijk een blokje om, 4 keer rechts en Sylver bleef netjes bij ons lopen terwijl hij los liep. Na 20 minuutjes waren we weer bij onze afspraak en wat een gezelligheid. Lekker buiten in de tuin genieten van heerlijke koffie en lieve mensen. Een hond die helemaal gek wordt van schaduwen en daarmee gaat spelen. En als ik dan ff een telefoontje moet plegen en "Hoi" zeg begint Sylver direct te blaffen.....echt een lief maf beestje is het.


Op aanraden van dit gezelschap zijn we toch weer Blaricum ingegaan om te lunchen. We hadden 2 keuzes.....of sjiek de friemel of gewoon lekker onszelf......aangezien we onze camping-outfit aanhadden werd het gewoon lekker onszelf bij Moeke Spyksta. Zitten we daar op het terras, wordt er ineens getuutterd en gezwaaid naar ons. Het moet niet gekker worden in het Gooi, bleek het onze gastvrouw te zijn van de B&B hahaha.


Na de lunch gingen we nog ff op pad om een paar dingen vast te leggen die je gezien moet hebben als je een keer in het Gooi komt.Nu werd het echt alweer tijd om weer richting Harlingen te gaan. Er moesten nog boodschappen gedaan worden en de Visserij-dagen waren begonnen, dus lekker druk in Harlingen. De auto moest nog naar de garage terug en natuurlijk moet je dan een stukje over de kermis heen, wat erg handig is (NOT). Maar goed, we hebben het allemaal gered en konden ook nog heerlijk van het zonnetje genieten op het terras bij de terminal onder het genot van heerlijke ijskoude cola en bier.
Het waren 2 topdagen!! Het leek wel alsof we een week weg waren geweest, zo hebben wij genoten van alles. 

Nu gaan we ons opmaken voor komend weekend. We gaan dubbele diensten draaien. Overdag gewoon ons werk wat we altijd doen en dan in de avond/nacht staan we met de Sigma bij Into The Great Wide Open. Een groots festival op Vlieland! Dit wordt voor ons de 4e keer dat we het meemaken van achter de schermen en op het veld. We hopen natuurlijk dat we het dit jaar ook weer relatief rustig houden, maar voor het geval dat zijn we aanwezig en bieden we hulp. En nu rap weer aan de studie, want dat moet ook nog af!!


Actie op het wad
Vandaag een kort dagje gewerkt en de zon scheen nog volop, dus dan is de keuze om snel naar huis te gaan, bikini aan te trekken, dekentje mee en naar de dijk snel gemaakt. Helaas kwam er razendsnel bewolking, maar toch is het dan nog goed toeven op de dijk.
Heerlijk bootjes kijken, donkere luchten die langs Texel drijven, meeuwen die over vliegen, een genot!
Samen met Paula en Sietske zaten we heerlijk tot we ineens van links de KNRM in volle vaart aan zagen komen......

Het bootje recht voor onze neus lag behoorlijk vast. Hij is met zuidwestenwind gestrand en dan is het met vloed hoger dan nu met de oostenwind, dus hij kon niet meer voor of achteruit. Vanochtend rond 5.30 uur had de KNRM ook al melding gekregen voor het lostrekken van dit bootje, maar dit was mislukt en nu deden ze poging 2. Een mooi spectakel om dit voor je neus te mogen aanschouwen. Na een tijdje was het bootje los en konden de mannen van de KNRM door naar bootje nummer 2. Deze was een stukje groter, maar kwam wel sneller los. Na ruim een half uur was de klus geklaard voor beide boten.Druk op de dijk

Shop till you drop.....

Na enkele weken niet samen "weekend" kunnen vieren, was het vandaag de eerste dag dat we weer samen vrij hadden. Het plan om naar de wal te gaan was al snel geboren en vertrokken we vanochtend met de boot van 6.45 uur naar Harlingen. Vanaf de boot hebben we even stevig doorgestapt om de trein van 8.29 uur te halen en dat lukte.
Op naar Leeuwarden voor een heerlijk dagje relaxed shoppen.
We begonnen bij D-reizen, waar we informatie ophaalden voor onze vakantie die we in mei gepland hebben staan. Even lekker naar de zon om weer helemaal opgeladen terug te komen voordat het hoogseizoen losbarst. Met 3 boeken en enkele printjes van hotels vervolgden we onze weg door Leeuwarden. Ik had een heel klein boodschappenlijstje gemaakt, echt een heel klein, er stonden maar 4 dingen op die we echt niet moesten vergeten.
Onze trolly is overleden toen we de laatste keer in Harlingen zijn gaan shoppen, hij was gewoon door zijn wielen gezakt en daar was geen redden meer aan verder. Dus er moest een nieuwe trolly komen, zodat we weer lekker boodschappen kunnen doen aan de wal en niet te zwaar daarmee hoeven te sjouwen. De trolly was snel gevonden en ik zag nog een leuke tas hangen met 30% korting (dezelfde dan dat ik had, alleen in een andere kleur). Daarna door naar Miss Etam voor enkele onder T-shirts en toen we naar de kassa liepen zag ik ineens nog een leuk tuniek, dus die ging ook mee. Daarna door naar JeansCentre voor een extra spijkerbroek, tja we waren nu toch in Leeuwarden, dan maar direct alles in 1 keer meenemen, voor je het weet komen we er weer een paar maanden niet. Ik liep direct naar "mijn" spijkerbroek, trok de maat die ik nu aan had eruit en paste hem......te groot........TE GROOT???.........oeps ik ben dus toch nog meer afgevallen, terwijl de broek die ik aan had gewoon nog goed zit, dus dan maar weer een maat kleiner. Een jaar geleden moest ik steeds een maat groter, maar dat is nu dus schijnbaar afgelopen, iedere maand een maat kleiner, soms zit het mee, soms zit het tegen .
Inmiddels hadden we een beetje trek gekregen en besloten de Hema in te duiken voor een vervroegde lunch (10.30 uur). Ik liep met het naar buiten gaan nog tegen een leuke pyama aan, dus die werd ook nog even meegenomen. We liepen nog wat winkeltjes in en uit en keken nog een keer op mijn boodschappenlijst of nu echt wel alles hadden wat we nodig hadden en dat bleek zo te zijn. Tja dan heb je 2 keuzes: je slentert de hele middag nog door, een beetje doelloos rondlopen of je gaat terug naar het station/Harlingen/Vlieland. Dat laatste werd het en om 14.15 uur zaten weer op de boot terug naar Vlieland.
Op de boot besloten we de vakantieboeken erbij te pakken en de verschillende mogelijkheden te gaan bekijken, wat moet je anders in 1,5 uur.......spelletjes spelen op je telefoon, twitteren, mail ophalen, maar daar ben je ook snel doorheen. We hebben nu 2 hotels gevonden die we wel zien zitten. Volgende week nog maar eens in de boeken kijken om te kijken of dit de juiste keuze is en dan boeken.
Na nog een half uurtje geslapen te hebben op de boot was het alweer zover dat we op Vlieland waren. We keken naar buiten en ik wreef nog eens in mijn ogen.....ik droomde niet meer, het sneeuwde gewoon en niet te zuinig ook. Hele fijne sneeuw, maar wel zo dat je de vuurtoren bijna niet meer zag. De crew die de boot vastleggen en de deuren openen waren in korte tijd ook helemaal wit gesneeuwd. Iedereen zette de kraag maar even extra omhoog, sjaals gingen om en voor sommige ook de mutsen op.
Een heerlijke dag en al dat shoppen (en reizen) maakt een mens heerlijk moe/lui. Het heeft bijna net zo'n effect als een heerlijk strandwandeling tegen de wind in, moe en voldaan.
Morgen zijn we nog een dag samen vrij en het is al bekend wat we morgen gaan doen.......het iets minder leuke werk, maar wel wat toch moet gebeuren, namelijk poetsen en opruimen. We willen het een beetje netjes hebben als mijn broer en schoonzus aankomend weekend komen neuzen hoe wij wonen.

Luierdagen
Vrijdag na de incheck begon mijn weekend. In de avond ging Johan biljarten en ik besloot om even mee te gaan. Ik settelde me aan de bar en al snel waren de heren er om mee te biljarten. Rond half 11 vertrok ik naar Tante Pé om daar nog een afzakkertje te pakken. Om half 12 smste ik Johan dat ik naar huis ging en hij smste terug dat hij ook zo zou komen en ik besloot om dan maar even terug te gaan naar het Loods Café om samen naar huis te gaan. Dat even werd iets langer, want ze waren nog bezig met een potje waarbij ze met de gele bal eerst de rode en daarna de witte moesten raken. Ik kreeg een keu toegeworpen en mocht voor iemand wat punten vergaren. De ballen lagen niet in een ideale positie, maar ik liet de heren even versteld staan van mijn kunsten. Toen moest ik bekennen dat ik gepoold had en dus wel degelijk balgevoel heb en weet wat een bal doet als je hem op een bepaalde manier raakt. Om 1 uur liepen we uiteindelijk naar huis en Johan mocht na een kort nachtje weer gaan werken. Ik dutte heerlijk nog wat door en nadat 3 keer mijn telefoon was gegaan besloot ik om rond half 11 maar eens uit mijn nest te komen. Op mijn gemak ging ik even naar Zeelen (werk van Johan) om wat in proberen te stellen op de pc's, maar helaas lukte het niet omdat we niet het juiste wachtwoord hadden. Daarna ging ik naar het hotel om te kijken of ik alles duidelijk had opgeschreven voor de eigenaren die 2 weken op vakantie waren geweest. Alles was duidelijk en de complimenten waren er dan ook van hun kant uit dat ik alles netjes had achtergelaten. In de middag wat aangerommeld in huis, sax gespeeld en weer naar het Loods voor een voorproefje van de band "Jokers Wild". Een leuke coverband die om 17 uur en om 22 uur zou spelen. In de middag was het nog niet zo druk, maar wel erg gezellig.
Op zondag liep Johan zijn wekker weer om 8 uur af en daar ben ik even van wakker geweest, maar doezelde weer lekker verder. Om 10 uur voor de eerste keer wakker geworden en mijn rug voelde niet zo lekker en ik viel weer lekker in slaap. Om 12.15 uur besloot ik toch maar eens om uit bed te kruipen, wasje aan te zetten en mezelf in de kleren te hijsen. Zo heerlijk die luierdagen, niets moet, alles mag, zelf je tijd bepalen en dan tussendoor politie-agent spelen tussen de katten.
Jansen en Elmo vinden Kees behoorlijk interessant, maar Kees wil geen kat in zijn buurt hebben lijkt wel. Begint direct te grommen en te blazen als ze ook maar iets te dichtbij komen. Verder is Kees een schatje, erg knuffelig en loopt steeds om je voeten te dralen als je hem eten en drinken geeft. Mauwt als een gek als ik de deur open maak om aandacht te krijgen en als we aan het koken zijn moeten we uitkijken dat we niet boven op hem belanden, want hij is echt verzot op schoenen en veters. Nog een weekje ongeveer en dan zit onze taak als oppas er weer op. Onze katten zullen dan er weer aan moeten wennen dat ze niet vrij kunnen rondlopen op de gehele bovenverdieping, ben benieuwd hoeveel klaaggezang we hiervan gaan horen........

Ik ga nog even verder genieten van mijn laatste luierdag (denk ik, verwacht dat ik morgen weer aan de slag mag). Even een stukje dijkslenteren en kijken of we nog wat te eten hebben voor vanavond, anders zit er niets anders op dan een restaurantje op te zoeken (heel vervelend ).

Geniet nog allemaal van dit heerlijke weekend!

Zie ginds......
Gisterenmiddag om 16 uur lag er nog geen sneeuw op Vlieland, rond 16.30 uur is het pas gaan sneeuwen en dat heeft het bijna de gehele nacht nog gedaan, want vanochtend toen we de gordijnen open schoven lag er gewoon 10 centimeter sneeuw. Heerlijk wakker worden en ook al was het mijn vrije dag, dan kan ik niet blijven liggen en heb ik gewoon de drang om gewapend met camera op pad te gaan.

Eerst meegelopen met Johan naar zijn werk, daar nog even sociaal geweest om de plaats sneeuwvrij te maken, daarna opgewarmd in het Loodshotel, waar ik ondertussen nog een beetje werk verzet heb, door wat rekeningen gereed te zetten en daarna heerlijk over de dijk naar de vuurtoren.

Normaal gesproken is het al een behoorlijke klim, maar nu met al die sneeuw was het eens zo zwaar, maar wat een mooi gezicht en mooie uitzichten. Op mijn gemak weer door de Dorpsstraat terug naar het Loodshotel, want om 12.15 uur kwam Sinterklaas aan met de boot. Nadat de burgemeester Sinterklaas welkom had geheten ging de stoet naar de basisschool, dit keer niet per paard, want die hadden geen sneeuwschoenen, dus werd er een open DAF ingezet begeleid door de Vlielandse Fanfare.

We besloten met 4 man om na de intocht ff op te warmen bij Zeezicht en hoe kun je dat nu beter doen dan met warme chocomel en slagroom (voor een jutter vonden we het allemaal nog een beetje vroeg ).Morgen is het opkleden en dan gaan er Vlielanders verkleed en geschminkt door het dorp en moet er geraden wie die persoon is. De personen krijgen wel vragen op zich afgevuurd, maar mogen niets zeggen en alleen maar "ja" en "nee" knikken. Ik ga morgen maar eens kijken hoe dat er allemaal aan toe gaat in het Loodscafé, voor mij klinkt het een beetje als Carnaval alleen dan anders .
Vervelen doen we ons dus totaal niet, het lijkt er zelfs op dat we het gewoon drukker hebben dan in het hoogseizoen, maar dan ook weer anders.........in het hoogseizoen is het veel werken, in het laagseizoen is het na het werken gewoon er lekker op uit, socialiseren en proberen om zoveel mogelijk cultuur op te snuiven van Vlieland.


Ook Google, Timo, Zordan en Hitham waren door het dolle heen
door de komst van de Sint

 


Fietsprotest

Donderdag had ik voor de laatste keer medicijnen genomen voor mijn keelontsteking. Kijken hoe het me af zou gaan en gelukkig bleef het allemaal rustig. Dus vrijdag had ik wel weer eens zin om mee op stap te gaan en rond 22 uur belandden we dan ook gezellig in de Zeevaert. Na voorzichtig een paar alcoholische drankjes genuttigd te hebben vertrok ik netjes op tijd weer naar huis, want ik mocht op zaterdagochtend het ontbijt draaien en dat betekent dat dan om 6.15 uur mijn wekkertje afloopt. Nog net voor 00 uur lag ik dus al op bed naast een al snurkende Johan.
Zaterdag heerlijk een half dagje gewerkt, omdat mijn collega er was kon ik lekker om 14 uur al stoppen en gaan genieten van het heerlijke weer. Lekker in het zonnetje zitten en wandelen. Nog snel even boodschappen gedaan voordat de winkels sloten en ik belandde toen op het bankje bij de bakker naast een BV-er (Bekende Vlielander), heerlijk gekletst over van alles en nog wat en wat dan erg leuk is te horen dat hij mijn leven ook gewoon volgt op twitter en op hyves.
Vanochtend mocht ik uitslapen tot 8 uur en samen met Johan liep ik naar het werk. Onderweg kwamen we een bijzonder straatbeeld tegen. Of dat het een protest is van de fietsen dat ze zich allemaal omgedraaid hebben weet ik niet of misschien is het wel de nieuwe straatversiering. Morgenvroeg zullen weer eens zien of de fietsen weer in protest zijn gegaan.


Zonnige zondag
Vandaag was het onze zondag en wat voor een zondag, een zeer zonnige en warme zondag. Wat een genot is dit om zo vrij te zijn.
Na heerlijk uitgeslapen en gebruncht te hebben gingen we naar het strand, lekker langs de waterkant lopen en kijken of ik nog leuke schelpjes kon vinden.

Bij onze voordeur spotte Johan direct een grote vriend van me (NOT), ik was er al aan voorbij gegaan, dus Johan riep me even terug "Juul, je hebt geen AHHHHHHHHH geroepen!!" En toen zag ik ineens mijn grote vriend hangen, gelukkig net hoog genoeg dat ik er zonder problemen onderdoor kan lopen, dus waarschijnlijk geen gevaar loop, of hij moet ineens gaan springen.........euhmm ik ga hier verder niet over prakkedenken, want dan word ik dus wel helemaal gek en slaap ik slecht!
Kruisspin

Al snel vond ik een zwemkrabje wat nog helemaal intakt was, dus met schaartjes en pootjes. Meestal vind ik alleen het lijfje of alleen de schaartjes, maar nu was hij compleet, zelfs de oogjes zaten er nog in, dus die verdween in een apart plastic zakje apart van de schelpen. Ineens lagen er ook veel schalen van zee-egels en daar moest ik natuurlijk ook de meest hele tussenuit vissen en niet zonder gevaar, want de zee wilde ze ook hebben.
We kwamen veel grote velden tegen met schelpen, dus dat was hurken en zoeken en we vonden veel lieve leuke kleine schelpjes, slakkenhuisjes en zaagjes voor een vriendin van ons hier die er weer wat leuks van maakt.
Ik dacht een zeehond te zien ineens, maar dat bleek een steen te zijn van de golfbrekers, soms zit ik ernaast en ach dat is best wel leuk achteraf.
We struinden verder het strand af en ineens kwam Folkert aanrijden. Hij maakte een U-turn en pikte ons op om mee te gaan naar de Hors. Altijd leuk deze spontane akties.
We kropen voor in de cabine en kletsen weer gezellig bij.


Bij het puntje was het weer speelkwartier zoals hij het noemt en keken we of we ergens zeehonden zagen, al snel liet Joris zich zien, maar hij was behoorlijk ver weg helaas. "De Vriendschap" (bootje tussen Texel en Vlieland, wat zondag voor het laatst vaart dit seizoen) kwam ook nog even gedag zeggen en kwam gevaarlijk dicht bij de kust, maar wat dan wel leuk is dat je met de mensen een praatje kunt maken zonder echt hard te hoeven schreeuwen. Na het speelkwartier gingen we door naar het reddingshuisje en ik zag direct een vogeltje zitten op de grote boomstam. Er was nog niemand in de buurt dus hij bleef nog lekker rustig zitten en ik knipte er gretig op los. Wat voor vogeltje het is weet ik nog niet, maar daar hoop ik snel antwoord op te krijgen van een vogelaar. Zolang hij nog niet gedetermineerd is plaats ik de foto's nog niet.


Folkert deed de rondleiding in het reddingshuisje en wij genoten in het zonnetje op de boomstam waar eerst nog het vogeltje zat. Wouter (de accordeonist) en Maarten (eigenaar van de VliehorsExpres) vergezelde ons samen met de honden. Maarten is op dit moment bezig om het reddingshuisje weer goed in de verf te zetten en verder onderhoud te doen, hij schoot alleen niet zo hard op als hij hoopte en dat kwam omdat er steeds zo'n gele truck kwam met mensen .
Onderweg werd er nog een waterpistooltje gejut, een grote zeemeeuw gespot met een gebroken vleugel (zielig beestje) en Johan dacht ook een zeehond te zien, midden op de Hors.......het bleek een stuk hout te zijn, dus ik ben niet de enige die overal maar zeehonden ziet . We moesten nog even wachten voordat we het militaire terrein mochten passeren en we weer richting "Het Badhuys" reden. We belandde heerlijk in het zonnetje op het terras daar en zaten nog lekker na te genieten van de heerlijke dag. Het leek even gewoon op een vakantiedag, heerlijk niets doen, lekker wandelen, jutten, genieten van de zon en terrashangen.

Het was weer een topdag! Morgen weer terug in de realiteit en weer hard aan het werk, maar dit nemen ze ons niet meer af, een heerlijk weekend hebben we gehad met top weer!

Lustrum
De tijd vliegt voorbij. Ik keek nog eens even terug op mijn blog waar het allemaal begon en zag ineens dat ik 5 jaar geleden ben begonnen met mijn weblog.

Het begon allemaal bij punt.nl daar ben ik op 19 augustus 2005 begonnen met mijn leventje openbaar te maken.
Op 24 mei 2007 ben ik overgestapt van punt.nl naar de borsatoweblog en dat bevalt nog steeds heel goed.

Hier op Vlieland is het een beetje uitzonderlijk dat je je leven op het internet deelt met veel mensen. Iedereen weet hier eigenlijk alles van elkaar, dus waarom dan nog verder het universum insturen? Mijn antwoord is hier op: "Veel mensen willen mij blijven volgen, vooral omdat wij nu de stap hebben gezet om een ander leven te gaan leiden soms ook lijden hier."
Gelukkig ken ik nog iemand die ook enthousiast is met blogs maken hier op Vlieland, dus voel me wel begrepen zo af en toe .

Vandaag is het verder een dubbele dag. Mijn lieve oma zou vandaag 98 zijn geworden.
De kaarsjes branden en er wordt bij stilgestaan. Vanavond ga ik er maar eentje op drinken denk ik zo. Nu eerst lekker genieten nog van het zonnetje wat er vanaf vanmiddag is gaan schijnen!

Genietdaagjes
Gisteren om 7 uur hadden we de boot naar Harlingen. Lekker vroeg, zodat we de hele dag de tijd hadden voor te shoppen, zowel persoonlijke dingen als een paar dingen voor het werk. Rond 9.15 uur waren we in Leeuwarden en gingen we eerst naar de ANWB, want daar was de kleding 1+1 gratis. Johan scoorde een polo en een trui en ik een T-shirt met lange mouwen en een afritsbroek. Daarna zijn we even de T-Mobileshop binnen gelopen, omdat mijn telefoon 1,5 week geleden spontaan crashte. Ik had al contact gehad met de helpdesk, maar die konden me niet helpen. Gelukkig had ik nog een oude telefoon, waar ik ook nog veel telefoonnummers in had staan, dus ik heb van de meeste mensen weer een telefoonnummer. Maar mocht je willen dat ik je telefoonnummer ook weer heb, stuur me dan even een mailtje en ik voeg je weer toe.
Verder hebben we nog wat winkeltjes bekeken en hebben we heerlijk ontbeten op een terras aan het water.
Daarna zijn we nog doorgereden naar een ander winkelcentrum, waar we naar de MediaMarkt gingen voor een decorder voor Ziggo. De eerste die we hadden besteld via internet had kuren, sprong automatisch aan, moest iedere dag opnieuw ingesteld worden, echt irritant. Nu hebben we er eentje gekocht die ook kan opnemen dat was ons in ieder geval verteld. Nadat we nog wat dingen voor het hotel hadden kunnen scoren reden we weer richting Harlingen. Netjes optijd kwamen we aan voor de boot van 14.15 uur.
Thuis installeerde we de decorder en al snel kwamen we erachter dat ie niet kon opnemen. Dus wij bellen en wat bleek, ze hadden ons de verkeerde meegegeven de sukkels, of we even terug konden komen. Nou dat gaat iets minder makkelijk als je op Vlieland woont zeg maar. Dus ik boekte voor Johan een overtocht voor vandaag, want ik mocht naar de tandarts voor een nieuwe vulling die er maandag spontaan was uitgevallen. Ik zette Johan af bij de boot en fietste zelf door naar de tandarts. Na een half uurtje wachten mocht ik dan naar binnen voor het herstel en het was dan ook zo gepiept. Nog even wat boodschappen gedaan, badkamer gepoetst en rond 12.45 uur stapte ik heerlijk op de fiets naar het Posthuys. Daar ben ik met Folkert meegegaan op de Vliehorsexpres, iets beters had ik toch niet te doen. We zouden rond half 4 weer terug zijn, dus dan kon ik Johan weer van de boot af halen.
Heerlijk genoten van de wolkenpartijen die langs dreven, de vogels, het zand en de verhalen die Folkert onderweg ook nog vertelde. Bij het drenkelingenhuisje heb ik vol bereik dus ik smste Johan of hij alweer op de boot terug zat en gelukkig had hij het allemaal gehaald. Ik zat heerlijk te genieten in het zonnetje, terwijl Folkert weer het bommetje demonstreerde en er geschrokken kreten uit het huisje kwamen, hij blijft gewoon leuk! Daarna doorgereden naar wat banken waar echt veel zeehonden lagen en ik ging een stukje verderop schelpen jutten tot het weer tijd was om te vertrekken.
Folkert zei ineens "volgens mij zijn ze aan het schieten op de hors". Hij nam contact op of hij door mocht rijden, maar helaas we moesten echt een kwartier wachten tot we verder mochten door de oefening met straaljagers. Een machtig gezicht om deze te zien oefenen. Ik smste ondertussen Johan dat het hem niet ging worden dat ik hem van de boot af zou halen en dat we elkaar thuis wel zouden zien. Bij thuiskomst eerst even wat vocht toegediend en toen heerlijk samen over de braderie gelopen. Daar vond ik een mooi jutstukje wat ik graag mee wilde hebben. Natuurlijk zit het afdingen nog steeds in mijn bloed, dus vroeg ik naar de prijs voor een eilander en het lukte (tja sorry Piros, ik moest het gewoon proberen hahaha, maar je krijgt er nog wat schelpen voor terug). Het was echt druk en super gezellig op de braderie. Na het eten zijn we nog een heerlijke wandeling gaan maken over de dijk en genoten we weer op het bankje van het uitzicht over de Waddenzee. En zo komen wij ons weekend door. Volgende week zien we wel weer wat we gaan doen in ons weekend, wat natuurlijk weer midden in de week valt. En nu ga ik heerlijk mijn bedje opzoeken, want om 6.15 uur loopt mijn wekker weer af.

"Ik heb bewusteloos naast jou in bed gelegen
Ik heb niet eens een aarzeling gevoeld"