Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
SBB op bezoek
Vanochtend kreeg ik onverwacht bezoek van Anke van Staatsbosbeheer. Ik kwam net onder de douche uit, dus snel even afdrogen en aankleden.†
Ze was al in het hotel geweest, maar omdat ik vandaag pas later hoefde te gaan werken is ze na een zoektocht bij ons huis belandt.†
Ik kreeg de vraag of ze enkele foto's van mij mochten gebruiken om op de site van SBB te plaatsen. Natuurlijk kan dat en na een zoektocht door mijn archiefje had ik enkele foto's gevonden en naar Anke gemaild. Niet veel later kreeg ik via Twitter bericht dat er een update was op de weblog van SBB.†
Neem eens een kijkje op "Zingen in een duinpan"


Nieuw canvasje
Onlangs schreef ik al dat ik een canvas liet maken met enkele mooie foto's van de zeehonden rond Vlieland.†
Nadat ik de foto's had geupload en verstuurd had, kreeg ik het verzoek om de foto's nogmaals te sturen, want het was niet goed doorgekomen.
Ze maakten er een collage van en stuurde die digitaal naar me toe.†


Hier was ik niet zo tevreden mee, op de 2e foto rechtsboven moeten 3 grote grijze zeehonden en een jong zichtbaar zijn en dat is dus niet het geval.
Ik nummerde alle foto's en stuurde ze terug hoe ik het graag wil hebben en na enkele dagen kreeg ik het resultaat gemaild.


Nu is het nog even wachten tot hij gedrukt en verstuurd wordt, maar een mooi plekje gaat hij zeker krijgen!


Canvasje
Gisterenavond nog even flink aan het zoeken geweest op de harde schijven.
Ik wilde al langere tijd een canvas maken van enkele mooie foto's van de zeehonden die ik heb genomen. Als je dan door 2500 foto's heen worstelt zie je weer heel veel mooie opnames voorbij komen en kun je uiteindelijk weer niet kiezen.
Maar het is me uiteindelijk gelukt om 9 mooie foto's bij elkaar te vinden om die in een collage op canvas te laten drukken.

Voor diegene die nog niet zo lang mijn log bezoeken, of logjes gemist hebben hieronder enkele foto's van zeehonden die ik gemaakt heb bij de uitzetting en bij robbentochten.
We gaan een paar keer per jaar mee met Jan Koning van Ocean King om foto's te kunnen maken en te kunnen kijken hoe de populatie zich gedraagt en hoe het met de jongen gaat. Jan vraagt me dan ook of ik een bepaalde zeehond even wil fotograferen om te kijken of er een visnet of iets dergelijks om de nek zit, om zo eventueel de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeehonden) in te kunnen schakelen.†
Nog even terug kijken
EXCUSES, DE LINK WERKT NIET. BEN AAN HET PROBEREN OM HEM WERKENDE TE KRIJGEN.

Afgelopen maand ben ik bezig geweest om het jaarboek van 2010 in elkaar te knutselen.
Inmiddels is hij af en als je ook nieuwsgierig bent naar wat wij meegemaakt hebben mag je op de foto klikken.Fotoboek 2010
Zoveel te schrijven de afgelopen uren. Ik kreeg er ineens de tijd en rust voor. Dus sorry voor diegene die een emailalert hebben en nu gestalkt zijn door de weblogupdates van mij.
Maar inmiddels is het fotoboek van 2010 ook af. Ongeveer 12 uur werk zit erin. Alle foto's zijn op datum opgeslagen, dus alle mappen openen in volgorde, nieuwe mappen aanmaken per maand en de leukste en mooiste foto's kopiŽren en in goede volgorde daarin zetten. Daarna alle foto's nog eens secuur nakijken of er nog ergens een stofvlekje op zit en wat bewerkt moet worden. Dan is het weer de kunst om alle foto's goed bij elkaar in het boek te krijgen. De assistent, die je dient te helpen, zet ik direct uit, want hij zet 2 onderwerpen op 1 pagina, dus handmatig worden per onderdeel de foto's geteld, hoeveel staand en liggend, dan kijk ik naar de beste pagina-indeling en ga ze in het boek zetten. Vooral niet vergeten om regelmatig tussendoor op te slaan, want ik heb het 1 keer gehad dat ik bijna gereed was en dat het programma nog weigerde iets te doen.
Nadat alle foto's op z'n plek staan, zet ik de teksten erbij en ga daarna aan de slag met randen, verlopen en†achtergronden. Als dit eenmaal allemaal gedaan is, mag Johan zijn kritische blik erop werpen. Omdat ik er dan al vele uren in heb gestoken, zie ik sommige dingen niet meer en hij heeft nog weinig tot niets gezien, dus zit er fris in. Alle pagina's worden nogmaals rustig bekeken, ik zit ernaast met kladblok en noteer alles wat aangepast dient te worden. Daarna ga ik weer aan de slag en laat Johan het dan nogmaals controleren. Eenmaal alles goedgekeurd wordt de boel opgeslagen en verzonden, zodat het gedrukt kan gaan worden. Eerst duurt het een half uur voordat alles geladen is en dan komt het lange wachten, dan duurt het nog eens 3 uur voordat alles verstuurd is. Maar dat komt door de grootte van de foto's die minimaal 5 MB per stuk zijn. Na 3 uur wachten is het dan eindelijk zover, het boek ligt bij de drukker en het wachten kan beginnen. Over ongeveer een week zal ik het boek eindelijk kunnen aanschouwen in real life. Ben erg benieuwd of het net zo mooi is geworden (of nog mooier) dan afgelopen jaren.

Hieronder alvast een klein voorproefje:Kiekjes
Vorige maand hadden we een fotoshoot met ons gezin en inmiddels hebben we de foto's allemaal ontvangen. En dit is het resultaat geworden.


Mathijs mijn petekind


Ik samen met Mathijs


Grote oefening
Maandag 4 oktober kreeg ik in de middag een telefoontje of ik in de avond iets te doen had. Tot zover nog niet, maar daar kwam snel verandering in. Ik werd door de brandweer gevraagd of ik foto's wilde nemen van een grote oefening die er in de avond zou plaatsvinden. Altijd leuk om erbij te mogen zijn en dan mijn grote hobby uit te mogen oefenen, dus om half 7 ging ik op de fiets naar bomenland waar het allemaal ging gebeuren. Dit is zo'n 6 kilometer verderop dus ik mocht zo'n 20 minuten fietsen. Onderweg nog even gestopt om de paarden te aaien en te genieten van de mooie luchten (zonnig boven Vlieland, bewolkt boven Texel). Bij het doorkijkje zag ik de Hors met tussen de duinen uitstekend de vuurtoren van Texel, erg mooi gezicht.......en natuurlijk vergeten om foto's te nemen, dat is nu het genot van genieten.
In de verte zag ik al een auto in de sloot hangen, dus daar moest ik wezen en parkeerde mijn fiets bij de vogeluitkijkpost, zodat deze niet in de weg zou staan. Ik bekeek de situatie en begon al direct foto's te nemen. Na 10 minuten kwamen de lotussen en 2 man van de brandweer die alles zouden begeleiden en ik kreeg instructies en het senario.
Helaas geen bloedcapsules, maar echte Remia ketchup werd er gebruikt (wat een stank), de slachtoffers bekeken ook de situatie en klommen rond half 8 in de auto om hun positie in te nemen. De politie was onderweg, dus de actie kon gaan beginnen.
Het was een eenzijdig ongeval met 2 volwassenen in een auto en een baby aan boord. Dus de brandweer en de ambulance werden ook opgeroepen door de politie.
1 agent nam plaats in de auto om het slachtoffer wat nog bij kennis was te stabiliseren. Toen de brandweer was gearriveerd kwam er allemaal rook onder de motorkap vandaan, dus ze moesten eerst het brandje blussen voordat ze aan de slag konden met het stabiliseren van de auto en het openknippen van de zijkant. Een goede samenwerking onderling werd geconstateerd van politie, ambulance en brandweer. Ik werd als pers zijnde door de brandweer gemaand om afstand te houden en werd hardhandig naar achteren geduwd. De politie was iets milder, daarvan mocht ik alleen geen bloederige foto's publiceren, verder bemoeiden zij zich niet met mij evenals de ambulancedienst. Natuurlijk zijn er altijd ramptoeristen die zich ermee komen bemoeien en vervelend gaan doen, maar de politie had ze snel onder controle en nadat deze weer tot zinnen waren gekomen mochten ze assisteren met het vasthouden van een infuus, schepbrancard en de draagbaar. Ze werden ondertussen nog wel steeds goed in de gaten gehouden door de politie.
Rond 21 uur werd de oefening ten einde gebracht en was iedereen goed bezweet toe aan wat vocht en werd er koers gezet naar de kantine van de kazerne. Ik sprong op de fiets samen met Johan die ondertussen ook gearriveerd was, zodat ik niet alleen terug hoefde te fietsen over de onverlichte Postweg. Eťn voor ťťn kwamen de hulpdiensten voorbij rijden en begroette ons nog met hun zwaailichten. Na een klein half uurtje tegen de wind in fietsen kwam ik ook bezweet aan bij de kazerne en de nabespreking begon toen ook direct. Eigenlijk alleen maar complimenten en een paar aandachtspuntjes, maar de oefening mocht geslaagd genoemd worden.
Het was erg leuk om hierbij aanwezig te zijn en de ze hebben me gevraagd of ik bij meerdere oefeningen aanwezig wil zijn als "Pers" zijnde.
Hieronder nog een greep uit mijn 200 foto's die ik genomen heb. Ik heb bewust gekozen om geen foto's te plaatsen waar mensen herkenbaar op zijn ivm hun privacy.

De situatie nog bij daglicht


Netjes aangegeven dat het om een oefening gaat.


De enige echte Remia ketchup


Aankomst politie


De bestuurder, buiten bewustzijn

Rookkkkkkkkk

Het knipwerk aan de auto

De uiteindelijk gestripte zijkant


De stille getuigen wat er in de auto afgespeeld heeft


De afsluiter

Ik word beroemd
In november heb ik behoorlijk wat foto's gemaakt van de roofvogelworkshop die we gedaan hebben.
Het was de eerste workshop met Arenden/Adelaars in de gehele Benelux en voor ons een erg leuke ervaring om deze mooie vogels eens van dichtbij te zien, te voelen en te ruiken.

Na het plaatsen van mijn foto's eind november†hebben ze toestemming gevraagd om de foto's te plaatsen op hun eigen site. Dit gebeurde begin december.

Inmiddels een paar maanden later hebben ze hun site aangepast en ben ik super trots dat ik nu ook de vermelding heb gekregen op hun site. Er staat zelfs een link naar de log die ik gemaakt heb met redelijk wat foto's en de filmpjes die ik die dag gemaakt heb.
Neem ook eens†een kijkje op de site†van†Valkerij-manege in Berkel en Rodenrijs!

Laat mij maar gaan met mijn camera, sommige mensen vinden het vreemd, sommige interessant dat bijna overal waar ik ga mijn camera bij me heb en probeer om alles zo goed en mooi mogelijk in beeld te brengen. Vaak ben ik tevreden over de foto's, soms ook niet, terwijl andere mensen dan helemaal weg zijn van de foto's die ik juist niet mooi vind. Verschil moet er blijven.........maar ik geniet van alle momenten die ik vast mag leggen met mijn camera.

De boom in
Rond 13 uur arriveerde ik bij Bennie en Kim en onder het genot van een kopje thee kletsten we wat bij en kreeg ik te horen wat hun plannen waren van de shoot. We keken naar buiten.....het sneeuwde nog steeds behoorlijk, maar we besloten toch om een poging te gaan wagen en we pakten ons goed in (Bennie met een t-shirt, 2 vesten en een jas) en gingen naar de Warande het bos in.
We liepen wat, ik bepaalde welke kant ik het beste op kon fotograferen, zodat niet mijn lens iedere keer vol sneeuw zou zitten, maar we vonden geen leuk plekje in eerste instantie.
Niet snel daarna vonden we een boom, die mooi besneeuwt was, ik ging erachter staan om te kijken of de tak niet te hoog hing en Kim veegde snel de sneeuw eraf.
Bennie en ik begrepen elkaar en wilde dus die sneeuw erop hebben en begonnen meteen te foeteren op Kim, maar daarna hebben we het haar snel vergeven, want we hebben haar gewoon op die tak gezet zodat ze een natte kont kreeg .

Na wat foto's gemaakt te hebben liepen we gezellig kletsend verder en begonnen we sneeuwballen te gooien en te kijken of het ijs sterk genoeg was, maar we durfden het niet aan om erop te gaan. Ik wist een holle boom te staan, waar je in kunt klimmen, maar met al die sneeuw was ik even gedesoriŽnteerd. Ondertussen vonden we een andere mooi besneeuwde boom die goed dienst deed voor de shoot. Kim zag ineens een grote boze beer aankomen volgens mij, moet je die ogen zien


Even later zag Kim een mooi boom en liep ernaar toe.......ze wilde volgens mij kokosnoten gaan vangen, helaas voor haar kwam er wat anders uit de lucht vallen. Ik had hier niets mee te maken, ik moest foto's maken namelijk†.
De holle boom werd ook nog gevonden en na ongeveer 220 foto's zijn we ons maar eens gaan opwarmen aan een lekker warme chocomelk met slagroom aan de Haven. Portie bittergarnituur erbij, mensen kijken, heerlijk om zo warm te worden.
Rond half 5 zette ik Kim en Bennie weer veilig thuis af en heel lief bleven ze nog even buiten staan tot ik weer veilig de weg op was om me uit te zwaaien.
We gaan nog een keer shooten hebben we afgesproken als het weer iets beter is, bijvoorbeeld in het voorjaar, want dit waren niet echt de ideale omstandigheden, maar we hebben wel veel lol gehad en dat is ook belangrijk!!


Kim en Bennie bedankt voor de gezellige middag!!!

Fotoshoot
Een gewone dag zou het worden. Lekker uitslapen, kopje thee bij de pc en mijn mail wegwerken en daarna douchen en wat aanrommelen in huis tot ik Johan wakker mocht gaan maken.

Zie ik ineens Kim online komen.....die had ongeveer dezelfde planning als ik vandaag, dus ik zeg "Betrapt, moet jij niet poetsen enzo??" Ff relaxen en een pauze nemen is natuurlijk ook heel belangrijk en wat is dan leuker om ff wat te surfen op de pc.
We bespraken vanalles en ineens kwam de vraag
Kim: "Juul, ik wil je NOG iets vragen "
Ik: "Nee heb je, Ja kun je krijgen"
Kim: "Wil jij een keer een fotoshoot van mij en Bennie maken?"
Ik: "Ja tuurlijk, ik vind het een eer om te mogen doen!!"

Over de datum moest natuurlijk nog nagedacht worden en ook de locatie, maar na een kwartiertje hadden we gewoon al een datum geprikt. A.s. zaterdag gaan we al shooten. Nu hopen we dat het goed weer is en dat de dikke pak sneeuw die hier nog steeds ligt er dan ook nog ligt, anders moeten we een andere datum gaan prikken.
Eerst ga ik dan thee drinken bij Kim en Bennie en gaan we op pad om leuke foto's te maken.
Ik heb er zin in!!


Nu ff snel douchen en aan de slag, anders haal ik het allemaal niet meer wat ik wilde gaan doen vandaag.

"De rijken worden rijker
De armen worden alsmaar armer"