Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
2009 mijn Marco-jaar
In januari bestond de gezelligste chatbox van Nederland 9 jaar. Marco kwam gezellig een paar keer binnen wandelen en wij kregen als cadeautje een Meet en Greet in Antwerpen bij zijn concertreeks van Wit Licht.


Op 1 maart werd de chatbox voor de laatste keer bezocht door alle trouwe fans en was het voor ons als @-tjes de laatste keer dat we onze apenpakjes aan mochten trekken. Het werd een gezellige en emotionele avond, waar ik nog met plezier naar terug kijk.


Half maart mochten we met alle @-tjes naar Antwerpen en kregen we onze meet en greet met Marco. Wij gaven Marco nog een paar cadeautjes als dank je wel en kregen we van hem een aapje die we om onze arm hebben gedragen. Het was een emotionele meet en greet en per ongeluk smeerde ik mijn mascara af aan het witte overhemd van Marco, maar dat maakte allemaal niets uit, hij moest zich toch nog omkleden.


In april gingen we een weekendje naar Vlieland en daar waren we niet alleen. Nathalie en Asmara zaten bij ons op de boot en niet veel later kwamen we Marco op de fiets tegen, natuurlijk kon ik dit niet zomaar laten gebeuren, dus met fiets en al op de foto.

Ook was er in Utrecht het concert van Dommelsch Live38 XXL, een heerlijke avond met leuke artiesten en Marco die zijn muzikaliteit op een ander vlak liet zien.....playbacken op een trompet


In juni konden we gaan genieten van CAS in Renesse. Heerlijke afsluiter van onze vakantie, lekker 2 dagen genieten van veel muziek en alcohol met op vrijdagavond Marco.


In augustus had ik een kaartje kunnen bemachtigen voor de première van The Silent Army in Utrecht. De film Wit Licht in een ander jasje, maar nog steeds erg goed. En nadien mocht ik Marco ook nog even knuffelen.


In september werd ik wederom "gestalkt" door Marco en dit keer niet een persoonlijke ontmoeting, maar via een filmpje. Ik werd weblog van de week en ik zat op Vlieland. Wat een ramp, ik had geen internet, het internetcafé was gesloten, maar gelukkig is alles goed gekomen met hulp van Angelique.

Ook hadden we kaarten kunnen scoren voor Basic Dental in Amsterdam en vermomt als tandartsassistenten konden we Marco een hart onder de riem steken om met ongeveer 100 fans vooraan te staan in deze roerige tijd voor hem ivm TEG. Na het concert kwam hij nog even naar buiten, ging met verschillende mensen op de foto en ging daarna weg met de woorden "Ik hou van jullie!!"


In oktober konden we Marco uit de brand helpen met de concerten Symphonica in Rosso en dat doen we dan ook met alle plezier, dus kochten we kaarten voor Marco & Friends. Heerlijk concert met vele artiesten die allemaal belangeloos kwamen optreden.


In november hadden we de jaarlijkse fanclubdag en ook dit jaar mocht ik weer meehelpen. Een hele lange en vermoeiende dag voor de voetjes, maar heerlijk om alle blije gezichten te mogen zien. Aan het einde van de dag hadden een hele snelle meet en greet, want Marco moest echt naar huis, omdat hij zieken had. Maar een week later konden we heerlijk bijkletsen onder het genot van een natje en droogje in Alkmaar en daar hebben we ook goed gebruik van gemaakt.


Het was een super mooi Marco-jaar en mijn Marcomientjes zijn op peil gebleven afgelopen jaar, volgend jaar weer??

Laatste vrije dag

Mijn laatste vrije dag voor dit jaar zit er bijna op. Nog 2 dagen werken en dan gaan we 2010 inluiden.
Vandaag heb ik lekker uitgeslapen, daarna lekker in mijn pyama in huis gerommeld, boodschappenlijst gemaakt waarna ik om half 2 onder de douche dook. Om 14 uur Johan wakker gemaakt en na een ontbijtje zijn we boodschappen gaan doen.
Vuurwerk opgehaald en daarna samen wat op internet zitten surfen.
Johan zijn haren moesten ook weer hoog nodig gedaan worden en hij mag nu zijn antivries gaan bijvullen met de kou die eraan gaat komen.

Ik heb genoten van mijn laatste vrije dag dit jaar. Vanaf volgende week ga ik op andere tijden werken en dat zal even wennen zijn. Het voordeel is van mijn nieuwe rooster dat ik op vrijdag om 16 uur al weekend heb .

Hierbij wens ik iedereen alvast een goed uiteinde en een mooi begin van 2010.

Kerst 2009
Op 1e Kerstdag had ik aan mezelf beloofd dat ik uit mocht slapen, helaas lukte dat niet, omdat Johan om 8.15 uur naast me kroop en ik hier wakker van werd. Om 10 uur ben ik toch maar opgestaan en heb mezelf geïnstalleerd voor de pc om het fotoboek van de roofvogels te maken. Om half 2 had ik deze af en ben ik onder de douche gesprongen. Daarna maakte ik Johan wakker, want we gingen bij mijn ouders eten.
Rond 16 uur was iedereen gearriveerd en werden de voorbereidingen getroffen. Dit jaar geen uitgebreid diner, maar lekker bakplaten. De kinderen vermaakte zich ondertussen met de ooms en tantes, het vouwen van de servetten en muziek maken op trommels en keybords.
Rond half 9 gingen we weer naar huis, zodat Johan nog 2 uurtjes kon slapen voordat hij weer mocht gaan werken. Ik stortte me op het jaarboek van 2009 wat ook nog gemaakt ging worden. Foto's werden weer uitgezocht en ik begon alvast aan het boek. Om 23 uur sloeg ik het op, om er een andere keer aan verder te werken. Ik zwaaide Johan uit en dook vervolgens mijn bed in.

2e Kerstdag proberen om uit te slapen, maar dat lukte wederom niet. Ik ging naar beneden en maakte het toetje voor vanavond. Johan wilde saroma-pudding op 2e Kerstdag........tja en als hij dat wil dan krijgt hij dat ook.
Daarna ben ik weer verder gegaan aan het jaarboek van 2009 en voor ik het wist was ook deze af. Je wordt er zo handig in als je het veel gebruikt.

Ik hoef dit jaar niet echt te kokerellen. Als voorgerecht carpaccio, daarna asperges met een eitje, gefrituurde aardappelbolletjes, voor Johan een stukje zalm en dus als toetje saroma-pudding. Normaal sta ik heel de middag in de keuken om een 4 of 5-gangen diner in elkaar te zetten, maar dit jaar hoefde dat niet zo.

Ik verwacht dat we in de avond nog wel gaan monopolyen of kaarten voordat Johan weer mag gaan werken en ik wil gewoon winnen!!


Fijne Feestdagen

Eén lichtje is sterker, dan alle duisternis van de wereld.Een vlokje dwarrelt naar beneden
heel stil en zacht.
Het is bijna Kerst
en een mooi nieuw jaar
dat op ons wacht.

Fijne feestdagen allemaal!!

Freubelen
Een paar dagen ben ik ermee bezig geweest, in totaal denk ik zo'n 17 uur, maar het resultaat mag er zijn.
Ik ben bezig geweest met een fotoboek over Vlieland van afgelopen jaar. De foto's van april en september werden uitgezocht, waar nodig bewerkt en toen kon het feest beginnen, alle foto's plaatsen in een foto-album.
Zo'n 350 foto's moesten erin komen op een totaal van 90 pagina's. Een heel gefreubel werd het met allerlei technieken, maar ik ben trots op het resultaat!
Nu is het alleen nog wachten tot het uiteindelijke resultaat gedrukt is en ik het in mijn handen heb om het daadwerkelijk te aanschouwen.

Geniet even mee van mijn gefreubel 

Nog maar 2 foto-albums te gaan. Eentje van de roofvogelworkshop en nog een algemeen boek van heel 2009. Ik kom mijn avonden wel door!!

 

Sneeuw in het "zonnige" zuiden

Vannacht om 3 uur was het nog groen hier bij ons, maar vanochtend toen ik wakker werd om 10.00 uur lag er een prachtige witte deken.
Ik pakte direct mijn camera en knipte enkele foto's.
Wilma belde ondertussen op dat het hun niet verstandig leek om naar Apeldoorn af te reizen. We zouden vandaag daar op bezoek gaan om de verjaardagen van Johan en Wilma nog te vieren.
Ik overlegde met Johan, we keken de nieuwsberichten en ook of het mss een mogelijkheid was om met de trein te gaan, maar alles bleek een risico. We besloten dus om onze date te gaan verschuiven. Jammer, maar we hebben het nog een keer tegoed!!

Johan en ik maakte plannen om naar de stad te gaan en een wandeling te maken in het bos, maar het bleef zo hard sneeuwen dat we ook van deze plannen afzagen.
Ik dook voor de pc en begon met foto's uit te zoeken voor een jaarboek van 2009, Johan kroop op de bank en ging alles kijken wat nog op de recorder stond. We kwamen onze tijd zo wel door.

Op een gegeven moment roept Johan mij: "Ze zijn buiten de buurman aan het bekogelen!!" Oh leuk, ff kijken.......snel mijn camera pakken en gewapend met mijn camera ging ik naar buiten.
Ik moest ook wegduiken, want ik bleek ook niet veilig voor het sneeuwballengevecht.
Op dit moment is het even gestopt met sneeuwen.
Morgenvroeg maar een half uur eerder opstaan en vertrekken naar mijn werk, kijken of ik er kan geraken.
 

Sneeuw??

Bijna heel Nederland ligt bedekt met een pak sneeuw, maar wij hebben langs de pot gepist volgens mij.....ze zijn ons vergeten......
Onderstaande foto's maakte ik gisteren, we zijn er bekaaid vanaf gekomen.

 
         Tot 11 uur zag het er zo uit                      En dit is alles wat gevallen is........Aan de andere kant was het ook wel fijn, de wegen waren goed te berijden en ik kon zonder problemen bijna thuis komen met de motor.
Het laatste stukje was alleen een probleem, ze hadden niet gestrooid bij ons in de wijk, dus glibberde ik met 2 benen gestrekt naast de motor de bocht door.
Dat ging nog goed, maar toen moest ik nog een oprit op en aangezien het zo spekglad was, stapte ik van de motor af en liep een stuk. Zette de motor op de standaard voor de oprit, belde Johan dat hij ff moest komen helpen, want met geen mogelijkheid zou ik zelfstandig dat zware ding de oprit op krijgen zonder schade aan te richten aan mezelf of de motor.
Volgens buienradar mogen we onze borst nat gaan maken, want er komt vanuit Duitsland een groot gebied aan met sneeuw......we wachten af!!

Shoppen
Vanavond hadden we 2 vliegen in 1 klap. We hadden een kwartaalbijeenkomst en daarna kerstshoppen. Vanaf half 6 werden we opgewacht met een heerlijke kop soep en om half 7 begon de bijeenkomst, waar weer veel cijfers voorbij kwamen en gelukkig alleen maar goede cijfers. Na 3 kwartier kon dan het leuke gedeelte beginnen namelijk het kerstshoppen. Iedere medewerker kreeg een zakje met munten en met die munten kon je zelf je kerstpakket samenstellen.Er stonden verschillende kramen, eentje van een bloemist, Intertoys, Drop Inn, Wijnhuis, chocolade, kaas/jam/tapas, snuisterijen en de Bruna. Ik struinde de stands af en kon nog geen keuze maken.....alcohol heb ik nog genoeg, ons huis staat al vol met allerlei snuisterijen, boeken lees ik niet, bloemstuk.....nee ook niet echt van wat ik dacht dat is mooi, dus belandde ik bij de Intertoys. Daar zag ik het spel "Ik hou van Holland" staan, dat werd de mijne........nog een keer alle stands af........ff een sigaretje roken buiten en daar stonden een paar heren. Ik zei heel onschuldig "Heeft er iemand van jullie toevallig nog 1 muntje over voor dit arme meisje?" en ja hoor ik kreeg direct een munt toegeworpen. Ik liep snel terug naar de Intertoys, waar ik het Monopolyspel scoorde van Dam tot Dom. Tot mijn verbazing kreeg ik ook nog het spel Boggle er gratis bij, omdat ik 2 producten van hun afnam.......dus Johan is gewaarschuwd, de komende tijd is het spelletjes tijd!!
Onder het shoppen konden we onze buikjes ook nog vullen met heerlijke stampotten en om 21 uur een overheerlijk dessertbuffet. Het was een geslaagde avond en iedereen heeft goed geshopt volgens mij.

Het kerstpakket van Johan moet nog arriveren, hij kreeg een aantal punten waarvoor hij dan op internet iets kon bestellen. Vorig jaar konden we makkelijk onze keuze maken met allerlei leuke dingen, maar dit jaar was het iets moeilijker, bijna alles waaruit we konden kiezen hadden we al en toen zag ik het ineens staan een multigrill, zo'n grill waarmee je panini's, tosti's maar ook hamburgers kunt grillen, ideaal!!! En ook nog eens precies het aantal punten die Johan had gekregen, dus we hoefden niet verder te zoeken.
We kunnen er voorlopig weer even tegenaan!!

Bedankt allemaal!!
Hallo allemaal,

Omdat we de einde van het jaar 2009 ingaan, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor al die e-mails die jullie me hebben doorgestuurd.

Ik bedank alvast iedereen die me de mail heeft gestuurd over die rattenpis in de lijm van enveloppen, want nu moet ik telkens een natte spons gebruiken bij iedere brief die ik wil dichtplakken.

Ik heb ook geen spaargeld meer, omdat ik alles al heb weggeven aan dat zieke kindje - dat jullie blijkbaar ook allemaal al jaren kennen - en dat al voor de 1.387.258ste keer aan het doodgaan is in het ziekenhuis.

Maar dat zal gelukkig vlug veranderen, wanneer ik die 15.000 dollar zal ontvangen van Bill Gates en Microsoft, omdat ik heb meegedaan aan hun speciale emailprogramma.

En ook van die oude bankbediende uit Nigeria die 7.000.0000 dollar met mij wil delen, omdat er een naamgenoot van mij plotseling is overleden door een auto-ongeval.

Ik hoef me ook geen zorgen meer te maken over mijn verloren zieltje, want - dankzij jullie - zorgen voortaan 363.214-engeltjes voor mij.

Ik heb ook geleerd, dat mijn gebeden alleen verhoord zullen worden als ik mijn e-mails binnen 5 minuten doorstuur naar minstens 7 vrienden en vooraf een wens doe.Ik drink ook geen Coca Cola meer, omdat dit geldstukken kan oplossen en harde WC-vlekken verwijdert.

Ik zal voortaan ook geen pompstation binnenrijden, zonder een vriend mee te nemen die een oogje in het zeil houdt terwijl ik aan het tanken ben, zodat er geen seriemoordenaar de kans krijgt stiekum op mijn achterbank te kruipen.

'k Ben ook op mijn hoede als ik in een winkelcentrum binnen stap, want met die gratis proevertjes kunnen ze mij drogeren en bestelen.Ik neem ook geen telefoons meer op, want iemand zou mij kunnen vragen om '#9#' in te toetsen, met als gevolg een gepeperde factuur waarop een groot aantal telefoontjes naar o.a. Jamaica, Oeganda, Singapore en Oezbekistan staat vermeld.

Als je deze mail nu niet doorstuurt naar 100 vrienden binnen de volgende 10 minuten, zal een grote vogel op je kop landen, met een acuut diarreeprobleem en zullen alle strontvliegen van de dichtstbijzijnde varkensfokkerij op je rug komen zitten..... of zoiets

Trouwens.... Wist je dat een Zuid-Amerikaanse geleerde na diepgaand onderzoek heeft ontdekt, dat mensen met een laag IQ en die onvoldoende aan hun trekken komen met seks, altijd hun mails lezen terwijl ze de muis van hun computer blijven vasthouden?


Je hoeft je hand nu niet meer van de muis af te laten; het is toch al te laat...

Blijf vooral doorgaan met lachen


Verrassing

Onlangs maakte ik voor mezelf een kalender van 2010 met foto's van mezelf en kwamen we op het idee om een bureaukalender te maken voor mijn peettante.
Ze woont in Maastricht en leest mijn logjes regelmatig om op de hoogte te blijven van mijn avonturen.
Ik zocht een leuke kalender uit, dook in mijn foto-archief voor de foto's en daarna heb ik nog wat passende teksten erbij gezet.
Ik liet Johan het resultaat bekijken en hij was ook erg enthousiast.


Afgelopen week kreeg ik een mailtje van haar:  
Wat een geweldige verrassing kreeg ik met de post. Die krijgt echt een ereplaatsje.
Mooie foto's van twee lieverds!!!!!
Dikke dankjewelpoen uit Maastreech!!!!!

Cobie heel veel plezier ermee!!
"Jij kan de zon laten schijnen
Want je loopt langs en de wolken verdwijnen"