Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
2010 Bijzonder jaar
2010 is bijna voorbij en 1 keer per jaar wil ik terug kijken op wat er allemaal is gebeurt, voor de rest wil ik alleen maar vooruit kijken en niet te veel achterom.
Dus hierbij een klein jaaroverzicht van 2010. Als je nog wilt terug lezen waar het precies over ging kun je op de linkjes klikken. Veel leesplezier.
Kerstdagen
De kerst vieren Johan en ik dit jaar gescheiden. Andere jaren moest Johan ook altijd werken met de kerst en zo ook dit jaar.
Ik kreeg op het laatste moment gewoon bijna een hele week vrij. Vrijdagochtend vertrok ik met de 1e boot om 6.45 uur naar Harlingen. Op de boot was het niet druk, maar wel erg gezellig met nog een paar vroege eilanders. Aangekomen in Harlingen stond de huurauto netjes gereed en kon ik direct instappen en vertrekken naar het zuiden van het land.
Onderweg bereidde ik me goed voor op wat komen ging *SNEEUW*, veel sneeuw......Dus er werd wat drinken ingeslagen bij het tankstation en wat te eten. Na een uur was ik al bij Amsterdam en na 1 ¾ uur stond ik gewoon al bij Den Bosch. Het ging erg voorspoedig, maar het ergste moest nog komen, dus na een korte pauze kon ik beginnen aan het laatste stukje van de rit. Langs het kanaal van Den Bosch naar Helmond was het nog redelijk goed begaanbaar, alleen waren er mensen die er anders over dachten en niet harder durfden dan 50 km/uur. Vanaf Beek en Donk begon het te sneeuwen en de wegen werden iets slechter, maar nadat de langzamere bestuurders eieren voor hun geld hadden gekozen, kon ik met 70 km/uur goed doorrijden.

Bij de afslag Deurne werd het wegdijk erg slecht, veel sneeuw nog op de weg en over een stukje van 3 kilometer heb ik 15 minuten gedaan, de auto rustig in zijn 2 laten rollen en dan ging het prima. Om 11.30 uur was ik bij mijn ouders waar ik mijn slaapplek had voor de komende dagen.
Na de lunch ben ik naar mijn "oud" collega's gegaan om ze even met een bezoekje te verrassen, wat in dank werd afgenomen en al snel werd het weer tijd om naar de kapper te glijden, dit keer niet met de auto maar lekker met de benenwagen. Bij de kapper weer een mooi kleurtje in mijn haren laten zetten en wat korter laten knippen, zo kan ik er weer even tegenaan. Daarna nog een paar kleine boodschappen gedaan en weer naar mijn ouders toe om mee te helpen met het kerstdiner.
Ik legde ook nog snel even wat cadeautjes onder de boom voor iedereen en nadat iedereen gearriveerd was mocht mijn petekind Mathijs deze uitdelen aan de rechtmatige eigenaren. De kinderen aten alvast pannenkoeken, waarna ze naar bed verdwenen en daarna konden wij aan ons diner beginnen. Het was een gezellig samenzijn en om 22.30 uur besloten we om naar de nachtdienst te gaan.
Na een heerlijke nachtrust toch weer om 6.15 uur wakker (biologische klok) en ik las eigenlijk direct dat Johan wakker was gemaakt door de fanfare door mooie kerstklanken op Vlieland .
Ik dutte nog even verder, maar om 8.30 uur ging ik me maar eens onder de douche zetten. Daarna door naar mijn broer die een kerstontbijt had geregeld en met 10 man smaakte het ons enorm goed. Nog even op de Wii gespeeld met de kids en opa uitgelegd hoe het werkte (net iets anders dan een commandor64).

Rond 13.00 uur vertrokken we naar De Rips voor een boswandeling, waar we heerlijk gewandeld hebben tot 15.30 uur, ook al was het soms enorm ploegen door de dikke laag sneeuw heen. Maar ik heb weer genoeg foto's kunnen schieten van deze pracht.
Vanavond op tijd naar bed en morgenvroeg zit ik om 6.30 uur weer in de auto richting Harlingen. Als alles goed is en de wegen net zo prima als vrijdag dan arriveer ik ruim op tijd voor de boot van 10.40 uur.
Het dikke pak sneeuw wat er de afgelopen dagen is gevallen.


Ik in het bos........................


...........beetje ver weggezakt in de sneeuw


En dit wordt onze kersboom voor volgend jaar denk ik zo........
 


Rondje Vlieland
Van Johan heb ik een hele mooie ring gekregen voor de kerst.
De ring is geïnspireerd door de vorm van Vlieland. Er is geen begin, geen einde....
Iedere ring is handgemaakt, dus ieder exemplaar is een uniek stuk.
Ik ben er enorm blij mee.

Hij is gemaakt door Reina van Mourik-Grunstra, neem ook eens een kijkje op haar site

De bel
In de zomer gaat er regelmatig een bel rond op Vlieland. Dit is iemand die met een bel rondfietst en een megafoon en als omroeper fungeert. Erg leuk om mee te maken. In de winter fiets hij ook regelmatig zijn rondje net zoals vanochtend.
Het nieuwtje voor vandaag was dat de ijsbaan om 14 uur open zou gaan voor iedereen.
Al een aantal dagen zijn er mensen die hun rondje gaan schaatsen, maar het was nog oppassen geblazen, maar vanaf vanmiddag is de koek & zopie tent geopend en is de ijsmeester aanwezig.

Johan en ik waren vandaag nog samen vrij dus trokken we er vanmiddag op uit voor een heerlijke wandeling naar de ijsbaan en het strand. Onderweg zag ik ineens warme laarzensokken, dus die moesten ook maar even gepast en gekocht worden, want koude voeten in mijn laarzen is niet fijn. Met heerlijke warme voeten en kuiten kon onze lange wandeling beginnen. Onderweg van de ijsbaan naar het strand begon het ook nog te sneeuwen en wat is het dan lekker op te warmen in het Badhuys met Gluhwein en warme chocomel.


Na een mooie wandeling weer terug naar huis zagen we dat De Parel open was en ik mocht daar nog een kerstcadeautje gaan halen. Johan heeft zijn kerstcadeautje ook vandaag in gebruik genomen, hij heeft een nieuwe telefoon, want die van hem deed al een tijdje vreemd en hij kan pas eind volgend jaar zijn contract verlengen, dus dan maar een nieuwe simlockvrije telefoon.
Morgen gaan we een beetje kerst samen vieren, want vrijdagochtend vertrek ik naar Brabant om bij de familie te zijn en samen te eten. Johan mag gewoon werken, maar hij is ook onder de pannen, hij mag bij vrienden gaan eten en op 2e kerstdag ben ik weer terug als alles mee zit.
Op dit moment zijn namelijk alle snelboten uit de vaart genomen ivm de ijsgang op de waddenzee tot nader order en ik heb voor zondag gepland staan om met de snelboot terug te komen. Vrijdag ga ik ook bekijken hoelang ik erover ga doen, als dit te lang is voor de zondagochtend, vertrek ik op zaterdag al naar het noorden, waar ik in Apeldoorn uitgenodigd ben om daar te overnachten. Heel lief van deze 2 mensen!! Maar ik ga me eerst maar eens concentreren op vrijdag, goed uitgerust op weg in de hoop dat ik om 14.30 uur in Deurne ben, want de kapper staat al gereserveerd. Dat betekend dat ik 6 uur de tijd heb om 250 km te rijden. Ik denk dat het me wel gaat lukken.Voor iedereen verder hele fijne kerstdagen!

Eén lichtje is sterker dan alle duisternis in de wereld


Ronald McDonald
Zaterdag om 16 uur was de start van de 24-uurs marathon voor het Ronald McDonald huis te Leeuwarden. Drijfveren hierachter waren Nils en Gher van Drijfhout. Veel muziek, maar ook voorlezen hoorde erbij.

Rond 21.30 uur ging ik eerst naar het Praethuys voor een shoot bij Sjoerd. Het was nog niet druk, maar wel erg gezellig. Samen met een paar badgasten heerlijk zitten te kletsen en ondertussen foto's gemaakt.

Om 23 uur was er een Vlietup (tweetup op Vlie) bij Zeezicht waar ook de marathon was en ik ging een kijkje nemen. Na een half uurtje had ik het eigenlijk wel gezien en ging weer terug naar het Praethuys om nog een shoot te doen bij Sjoerd.

Wat een gezellige sfeer hing er nog en ik bleef hangen. Mijn wekker zou om 6 uur weer aflopen en ik telde de uurtjes die ik nog kon slapen. Maar het was zo gezellig dat ik uiteindelijk naar buiten geveegd ben. Om 2 uur lag ik in bed en had dus nog 4 uurtjes om te slapen en die ging ik benutten.


Een paar uur later stond ik weer fris en fruitig naast mijn bed en vertrok naar Zeezicht om de heren een hart onder de riem te steken. Gezellig even een kop thee gedronken, gedoneerd en nog wat foto's gemaakt.

Daarna werd het hoogtijd om naar het hotel te gaan om het ontbijt te prepareren voor de gasten. Helaas had ik wat extra tijd nodig hiervoor, omdat de avond ervoor oester geserveerd waren bij de borrel. Na even hard zwoegen had ik na 1,5 uur alles gereed staan en had ik een lekker druk ontbijt zo in mijn eentje, maar alles was toch nog op tijd af gekomen en kon ik om 16.30 uur naar huis. Badderen, eten en slapen was mijn doel en om 20 uur ging het licht bij mij echt uit.
 

Het MB stokje gevangen
Vanavond ving ik het stokje van Esther en ik mocht dus aan de bak om ook het stokje in te vullen. Ik heb mijn best gedaan en hieronder het resultaat.


* Hoelang ben je al fan van Marco en wat maakt het dat je het nog steeds bent?
Vanaf 1997 ben ik fan en ben ik naar alle concerten geweest die hij heeft gegeven op de besloten concerten na (ook al ben ik er wel geregeld bij geweest ). Ik ben nog steeds fan, omdat hij me nog steeds weet te raken met zijn muziek, de teksten en zijn stem. Het zit in je hart en gaat er niet zomaar uit.


* Wat is je favoriete lied van Marco en is dat veranderd sinds "Dromen Durven Delen"?
Mijn favoriete nummer is "Vlinder", maar daar is nu "Waterkant" ook bij gekomen sinds het nieuwe album, omdat dit op ons leven slaat van afgelopen half jaar.

* Wat is je favoriete nummer van Dromen Durven Delen?
Het zijn verschillende nummers, maar Waterkant blijft eruit springen bij me.


* Als je een nieuwe video-clip mocht maken bij een nieuwe single van Dromen Durven Delen welk nummer zou dat zijn en hoe zou die clip eruit zien?
Hier laat ik een grote vraagteken staan. Het zou wat zijn als je hier een idee zou neerzetten en dat het ook nog "gejat" gaat worden. Nee, dan maar geen antwoord

*Ga je naar de DDD concerten, zo ja welke?
Ja tuurlijk ga ik naar het concert. Normaal ging ik 3-5 keer naar hetzelfde concert, maar dat gaat praktisch niet lukken nu we op Vlieland wonen. Dus nu gaan we 1 keer en wel op 11 mei in het Gelredome.

* Wat is je meest bijzondere foto en waarom?
Veel foto's van Marco en mij en iedere foto heeft zijn verhaal. Maar de foto van ons samen op Vlieland is toch wel één van mijn favoriete, net zoals de laatste die gemaakt is bij het etentje na de FCD
* Van welk (niet Marco) nummer zou jij Marco zijn versie wel eens willen horen?
"Music" van  John Miles

* Welke wens heb jij voor Marco of als hij dit zou lezen, wat zou je tegen hem willen zeggen?
Marco je bent een kanjer, blijf zoals je bent en wij fans blijven achter je staan wat er ook gebeurt!
Heel veel geluk en liefde in eerste plaats voor jezelf en je gezin en veel leuke muzikale klanken voor je fans.

* Aan welke 2 mensen geef jij het stokje door?
Angelique (Xang) en Marlies

Vrij met Kerst
Wat een luxe! Ik ben gewoon op vrijdag en zaterdag vrij met de kerst.
Dus vrijdag neem ik de eerste boot naar Harlingen, waar een auto gereed staat en ik daarmee naar het zuiden rijd. Ik heb nog gekeken of ik met de trein zou kunnen, maar ik moet op zondag om 10.40 uur weer de boot terug hebben en de treinen rijden niet zo vroeg op 2e kerstdag dat ik dat ga halen. Ik kan dan op zijn vroegst om 12.30 uur in Harlingen zijn.
Ik belde vanochtend mijn moeder op dat ik op kerstavond thuis ben en dus met de hele familie gezellig mee kan dineren en dat was natuurlijk een leuke verrassing voor ze.
Op 1e Kerstdag kan ik dan ook naar de kerk, dat is iets waar ik weer naar uitkijk. Het geloof zit in je, dat weet ik, maar zo af en toe naar de kerk gaan vind ik ook erg prettig en dat kan nu.
Johan is waarschijnlijk niet vrij, maar hij komt zijn dagen ook wel door hier op Vlieland. Op 2e kerstdag vieren we het gewoon samen in de avond.


In memoriam

Vandaag alweer 23 jaar geleden is de vader van Johan overleden.
Ik heb Ger nooit mogen ontmoeten en leren kennen, maar gelukkig heb ik wel veel gehoord over hem.
Voor Johan is dit altijd een moeilijke dag, maar we slaan er ons samen steeds doorheen. Johan was 13, een leeftijd waarop je je vader nog hard nodig hebt. Hij was bezig met een kerststal te maken en helaas heeft Ger deze nooit kunnen zien toen hij af was.

In gedachten bij ons, speciaal vandaag.
 

Gezellig weekend
Een tijdje geleden vroeg mijn zus me of ik een kamer voor 2 nachten wilden reserveren in het hotel waar ik werk en afgelopen vrijdag was het dan zover dat ze een kijkje kwamen nemen in de wereld waarin wij nu leven.
Om 10.15 uur "landde" de boot en ik had de gelegenheid om onder het werk hun op te halen bij de boot. Voor hun een verrassing dat ik daar ineens stond en zo liepen ze zich niet direct verloren op het grote eiland . Na de incheck gingen ze Johan gedag zeggen, die ook aan het werken was en Edt vroeg aan Johan waar het grote winkelcentrum was met de V&D, want ze wilden heel graag naar het prijzencircus......Johan antwoordde hierop dat dit nog in aanbouw is . Ze moesten zichzelf even vermaken de vrijdag en dat hebben ze ook goed gedaan. In de ochtend geshopt en zelfs ons penthouse gevonden, waarna ze na de lunch even gingen chillen.....ze hadden het de afgelopen tijd zo druk gehad en de bedden lagen zo heerlijk dat ze snel naar dromenland vertrokken waren. Later in de middag, toen ik de incheck had gehad, waren ze weer op de wereld der levenden en zochten ze heil in het Loods Café, waar ik ook aanschoof, want mijn werk zat er op voor die dag.
Heerlijk gegeten in de avond, waarna Johan weer even ging werken en te horen kreeg dat de boot een half uur vertraging had, omdat er een schroef afgebroken was. Wij gingen ons penthouse ondertussen bewonderen, waarna we weer een wandelingetje maakten naar het Loods Café. We zouden het niet laat maken, maar Johan en Edt gingen biljaren en wij dames bleven aan de bar hangen, waar het steeds drukker en gezelliger werd. Het was toch weer 00.30 uur voordat we naar huis gingen. Johan heeft les gehad in biljarten, maar zo eigenwijs als ie groot is, luistert hij niet zo goed en doet het op zijn manier die niet echt goed werkt .
Mijn collega was er toevallig dit weekend en wilde wel voor mij een dagje werken, zo kon ik zaterdag ook de hele dag met mijn zus en vriend optrekken. Johan had al vrij geregeld en dat is dan wel erg fijn, niet alleen voor hun maar ook voor ons, konden we gezellig bijkletsen enzo.
Zaterdag in de ochtend weer op tijd op, want ik wilde even gaan kijken bij het kerstboomzagen, voordat we het eiland gingen verkennen op de fiets. We fietsten bultje op, bultje af, gingen links, rechts, rechtdoor en uiteindelijk kwamen bij het huisje waar wij 30 jaar geleden met mijn ouders een aantal jaren hebben vertoefd. Het staat er nog steeds in zijn oude glorie. Ik kan het me vaag herinneren, maar mijn zus is ouder en haar kwam het allemaal bekend voor.
De Zeedistel

Daarna door naar het Badhuys, waar we gingen lunchen en wachten op de Vliehorsexpres. Folkert had hun vrijdag in het Loods Café al "bang" gemaakt, maar uiteindelijk viel het allemaal mee en hebben we een leuke middag besteding gehad op de Hors. De heenweg hebben we achterin gezeten, meegezongen met de liedjes die Wouter speelde en op de terugweg zaten mijn zus en ik voorin. Het was enorm koud en we besloten dan ook om snel terug te fietsen naar het dorp, waar we onder het genot van een juttetje weer langzaam ontdooiden.


In de avond trad Sjoerd op in het Loods Café, dus rond 20.30 uur namen we daar al plaats aan een tafeltje en het werd een gezellige avond met de klanken van Sjoerd. Rond 23 uur waren we eigenlijk allemaal moe en besloten dan ook om onze bedjes op te gaan zoeken. Mijn wekker liep in de ochtend weer op tijd af, want ik mocht weer gaan werken en verzorgde het ontbijt dit keer voor mijn zus. Na het ontbijt gingen zij nog even een rondje vuurtoren lopen, ik ruimde alles en was op tijd gereed om nog even mee naar de boot te lopen om ze uit te zwaaien om 11.45 uur.


Rond 17 uur kreeg ik een sms dat ze weer goed thuis aan waren gekomen.
Het was een gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar!!


Paniek op Vlie

Om 21.40 uur werden we opgeschrikt door 3 brandweerauto's die ineens voor onze deur stopten met sirenes en zwaailichten.
Ik ben nog nooit zo snel met camera naar buiten gerend volgens mij. Snel mijn geheugenkaart uit de pc gegrist, camera gepakt, laarzen aangetrokken en de trap af gerend. Al snel schoot ik mijn eerste foto's en ik vond het enorm vreemd dat de slangen niet uitgerold werden en dat er eigenlijk geen actie was.......
Aan de andere kant achter de auto's zag ik ineens een kleine delegatie staan, waaronder de burgemeester en wat bleek, er neemt iemand afscheid vandaag en dat is nou toevallig onze buurman. Ze hebben hem overvallen hiermee en "ontvoerd".
In 5 minuten was het ook weer gedaan en was alles weer weg. Onze buurvrouw kwam net aanfietsen en werd nog even snel ingelicht .

Tot zover deze korte update van wat er op Vlieland gebeurt en het kan niet anders dat ik als eerste op Vlieland dit de wereld instuur. Ik ben een keer sneller en eerder dan het ommetje, die ons normaal gesproken van alles als eerste op de hoogte stelt.

"Ik heb in tijden niet meer zoveel lol gehad
Ik ben geen dag meer thuis, ik ben nachtenlang op pad"