Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Here Comes The Summer
Dit weekend stond in het teken van Here Comes the Summer. Een voorloper op Into the Great Wide Open. Kleinschalig met een Bospodium "de Ruige Plak". 
Vorig jaar stonden we nog te klappertanden, winterparka's aan en fleecedekens over onze benen. Dit jaar met 25°C was het heerlijk toeven!
Iedere shift van de EHBO had wel iets te doen in de vorm van een pleister plakken, splinter verwijderen of een coolpackje aanleggen. Dus lekker rustig en tussendoor ook kunnen genieten van de bands, het mooie weer en het publiek.


Even een klein stukje van een leuke band (backstage) Legendary Shack Shackers
  
Werken met IGWO
Into the Great Wide Open was dit weekend weer op Vlieland. Een mooi festival wat voor de 5e keer georganiseerd werd. 3 mooie locaties in de natuur waar podia gebouwd zijn en waar vanaf donderdagavond tot zondagavond voor ieder wat wils muziek te beluisteren is.
Donderdagavond de opening op de Tokkelbaan was erg leuk. Met 4 man daar rondgelopen voor de EHBO en heerlijk rustig gehad.
Vrijdag was een gewone werkdag weer voor ons en na het werk weer omkleden om naar het veld te gaan, om iedereen die het nodig heeft te behandelen. Zo zijn er "psychologische" verbandjes aangelegd en pleisters geplakt, maar ook blaren, brandwonden en snijwonden werden door ons vakkundig behandeld. Tussendoor kunnen wij genieten van de muziek en maken we onderling veel lol.


Donderdagavond, de opening op de Tokkelbaan met uitzicht over de jachthaven


Mooie luchten boven het duin van een ondergaande zonVrijdagavond speelt Chic die het dak eraf


Je kunt van de grond eten in de EHBO-tent.....er ligt genoeg!!


Op een rustig moment even op de brancard rusten en het programma bekijken


En als we dan echt niks te doen hebben gaan we de ketting van de pieper maar even opereren


"Hemelseblikken op een basbox" zo kreeg ik deze foto toegestuurd
 


De Blauwe Dag
De Blauwe Dag op Vlieland. Georganiseerd door Gelius Kaars Sijpestijn. Wat begon met een optreden van het Trompetter Korps der Koninklijke Marechaussee (TKKM) is uitgegroeid tot een groot evenement met de hulpdiensten Sigma, ambulance, brandweer, douane, marechaussee, politie en Staatsbosbeheer.
Vanochtend om 9 uur begonnen we met opbouwen van de tent en het inrichten hiervan. Om 9.30 werd het evenement geopend door TKKM. Het was koud, maar dat weerhield de mensen niet om toch een kijkje te komen nemen. Om 15.30 uur mochten we ook nog aantreden met de Vlielandse Fanfare en voor we het wisten was de dag alweer voorbij.
De dag werd vanavond afgesloten met een concert van de TKKM in samenwerking met Vlielandse Vocalisten als Thera de Jong, Ina Komdeur, Judith Olthuis en Louis de Graaf.
Een mooie show werd er gegeven en ik heb genoten!!Priksleeën
Vanmiddag werd het priksleeën georganiseerd op de ijsbaan. Aangezien ik vandaag op tijd naar huis kon besloten wij ook even te gaan kijken. We kwamen nog net op tijd voor de finale van de jeugd, na een rondje om de ijsbaan gelopen te hebben begon de wedstrijd voor de senioren. Ook hier was genoeg animo voor.
Daarna besloten we nog even op de fiets te stappen en naar de jachthaven te gaan om te kijken naar de ijsmassa en de aankomst van de MsVlieland. Machtig mooi om te zien hoe het ijs langsdrijft en de boot door het ijs gaat.
Opkleden
Gisterenavond was het zover, het opkleden op Vlieland. Een evenement waar menig eilander naar uit kijkt en al maanden van te voren beginnen met creaties te maken.

"Het opkleden is een traditie van oudsher. Het komt alleen op de 5 waddeneilanden voor. Op Vlieland houdt dit in dat men zich zodanig verkleed dat het moeilijk is om de persoon/personen te herkennen in "het pak".
Vroeger was dit "pak"een eigen gemaakt iets van andere kleding of een attribuut wat je om jezelf heen draagt en wat iets uitbeeld (bv. een gebeurtenis of iets dergelijks) en een mombakkes (masker) op zodat je niet direct ziet wie die persoon is. Doordat de tijd regeert en niet stil staat is het tegenwoordig ook leuk om goed en onherkenbaar geschminkt te gaan en/of een zgn. huurkostuum te gebruiken om iets uit te beelden. Was het heel vroeger de bedoeling om de geesten te verjagen, later is het een gemeenschappelijk dorpsfeest geworden waarbij de opgeklede Sinterklazen de openstaande deuren in de Dorpsstraat binnen gaan om daar geraden te
worden wie ze zijn en wat ze uitbeelden.
Binnen zitten dan de bewoners vaak met vrienden en kennissen om te raden. Die twee dingen zijn dus belangrijk; de open deuren en de opgeklede Sinterklazen waarmee de traditie in stand wordt gehouden. Vroeger waren er alleen open huizen de Dorpsstraat maar later kwam daar ook het Vuurboetsplein, de Nieuwestraat en het Kerkplein bij. Omdat vandaag de dag ook veel eilanders in andere delen van het dorp wonen is het misschien ook leuk deze mensen erbij te betrekken en in de openstaande huizen uit te nodigen terwijl tegenwoordig in meerdere horecagelegenheden ook gelegenheid is om de opgeklede Sinterklazen te bezichtigen en te raden. Meestal wordt in de open huizen iets geschonken en aangeboden aan de Sinterklazen.
Het raden van de opgeklede Sinterklazen is een apart verhaaltje wat in de loop der tijden nog steeds hetzelfde is gebleven. Als de opgeklede Sinterklaas/zen binnen komen dan kan het raden beginnen waarbij de Sinterklazen niets mogen zeggen, maar wel alleen met het hoofd ja of nee mogen knikken/schudden en/of met handgebaren iets mogen aangeven. Er mogen wel allerlei vragen gesteld worden zoals; ken je mij of ken ik jou goed, woon je in de Dorpsstraat c.q. andere straten, zit je op de Fanfare of het Zeemanskoor, zit je nog op school enz.enz. Als je uit al die vragen en/of gebaren denkt iemand te kennen dan mag je dat alleen fluisterend aan die Sinterklaas vragen waarna deze dan ja of nee schudt zonder dat de andere aanwezigen daar iets van meekrijgen. Met andere woorden; Spreken met de Sinterklazen is verboden! Vroeger begon het opkleden om 19.00 uur met de kinderen en daarna om 20.00 uur de volwassenen. Tegenwoordig is daar geen onderscheid meer in en begint iedereen om +/- 19.00 uur. Dan vrij exact om 23.00 uur verzamelt iedereen (dus Sinterklazen en belangstellend publiek) zich in de Oude Stoep voor het Balmasqué en Demasqué.

Dit was een traditionele gewoonte qua tijd en gebeuren in Badhotel Bruin, wat later verplaatst is naar de Oude Stoep. Wat houdt het Balmasqué en Demasqué precies in. Wij schrijven dit, omdat dit deel van de traditie iets aan het verpauperen is.
De opgeklede Sinterklazen en al het andere publiek komt om 23.00 uur in de Oude Stoep waar het eerste kwartier alleen door de opgeklede Sinterklazen wordt gedanst op Hollandse dansmuziek waarbij soms mannen met mannen dansen omdat ze van elkaar niet weten wie ze zijn (het Balmasqué dus) waarbij het publiek rond de dansvloer staat en niet meedanst. Dan zegt op een gegeven moment de muziekmaster "Demasqué" , de muziek gaat uit, het volle licht gaat even aan en worden alle maskers afgedaan en kan iedereen, de mensen uit de open huizen en het verdere publiek en natuurlijk ook de Sinterklazen zelf zien wie hij of zij is. Daarna begint het dansen als Demasqué waarin het publiek ook mee kan dansen en de Sinterklazen zonder masker in het pak blijven, dit verhoogt de gezelligheid en kan tot in de kleine uurtjes voortgezet worden. Dit is in een klein verhaal de traditie van het "opkleden" op 5 december, probeer het allemaal op deze manier door te zetten opdat deze eilander traditie niet vervaagt."
Bron: Feestteam Vlieland

Rond 20.00 uur waren wij in het Loods Café, waar we alles gingen aanschouwen. En waarempel van de ongeveer 100 mensen die binnen zijn geweest, had ik er toch mooi 12 van geraden en dat in 5 maanden tijd dat we nu hier wonen. Ik vind het best goed van mezelf.
Het was leuk om te zien hoe hoofdbrekend mensen naar de Opkleders keken om erachter te komen wie ze waren. En wat dan nog leuker is als iemand gewoon al 10 minuten staat te kijken, ik op een afstandje zit, ze niet goed van de voorkant heb gezien en zeg "oh dat is ....." en dat het ook nog zo blijkt te zijn .
Genoten hebben we en om 23.30 uur was het tijd om te gaan. Johan ging naar huis en ik ging nog even mee naar de Oude Stoep. Daar ben ik niet lang gebleven, want wat was het er druk, ik voelde me net een rat in de val en besloot ook na 10 minuten om weer te gaan. Het was een bijzondere avond om mee te maken en volgend jaar gaan we er weer heen als het aan mij ligt tenminste!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pierepauwen
Vanavond was het pierepauwen. Wij kennen dit fenomeen helemaal niet, ons zegt Allerzielen meer.
Maar goed het is dus de bedoeling dat je snoep of fruit in huis haalt en de kinderen die met lampions aanbellen en hun best doen om het liedje van pierepauwen te zingen hiervan iets te geven.
Schijnbaar is onze voordeur zo goed verstopt dat ze deze niet konden vinden vanavond en wij dus blijven zitten met 2 dozen snoepgoed.
Is niet erg, komt toch wel op , maar wel jammer natuurlijk voor de kinderen. Hebben ze gewoon minder snoep gekregen .

Johan heeft zich vandaag vermaakt met films kijken, boodschappen doen en wat licht huishoudelijk werk. Ik mocht gewoon werken en morgen zijn de rollen omgedraaid.
Nadat ik gereed was met werken heb ik Johan gebeld dat hij maar een Chouffe moest komen drinken in het Loods Café en daar zegt hij geen nee tegen .
Ik heb voor morgen nog geen echte plannen, maar als het weer een beetje meezit ben ik denk ik weer op het strand te vinden.
Alvast wat wasjes draaien, spullen uitzoeken die ik het weekend ga meenemen voor de FCD en voor onze aansluitende vakantie. Ik mag donderdag en vrijdag nog hele dagen werken en zaterdagochtend nog een uurtje. Er is een bridgedrive op Vlieland en om half 10 begint het in ons hotel. Dus dan help ik nog even met ruimen van het ontbijt, zodat de bridgedrive op tijd kan beginnen. Het bridgen gebeurt in verschillende horeca-gelegenheden in de Dorpsstraat. Ik neem daarna om 11.45 uur de boot, zodat ik zaterdagmiddag al lekker in Nijkerk ben op locatie van de FCD.
Ondanks dat we het draaiboek nog niet hebben en ik dus nog niet weet waar ik ingezet ga worden heb ik er wel weer heel veel zin in!

Lampionoptocht
Vanavond was de jaarlijkse lampionoptocht op Vlieland.
Veel kinderen liepen mee met mooie creaties onder begeleiding van de fanfare.
De optocht vertrok om 19 uur vanaf het kerkplein naar de Vuurboetsduin, Dorpsstraat, Lutinelaan en eindigde bij het politiebureau.
Ik was net op tijd thuis om nog snel een foto te kunnen maken hiervan.

Daarna moest ik me gaan haasten, want ik moest nog koken, eten en snel weer op mijn fiets stappen om dwarsfluitles te gaan geven. Mijn leerling leert snel en krijgt van thuis uit ook genoeg ondersteuning en coaching. Na een half uurtje zit mijn taak er dan weer op en de fanfare was aan het repeteren, dus daar ging ik even naartoe om te luisteren en kennis te maken. Ze waren de sinterklaasliedjes aan het repeteren en ik kreeg ineens ook een partij voor de dwarsfluit in mijn handen geduwd. Ik heb niet meegespeeld, dat is voor een andere keer. Volgende week ga ik eens proberen om mee te toeteren bij de repetitie, dus ik mag nog flink repeteren de komende week op de saxofoon.
Volgende week is het Pierepauwen. Natuurlijk moest ik hier ook wat info over inwinnen wat dit inhoudt, maar het is dus een soort van Sint Maarten. Kinderen gaan langs de deuren met lampions en hopen dan veel snoep te krijgen (of een augurk zoals op de reclame ). We zullen zien of ze onze deur ook weten te vinden.

Programma CAS
Vandaag is het programma van Concert at Sea bekend gemaakt en ik zeg helemaal TOPPIE!!!

Een heel weekend genieten van heel veel muziek

Vrijdag 26 juni
20.00 uur ? 20.45 uur Racoon
21.15 uur ? 22.00 uur VanVelzen
22.30 uur ? 00.00 uur Marco Borsato
00.00 uur ? 01.00 uur DJ


Zaterdag 27 juni
12.00 uur ? 13.00 uur DJ
13.10 uur ? 13.30 uur Pop Aan Zee Talent
14.00 uur ? 14.45 uur IOS
15.15 uur ? 16.00 uur Bertolf
16.30 uur ? 17.15 uur Maria Mena
17.45 uur ? 18.00 uur Ed Kowalczyk
18.15 uur ? 19.15 uur Ilse DeLange
19.45 uur ? 21.00 uur Golden Earring
21.30 uur ? 23.00 uur BLØF
23.00 uur ? 00.30 uur DJ

 Juul
Hooggeëerd Publiek!!
Vanuit onze Rabobank hebben we een circus georganiseerd voor onze jeugd.
Circus Renz heeft zijn tent opgeslagen in Asten en er zijn inmiddels al 4 voorstellingen geweest van de 18.
Je zult begrijpen dat wij op het callcenter de afgelopen weken plat gebeld zijn met vragen over het circus. "Wanneer kan ik de kaarten kopen, hoe duur zijn ze, ik ben vergeten om de kaarten op te halen, zijn er nog kaarten?"
Ik ben zelf gisterenavond geweest en het was een hele mooie voorstelling genaamd "Bellisimo!!"
Bij binnenkomst kregen we meteen een zakje popcorn en een pakje drinken uitgereikt. Waarna we nog ff mochten wachten tot de tent open ging.
Speelse zeeleeuwen, spanning op de hoge draad en een wervelende act met leeuwen en tijgers, 2,5 uur spanning en sensatie. Milco (de kleine clown) is een echte Helmonder. Hij was nog voor de show aan het rondlopen met popcorn.......jatte vervolgens popcorn van de mensen (typisch Helmonds hahaha), maar gaf daarna het ook weer terug (a typisch Helmonds......). Frankie liep erachter aan om hem iedere keer op zijn vinger te tikken als hij weer een plastic zakje van de popcorn op de grond gooide.

Voor mij had de act met de leeuwen langer mogen duren, omdat het gewoon magnefieke beesten zijn om te zien.

Rond 23.30 uur waren we weer thuis en op het antwoordapparaat was een berichtje ingesproken door mijn vader: "Juul en Johan ik heb jullie op TV gezien......rond 21.50 uur bij het concert van Warchild......."
Ik had hem niets verteld hierover, maar hij had (wat een wonder mag heten) een stukje gekeken en ons gezien hahahah.
Ik ga morgen maar eens kijken want ik ben wel erg benieuwd nu.
Vandaag op mijn werk ook, belde ik collega's waar ik een klant aan door moest verbinden zeiden ze spontaan "Ik heb jou gisteren gezien!!!" Echt leuk is dit.
Mijn TV debuut is ook gemaakt dus. Voor boekingen kunt u contact opnemen met mij!!

 Juul
Concerten
Afgelopen vrijdag ben ik meteen vanuit het werk naar het Kasteel in Helmond vertrokken, om daar te EHBO-en bij een concert van Out of the Basement. Het was een gezellige drukte, niet megadruk, maar gewoon gezellig druk.
De band was ook wel goed, we hebben lekker staan te swingen en te dansen. We hebben het erg rustig gehouden, ik heb 1 pleister kunnen plakken omdat een barmedewerker zich had gesneden aan een kroonkurk van een bierflesje. Na 10 minuten druk uitgeoefend te hebben was het bloeden een stuk minder, dus dan kun je het verder wel opvangen met een pleister.

De komende 6 weken worden er nog de Kasteeltuinconcerten gegeven. Aankomende vrijdag komt er een Salsaband die ook een workshop gaat geven. Ik ben benieuwd of ik salsaend naar huis dans in de nacht.

Op dit moment is het ook kermis in Helmond........
"Zie je dan niet door je tranen heen
Hoeveel ik van je hou"