Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
*VERKOCHT* Kaartjes voor Nirwana Live
De kaarten zijn inmiddels verkocht
Genoten in Groningen
Een weekendje weg! En wat voor een weekendje is het geworden? Eentje om in te lijsten!!
Dinsdag lekker een beetje uitgeslapen en de laatste spullen ingepakt en gecheckt of we echt alles bij ons hadden wat we mee moesten nemen. Ons roze gebakje werd gestart en ons weekend kon beginnen met om 12 uur de boot. Op naar Groningen of all places! Ik dacht een goed idee te hebben om niet via de snelweg te rijden, maar binnendoor, een keer wat anders en we hadden genoeg tijd....na bijna 2 uur rijden vonden we het wel genoeg al die dorpjes in the middle of noware, dus de laatste 10 kilometer de snelweg maar opgeschoten. Aangekomen in Groningen nog even langs een foto-speciaalzaak voor mijn camera, waar bleek dat mijn censor het begeven had van mijn compact camera, balen!! Vooral nu, met het concert in het vooruitzicht. Dan maar een nieuwe camera kopen, die alles kan wat ik wil en nog veel meer extra's die ik nog moet testen natuurlijk. De verkoper stelde hem direct goed voor mij in voor de avond, zodat ik daar geen omkijken meer naar had. Rond 16 uur checkten we in bij het hotel en al direct hadden we contact met de rij voor de deur van de diehards. Wij besloten nog even eerst een hapje te gaan eten voordat we ook aan zouden sluiten. Rond 18 uur sloten we aan en natuurlijk was het direct gezellig met iedereen die we al lang niet gezien hadden en met diegene die we nog op Curaçao gezien hadden. Om 18.30 uur gingen onze deuren open en iedereen liep netjes en rustig naar binnen. Heerlijk zo'n ingang speciaal voor de fanclubleden! Al snel vonden we een plekje vooraan het hek waar we ook wilden staan en het wachten kon beginnen, eerst tot 19 uur dat de andere mensen naar binnen mochten en daarna nog eens een uurtje voordat het concert begon. En wat was het genieten!! Net voor de pauze ging het even een beetje mis, Marco kwam in een hoestbui terecht en het nummer daarna was hij de tekst even kwijt, maar dat vergeven we hem natuurlijk! Na de pauze kregen we een verklaring hiervoor, hij had namelijk cake gegeten voor het concert wat hij had gekregen van het Brandwondencentrum in Groningen en dat zat hem dwars. Maar na de pauze zong hij weer als een nachtegaal. Het was weer een concert met een lach en een traan. De humor van Marco die het overhemd van Kees even goed doet tijdens een solo van Kees, waardoor Kees in de lach schiet, Giovani die probeert te zingen bij een standaard, waar geen microfoon in zit en dan de emotie van de nummers van Marco die de waterlanders weer over je wangen laten lopen. Super!!
Al veel te snel was het 23.00 uur en was het over en uit, we liepen naar buiten en zagen daar Jacques d'Ancona staan, het jurylid van de Soundmixshow van bijna 25 jaar geleden. We liepen naar de backstage-uitgang, waar het weer erg gezellig was met iedereen. Armando reed de auto voor en we hadden het gevoel dat Marco direct in de auto zou stappen, maar hij nam toch nog even de tijd om met veel fans op de foto te gaan. Wij stonden netjes te wachten, achter Marco stond Nathalie en wij zwaaiden vrolijk naar haar, waarop Marco zei "Vlieland!!! Ik spotte jullie al direct bij het concert!!", en dit terwijl hij met andere ondertussen op de foto ging (hoop dat de foto's van die mensen toch gelukt zijn hihihi). Nadat ik nog met Marco op de foto was gegaan, gingen we nog ff kletsen met Nathalie en Asmara, erg gezellig!!
Eenmaal terug in het hotel gingen we nog een afzakkertje pakken aan de bar en al snel kwam de rest ook nog ff borrelen (Hellen, Angelique, Bianca, Linda en Ilse) en dan is het zomaar laat, vooral als de barkeeper ons nog volstopt met zakken kaaskoekjes. 
Het wekkertje werd gezet en rond 10.00 checkten we uit bij het hotel en vertrokken we weer naar Harlingen. Daar op ons gemak de auto aftanken, boodschappen doen en in het centrum nog even shoppen bij de executie-verkoop en in- en verkoop van scheepsartikelen. Alles lekker op ons gemakje en dan is het ineens 13.40 uur en konden we naar de boot voor het laatste stukje van onze reis. Aan boord veel bekenden, dus van slapen kwam niets deze keer .

Iedereen bedankt die dit weekend tot een topweekend heeft weten te maken. Wij genieten er nog steeds van! En we blijven nog wel even nagenieten, vooral met de 650 foto's die ik gemaakt heb .

De hoestbui van Marco
Een beetje overbelicht, maar hij blijft mooi


M&T-mientjes
Wat keken we ernaar uit, wat hadden we er zin in en alles bleek niet voor niets.
Na een behoorlijk lange heenreis naar het Gelredome door de drukte op de weg, kwamen we rond half 5 aan. Samen met Wilma en Frenk liepen we langs de vakken waar we al allemaal bekende gezichten zagen en iedereen begroetten. Ook een tante van Johan was aanwezig en daar hebben we ook nog even mee staan kletsen. Het werd tijd dat we richting ons vak liepen en onze polsbandjes gingen ophalen. We sloten netjes aan in de zeer korte rij van de DeLuxe-ingang en wat een relaxte sfeer hing hier. Rond half 6 werden onze kaarten al gescand en mochten we doorlopen naar het grote rolluik wat nog even gesloten bleef voor ons. Geen geduw, getrek, maar gewoon rustig staan wachten zonder geplet te worden. Net voor 18 uur mochten we achter de beveiliging aanlopen voor onze plekken. Wederom geen geduw, getrek of geren, echt super relaxed. We namen onze positie in  de hoek bij het podium en de catwalk en genoten van de binnenkomst met geren van de rest. We namen het ervan en ploften op de grond neer en het wachten kon beginnen. 
We hebben enorm genoten van het gehele concert, zo erg zelfs dat ik maar een paar foto's heb genomen ipv de ruim 200 foto's die ik normaal schiet bij de concerten. Maar dat krijg je als je maar 1 keer gaat, dan wil je alles in je opnemen en ondanks dat ik dat normaal ook deed via de lens van mijn camera, had ik gisteren niet zo'n behoefte aan foto's maken, maar gewoon te kijken en genieten. Marco had ons al snel in de gaten en liet dat heel subtiel blijken met een knipoog en een lach. Tessa stond ook recht voor ons, dus Johan genoot ook volop vooral ook na het oogcontact. 
Ik heb alle concerten meegemaakt, maar dit concert was PUUR, Marco genoot veel meer dan dat ik ooit had gezien bij de andere concerten. Hij had er echt heel veel plezier in en dat merkte je overal aan. Hij is en blijft mijn HELD.
Na afloop van het concert liepen we nog even naar de VIP-ingang om daar bij te kletsen met iedereen. Mary Borsato kwam ook nog even kletsen. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten stonden we bij de uitgang waar Marco in zijn auto stapt. Met een gezellig clubje van 15 man kletsen we over van alles en nog wat en voor we het wisten werden de hekken geopend zodat de auto's naar binnen konden. Marco kwam nog gezellig gedag zeggen buiten de hekken en Wilma en ik stonden taktisch opgesteld, waardoor wij als een van de eerste op de foto konden met hem. Wilma werd heerlijk begroet en geknuffeld. Daarna schoof ik naar voren en die blik in zijn ogen, zo grappig om te zien. Blij en verrast dat wij daar nog stonden werd ik ook heerlijk in de armen gesloten en Johan kreeg een hi-five. Zo'n heerlijk gevoel wat je daarvan krijgt.
Je kunt nooit genoeg Marco- en Tessamientjes krijgen, maar we zijn voorlopig weer goed verzadigd hiermee!
Toen wij richting de auto liepen werden Wilma en Frenk nog door Nathalie nageroepen: "Tot Morgen!" 
"Tot morgen? Weet Naath iets wat wij niet weten? Hebben wij ook een tentje?"
Donderdagochtend kwam het verlossende telefoontje van Nathalie: "Er is iets mis gegaan met de mail, want jullie hadden in april al een mailtje moeten hebben dat jullie een tent hadden." Wat heerlijk voor ze, ze gaan gewoon nog een keer genieten en niet zomaar genieten. Eerst slapen in het Gelredome en de volgende dag gewoon nog een concertje erbij. Heerlijk voor ze, het is ze echt gegund!

Tnx Wilma en Frenk voor jullie gastvrijheid en vriendschap. Het was super gezellig weer om even bij te kletsen en samen te kunnen genieten! Tot snel weer!!

En dan nu nog een paar foto's van woensdagavond 11 mei.

Live @ Westerpark
Vrijdag 9 juli en dag om weer lang van na te genieten!
Het heeft wat meer voorbereiding gekost, maar natuurlijk wilde ik dit concert niet missen van Marco en namen we om 11.45 uur de boot van Vlieland naar Harlingen. Rond 15 uur waren we in Amsterdam bij het hotel en onze auto werd netjes opgehaald door het autohotel, waar hij ook een nachtje mocht logeren. Rond 16.15 uur arriveerde we bij het Westerpark en vonden al snel onze vrienden waar we eigenlijk mee zouden carpoolen als we niet naar Vlie waren verhuisd. Ik ging nog even een rondje maken en direct kwam Benjamin al met open armen naar me toe gelopen voor een heerlijke knuffel. Verder nog met wat Borsaties gekletst en toen weer terug naar ons plekje. Rond 17 uur ging er een hek open en we stroomden mee naar binnen voor de volgende wachtperiode in de brandende zon. Om ons heen gingen verschillende mensen onderuit door de hitte en te weinig vocht en het duurde dan ook enorm lang voordat eindelijk de hekken definitief open gingen, het was tegen half 7. Op ons gemak liepen we naar het goldvak en we hadden de keuze of vooraan het podium en dan in de drukte te staan of achteraan tegen het hek en genoeg ruimte te hebben. We besloten dit laatste doen ivm de hitte en zo hadden we ook alle ruimte om drinken te gaan halen. Lekker leunend tegen het hek aan brachten we nog ruim een uur door voordat Jurk het concert opende. Armando kwam langs lopen en ik zwaaide vriendelijk, hij zwaaide terug en daarna kwam er en blik van herkenning en een gulle lach op zijn gezicht met nog de woorden "hee gezellig dat je er bij bent".
Ik zong met alle nummers van Jurk uit volle borst mee en Johan keek me aan van hoe ken jij die nummers?? Euhmmm, we hebben een cd van hun en die heb ik 2 keer gedraaid......en schijnbaar zijn de nummers die ze speelden blijven hangen ergens is de grijze massa in mijn hoofd. Na Jurk werd het podium omgebouw voor de man waar we eigenlijk allemaal voor gekomen waren (Marco Borsato, voor diegene die het nog niet wisten). We genoten volop van M|B en zijn bandje, van Guus en Jaap. Ik ben op een gegeven moment even gaa zitten, omdat mijn benen gewoon echt niet meer wilden (ouderdom) en kon het toch nog goed volgen op de schermen. Net voor het laatste nummer begonnen we met z'n allen heel hard te zingen voor Marco en hij schoot vol, een mooie emotie die hoorde bij deze avond. We hebben enorm genoten van alles en iedereen, leuk om iedereen weer even gezien en gesproken te hebben. Na het concert zijn we direct terug gelopen naar ons hotel, iets wat normaal niet iets voor ons is, want we gaan meestal nog staan wachten bij de artiestenuitgang om gezellig met iedereen bij te kletsen en kijken of we nog wat foto's kunnen maken.

 

 


Na een korte nacht geslapen te hebben (wat een rumoer midden in de nacht in Amsterdam zeg niet normaal) zouden we om 9 uur onze auto weer terug krijgen. Niemand te zien natuurlijk, ik bellen, staat vast in het verkeer en is over 3 minuten bij u......niet dus het werd gewoon een half uur later dan gepland, maar goed we konden vertrekken dat was het belangrijkste en om 11 uur waren we in Eindhoven, waar we nog even moesten shoppen, daarna snel door naar Helmond naar de opslag om nog wat spullen te zoeken en mee te nemen die we toch wel erg misten. Nog gekeken en geroepen of Blacky toevallig terug was komen lopen, maar helaas zonder resultaat. Snel door naar Deurne en om 14.30 uur weer naar Harlingen vertrokken. We zetten de auto weer netjes in Harlingen neer en liepen bepakt en bezakt weer naar de terminal. Na de innerlijke mens weer verwend te hebben konden we de boot weer nemen naar huis. Om half 9 waren we moe en voldaan weer thuis, veel kilometers gemaakt, rondje NL gereden in 1 dag tijd, maar de glimlach wil nog niet van ons gezicht van de Marcomientjes en Tessamientjes voor Johan die we opgedaan hebben. De collega's van Johan zeiden al direct "jullie zijn echt nog na aan het genieten he?!" Ja dat zijn we zeker!!


Kaartjes te koop

Door omstandigheden kunnen wij helaas niet naar Concert at Sea op 25 + 26 juni.
Daarom dat ik hierbij 2 weekendkaarten te koop wil aanbieden.
We hebben ook nog een campingplaats gereserveerd. Dus wil je graag naar CAS en eventueel op een rustige camping logeren (tent e.d. zelf meenemen) reageer dan!

Weg is pech!!


2 Weekendkaarten ? 100,-

Campingkaart (vrijdag-zondag) ? 75,- dit is incl. busvervoer op vrijdag en zaterdag naar de Brouwersdam, stroom en toeristenbelasting.


Geboekt!!
Een minivakantie is geboekt!!

We gaan weer genieten van Concert at Sea in juni! 5e editie alweer, wat een feest gaat dit worden.

Wij hebben er enorm veel zin in en zoals andere jaren zitten we weer lekker op camping 't Zonnedorp.
Een heerlijk rustige camping en van alle gemakken voorzien. Heerlijk om even naar het strand te lopen en zoals ze zelf schrijven op hun site "Zwembad.......op 318 meter lopen en het smaakt erg zout!"

Vooralsnog hebben we geen VIP-kaarten kunnen scoren, maar wie weet gaat dat nog gebeuren. Helaas heeft het onderonsje met Peter (van Bløf) niet mogen baten. Maar we zijn erbij en dat is al een feestje op zich .

Met Marco Borsato in het Westerpark
9 juli 2010, Marco @ Westerpark
Samen met Johan vertrekken we om 13 uur naar Amsterdam, rond 15 uur parkeren we onze auto en lopen we naar de ingang, waar we weer heel veel Borsaties zien en lekker bij kunnen kletsen met iedereen. De hekken gaan open en we moeten nog een heel stuk lopen om bij het podium te komen door een mooi groot park. Overal staan kraampjes met eten, drinken en natuurlijk de merchandisestand mag niet ontbreken.
Het podium is mooi groot met een mooie brede catwalk waar Marco en zijn bandje helemaal op los zullen gaan.
Bløf @ Eindhoven
Bløf is begonnen aan zijn theatertour. Een feestje op zich al omdat ze dit jaar al 10 jaar in theaters optreden.
Gisteren en vandaag doen ze Eindhoven aan en spelen ze het dak van Muziekcentrum Frits Philips.
Gisteren hadden wij het voorrecht om erbij te mogen zijn en we hebben genoten vanaf noot 1 die ze speelden.
Het was echt een huiskamergevoel, rustige nummers die Johan en ik stuk voor stuk mee aan het zingen waren. We kregen blikken van onze buren, die ineens snapte dat er ook fans in de zaal zaten .

Tussendoor veel gelachen om Paskal die grapjes maakte over zijn schoen die hij net voor het concert nog met superlijm had moeten plakken, omdat zijn zool er ineens af lag.
Ook zijn zoontje Sem moest het ontgelden, maar hij maakte het daarna steeds goed om toch maar te zeggen dat het heerlijk ventje is en enorm lief.
Norman nam bij het laatste nummer plaats achter een inieminie drumstel, waar een enorm goed geluid uit kwam en het was een grappig gezicht om hem daar zo te zien zitten.

Ze bleven maar doorgaan, ze namen afscheid, kwamen weer terug, namen weer afscheid en kwamen gewoon nog een keer terug, heerlijk genoten!!

Ik heb nog een opname kunnen maken met mijn telefoon, dus het beeld niet is optimaal, maar het geluid is daarintegen super!! Om kippevel van te krijgen zo mooi.


 


Rond 23 uur was het afgelopen en liepen we richting merchandise om de CD "Live in het nieuwe Luxor Theater" te kopen. Deze is niet in de winkel te koop dus weer een uniek exemaplaar in onze collectie.
Ze kwamen ook na 10 minuten ongeveer nog alles signeren als je dat wilde. Natuurlijk wachtte ik netjes en ik was al snel aan de beurt. Eerst bij Peter en ik knoopte direct een gezellig gesprek aan met hem. Een onderonsje zullen we maar zeggen, waar de rest niets mee te maken had.
Ik schoof door naar Norman en bedankte hem voor de super avond, weer een plekje verder naar Paskal. Hij keek me aan en ik kreeg een blik van herkenning en vroeg hoe het ging met me, erg lief en leuk. De laatste was Bas.....ik heb niks met Bas, wel van Bas, namelijk zijn plectrum . Ik krijg geen hoogte van hem, doet populair, maar als je hem aanspreekt komt er niets uit. Maar ja die handtekening wilde ik toch wel echt scoren en dat is gelukt.

Johan stond alles gade te slaan op de trap en zei, wat gaat dit allemaal rustig en toch ook best snel, maar ik denk dat dat kwam omdat er niet zoveel mensen de cd lieten signeren, bijna geen gedrang en ze namen voor de tijd voor je als je dat wilde.

Het werd tijd dat we naar huis gingen, want er mocht vandaag gewoon gewerkt worden en om half 1 waren we weer thuis na een heerlijke avond.


CAS 2010
De 5e jaargang alweer van CAS aankomend jaar en ook wij willen dit jaar er weer bij zijn.
In december 2008 ontmoette wij Klaziena en Martine bij de 53n8mis, 2 dames helemaal idolaat van Bløf, leuk om eens mensen te ontmoeten die ook in hart en nieren fan zijn!!
Sindsdien kruisen onze wegen elkaar regelmatig. In april dit jaar kwamen we elkaar weer tegen bij de cd-presentatie in Rotterdam van Bløf en wisselden telefoonnummers uit en maakten er een fantastische avond van samen.
In juni belde we weer met elkaar bij CAS en vonden elkaar tussen al die mensen en maakten er weer een feestje van.

Dromen over CASWe spraken af om bij de 5e jaargang er een speciaal feestje van te gaan maken en willen dus VIP-kaarten!!
Nu zag ik gisteren het twitterberichtje dat vanochtend de kaartverkoop ging beginnen. Ik belde direct Klaziena en kreeg te horen dat het nog niet zeker was dat Bløf gaat optreden........Niet veel later kreeg ik een mail binnen met de mededeling dat ze WEL gaan optreden, dus ik sprong een gat in de lucht en smste snel Klaziena en kreeg een sms terug met  "Zet de champagne maar koud achter de schermen!!". 
Mijn vingers jeuken, ik wil kaarten, ik wil erbij zijn!! Maar ik moet geduld hebben, de dames uit het hoge noorden gaan de VIP-arrangementen regelen.
Maar we hebben er alweer veel zin in!!

Ga naar de site van CAS voor meer info en kaarten. De weekendkaarten kosten ? 50,- en een dagkaart kost ? 30,-. Campingarrangementen zijn pas vanaf februari te boeken.


Klaziena en Martine let's party!!!

Mooi blauw is niet lelijk
2 dagen na mijn valpartij in het Gelredome gaat het weer redelijk goed met me.
Ik kan er alweer mee lachen, ik kan gewoon zeggen dat ik in het Gelredome de grond heb gekust gevoeld en van heel dichtbij heb gezien .

Mijn knie is bont, blauw en dik, maar de pijn is gelukkig redelijk weg aan het trekken.
Gisteren was het nog erg pijnlijk en als ik opstond moest ik goed nadenken hoe ik mijn been moest neerzetten, omdat ik anders door mijn knie zakte.
Vandaag gaat het allemaal stukken beter, traplopen is nog wel lastig, maar gelukkig hebben we een lift op het werk erg makkelijk als je op de 5e etage werkt.
Collega's vroegen al of ik naar Rowen Heze was geweest of naar Normaal....daar komt je meestal blauw van terug of rood van de varkensstiften.

Ik geniet nog even na van deze bijzondere avond!!

"Zeg maar even niets
Laat je ongedwongen gaan"