Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Reacties plaatsen
Beste lezers en fans van mijn weblog.

Sinds heden is het helaas niet meer mogelijk om te reageren op mijn logjes als je niet ingelogd bent. Dit is een maatregel die genomen is, omdat er spam geplaatst wordt op de logjes.
Wil je toch een reactie geven op mijn logjes en je hebt zelf geen borsato-weblogje dan kun je dit doen op Facebook of via "Het Praethuys".
"Het Praethuys" vind je aan de linkerkant hier op mijn log. Indien je geen bezwaar hebt zal ik dan voor je de reactie plaatsen. Als je hier wel bezwaar tegen hebt meld dit dan in het mailtje.

Excuses voor het ongemak namens borsatoweblog.nl


Plek 25 veroverd!
Wat doe je als je iets meer vrije tijd hebt......juist weer eens grondig alles bekijken op borsatoweblog.nl.
En tot mijn grote verbazing ben ik gewoon naar plek 25 gestegen bij de meest bekeken weblogjes!De laatste keer dat ik keek stond ik nog op plek 50 en aangezien we altijd wel iets zoeken om het vieren, vieren we dit vandaag dan ook maar. Vanavond drinken we er een juttertje op (echt maar 1, want met mijn medicatie mag ik eigenlijk niet drinken).
Op naar de volgende mijlpaal en dat zal waarschijnlijk de 100.000e bezoeker worden ofzo....


Onze mond viel open
Even geen logje over de "verloren tijd", maar gewoon over de huidige situatie waarin we ons begeven.

Sinds gisteren zijn we weer online, worstelen we ons door de vele mailtjes heen die we niet beantwoord hebben of niet goed gelezen hadden en schonen zo onze mailboxen op. Een grote klus als je je bedenkt dat we gemiddeld 30 mailtjes per dag ontvangen, maar we zijn goed op weg. 
Vanochtend zijn we even gaan turboshoppen in Leeuwarden, 2 spijkerbroeken van mij waren in 2 dagen tijd kapot gegaan en die heb ik toch heel hard nodig om te werken. Om 7 uur de boot naar Harlingen, om 9 uur de trein naar Leeuwarden en om 11 uur de trein weer terug naar Harlingen. Daar hadden we nog 2,5 uur de tijd om te brunchen en op zoek te gaan naar een nieuwe droger. Onze droger is 11 jaar oud, waarvan hij 10 jaar ons trouw ten dienst is geweest, maar een jaar stilstaan in de opslag bleek hem toch fataal te zijn geworden. Vorige week haperde hij al en onze pogingen om hem te reanimeren bleven uit. Hij doet het nog een beetje, maar één dezer dagen zal hij echt zijn laatste adem uitblazen. Bij de Expert kregen we goede uitleg en onze eerste keuze werd van de baan geblazen, want als je dan een nieuwe koopt, doe je het ook direct goed, zodat je er weer een jaar of 15/20 tegenaan kunt. Op de site stond vermeld dat de verzending naar de waddeneilanden niet gratis zou zijn en dat we naar de prijs moesten informeren. Bij navraag bleek dat ze hem gratis gaan verzenden en waarschijnlijk dit weekend of begin volgende week al bezorgd gaat worden. Bij de Expert kreeg ik ook nog telefoon van KPN of ik mijn gegevens wilde doormailen naar ze, dan zouden ze gaan onderzoeken waarom het zolang geduurt heeft voordat er een monteur ons probleem heeft verholpen. Zouden mijn mailtjes en telefoontjes dan eindelijk hun werk hebben gedaan? Beter laat dan nooit zeiden we nog tegen elkaar.

Om 14.15 uur namen we de boot weer terug naar Vlieland en al snel dommelden we in slaap om vervolgens rond 15 uur bruut wakker te worden van flink geschommel op de boot. We zaten nog niet eens in "het gat", maar de Waddenzee was behoorlijk ruw vandaag. Na aankomst op Vlie gebaarde Johan naar een medewerker van de Spar dat we weer internet hebben en hij was net zo blij als wij. Niet veel later kreeg ik een sms van kennissen die op het eiland zijn dat ze hadden gehoord in de Spar dat wij eindelijk weer internet hadden. 
Blijkt dat hun zoon bij KPN werkt en ze hem hebben ingeschakeld voor ons probleem. Blijkt hij gewoon ook nog wat te zeggen te hebben daar en hij er dus voor heeft gezorgd dat wij nu ineens wel snel geholpen zijn en dat er contact opgenomen is om ons probleem uitgezocht te krijgen. Hulp uit onverwachte hoek, onze monden vielen gewoon open. 

Martijn bedankt voor je inspanningen we zijn blij met je!! En als we weer eens problemen hebben weten we je te vinden hahaha.


Terug van weg geweest
Ik ben weer terug van weggeweest!
Nee we zijn niet op vakantie geweest, we zijn alleen maar verhuisd van de ene kant van de straat naar de andere kant. En dat heeft zo zijn gevolgen gehad.
Op 1 augustus kregen we de sleutel van ons nieuwe appartement en zoals je al hebt kunnen lezen in de vorige logjes hebben we hulp gehad van mijn ouders en mijn vriendin en vriend. Het verliep allemaal heel soepel en voor we het wisten waren de katten en de grote stukken verhuisd naar de overkant. Ieder uurtje in de avond werd er wel iets overgehuisd en op onze vrije dagen werd er hard gewerkt om alles ingepakt te krijgen en naar de overkant gebracht. Alles ging te voet, doos voor doos, tas voor tas.


Op 15 augustus verhuisde ons internet naar de overkant van de straat??..tenminste dat was de planning. De router werd losgekoppeld en verhuisd, aangesloten, maar er bleef een lampje knipperen. Dat kan op de dag van verhuizing, dus nog maar even een dagje wachten kon geen kwaad??de volgende dag nog een internet, dus werd er vriendelijk gebeld naar xs4all en er werd een monteur aangestuurd en kwam op 23 augustus na een paar keer heen en weer bellen, want de planning had niet in de gaten dat Vlieland een eiland is, waar maar een paar keer per dag een boot naar toe gaat.

Op 21 augustus vertrokken we om 16.45 uur met de boot naar Deurne om daar de spullen uit de opslag te gaan halen. Rond 23 uur kwamen we aan en na nog lekker gekletst te hebben met mijn ouders genoten we van een heerlijke nachtrust om vervolgens op maandag de opslag op zijn kop te gaan zetten.
Ik zette Johan af bij de verhuisautoverhuur en hij reed naar de opslag. Ik reed door naar Ikea voor wat spullen om te ruilen en nog enkele dingen te gaan halen. Nog voor de lunch was ik terug en kon ik me nog even bemoeien met enkele spullen die nog mee moesten en nog zoeken naar belangrijke spullen. Na de lunch gingen Johan en mijn vader de laatste spullen laden en ik ging naar het dorp toe voor nog enkele boodschappen. Gelukkig had ik mijn boodschappenkar mee, want die zat in een mum van tijd bomvol spullen die ook nog mee moesten. Om 15 uur was alles gereed, de opslag weer opgeruimd en alle boodschappen ook in de verhuisauto. We konden nu nog even genieten van het zonnetje, mijn neefjes en nichtje en in de avond nog even op bezoek bij mijn zus. Na weer een heerlijke nachtrust vertrokken we op dinsdag rond 9.45 uur weer terug naar het noorden van het land. Achteraf bleek net op tijd!
We hadden enorm veel regen tot Nijmegen en daarna hadden we af en toe een buitje. In het zuiden van het land bleek het noodweer te zijn vanaf 10.15 uur en stonden de straten blank en waren tunnels onder gelopen.


Ruim op tijd kwamen we aan in Harlingen en kon onze overtocht naar Vlieland weer beginnen. Van alle inspanningen en het reizen kan een mens moe worden en al snel vielen we in slaap op de boot. Heerlijk even een uurtje slapen, wetende dat als we op Vlieland standden we weer vol aan de bak konden om de vrachtauto leeg te halen. Om 16 uur konden we beginnen en om 17.45 uur was de auto leeg en stond alles al binnen op de wasmachine en droger na. Daar kregen we hulp bij, waar we heel blij mee waren.

De huiskamer en keuken stonden vol met dozen, maar de kledingkasten waren in no-time opgebouwd, zodat deze gevuld konden worden. Er werden dus weer dozen naar ons oude huisje gebracht en het inpakken van de kleding kon beginnen, een uur later draaide de eerste wasmachine al en de kasten werden gevuld. Rond 22 uur vonden we het wel welletjes en doken heerlijk ons bedje in. De volgende ochtend nog een keer met de auto voor de planten en enkele tassen naar ons oude appartement om deze op te halen en toen werd het alweer tijd om naar de boot te gaan om de auto te retourneren. Op naar Leeuwarden. Het zonnetje scheen, dus in T-shirt stapten we aan boord, maar in Harlingen was het heel ander weer, koud en regen?..heel veel regen. Hier hadden we niet op gerekend, maar ach een poncho staat ook heel charmant. Snel toch nog enkele boodschappen gedaan in Leeuwarden en daarna de auto inleveren. We vroegen naar de snelste route naar het centrum, na 5 minuten lopen begon het weer enorm te regenen en we besloten te schuilen bij de bushalte, na een paar minuten kwam er een bus aan en we besloten die maar te nemen naar het centrum. We misten net onze trein terug naar Harlingen, waardoor er 2 opties ontstonden. Of heel snel nog naar de AH voor boodschappen te doen en rennen voor de snelboot of rustig boodschappen doen, door het centrum lopen en dan om 19 uur de boot terug nemen. We zouden het wel zien en tot onze verbazing hadden we onze boodschappen heel snel bij elkaar en konden we ook nog rustig naar de terminal lopen om toch de snelboot te nemen. Om 19 uur strandden we weer op Vlie en konden we nog heerlijk wat rommelen in de dozen en zo hadden we toch weer veel gedaan, waar we niet aan toe zouden zijn gekomen als we pas om 19 uur de boot hadden genomen.
De dagen erna moest er weer gewoon gewerkt worden, dus in de avonduren werden de dozen 1 voor 1 nagekeken en uitgepakt. De tijd begon nu te tikken, want op 1 september moest het oude appartement leeg en schoon opgeleverd worden en ik zag de bui al hangen. Ik kwam er niet doorheen alleen, maar gelukkig was Johan ook een dag vrij samen met mij en toen ging het heel hard. Ik pakte de laatste dingen in en Johan sjouwde deze naar de overkant. De vloerbedekking ging als laatste eruit, stofzuigen, badkamer schoonmaken, oude douchestang terug monteren, spijkers en schroeven uit de muren halen en het was gedaan. Alles was klaar en we konden zelfs op 30 augustus de sleutels al inleveren.

Inmiddels was er al 2 weken verstreken dat we geen internet hadden en ik begon te bellen. Dat bellen resulteerde erin dat we pas vanaf 13 september een afspraak konden inplannen voor VANAF 27 september dat er een KPN-monteur beschikbaar zou zijn voor Vlieland. ?Pardon?!!? vanaf 27 september pas?? Dat is dus 1,5 maand later??.mijn vriendelijke telefoongesprekken begonnen dus steeds grilliger te worden en heeft zelfs geresulteerd dat ik voor het eerst sinds we xs4all hebben een klachtenbrief heb geschreven. Daarop is wel direct actie ondernomen, maar helaas zonder resultaat, ze zijn gebonden aan KPN en die kunnen niet eerder een monteur sturen. Het enige wat ze hoeven te doen is een kruisverbinding te maken in de KPN-kast?..1 minuutje werk??
Ook is er een klachtenbrief gegaan naar KPN, waarop ik nog niets vernomen heb. Om de dag rijden er hier nu auto?s rond van KPN en dus bel ik ook iedere keer weer of die mensen toevallig geen kruisverbinding kunnen maken, zodat ons probleem opgelost is, maar helaas het zijn ondergrondse medewerkers en hebben geen verstand van bovengronds werk??oké dat kan, geen probleem, maar ik wil, nee ik eis dat ik deze week nog internet heb!! Collega?s lopen inmiddels ook met een grote boog om me heen als ik weer aan het bellen ben met ze. Als je mij dwars zit, dan ben ik niet meer zo aardig en dan kun je idd beter uit mijn buurt blijven. Uiteindelijk vroeg ik of ik niet een ?dongel? kon krijgen als tijdelijke oplossing, zoals ik ook al gevraagd had in mijn klachtenbrief en na overleg kreeg ik de toezegging dat ik een escalatie-stick opgestuurd zou krijgen zodra deze beschikbaar was. Dit zou waarschijnlijk 3 dagen duren. 2 uur later werd ik al gebeld dat ze er 1 retour hadden ontvangen en deze direct gingen opsturen. Deze kreeg ik op vrijdag 9 september binnen en na het installeren bleek het niet te werken, er was geen verbinding. Dus maar weer bellen, deze keer weer op een vriendelijke manier en na enkele testen bleek dat de simkaart overleden was. Als het tegen zit, zit het ook allemaal tegen. Nieuwe simkaart werd aangevraagd, maar is tot op heden nog steeds niet gearriveerd, maar ze hebben beloofd dat deze deze week bij ons zal aankomen 

Ik ben weer terug!! Ik hoop dat ik jullie weer mag gaan ?vervelen?  met onze belevenissen hier.

Tot snel!!


Blij, blij, blij!!
Ik spring en dans van vreugde samen met Johan het eiland rond!!

Sinds 15.25 uur hebben we weer internet en telefoon!! Het moet niet gekker worden hier.

Vanochtend nog met mijn allerliefste telefoonstem die ik maar heb gebeld met XS4all en na 31 minuten kreeg ik als antwoord: "We gaan ons uiterste best doen om uw afspraak van 18 oktober te vervroegen, KPN neemt hierover contact met u op. En wat betreft de simkaart van de escalatiestick: die is opgestuurd en ontvangt u deze week." 

Oké, dus toch nog maar even wachten.....maar zolang hoefden we niet te wachten. Rond 12 uur werden we gebeld door KPN met de vraag of we vanmiddag thuis waren. Er was namelijk een monteur op Vlieland en die had nog tijd over om ons probleem op te komen lossen. Hij was meer dan welkom!!

Rond 14.00 uur belde de monteur dat het probleem idd bij hun lag en dat er een draadje in de kast van KPN kapot was en hij deze vervangen had. Hij kreeg alleen nog geen signaal, dus of hij even bij ons mocht komen kijken. Na even freubelen hadden we ineens internet en telefoon. We sprongen een gat in de lucht en ik riep: "NU OVERAL VANAF BLIJVEN!!" 

Tja dit betekent nu wel dat het met de rust op mijn site gedaan is.....voor sommige vervelend, voor andere weer leuk om van alles te lezen hoe ons leven er hier uitziet.

Voor ons is het nu gewoon al een super leuke dierendag. De katten zijn zelfs blij dat we weer internet hebben. Zitten gewoon met ons mee te kijken en kopjes te geven aan de laptops hihihi.

Ik laat jullie nu even van de schrik bekomen en ga nog even verder met het uitkoken van kreeftenscharen en ons juttershuisje poetsen, want daar was ik vanochtend mee begonnen.

Tot snel!!!


Frustraties
Behoorlijk gefrustreerd zijn we inmiddels.
Vanaf 15 augustus geen internet meer en ook geen telefonie. Een weekje zonder, dat was te aanvaarden, maar 1,5 maand vonden wij al niet meer normaal.
En nu......nu is de monteur geweest afgelopen dinsdag en wat blijkt, hij heeft onze melding helemaal niet doorgekregen en vertrokken zonder ons probleem op te lossen.
Na weer een telefoontje gepleegd te hebben werd ik al snel terug gebeld door KPN, er was idd iets fout gegaan, want de melding was niet juist doorgekomen en een nieuwe afspraak staat gepland voor ons en wel op 18 oktober.

18 oktober?? Dat duurt dus nog ruim 3 weken, inmiddels ben ik wit heet van het niet gehoord worden en overweeg ik over te stappen naar Ziggo.
Maar ik wil geen Ziggo!! We hebben heel veel problemen gehad met UPC en aangezien Ziggo en UPC "hetzelfde bedrijf" zijn willen we dit dus niet.
Moeilijk, moeilijk, moeilijk, maar we geven de hoop niet op, blijven bellen en de telefoonnota's blijven mooi oplopen zo, die ik mooi ga declareren.

Ach het hoort erbij bij het wonen op een eiland.......zeggen ze.......maar dit loopt de spuigaten uit ondertussen.

Fijn om dit even te kunnen melden en over een aantal weken ga ik jullie gewoon bestoken met allerlei updates van de afgelopen maanden.

Storing.....even geduld nog aub
Als alles meezit dan hebben we vanaf 27 september eindelijk weer internet en dus komen er dan ook weer updates. Het heeft dan ruim 1,5 maand geduurd, maar wellicht hebben we dan ook iets.....of niets.....het blijft afwachten.

  

Excuses voor het ongemak
 Hoezo verslaafd?!
Wat kan een mens onbedoeld verslaafd raken aan iets.
Vooral als het even niet wil werken of net zoals vandaag dat het gewoon al de hele middag en avond niet werkt.
Ik heb het over Vodafone.......bellen gaat wel, internetten gaat niet.
Johan ondervond het vandaag weer eens en baalde behoorlijk. Vorig jaar kon hij niet meer bellen ineens, een grote storing en nu kan hij niet internetten, balen als een stekker.
Hoezo verslaafd.........Nu kom je er ineens achter dat je er toch snel aan gewend bent dat je kunt internetten overal waar je bent.


25.000 bezoeker!!


 

Ja, ja het is een feit, de 25.000e bezoeker heeft zich aangemeld op mijn weblog. Wie het was kan ik helaas niet zien, want ik zat op de motor terug naar huis.........
Op 1 februari 2008 kon ik mijn 10.000e bezoeker al bedanken en nu nog net geen half jaar later zijn er nog meer mensen verslaafd geraakt door mijn verhalen.


Iedereen heel erg bedankt en ik zou zeggen tot snel weer en op naar de 50.000!!

 Juul
Wie o Wie??Wie o wie gaat mijn 25.000 bezoeker worden op mijn logje??

Je hebt nog kans om dit te worden, want de teller staat op dit moment op 24.928.

Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat de teller op 25.000 staat. Mss vandaag nog.......mss morgen........maar mss volgende week.

 Juul
 

"Je lijf is aangeraakt door vreemde handen
Er zaten vreemde lippen aan je mond"