Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Het Praethuys

 

Sjouwfeur!!
Eindelijk!! Johan is geslaagd voor zijn Sjouwfeurs-opleiding!!
Gisteren mocht hij al met de ochtendboot naar Leeuwarden, waar hij de hele dag cursus had met een dubbelasser. Het ging allemaal voorspoedig en vanochtend mocht hij weer vroeg aantreden om de laatste puntjes op de i te zetten voor zijn examen.
Om 12.30 uur kreeg ik het verlossende whatsappje dat hij geslaagd is. Trots om mijn vent die het toch maar even allemaal doet. Eerst zijn taxipapieren en nu E achter B.

Vorig jaar
2 april 2013 was een speciale dag voor ons. De koopovereenkomst werd getekend en de sleutels kregen we overhandigd van ons eigen huis op Vlieland. Hoe bijzonder is dat na bijna 3 jaar "gekampeerd" te hebben in kleine appartementjes van 32-40 m2. Nog steeds zijn we enorm blij dat we dit huis hebben kunnen kopen en we genieten volop van de ruimte.
Het wordt eigenlijk weer tijd om te verhuizen, want in 3 jaar tijd zijn we 3 keer verhuisd......maar ik denk dat ik daar nog niet aan toe ben, ik blijf nog wel even hier wonen.
We zijn nog steeds niet uit de verhuisdozen, maar we hopen dit jaar hier orde in te gaan scheppen. Inmiddels is de buitenkant van het oude gedeelte helemaal opnieuw geschilderd en is er vorige week een lekkage verholpen waar we bij toeval bij uitkwamen. Onze logees genieten ook volop in hun eigen onderkomen, tenminste dat denken we, want ze willen steeds terug komen.

Ook is het vandaag de dag dat mijn ouders alweer 44 jaar getrouwd zijn! Vorig jaar hebben we dat samen gevierd in Scheveningen bij de musical Sister Act. Dit jaar zijn we niet bij ze, maar we denken wel aan ze natuurlijk.

Een jaar waarin veel gebeurd is op dit oh zo mooie eiland. In de zomer de opnames van Dr. Deen voor ons huis, de sneeuwuilen die ineens op Vlieland neerstreken, een haai die aanspoelde, zeehonden die hun kroost in veiligheid brachten op het strand, een buurman die mijn hulp inriep voor het voeren van een zeehondje, de stormen en nog erg recent natuurlijk de brand bij Vlierijck. Ik ga niet alles noemen, want dan ben ik morgen nog bezig, maar genieten doen we zoveel we kunnen!


Te lang geleden....
Alweer bijna een maand voorbij na mijn laatste logje. Het hoogseizoen is hier bijna ten einde, maar het venijn zit het altijd in de staart. Je denkt het einde is nabij en dan blijft de drukte gewoon aanhouden. Na een weekje met veel regen, kwam daar ineens de zon weer en wat is het dan nog genieten van de heerlijke temperaturen en het zonnetje. De herfst heeft zich inmiddels ook aangekondigd in de natuur. Bladeren beginnen te vallen en onze stoofperen zijn inmiddels rijp voor de pluk.
De afgelopen weken heb ik enorm veel gewerkt, dagen van 12 uur waren meer regelmaat dan uitzondering en dan maar 1 dag shaggie zijn, valt dan weer erg mee ;-).Maar waar zal ik beginnen.....
Een mooi bijna volle maan boven het wad....een genot om naar te mogen kijken

De uitzending van "Ik hou van Holland" was en is een enorm succes! Nog steeds komen we voorbij op tv. En in de uitzending zelf waren we zo'n 85 keer in beeld volgens mijn nicht die het geteld heeft.Een nieuw soort schaaldier is er geboren. Beestjes gaan op baasjes lijken....gelukkig is Johan het baasje....en ik de baas, dus het kan nog een keer goed komen met onze Elmo.

Bij de buurvrouw hebben ze opnieuw gevoegd en tijdens deze werkzaamheden is ons boompje (Salix Flamingo) geknakt. Erg sneu hing hij erbij 's avonds. Na wat zoekwerk eindelijk een tuincentrum gevonden die niet voor al te veel geld een nieuwe Salix Flamingo konden opsturen en inmiddels is hij gearriveerd en staat hij mooi in onze tuin.
 

Even een dagje naar Leeuwarden shoppen. Op de boot was het heerlijk genieten van de hoge golven op de Waddenzee. Op onze heenreis kreeg ik een erg leuk bericht van Nathalie met een wel speciale vraag. Op ons antwoord hoefde ze niet lang te wachten en inmiddels staat het ook al online. Ik mag weer vrijwilliger zijn op de FCD en Johan mag mee! Normaal gesproken ga ik altijd alleen naar de FCD toe, Johan is 1 keer meegeweest, maar voor hem hoefde het verder niet meer, maar nu gaan we lekker met z'n 2-en. Dus het dagje shoppen in Leeuwarden kreeg een andere wending en er moest nuttig geshopt worden. Dus op de boot nog snel alles genoteerd wat we nodig hadden en zo konden we alles in 1 keer direct meenemen. Nog een paar dingen die ik op Vlieland moest regelen, want die zijn niet zomaar verkrijgbaar, maar dat is inmiddels ook al gelukt.
Gelukkig hebben we een auto ter beschikking, want anders zou je alleen maar koffers en tassen zien met een gezicht erboven uit. Hoop dat we een grote hotelkamer hebben .

 
Een paar leuke plaatjes die ik tegen kwam ergens en wel met jullie wilde delen:Mijn petekind die alweer 7 is geworden en natuurlijk mag een kadootje dan niet ontbreken. De andere 2 kids van mijn broer zijn inmiddels ook een jaar ouder geworden en hun kadootjes hebben vertraging opgelopen.....zijn gewoon niet geleverd.....belachelijk......maar dat maken we helemaal goed in de herfstvakantie. De kadootjes liggen hier op ze te wachten!!

Nu nog even de laatste puntjes op de i zetten voor mijn examen maandag en dinsdag en dan krijg ik een beetje rust in mijn lijf....Nog een weekje buffelen en dan heerlijk ruim een week vakantie met daarin de FCD en dan nog een weekje met de familie genieten.

Dat was in het kort mijn maandoverzichtje. De volgende logjes zullen vast niet lang op zich laten wachten.Vol goede moed
Afgelopen woensdag vertrok ik naar Brabant. Ik wilde in de ochtend nog even snel boeken voor de boot, omdat ik niet wist hoe druk het zou zijn. Wat bleek, onze bootpas was verlopen....k*t....snel alles in de koffer gemikt, paspoorten opgesnort en op naar het gemeentehuis. 10 meter van huis kwam ik er nog achter dat ik mijn slippers vergeten was, dus nog snel naar huis terug om deze ook nog te pakken en de katten een aai over hun bol te geven. Bij de gemeente snel een uittreksel gehaald en op naar de terminal.
Blijkt dat we vanaf eind juni niet meer weg zijn geweest en op 30 juni verliep onze pas. Normaal gesproken krijg je per mail bericht, maar zowel Johan als ik hebben niets ontvangen. Onze emailadressen zijn hetzelfde gebleven na de verhuizing dus daar kan het ook niet aan liggen. Gelukkig was het personeel van Doeksen zo lief om onze passen per direct weer te activeren en de nieuwe passen zijn aangevraagd. De komende 2 jaar kunnen we weer zonder problemen reizen.
Na 4 uur reizen kwam ik aan in Deurne en ben direct naar het dorp gelopen voor wat boodschappen te doen. In de avond heb ik gekookt voor mijn ouders, omdat zij deze dag druk waren met afspraken.

Donderdagochtend een klein beetje uitgeslapen en daarna hard aan de studie gegaan. De eerste modules werden doorgewerkt en de eerste toetsen en opdrachten werden gemaakt. Dit gaf me enorm moed toen ik de uitslagen terug kreeg van mijn coördinator. Van de 22 punten die ik kon halen had ik er 21.
In de avond werd ik door Françis opgehaald om bij Mo-Jo te gaan eten (Sushi-bar) en na 2,5 uur buffelen pikten we nog een terrasje in Helmond om uit te buiken. Op de weg terug kwamen we langs de McDonalds en Françis vroeg of ze nog ff moest Driven....Mijn antwoord: "Nee dank je wel, dan heb ik over een uur weer honger". Françis brak en ik dacht alleen maar....heeft ze haar tenalady wel in....

Vrijdagochtend weer op tijd opgestaan en weer aan de studie. De modules waren behoorlijk lang en de opgaven werden alleen maar pittiger, maar toch vol goede moed eraan beginnen. In de middag mocht ik relaxen bij Manon, een heerlijke gezichtsbehandeling, nek- en schoudermassage volgden. Natuurlijk moesten we ook behoorlijk bijkletsen en vloog de middag voorbij. Snel naar mijn zus toe voor de bbq en vanuit daar naar Helmond voor de Kasteeltuinconcerten.
Als verrassing voor de EHBO-vrienden ging ik ze die avond versterken. Voordat wij naar Vlieland verhuisden maakten wij ook deel uit van deze gezellige groep die bijna alle evenementen draaien in Helmond. Bij aankomst werd ik om de nek gevlogen en kreeg direct een bodywarmer aan. Direct het terrein rond, backstage checken en weer terug naar de tent. Het was weer als vanouds, 1 knikje, 2 woorden en we waren er weer helemaal bij. Nog even geholpen bij een hypo, zwangere vrouw en de pleisters plakken heb ik overgelaten aan de andere EHBO-ers, hadden die ook wat te doen.


Zaterdagochtend had ik mezelf beloofd te gaan shoppen en ging ik redelijk vroeg richting Helmond. Het shoppen lukte aardig goed, leuke dingen kunnen scoren en ook nog even kunnen bijkletsen bij de Poohshop. In de middag weer aan de studie, het vordert gestaag!
Op het eind van de middag vroeg ik mijn ouders hoe laat ze wilden eten en ik zag nog kans om net daarvoor even op bezoek te gaan bij vrienden die ook vaak op Vlieland zijn. De deur werd open gedaan, een verrassende blik, maar ook direct een blij gezicht van Ine. En toen kwam de klap, recht in het gezicht na binnenkomst...."Heb je het al gehoord?" 
"Nee wat moet ik gehoord hebben?"
"Theo is gisterenochtend overleden...."

Onvoorstelbaar.....ik kwam gewoon spontaan even op bezoek....wellicht de laatste keer dat ik Theo zou gaan zien.....en dan nu is hij er gewoon niet meer. 1 dag te laat, hoe krijg ik het voor elkaar....maar samen met Ine hebben we mooie herinneringen opgehaald. Ik had de geur van Vlieland nog speciaal voor Theo meegenomen, maar helaas heeft hij dit niet meer kunnen ruiken. Wel een mooie gedachte dat de geur van Vlieland mee gaat op zijn laatste reis.
Een beetje van slag naar huis gegaan om te eten, maar daar werden we direct weer in het gewone leven gezet, want de kinderen van mijn broer kwamen logeren bij mijn ouders. In de avond nog geprobeerd om te studeren nadat de kids naar bed waren, maar dat was niet zo succesvol.

Zondagochtend werd ik om 7.45 uur gewekt door gestoei in de woonkamer door de kids en dan kun je je wel omdraaien, maar ach, wat stoeien met de kids is ook leuk en gezellig, dus hoppa het bed uit. Na het ontbijt ff snel douchen en aankleden en spelletjes spelen met Mathijs, die verzot is op pesten/uno, torenwachter en kinderbingo. Ik kon er niet onderuitkomen.....in de middag ging ik weer hard aan de studie, om vervolgens in de avond nog even met mijn zus uit te gaan eten. Nog 2,5 module staan er nog om te bestuderen en de daarbij behorende opdrachten en toetsen. Dus ik ben behoorlijk opgeschoten. Maandag stond in het teken van de terugreis naar het mooie Vlieland. In de ochtend mijn koffers weer inpakken, nog wat boodschappen doen, auto volgooien en lunchen. Na de lunch buienradar bestudeerd, om te kijken of ik via Zwolle of toch beter via Amsterdam kon gaan rijden ivm zware (onweers)buien. Besloten dat ik toch maar via Amsterdam ging rijden. Tomtom was daar niet blij mee en tot aan Den Bosch wilde hij me nog steeds de andere kant op hebben....PROBEER OM TE DRAAIEN....nee ik rij gewoon door!! Eindelijk had ie het door dat ik via Amsterdam ging rijden en hield nu wijselijk zijn mond, behalve als ik een afslag diende te nemen. Na 2,5 uur parkeerde ik mijn auto bij de Jumbo in Harlingen, waar ik nog de laatste boodschappen moest halen. Op mijn gemak de auto weggebracht, koffers uit de auto gehaald en naar de terminal gelopen. Nog een klein hapje gegeten voordat ik de boot op stapte. Om 20.30 uur veilig geland op Vlieland, maar ja voordat je dan thuis bent.....is het ineens bijna een uur later.

Dinsdag en woensdag even geen studie maar gezellig met Johan boodschappen doen, bijkletsen, uit eten, berging herindelen, kleine klusjes doen en genieten van mijn vierusje wat ik mee heb genomen vanaf Brabant. Morgen mogen we weer gaan werken, eens kijken of ze me gemist hebben 


Oud nieuws
Uit respect voor Bianca en haar nabestaanden was het de afgelopen maand erg stil op mijn weblog. Stil zoals je kunt zijn na een overlijden. Maar zoals Bianca altijd zei "Carpe Diem". 

De afgelopen weken zijn er weer veel dingen op mijn pad gekomen. Ineens ging deze dame de housekeeping in. We hadden genoeg mensen voor het ontbijt en receptie en te weinig in de housekeeping en tja dan moet je gaan puzzelen. Wie kan er op de housekeeping....tja ik zei de gek dus. Grote drukte in het hotel en dan ook nog die heerlijke warmte, het zweet brak me letterlijk uit, zelfs op plaatsen waarvan ik wist dat je daar kon zweten, maar zelf nog nooit meegemaakt had. Details zal ik jullie besparen, maar mijn grote teen hoorde daar ook bij.
Aangezien mijn beddenopmaakkunst nog niet zo snel is, laat ik dit over aan de collega's die dit dagelijks doen. Zij halen de kamers leeg, maken de bedden op en zorgen dat er weer handdoeken liggen. Ik ga dan aan de slag om de badkamers te poetsen en het poetswerk in de slaapkamers. De eerste dag waren 7 wissels een hel voor mij. Het ging niet snel, maar we kwamen er wel, zeg maar. Nog maar 20 blijvers te doen.....Na 2 dagen zit de swing erin en gaat het als een trein. 13 wissels en 14 blijvers is te doen met z'n 2-en. Mijn collega begint dan om 8 uur en doet haar werkzaamheden tot 10 uur. Ik start om 9 uur en begin met het café schoon te maken en aan te vullen. Om 10.30 uur komen we elkaar tegen en beginnen we te vlammen op de kamers. Je merkt wel dat na de lunch de vlam er een beetje uit gaat ivm de hitte op de kamers, maar om 15 uur zijn alle wissels schoon en ook de meeste blijvers zijn gedaan. Nog even de was wegwerken en dan is het al gauw 17 uur.
Vandaag mag ik weer 3 appartementen schoonmaken, nu maar hopen dat de gasten ze een beetje netjes hebben achtergelaten. Ik heb 1,5 uur de tijd per appartement. Vorige week had ik die tijd hard nodig voor 2 appartementen, het 3e appartement was echt heel schoon opgeleverd. De gasten hadden zelf stof gezogen en zelfs gedweild.....in een half uurtje was ik dan ook helemaal gereed. We gaan het meemaken vandaag.

En dan verder......
Ik begin weer met een studie! Hoe ouder hoe gekker zeggen ze, maar dat is ook zo. Eergisteren kreeg ik alle gegevens en ik kan gaan beginnen aan de cursus Hoofd Gewonden Nest van de GHOR (Sigma). Een nieuwe uitdaging binnen het team voor mij. Eind september mag ik 2 dagen naar de wal hiervoor en we gaan er helemaal voor om dit papiertje te bemachtigen.

Morgenavond een BBQ met de collega's van het hotel bij mij thuis. We wilden het eigenlijk in de tuin doen van het hotel, maar vorig jaar werden we steeds "lastig" gevallen door de hotelgasten die nog iets wilde vragen of iets nodig hadden. Dus hadden we nog geen "vrij", daarom dit jaar maar bij ons in de tuin. Met 11 man wordt dit vast een heel gezellige avond.10 jaar
10 jaar geleden hadden we een moeilijk jaar.
Van veel mensen hebben we afscheid moeten nemen in korte tijd.
10 jaar geleden was ook een mooi jaar. Het jaar dat we trouwden.
Een dag met een lach en een traan, omdat 2 dagen eerder mijn oma zeer plotseling overleed. Maar de bruiloft moest doorgaan, zo had ze het gewild.

En zo werd het een dag om nooit meer te vergeten met familie en vrienden om ons heen, geen feestavond, maar een grote receptie en in de avond met een klein gezelschap een heerlijk diner genuttigd.


Gisteren, vandaag en morgen
Gisteren 28 maart 2013:
De dag dat mijn peetoom jarig zou zijn
De dag dat familie Bloem van Vlieland afscheid nam 
De dag dat de familie Bloem met de Vlielandse vlag boven op het dek stond
De dag dat het weer begon te sneeuwen (een echte Witte Donderdag)
De avond waarop de straten weer wit werden
De avond waarop we een borrel gedronken hebben op ome Jac en de familie Bloem en doorgingen tot in de nacht.


Vandaag 29 maart 2013:
De dag waarop Vlieland weer wit ontwaakt
De dag waarop camping Stortemelk haar deuren weer opent
De dag dat er in de kou mensen hun tent gaan opzetten
De dag waarop we verlangen naar zon

Morgen 30 maart: 
De dag van Paaszaterdag
De dag dat de klok weer een uur vooruit gaat
De dag dat we een uur korter kunnen slapen 
De dag dat we een uur langer in het licht kunnen sneeuwruimen
Mooi begin 2013
Wat een mooi begin van 2013.
Afgelopen nacht een paar mensen heel blij gemaakt met ons telefoontje. Dit moest allemaal redelijk snel om 00.00 uur ivm de brommers die door de Dorpsstraat gingen rijden. Dit jaar deden er ongeveer 40 brommers/motoren mee. Rond 1.15 uur hebben we nog een paar mensen gebeld waarvan we wisten dat die nog wel wakker zouden zijn. En wat een mooie en lieve woorden hebben we gegeven en in ontvangst mogen nemen .

Vandaag is het precies 2,5 jaar geleden dat wij op Vlieland aanspoelden! Voor ons lijkt het nog steeds de dag van gisteren en we genieten nog steeds hier in het hoge noorden.
Precies een jaar geleden was ik weblog van de maand, 2012 begon dus super! 
En vanochtend toen ik mijn mailbox opende werd ik weer heel erg blij. De nieuwsbrief van januari zat in mijn mailbox en die lees ik altijd even snel door en dan later lees ik hem nog een keer aandachtig. Ik droomde echt niet meer!! Mijn weblog wordt er gewoon weer in genoemd. "Juul woont sinds een paar jaar op Vlieland. Dat dat een mooi en bijzonder eiland is bewijst maar weer wat ze in de volgende log schrijft. Deze gaat over een jonge zeehond die al 1,5 week langs de kant van een fietspad ligt terwijl de moeder in het water meezwemt als ze er langs fietsen." (Klik hier voor de log)
Ik moet zeggen dat is heerlijk wakker worden hoor!!

Om 9 uur mocht ik al lekker gaan werken, vandaag geen ontbijt/receptie voor mij maar housekeeping in de vorm van het café schoonmaken. Bijna 3 uur gepoetst met als eindresultaat dat het er weer lekker rook en alles weer schoon was. Toen snel op de fiets naar het strand voor de Nieuwjaarsduik om te spelen met de fanfare. Een straffe wind stond er, maar met een Unoxmuts blijf je best goed warm. 440 mensen hebben een duik genomen op Vlieland!!
Om 13.30 uur was is weer terug op het werk om even nog 2 handjes uit te steken waar nodig en dat resulteerde in het stofzuigen van de zalen en daarna nog even helpen op de kamers. Echt een poetsdagje, heerlijk!! Eenmaal thuis heerlijk een kop soep gegeten met een broodje en toen kwam de man met de hamer. En dan te bedenken dat ik geen druppel alcohol had gedronken met oud/nieuw. De volgende keer kunnen we beter wel iets drinken, dan zijn we fitter volgens mij en anders kunnen we de alcohol de schuld geven .
Morgen is de grote uitcheck in het hotel, maar dat betekent niet dat we daarna leeg zijn, nee wij gaan gewoon nog even door met de drukte in het hotel. Bijna alle kamers komen morgen ook weer bezet, dus mij hoor je niet klagen!!


Ondertussen....
......... Is mijn laptop weer gemaakt, voor de 2e keer in een maand een nieuw motherboard erin gezet.
......... Is (tante) Françis op Vlie geweest voor een midweekje en hebben we enorm veel lol gehad samen.
......... Into the Great Wide Open was ook weer een enorm feest op Vlie. We hebben enorm genoten van het festival en ondanks dat we dachten dat we het rustiger hadden dan vorig jaar bleek dit niet het geval. Vorig jaar hadden we 135 behandelingen, dit jaar toch 150 stuks. Dit jaar niet zoveel enkels, maar wel veel splinters enzo.
........Theo, Ien, Janine en Floris waren ook weer een weekje op Vlie, wat ook weer erg leuk gezellig was, vooral met Floris (2,5 jaar) het strand op en in de golven springen.
........ Mijn zus en aanhangsel (hij wil geen zwager of schoonbroer genoemd worden) ook nog een week kwamen en wij in deze week er zelf ook even tussenuit gingen.
........ Zijn we dus naar de musical Soldaat van Oranje geweest, wat een erg mooie musical is. Het is onbeschrijfelijk hoe mooi. En dan kom je gewoon ook even je oude manager van de Rabo tegen in de strandtent om een hapje te eten.
........ En dan vandaag......kort maar krachtig......het was niet mijn dag zeg maar. Ik was in versnelling 10 bezig om alles gereed te krijgen op het werk, want om 15 uur zou ik het café openen. Uiteindelijk lukte me dat en toen moest er nog ff een nieuw fust van het drankenhok naar de bierkelder.....nooit meer doen op de "niet-mijn-dag", want ik pakte het fust op, draaide me om en boemmmmmm daar lag ik met fust in de deuropening van het café. Mijn enkel was dubbel geklapt wat niet prettig aanvoelde. Ik werd omhoog geholpen door iemand explosieven opruimingsdienst, terwijl ik niet eens op scherp stond. Direct daarna ijs op mijn pootje, daarna door naar de keuken, waar een kruk werd neergezet voor de spoelbak en ik dus daar verder ging koelen. Na een half uurtje ging het wel weer een beetje, pootje omhoog in de receptie nog even wat reserveringen invoeren en mailtjes beantwoorden. Drukverbandje doet nu zijn werk, nu maar hopen dat die pijn morgenvroeg wat afgezakt is. 


"Wat is mijn hart
Als het leeg, als het oud, als het koud en bevroren is"