Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Fijne jaarwisseling

Onze champagne ligt koud, de glazen zijn al afgewassen, het vuurwerk is opgehaald, lekker hapjes zijn gehaald. Laat de laatste avond van het jaar 2008 maar beginnen!!

Iedereen een hele fijne jaarwisseling!!

Juul en Johan
Het enige echte Rabolied
Ja echt het is waar, de Rabobank heeft een eigen lied gemaakt.
Om in deze barre tijden de stemming erin te houden onder de werknemers heeft de Rabobank dit lied opgenomen. Dit is for real, geen grap, serieus bedoeld & echt waar. Sterker nog: voor een parodie is dit te bizar; dit verzin je namelijk niet.

Klik op het logo:


Verder wens ik iedereen een hele fijne jaarwisseling toe!!

†Juul

De D van.....
Ik dacht altijd dat het bij de letter C al ophield, maar schijnbaar zitten er nog meer letters in het alfabet dan alleen het†ABC

Hierbij de D van Deur.........onze eigenwijze deur, onze beveiligde deur, onze klemmende deur (maakt niet uit wat voor weer het is hij klemt altijd), onze voordeur.

Hij gaat iedere keer netjes open als ik er doorheen wil, daarna sluit hij ook weer. In de afgelopen 6 jaar ben ik hier al vaak doorheen gelopen en nog nooit op die ene keer dan na op de dag†van de fcd 2007, toen ik de sleutels in de auto had gegooid en de auto op slot zat, heeft hij me buiten laten staan. Iedere keer vond ie het goed dat ik naar binnen of naar buiten ging, dus onze band is wel heel erg goed mag ik zeggen .


Met de kleur heb ik niet zoveel, ik vind het wel grappig dat groen bij het wit. Ons hele blok heeft het trouwens en volgens mij is dat vrij uniek als je weet dat het koopwoningen zijn.


Mocht je ook een keer door deze mooie deur willen dan wens ik je veel succes. Mss dat het je lukt.........mss ook niet, altijd maar weer afwachten of de deur jou ook zo lief vindt als hij ons vindt . Tot op heden heeft hij nog niemand tegen gehouden, maar eens moet de eerste keer zijn..........


†Juul
Belgium here I come!!
Voor de kerstdagen heb ik een second opinion aangevraagd voor de nekhernia. Helaas hebben ze me niet gebeld voor de kerst. Ik besloot zelf nogmaals te bellen en ik werd gerust gesteld dat ze het in behandeling hadden en dat ik op woensdag nog terug gebeld zou worden.........het werd 17 uur en nog steeds niemand die me gebeld had. Om 18 uur was er natuurlijk niemand meer aanwezig, dus heb ik gewoon opnieuw een aanvraag ingediend.

Vandaag werd ik gebeld, eerst om 9 uur, helaas kon ik toen de telefoon niet opnemen, daarna op het werk ging de telefoon rond 10.30 uur en het was de zorgverzekering. Een hele aardige mevrouw aan de andere kant die me groot gelijk gaf dat ik naar BelgiŽ wilde en vroeg me ook al of ik een bepaalde specialist wilde of dat zij mocht uitzoeken en regelen waar ik naar toe ging. Nou doe dat laatste dan maar, ik heb er niet zoveel ervaring mee als hen.
Net voor 13 uur belde ze me terug dat ze een afspraak heeft kunnen maken vlakbij of in Antwerpen bij de neurochirurg op 15 januari..........wow dat gaat heel snel zeg, maar in BelgiŽ kennen ze gewoon geen wachttijden schijnbaar. Kijk daar hou ik nou gewoon van!!

Verdere informatie ga ik nog krijgen hoe, wat en waar en ik moest direct mijn dossier gaan regelen. Dus alles opvragen wat er tot nu toe gedaan is, de 2 MRI's en het dossier van de huisarts.
Vandaag heb ik dus direct gebeld met het ziekenhuis en ik kwam erachter dat iedere afdeling dus anders werkt. Bij orthopedie sturen ze het zonder vragen direct naar mijn adres toe, bij neurologie krijg ik eerst een formulier thuisgestuurd wat ik moet invullen en retourneren voordat ik mijn dossier krijg en bij radiologie moet ik naar het ziekenhuis toe gaan, mezelf legitimeren, 10 euro neerleggen, en dan krijg ik de cd-rom mee van de MRI van mijn nek. De MRI van mijn schouder stuurt othopedie gewoon mee, omdat ik daarvoor in Amsterdam ben geweest en niet in het ziekenhuis zelf.
Rest mij dus alleen nog het dossier op te vragen bij mijn huisarts en de Fysiotherapeut een brief op te stellen met zijn bevindingen.

Ik zit dus weer in de molen en nu maar hopen dat ze me in BelgiŽ wel kunnen helpen!

†Juul
2e Kerstdag filedag
Johan had een mooi motorpak gezien en we keken in de agenda wanneer we daarvoor weg konden gaan, want daarvoor moest hij naar Utrecht.
Aangezien mijn agenda leeg is en die van Johan redelijk vol met werktijden die erg ongelukkig uitpakken als je nog naar Utrecht moet, hadden we besloten om vandaag (2e Kerstdag) op tijd op te staan en rond 12 uur in Utrecht te zijn. Dit lukte bijna en om half 1 zette we de auto neer bij Motozoom. Wij konden best goed doorrijden, maar aan de andere kant stond file.......file........en nog meer file.......
Johan schoot direct de kledingrekken in en vond ook direct zijn pak wat hij gezien had, dan maar snel ff passen en zijn maat zat erbij en paste ook nog. Dus die legde we alvast bij de kassa neer, omdat er niet 2 dezelfde maten meer hingen.
Daarna gingen we nog naar boven, want ik ben al ruim een jaar op zoek naar motorlaarzen, maar iedere keer stuit ik op dat de kuit niet breed genoeg is voor mijn slanke sportkuiten . Vorig jaar op de motorbeurs heb ik bijna iedere stand gehad, maar konden ze helaas geen geschikte laars vinden voor me.
Maar laat nu net bij Motozoom ze een laars hebben die ook nog breed genoeg is voor mijn mooie kuitjes, er ook nog leuk uitzien en ik makkelijk op kan lopen. Nu alleen maar hopen dat ik weer snel op de motor kan kruipen.
We kregen nog GlŁhwein, erwtensoep, koffie en thee aangeboden terwijl we aan het shoppen waren.
Toen we weer beneden aankwamen was het pas van Johan foetsie† , maar we zagen al snel een man die het pak aan het passen was voor hemzelf, om te kijken of hij erin kwam. Gelukkig was het hem te klein en konden wij het pak gewoon meenemen naar huis.

En toen.........reden we terug........en kwamen we in de file...........
Ik stelde Ernie in dat hij ons niet via de A2 ging sturen, daar was namelijk van Utrecht tot aan Culemborg ťťn grote file van 18 km, dus we gingen via de A27, daar kwamen we ook in de file, maar hier konden we nog langzaam doorrijden. Daarna schoten we de A15 op en uiteindelijk weer de A2 bij Zaltbommel om vervolgens weer in de file te staan.
Wat doen die mensen toch allemaal op 2e Kerstdag?? Zullen we gezellig in de file gaan staan, nemen we opa en oma mee, zijn die er ook weer een keer tussenuit........raampje open en dan krijgen ze zelfs frisse lucht!† Dit waren mijn letterlijke woorden, terwijl Johan niet meer bij kwam van het lachen. Wij hebben ons wel goed vermaakt moet ik zeggen met mensen kijken, roofvogels bekijken, steentjes tellen van het betuum, strepen tellen, nummerborden ontcijferen die niet te ontcijferen vielen omdat ze gewoon veel te smerig waren, zelfs niet toen we bumper aan bumper stonden.
En dan van die maloten die hun auto uit gaan laten op 2e Kerstdag. Je weet wel van die jongelui die normaal gesproken nooit op de harde weg komen en nu ineens denken, zullen we een keer de grote weg op gaan, waar je 80 mag en wij niet harder gaan rijden dan 60, waar ook nog een dubbel doorgetrokken streep getrokken is zodat ze ons niet mogen inhalen?? Echt het zou verboden moeten worden!!!
Uiteindelijk kwamen we wel thuis, alleen een uur later dan gedacht, waardoor mijn goed voorbereidde kerstdiner kwam te vervallen en Johan direct zich heeft omgekleed en naar het werk is gegaan .† Morgen zullen we alsnog gaan genieten van ons diner en vandaag doe ik het maar met worstenbroodjes (ook heel lekker!!)

Zullen we volgend jaar weer op 2e Kerstdag gezellig in de file gaan staan??

†Juul
De C van...
Computer.......onlangs maakte ik al een logje dat ik een nieuwe chatplek had en die bevalt me heel goed.

Lees HIER als dit gemist hebt.....

Ik zit nu minder vaak op de laptop voor de tv te hangen. Beter voor mijn houding en ook beter voor het geheugen van mijn laptop. Hij moet nog in revisie, maar dat kan pas als ik uitsluitsel krijg van de laptop van Johan. Dus het komt nu heel goed uit dat ik een ander plekje heb gekregen, mijn laptop moet ik namelijk bijna aandraaien zo traag hij is op het moment. Maar binnenkort krijgt hij wat uitbreiding in het geheugen en komt dat ook weer allemaal goed!!

Op naar de letter D van euhmmm.........we wachten gewoon af waar Nathalie nu mee gaat komen .
Kerstpakket

Helaas is de doos van Johan al opgehaald vol met oud papier, maar gelukkig hebben we de spulletjes die erin zaten wel kunnen redden .
Johan krijgt ieder jaar een aantal punten en een boek waar hij uit kan bestellen. Dit jaar stonden er wederom leuke dingen in, maar het aantal punten was dan meestal weer net te laag, waardoor we moesten gaan kijken naar andere spulletjes en dit is het geworden
Een mooi fotospiegellijstje, waar ik nog maar eens voor in mijn archieven moet gaan duiken voor leuke foto's, een houten bak voor op de douche, waar inmiddels al heel wat potjes en doosjes instaan voor in bad. En 2 tapasschaaltjes met een mes en een lepeltje, altijd makkelijk!Vorige week kon ik zelf helaas niet naar de kerstbijeenkomst van de bank, omdat ik bij de 53n8mis zat. Iedereen kreeg waardebonnen en kon toen gaan shoppen. De plaatselijke bedrijven hadden allemaal een stand waar ze hun spullen in konden verkopen en het was een erg leuke avond wat ik begrepen heb van mijn collega's. Voor de mensen die er niet bij konden zijn hadden ze een heel ander pakket laten samenstellen, namelijk een trolley met een klein koffertje er nog in.......waarvoor ik die moet† gaan gebruiken weet ik nog niet, want het is niet echt een beautycase, maar meer een heel klein koffertje.......voor je sokken ofzo .
Maar er zat nog meer inhoud in, waar ik enorm blij mee ben
Een heerlijk wijn met glazen, toastjes, kruidencrŤme, thee, koffie, kandijsuiker, pritsels, bonbons, marschmello's, handdoek, douchezeep en†kaarsjes.

We hebben inmiddels ook de kerstboom gezet en alles leuk aangekleed voor de kerst. Het was wel ff zoeken waar we alles neer gingen zetten het is wat als je een stuk erbij hebt gekregen. Maar uiteindelijk heeft alles zijn plek gekregen en zijn we tevreden.Allemaal hele fijne feestdagen en op naar 2009!

Filmpjes van de 53n8mis
Hier nog een aantal filmpjes van de 53n8mis en de foto's!!Wat ga je doen als je moet wachten op het vervoer?

Spelen met de tafeldecoratie.........Aankomst bij de Orangerie waar een mooi Mariabeeld buiten stond


Jeroen Nieuwehuize onder het kruis.........

Onze persoonlijke ober en hij was blij met onsWaar komt die stank nu ineens vandaan??? Oohhhhhhhh nu is het direct duidelijk.......Het plectrum van Bas


Het cadeautje wat we na afloop kregen. Zonde om op te eten!!
53n8mis met BlÝf
Gisteren was het zover, de 53n8mis van radio 538. We hadden er enorm veel zin alleen was ik niet helemaal fit afgelopen week, maar ik voelde me best goed gisteren.
Dus onze jaarlijkse†douchebeurt werd een feit. Daarna mocht ik eerst nog naar de Cesar-therapie en dat ging erg soepel allemaal.
Eenmaal weer thuis begon de verkleedpartij.......wat trek ik aan......dit.....nee dit.......Johan?? Wat moet ik aan???......zijn antwoord: Kleren ......Uiteindelijk is zijn het toch mijn kleren geworden die ik onlangs gekocht had.
Johan ging douchen en zei tegen mij: "leg jij ff kleren klaar voor mij?" Ja tuurlijk...........het werd een nette pantalon, groene blouse met stropdas en een groen vest. Niet te netjes, maar wel feestelijk, zoals gevraagd.
Marco heeft me gebeld!!
Heb je onderstaande brief ook ontvangen van WarChild?†Dan moet je gewoon ff op de link klikken in de brief, alles invullen en je telefoon gaat........en je†krijgt Marco†aan de telefoon!!!! Heerlijk gewoon om ff zijn†stem uit jouw†eigen telefoon te horen...........Beste Friend van War Child,

Wereldwijd worden ieder jaar 250.000 kinderen actief ingezet in oorlogen. 1 op de 10 soldaten in een gewapend conflict is nog kind. Kinderen en oorlog gaan niet samen. Deze kinderen hebben de hulp van War Child hard nodig.

De film Wit Licht zet het thema rondom kindsoldaten op aangrijpende en spannende wijze centraal. Daarom willen we jou, als Friend van War Child, de speciale trailer van de film Wit Licht graag laten zien.

Kijk hier hoe het werkt, vul je telefoonnummer in en speel een van de hoofdrollen in Wit Licht.

Stuur het filmpje door naar je vrienden en gun ze ook een rol van betekenis in deze spannende speelfim met Marco Borsato!

En misschien worden jouw vrienden dan ook wel Friend van War Child.

Groet,

War Child
"Zonder jou kan ik niet
Eten, slapen, lopen, dansen, leven"