Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Opnames Dokter Deen
In juni waren de opnames al in volle gang voor de serie Dr. Deen. In februari is het resultaat te zien op omroep Max en het leuke is dat dit over het leven gaat van de huisarts op Vlieland. Alles wordt uit de kast getrokken en veel eilanders spelen dan ook een kleine rol hierin als figurant.
Op dinsdag 6 september werd er een opname gemaakt met auto?s door de Dorpsstraat en in het script stond dat het moest stormen en wat een geluk dat de weersomstandigheden zich ook zo makkelijk aanpassen aan het script, want warempel stormde het tijdens de opnames. Regen en een windkracht 8 was fantastisch hiervoor.

Op woensdag 7 september was het dan ook de beurt aan de fanfare om hun bijdrage te leveren. Om 17 uur werden we verwacht achter Hotel Bruin, dus een klein wandelingetje maakte ik daarnaartoe. Eenmaal aangekomen mochten we meelopen naar de locatie van de opnames en wat bleek?..was het gewoon voor ons huis hahaha. Ach een beetje beweging is goed voor je zeggen ze dan. Ondertussen regende het weer volop, dus werd er gescholen onder een tent.

Dinsdag 27 september waren er ook nog figuranten nodig op het strand en ik had me daarvoor opgegeven. Om 9 uur was het verzamelen bij Seeduyn om vervolgens te wachten tot 10 uur voor we het strand op liepen. Na een wandeling van 10 minuten kwamen we op de set aan en na de eerste repetities mochten we met een aantal mee gaan doen en konden we hout gaan sjouwen. Op het strand lagen flinke stukken hout en die moesten in de auto?s geladen worden. Na de opnamen weer uit de auto gehaald worden en terug gelegd worden waar ze lagen, dit was geen gemakkelijke opgave, want waar lag het ook alweer?..maar het kwam allemaal goed, vooral als je dit 20 keer mag doen achter elkaar. Na een paar uur moest alles verplaatst worden, want het was inmiddels eb geworden en dus werd alles 20 meter verder naar de zee verplaatst.
Ondertussen werden er andere opnames gemaakt en vermaakten wij ons met schelpen zoeken. Wij kregen te horen dat het lunchpauze was en kropen op de platte kar die ons terug bracht naar Seeduyn waar een heerlijke maaltijd klaar stond. Er kwam een andere platte kar aanrijden met allemaal journalisten die naar de set gingen. Net op tijd dus weg voor de pers ons te woord kon staan. Maar de pers was er nog steeds toen we terug kwamen en er moest nog een groepsfoto genomen worden. De middag bestond verder uit wachten, wachten en nog eens wachten. Op het einde van de middag mochten we nog in actie komen en rond 18.30 uur was het allemaal gedaan. Het was een heerlijke dag, maar wel vermoeiend met al dat wachten. Nee een carrière in de film is niets voor mij.

Beeldmateriaal

Hierbij het beeldmateriaal wat ik jullie nog verschuldigd was:Film opnamens
Al een paar weken zijn ze op Vlieland aan het filmen en vandaag was het Loods Hotel de locatie van de shoot.
Een hele happening natuurlijk voor de deur van het appartement waar de scène werd gedraaid. Een politie-auto voor de deur, agenten en beveiliging voor het afvoeren van de verdachte en de hoofdrolspelers.

STILTE OP DE SET
REPETITIE 
CUT
STILTE OP DE SET
OPNAME
EN AKTIE
CUT

en zo ging het nog even door. Iedere keer weer opnieuw, andere shots die werden genomen, mensen die het niet in de gaten hadden en midden door de opnamens heen fietsten of wandelden. 
Ik haalde nog snel even mijn fiets voor de deur weg, niet slim natuurlijk, anders had ik een nu een beroemde fiets gehad . Ach je kunt ook niet alles hebben zullen we maar zeggen. Ik was gewoon sociaal en een knalroze fiets in een oude film is natuurlijk ook niet echt geloofwaardig hahaha.
Ik wacht nog even op mijn verlenging van mijn platina zodat ik weer foto's en filmpjes kan plaatsen, want ik zit nu zonder platina ver boven het limiet van het plaatsen hiervan .
Maar jullie houden de foto's en filmpjes die ik gemaakt heb nog tegoed.


Een film die je raakt
Donderdag 20 augustus stond rood omcirkeld in mijn agenda. Ik moest nog afwachten hoe laat ik kon gaan vertrekken, omdat we met een minimale bezetting zitten op dit moment. Het was echt heel rustig dus kon ik al om 14.00 uur naar huis. Ik friste me op, kleedde me om en kon vertrekking richting Utrecht. Om 15.00 uur smste ik Dian dat ik onderweg was, na een korte stop in Berlicum reden we vervolgens naar Utrecht.
2 vrouwen in een auto met een TomTom dan komt het helemaal goed!! TomTom zegt linksaf.....ik gehoorzaam......alleen was het niet die weg die ik moest hebben, bleek ik gewoon rechtdoor te moeten , sightseeing Utrecht en dan kom je weer op hetzelfde punt uit, nu gaat het goed....ik moet rechtdoor en niet naar Tom luisteren om links te gaan.
Dit gebeurde nog een aantal keren, maar uiteindelijk zette we onze auto netjes in de parkeergarage neer. Met de TomTom op zak liepen we vreselijk om naar het theater......nog net niet via Groningen, maar daar leek het wel op, ik denk dat Tom van slag was door de warmte, daar hou ik het gewoon op.

 

Wilma en Frenk hadden onze kaartjes al gehaald en Dian en ik plofte neer op het terras van "De Poort" tegenover het Louis Hartlooper Complex waar we een tafeltje voor vier bezette, zodat Wilma en Frenk bij ons konden komen zitten gelukkig wilde ze dit wel. Marco liep ondertussen ook naar een restaurantje om te gaan eten en het hele terras was in rep en roer, heerlijk om te zien. Lekker zitten kletsen, wat gegeten, nauwlettend werd buienradar in de gaten gehouden voor het naderende onweer. We rekenden op tijd af, liepen naar de overkant van de straat, waar het voelde als een reünie. Iedereen begroeten, knuffelen, kussen.....heerlijk het voelt als thuiskomen!!


We liepen naar binnen en daar werd het al snel druk en warm, buiten was het feest losgebarsten van regen en onweer. Gelukkig is het allemaal meegevallen uiteindelijk.
Marco en Jean kwamen de zaal binnen en vertelden over The Silent Army, echt heel interessant. De film kon beginnen en de film raakt je gewoon. Een staande ovatie kon niet uitblijven na de film en Marco en Jean kwamen even naast ons staan om vervolgens op het podium te klimmen en vragen te gaan beantwoorden. Er werden goede vragen gesteld en we kregen ook goede en leuke antwoorden.
Quote Jean: "Voor Abu hadden we geen schietscène staan in het eerste script, maar Abu gaf aan dat hij wel wilde schieten! Nu kon dit, alleen moesten we gaan bekijken waar we deze scène konden gaan inbouwen. Uiteindelijk is dat gelukt. Ook de allerkleinste wilden schieten en die hebben we na de opnamens het bos ingestuurd onder begeleiding van de persoon die verantwoordelijk was voor de geweren met losse flodders. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad om ieder 50 keer te mogen schieten."

Hierna mochten we de zaal verlaten en na een tijdje te staan kletsen met nog wat mensen sloten we aan om wat Marcomientjes te ontvangen. Heel relaxed werd er een foto gemaakt van iedereen die wilde samen met Marco. Ik vluchtte daarna naar buiten voor wat frisse lucht en liep Jean bijna onderste boven. Deze actie gelijk benut om met hem op de foto te gaan. Die werd 3 keer overgedaan, omdat ik natuurlijk mijn ogen dicht had. Ik moest maar kijken net zoals Daphne Dekkers.....Jean deed het voor, maar door dit hilarisch moment had ik weer mijn ogen dicht ik ben ook geen fotomodel.

Leontine kwam ook frisse lucht happen en natuurlijk werd daar ook een foto mee gescoord (deze moet ik nog krijgen). Na gezellig nog wat gekletst te hebben vond ik het tijd om te vertrekken. Ik trok Dian mee en na een flinke wandeling terug naar de parkeergarage (gelukkig nu zonder omweg) kon de terugreis beginnen. Ik zette Dian netjes thuis af en reed direct door naar huis, om 00.30 uur landde ik veilig in Helmond. Nog ff wat drinken, ondertussen de foto's uploaden, kort logje maken en naar bed.

Ik heb genoten van de film, de mensen om me heen en de gezellige sfeer die er hing!

 

The Silent Army moet vertoont worden over de gehele wereld, zoveel mogelijk mensen moeten dit gaan zien, mss dat er dan eindelijk iets aan gedaan kan en gaat worden.

 Juul
The Silent Army @ Utrecht

Een uitgebreid verslag met foto's volgt nog, maar onderstaande foto's wilde ik alvast met jullie delen


Mooi klein zaaltje waar de film vertoond werd.


Niet mijn voordeligste foto met Marco, maar de Marcomientjes zijn weer binnen!!


Samen met Jean v.d. Velde
 

 Juul
Oppassen geblazen
Al een aantal jaren hebben we een videocamera.
Het is een kei leuk apparaatje met ingebouwde lamp en er moeten bandjes in. Het filmen doet hij super goed, alleen hebben wij problemen om de filmpjes op de pc te krijgen. Al allerlei extra spullen voor gekocht, maar het lukt ons nog steeds niet. De filmpjes wel, maar het geluid gaat niet mee op de een of andere manier.

We hadden er genoeg van om het steeds op de dvd-recorder over te zetten, daar te bewerken en dan het over te zetten op de pc. Dus besloten we dat het tijd werd voor een gebruiksvriendelijkere camera. En we zijn geslaagd voor een hele mooie camera, heel gebruiksvriendelijk, met ingebouwde lamp (vereiste van moeder de vrouw ), en met 1 druk op de knop kan het op youtube gezet worden, wat wil je nog meer? Geen bandjes meer, dus hadden we nog de keus tussen een harddisk of met SD-kaartjes.......nou dan doen maar met een harddisk. Hier kan ook nog een mini SD-kaartje in om je film tussendoor te backuppen, dus ideaal!!

Ondertussen dat ik de gebruiksaanwijzing aan het voorlezen was, drukte Johan op de knopjes en was soms een beetje eigenwijs (mannenlogica), maar het is nu allemaal gelukt. Hij staat nu op Nederlands ipv Chinees en de andere instellingen zijn daarna ook goed gelukt. Ik moet dus voortaan oppassen dat Johan me niet zomaar ineens stiekum gaat filmen, maar voor Johan geldt hetzelfde .Dit is onze oude camera, die dus prima werkt, voor diegene die interesse hebben mail me dan even!
Het is er eentje van Panasonic
En dit is onze nieuwe camera van JVC, waar we de komende jaren veel plezier van zullen gaan hebben.
 Juul
Be-lache-lijk!!!! *Update*
Ik had nog geen tijd gehad om thuis de dvd-speler aan te zetten en Wit Licht te gaan bekijken (de film) en dacht vanavond ineens.....hee die film ligt er nog, zal hem eens gaan kijken.
Ik heb bijna de hele dag gestudeerd, dus even ontspannen was wel lekker. Ik trok het celefaan van de dvd, maakte het hoesje open.......zit er geen dvd in!!! BE-LACHE-LIJK!!!

Grrrrrrrrr, ik baalde als een stekker, ik ging op zoek naar het telefoonnummer van Bol.com, waar ik hem van had laten komen. Kreeg ik een vriendelijke man aan de lijn, hij bekeek mijn bestelnummer en zei doodleuk: "Ik zie idd dat u een leeg hoesje heeft ontvangen". Nou lekker dan, en nu?? U kunt dit retour sturen, het bedrag hoeft u niet over te boeken en u kunt een nieuwe bestelling plaatsen indien gewenst........grrrrrrrrr..........
Ik heb dus al betaald, maar ik kreeg verzekerd dat het bedrag terug geboekt gaat worden.
1 voordeel het terugsturen gaat via een antwoordnummer, dus geen nodeloze kosten die ik ervoor moet maken, dat is soms nog wel eens anders bij bedrijven.

Verder zou vandaag de telefoon van Johan opgehaald worden, omdat die niet meer goed functioneerd. Ik een afspraak gemaakt dat ik vandaag de hele dag thuis zou zijn en dat TNT het dus op kon komen halen. Om 17.00 uur had ik nog niemand gezien, dus ik bel weer op naar de klantenservice.......mevrouw het kan tot vanavond 22.00 uur opgehaald worden.....Whaaaaaaaaa tot 22.00 uur, hier ben ik niet blij mee, maar goed ik had toch niets beters te doen dan leren, moest eigenlijk boodschappen doen, maar dat hebben we nu uitgesteld tot morgen. Inmiddels is het bijna 22.00 uur en nog steeds is er niemand geweest. En ik denk dat ze morgen een niet zo'n lieve Juul aan de telefoon hebben als ik de klantenservice ga bellen over de belachelijke gang van zaken! Ik ga niet nogmaals een hele dag thuis zitten wachten voor die telefoon, dan breng ik hem zelf wel naar PHC in Eindhoven die een zeer goede service hebben.

In 1 woord: BE-LACHE-LIJK!!!!

*Update*
Vanochtend om 10.05 is de telefoon uiteindelijk opgehaald. Ik had al gebeld naar de klantenservice en daar konden ze zien dat ik gisteren idd gebeld had, maar ook dat ze aan de deur zijn geweest en er niemand thuis zou zijn geweest......nou dan hebben ze bij een verkeerd huis en straat gestaan, want ik heb niemand gezien. Wel zei de vriendelijke meneer aan de telefoon dat ze het vandaag weer zouden proberen.....bent u thuis?? Nou nee niet echt er moet ook nog gewerkt worden......en ik ga echt niet nogmaals een dag vrij nemen voor de k*t telefoon. Nee mevrouw dat snap ik, ik heb hier een adres voor u waar u het naartoe kunt sturen als ze vandaag niemand thuis hebben aangetroffen.
Nu kreeg ik dus net een smsje van Johan dat ze hem wakker hebben gebeld voor die telefoon en hem mee hebben genomen. Nu maar afwachten wanneer we hem terug krijgen, want ik heb het vermoeden dat dit pas na de grote vakantie gaat worden......slome tinussen dat het zijn. Adem in, adem uit......

 Juul
Johan als acteur
Afgelopen vrijdag kreeg Johan een mailtje van zijn baas of hij zin had om te acteren in een bedrijfs-/promofilmpje.
Johan reageerde eerst zo van nee dat is toch niets voor mij. Ik kan niet acteren, ik heb cameravrees.....Maar ik zei direct, dat moet je doen, dat is leuk!!!

Dus hij mailde terug dat hij het wel wilde doen. Dinsdag was de dag daar. Johan had nachtdienst gehad dus lag om half 9 pas in bed en om 12 uur moest hij er weer uit, want om 13.00 uur moest hij in Geldrop zijn. Hij vroeg om half 1 of ik toch niet mee wilde gaan.....ja hoor ik ga wel mee om je handje vast te houden.
Om 13 uur maakte we kennis met 2 echte acteurs die helemaal uit Amsterdam waren gekomen. We kletsen gezellig over het senario wat nagespeeld ging worden, allerlei ideeën kwamen op tafel en om half 2 waren we zover en konden we vertrekken naar de locatie.
Het wordt een filmpje met hoe een alarm nu in werking wordt gezet, waar de melding binnenkomt en hoe deze wordt doorgegeven aan de mobile surveillant om vervolgens bij de melding uit te komen en hoe dat er dan gehandeld wordt.
Johan werd meegenomen door de filmcrew en ik bleef achter met de 2 acteurs, die alvast gingen oefenen. Na een half uur kwam Johan aanrijden met de auto en naast hem zat iemand die hem aan het filmen was. Het eerste gedeelte stond er al op en was goed gekeurd........toen werd de actie gefilmd, dat Johan uit de auto stapte en een overvaller tegen kwam.......dit moest meerdere malen opnieuw gefilmd worden en ook van allerlei verschillende posities. Het speelt zich af bij een wijkcentrum in Capelle aan de IJssel........maar de opnamens zijn gemaakt in Geldrop........dus Johan versprak zich ook nog wel eens .

We kregen wat bekijks ondertussen en ik stond bij buurtbewoners gezellig te kletsen die hun tuin aan het doen waren en zorgde ervoor dat passanten netjes bleven wachten en niet door het beeld heen fietsten of wandelden.
Alles was ondertussen gedraaid met beveiligingsbeambte en toen moest de overval er nog op gezet worden. Daarvoor was Johan niet meer nodig, maar we hebben nog even staan kijken en behoorlijk gelachen. Het eerste shot ging perfect, alleen vergat één van de acteurs om de alarmknop in te drukken.......opnieuw dus.......toen kwam de overvaller aanlopen, wilde zijn "wapen" pakken en struikelde over de gereedschapskist waaruit hij een hamer moest pakken en zo ging het nog even door.
 
 
Om half 4 hebben we afscheid genomen van elkaar, want Johan mocht weer echt aan het werk. Hij zette mij nog even thuis af en reed daarna snel door.
We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat en als het goed is krijgen wij hier ook een exemplaar van binnenkort.

 Juul
Prachtig
Onderstaand filmpje kreeg ik vandaag per mail gestuurd, ik vind het prachtig!!Verder ben ik vandaag weer bij de fysio geweest voor mijn schouder. Het wil nog steeds niet goed komen. Als vanaf augustus is ie vervelend aan het doen en de wekelijkse fysio is wel fijn, maar de laatste weken zit er geen vooruitgang meer in, dus hebben we besloten dat ik maar eens naar de huisarts moet gaan.
Morgen ga ik bellen. Waarschijnlijk wordt er een spuit in gezet en ik hoop dan snel van alle ellende af te zijn.

Voor wie het gemist heeft wat er met mijn schouder is klik HIER

 Juul
"Weg is het water
de liefde die stroomde door mij"